0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #280 -: Юни 26, 2015, 22:28:45 pm »

Да попитам също как разбирате, че детето не иска да яде нещо (дано не прозвучи смешно :oops:, ама малкия нали дотук е всеяден и преяждащ и аз не знам какво е това).
Стиска уста, върти глава на другата страна, бута ти ръката с лъжицата, ей такива неща... :wink:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #281 -: Юни 26, 2015, 23:44:35 pm »
пък на мен ми го прави същият номер като неще да суче много.гледаме кат теле ослушва се лапа цицата и заспива.

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #282 -: Юни 27, 2015, 00:03:36 am »
Mousyt,Яничка от бременната тема живее в Лондон май :)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #283 -: Юни 27, 2015, 22:48:27 pm »
Mousyt,Яничка от бременната тема живее в Лондон май :)
Мерси :)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #284 -: Юни 28, 2015, 00:42:02 am »

Момичета, някоя от вас пазарувала ли е от George? Интересува ме има ли проблем да се доставя на адрес в Лондон, от който аз после да си получавам поръчката с българска фирма? Не ми стана ясно от условията им.
да, можеш.
имат вече и доставка до България, мисля че беше 10 паунда.
Благодаря, ще се възползвам :).

Да, децата растат с бясна скорост  :D. Кога проходиха, кога започнаха да се завират навсякъде, да проявяват все по-голяма самостоятелност. Моите и те се катерят, но засега не достигат повечето желани места. Което не им пречи непрекъснато да опитват :). За малко да се разсея, и вече някой ми влачи дрехите по земята, бърка с четката за коса в крема против подсичане, усилено накисва прането и върши подобни забавни неща. Но ей така неусетно виждам как вършат все повече неща - опитват се да си казват имената, да показват, че са на 1 година, "четем" заедно книжки с картинки и куп други неща.

Имаме и малък напредък с гърнето, по-точно наполовина :). Той вече си пишка там при всяко сядане, а тя загуби интерес :). Тя нали си е с вагарец в д-то, хич не я свърта на едно място. Обаче аз продължавам да я подканвам, пък все ще прихване.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #285 -: Юни 28, 2015, 13:08:11 pm »
Смайли благодаря за инфото за отсътпките в Абубу.  :) Поръчах няколко много сладки неща за есента.  :)

Да ви се оплача за нашия обрив. Тъй като не минаваше преди десет дни отидохме на кожен лекар. Той ни изписа сутрин за 7 дни да мажем дупенцето на София с Дактакорт, а вечер с един правен мехлем. Всичко беше чудесно, още на 2-я ден след мазането пъпките изчезнаха, ноооо, от този петък малко по малко пак взеха да се появяват.  :( Неприятното е, че този крем Дактакорт е с кортикостероиди и не може така просто да се ползва. Сега май ще трябва пак да ходим да се консултираме какво да правим. Оффф, направо ужас с тия обриви вече.  :(
Поздрави на всички!
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #286 -: Юни 28, 2015, 13:41:58 pm »
И нашия обрив се завърна, на друго място.В понеделник записвам пак час за дерматолог.Просто съм в ужас от какво може да е.То и не е обрив ами червени петна по кожата, грапави на пипане.Ще видим.

Иначе както Беата казва весело е.

Смайли, браво за решението, аз още се ослушвам за къде ли и аз не знам.

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #287 -: Юни 28, 2015, 13:53:17 pm »
Привет и от нас!
Ние сме при баба и дядо. Знаете каква подготовка падна за пътуването - таблети, филмчета, музика, чудеса, а той Дани взе, че спа в колата през целия път  8O За пръв път го прави. И вместо да пътуваме за 5-6 много изнервени часа със спиранията, както обичайно, взехме пътя за 3 часа и 45 минути. С баща му мълчахме през целия път, за да не го събудим и даже се радвахме, че хванахме зелена вълна на светофарите във Велико Търново, щото я сме спрели, я се е събудил  :lol:
То имаше и причина за това дълго спане... Предната нощ не спа заради зъбки, голям рев падна, но поне вече има и 7-мо зъбче. Сигурно и температурата онази нощ е била от това.

Kati_vm, радвам се, че сте се възползвали от промоцията. От този магазин са качествени нещата.
А относно подсичането и обрива, защо наистина не пробваш с многократни пеленки. Може кожата на бебка да е чувствитела към изкуствената материя на памперса. Или да я оставяш известно време голичка, за да диша повече кожата.

Mousyt, най-съм доволна от царевичния грис на Алнатура в ДМ.
Дани като не харесва нещо за ядене си изважда целия език и то пада отвън. А като вече се е наял и не иска си завърта главата на една страна. А когато се храни сам просто хвърля лъжицата на земята и бута чинията и започва да си протяга ръцете да го сваляме от столчето :lol:

За опитите за второ бебче се решихме набързо отново, защото изобщо не е ясно дали и кога ще се случи и колко години ще са необходими.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #288 -: Юни 28, 2015, 14:50:20 pm »
И ние днес сме на гости на баба и дядо :) Друго си е да има кой да се занимае с дребното, да ти сложи обяд, а ти да си починеш....оп да си свършиш изостаналата работа за работа :?
Малкия от два дни не спи по цял ден и е някакъв ад - зъби 0! 8O Направо издивявам... единственото нещо дето що-годе помага е Дентинокс, ама то само когато вземе да се чеше истерично. Когато е просто кисел явно е недоспиване и болка и не помага :( Взимах и Камилия на Боарон - 10лв за 10 ампулки - ефект 0 8O :x Единствено се благодаря, че по цяла нощ си спи и дори да се пробуди е за кратко и така. Татко му го тренирам от няколко дни сутрин като става за работа да му дава млякото в леглото, защото той като го изпие и си заспива или си играе с шишето и така печеля половин един час да се разсъня. Аз мога да карам и без сън, но сутрин до 11ч не ме търсете :?
Това с да се е наял и да откаже да яде още не съм го видяла :lol: Иначе рядко плюе или нещо подобно, но е основно когато му дойде по-едро на консистенция, защото понякога не пасирам много добре нещата и като цяло гледам да не се изнежва в тази насока :wink: А яденето си го дояде на другия ден, та може и да не е да не му е харесало а просто да си е бил в друго настроение.
За второ бебче ..... ех че хубаво :) Хич не бих се чудила дали е удачно и дали ще се справим, единствените причини са здравословни и организационно-семейни, които ме спират :? Та в тази връзка тия дни нещата с работите на мъжа ми се раздвижват и или ще се опитвам да забременея пак след около половин година или ще се отложи за неопределено време второто дете, та не знам сега кое да искам...
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #289 -: Юни 28, 2015, 15:16:16 pm »
При нас Камилията действа, но Моника не спи нощем като и никнат зъби, а с Камилията спи  8O та и аз взех да спя.
И аз още не съм я видяла да отказва.Е има любими храни и такива при който стиска устни, но като цяло, може да се е наяла като прасе и след 5 мин. да те види че ядеш и да се нареди като циганче пред теб и ще чака да и дадеш.

И при нас нищо не е сигурно с работа.А и моя мъж записа висше, но предвид предното забременяване мисля да не чакам.Ще ги отгледаме децата това не ме притеснява.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #290 -: Юни 28, 2015, 17:01:50 pm »
Здравейте, относно многократните гащички- нямам нищо против, но ние продължаваме да акаме доста на често. Многократните гащички как се справят с попиването на акото? Мислех да ги пробвам след третия месец като поразредим акането, знам ли и аз. :balk_159: :?
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #291 -: Юни 28, 2015, 18:41:36 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51161.msg1100909#msg1100909

Ето нещо което ще ви зарадва!  :P
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #292 -: Юни 28, 2015, 21:20:58 pm »
Kati_vm, има едни еднократни stay-dry подложки. Слагат се върху многократната пелена и освен че държат сухо, задържат акито (освен ако не е много рядко). Тази подложка я изхвърляш заедно с него в тоалетната чиния. Тя е разградима (от целулоза и нишесте). Продава се на ролки (като ролки тоалетна хартия все едно едно).
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #293 -: Юни 29, 2015, 00:18:32 am »
Здравейте, относно многократните гащички- нямам нищо против, но ние продължаваме да акаме доста на често. Многократните гащички как се справят с попиването на акото? Мислех да ги пробвам след третия месец като поразредим акането, знам ли и аз. :balk_159: :?

Кати, да не те отчайвам ама си е до дете :lol: Моят юнак продължава да ака по няколко пъти на ден въпреки че е захранен и вече е и на АМ доста често... :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #294 -: Юни 29, 2015, 04:57:34 am »
Здравейте, момичета и Рачо :) Включвам се от Хисаря, потънала в зеленина и птичи песни. Тук сме традиционно всяка година на годишнината от сватбата. Тази година най-хубава от всички, защото семейството ни вече е четиричленно. Колко хубаво ми стана, като ни записаха в хотела 2 + 2 :) Преди обичах да пътуваме, за да виждам нови и интересни места. Сега обичам да пътувам, за да виждам как Мони прави интересни неща. Сега например свиква с водата в басейна - първия ден едва го придумахме да влезе, втория ден вече тича, скача, кляка във водата. Вече има и представа за време или поне последователност от събития: "ам, пи, пам" - ще ядем, спим и после басейн :)

Теди и той се оглежда в новата обстановка - много е сладък. Добре, че е кротичък и успявам и аз да поплувам в басейна. Сега по изключение съм го гушнала, че е неспокоен и да не буди другата половина от семейството



   La vita è bella
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #295 -: Юни 29, 2015, 08:30:22 am »
Хей,привет и от нас и честит имен ден на всички празнуващи дечица и родители,да сте здрави и щастливи!
Тия дни само чета и не смогвам да пиша...реших да се правя на кандидатстудентка и пада учене докато малкия спи,а в останалото време разходки,шетане и т.н. дано успея да прочета "тухлата" от 500 страници до 08.07.  че на другия ден еизпита :lol: не съм оптимист,че ще ме приемат,но ще пробвам...инак както си правех планове,че от две седмици ще сме при баба така сме си в София още :lol: трябваше да се стабилизира детето и после като се наспи ще отидем за ваксина(дано му я направят де) и тръгвам да го оставям на баба му...утре живот и здраве се прибирам и на 01.07. отивам с кака му на море таткото остава да работи,а аз хем ще уча,хем ще почивам,хем ще се понаспя,защото е някакъв ад напоследък,а няма още показал се зъб.. :(  и на него нищо не му помага мажа дентинокс и в краен случай панадол давам..
Много ми е хубаво като ви чета,че мислите за второ :D не се чудете и действайте,а не като мен първо чаках да се настроя психически след тежкото раждане,после пък докато открием,че имаме някакви проблеми и то....12 г.разлика имат :lol:,не че се оплаквам сега поне каката помага и не гледам две бебета едновременно..
Руми,завиждам ви за Хисаря :lol: любимо място ми е,не посмях зимата да отида с бебчо ама тази зима няма да пропусна той ще е голям вече  :lol:
Смайл,хубаво да си изкараш и да не се ядосваш,а гледай да почиваш максимално..
Поздрави на всички :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #296 -: Юни 29, 2015, 14:03:16 pm »
Здравейте,
Благодаря за съветите. Руми, хубаво изкарване на Хисаря ти желая. Ние септември мислим на Поморие да идем за няколко дни. Да попитам къде слагате бебето да спи в хотела, взели ли сте кошарка?
Смайли и на теб хубаво изкарване при баба ти желая. Ще ги видя тия подложки.
Хубав ден на всички и честито на именниците!
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #297 -: Юни 29, 2015, 16:30:37 pm »
Здравейте!

Благодаря от името на именниците  :D! Тази година вече празнуваме като истински християни - вчера кръстиха децата. Получи се много хубав празник. Имаше суетене, забравяне на това-онова, но в крайна сметка всичко се подреди по най-добрия начин. А мама е щастлива  :D.

Момичета, споделете впечатления от места за почивка. Хисаря е хубаво място, макар да не съм ходила там от 100 години. Мен ме тегли към морето, но всички спокойни и чисти курорти са подходящи за деца. Миналата година пропуснахме ходенето на почивка, тази се надявам да ни се получи добре.

kati_vm, според мен е удобно бебето да спи в кошара, дори и да не е собствената. В много хотели предлагат техни.

Алекс 77, стискам палци да успееш! Амбициозна програма си направила :).
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #298 -: Юни 29, 2015, 16:33:43 pm »
kati_vm, ние нали сме си с две бебета реално - баткото още спи в кошарка :) Засега носим една кошарка. Бебето спи в коша за новородено на количката, но това ще е макс още един месец. После ще сме с две кошарки :) Някои хотели предлагат кошарки на място, но още не сме пробвали

И да добавя - честит празник на именниците :)
« Последна редакция: Юни 29, 2015, 16:41:16 pm от rumyanau »



   La vita è bella
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #299 -: Юни 29, 2015, 16:37:36 pm »
И аз не смогвам да пиша, но иначе ви чета най-редовно.

Алекс77, напълно те разбирам с опитите да се подготвяш за изпити. По тази причина аз се отказах сега да се явявам на устен изпит, че много нанагорно ми дойде всичко. А и не мога на никого да разчитам да гледа малките макар и за час. Живот и здраве през октомври ще се явявам.
kati_vm, в повечето случаи в хотелите имат от тези приносимите кошари за бебета, най-добре е тях да питаш.
Габи от известно време става сутрин между 5:30 - 6:00 и направо съм като парцал. Тя си спинка след това, а аз ще заспя права. И всяка вечер си казвам че ще легна в 22:00, но преди 23:00 не мога да смогна. А тя вече е такава фурия, върви без наша помощ, катери се където смогне. До сега за яденето не сме имали проблем - до сега храна не е отказала, но то с времето се променят децата, че и Марти беше така, но от 1 год. само се отбира и рови. И ако може само определени храни да се ядат.
На почиващите приятно изкарване, смяната на обстановката па макар и за ден-два е друго нещо.
На всички приятен ден! Честит празник на именниците!