0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #140 -: Юни 10, 2015, 15:50:16 pm »
Смайлс,на ръка ли ги переш?
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #141 -: Юни 10, 2015, 15:52:29 pm »
Смайлс,на ръка ли ги переш?
Не, събирам ги в една кофа с капак, за да станат като за една пералня и после ги пера на 60 градуса с прах за пране и дезинфектант.

ПП. Сега съм си харесала ето тези и ще поръчам една бройка  :lol: Видях ги на едно дупе и са много фешън - като мини дънки  :lol:
http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-2015-Reusable-Cloth-Nappy-Washable-Pocket-Diaper-Denim-Jeans-baby-nappies-pocket-diapers-diaper-pants/32313262611.html
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 16:07:17 pm от 47 Smiles »
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #142 -: Юни 10, 2015, 16:09:25 pm »
Олееее, каква тема съм отприщила 8O :lol:
StefiZ, тя не беше дошла да го гледа, а имала работа насам и намина да ни види. Тези и посещения никога не знам кога ще се случат и колко ще продължат и затова планове нямам. Обичайно гледам да се възползвам да свърша нещо докато е тук, но е трудно защото дори да сме се уточнили че тя нещо ще помогне или ще гледа детето в последния момент или "забравя" или има "спешна и неотложна работа" и като цяло ми обърква всичко (и това на 90% от случаите) и аз се отказах - поне като съм си сама си разпределям по-ефективно времето ;) Иначе нямам против да го погледа (който и да било), но точно за свеки сега ще пропусна да пиша - писала съм вече, а последните дни адски ми е докривяло и ще стане грозно. Вчера ме нервира за други глупости и мрънканици, най-общо казано бебето не спа цял ден и беше адски крив и реве и се дере и аз го гушкам и се чудя как да го утеша, а тя върви по мен и ми обяснява че и трябвал таблет ама не може да ми каже защо ама и трябвал и други такива подобни 8O :x
Иначе майка ми също ме нервира, но като и го оставям поне знам че го гледа добре и е весел, щастлив и спокоен, докато свеки успява да го изнерви супер бързо, при все че е най-спокойното и усмихнато бебе в обкръжението ни :x
Та след вчерашната одисея, снощи очаквах да заспи като пън след млякото ама не беше баш така. След 22ч заспа някъде и после от 4 до 5 сме се разнасяли и утешавали. Задремва, отпуска се и скимти на сън, проплаква и се върти само - според вас зъби ли са? В 5ч почти ми идеше да събудя баща му с викове и крясъци, че след вчерашното посещение на майка му и неговото "е какво искаш, да и кажа да не идва ли?" си получи няколко заслужени "не аз ще се изнеса с детето!"... много разбира, много ще помага ама накрая пак цялата вселена им попречила :x Да вземат да обяснят на ревящото бебе, че не могат сега да го нахранят или приспят и няма начин :x
Извинявам се още веднъж, че отприщих пак темата - и да я нищим едва ли ще я изнищим, то всеки ден нов номер... но много исках да си го изплача на някого :?
Днес пристигна раничката и следобяда го приспах в нея и съм доволна. Ще трябват тренировки по качване и сваляне, ама то това ясно :wink:
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #143 -: Юни 10, 2015, 16:39:02 pm »
Mousyt, не се притеснявай и не се извинявай  :P Темата винаги е актуална, а и е добре всеки да си казва какво му тежи, помага си :lol:
Аз имам и големи ползи от моята свекърва. Всеки път като ще идва се залавям по-сериозно с чистенето. Тя е голяма домакиня и гледам да не се излагам много много  :lol: Направила съм си списък и всеки ден чистя по малко неща, които иначе по-рядко се сещам. Днес например лъснах фурната и чекмеджето с приборите  :lol: Вчера външните щори, които стигам и така...

Браво за раничката. Ще го овладееш слагането и махането. На Кънектата май е една идея по-трудно от другите, заради кръстосването но е въпрос на навик.
Ние днес ходихме за разнообразие със слинга до общината вместо с раничката (с количката нямаше как). По си е неудобно от раничка с почти 11 килограмово  :lol:

Вчера го водих за пореден път на фризьор, а той пък сам си слага украшения  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #144 -: Юни 10, 2015, 16:42:21 pm »
Рачо, както ти е казала Смайлито, само бялата опаковка са еко-то. Обикновените не са.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #145 -: Юни 10, 2015, 16:50:41 pm »
Избягвам темата за свекървите, защото, дет се вика, нямам опит - за добро или лошо. Все пак ще споделя мнение. Всяка помощ е безценна. Оценявам го сега, защото и да искам, я нямам. Винаги съм знаела, че сама си поемам цялата грижа и отговорност за децата и не ми тежи (не и психически, физически понякога се скапвам като след тренировки за олимпийски игри :)). Но чат-пат ми се иска да имам време за себе си. Да не говорим, че дори за елементарни задачи навън все трябва някой да е ангажиран с децата, та да мога аз да ги свърша. От друга страна, имам прекрасни спомени от моите баби. Що ваканции съм прекарала само с тях, без мама и татко! Ясно, че си е до хора и взаимоотношения, но децата имат нужда от баби и дядовци понякога. Така че не изпадайте в крайности, ако ви е възможно :). Не говоря за постоянно присъствие на щастливите баби у вас, но оставане на детето при тях за известно време, без вас, би било добре.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #146 -: Юни 10, 2015, 17:10:15 pm »
Бабите са много хубаво нещо, и близките и далечните.

Майка ми е в София, свекървата в Бургас. Дъщеря ми обожава и двете и обича да им ходи на гости, както и те да ни идват на гости.

Когато Алекс беше на 3 години, нямаше кой да я гледа за цял месец, защото детската градина почиваше, а отпуските ни вече бяха планирани. И взехме решение да я пратим за месец в Бургас на гости на баба. Параноята ми беше голяма, защото тя живее сама. Взех телефоните на двама съседи и на две нейни приятелки.  :lol:
А то детето взе че оцеля, въпреки, че баба му всеки ден му купуваше поне по един сладолед след плажа.
От тогава всяка година юли месец Алекс и баба си знаят, че това си е тяхния месец и двете си го чакат с нетърпение и копнеж.

А пък, за да не се сърди и софийската баба, от време на време Алекс гостува и на нея за по няколко дни. Точно в момента е вече осми ден на гости.

За децата това са ценни моменти, а и имат нужда някой да ги поглези  :)

« Последна редакция: Юни 10, 2015, 17:19:44 pm от sia »
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #147 -: Юни 10, 2015, 18:29:40 pm »
Един мой колега казва " никой не е длъжен да гледа внуците на бабите"  :lol: та докато ги има е добре колкото и да ме дразни свеки съм и благодарна,че като имам нужда е насреща и Вера всички ваканции е ту при едната ту при другата,а аз почивам активно :lol: ноооо вече порастна и и се ходи по лагери,а не при баби което е нормално... :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #148 -: Юни 10, 2015, 22:58:55 pm »
Да, точно така е както го описва Сиа, децата наистина имат нужда от баба и дядо, колкото и ние да не ги понасяме :lol: Аз проблем нямам нито с моите родители, нито със свекърите, напротив, разбирам се прекрасно и с 4-та. За съжаление мама и тати за на 350 км., но пък децата наистина очакват с нетърпение да отидат при тях. От 2 г. насам прекарват по месец два лятото там. Няма такъв кеф, свобода и двама сравнително млади баба и дядо, които ги обожават. Сладоледа им е най-малката грижа, не е по веднъж на ден дори, ами за десерт на всяко ядене, че и на закуската :lol:
Вниманието което им отделят бабите и дядовците, поне нашите е безценно. Деси чете с дядо си медицинска литература, знае какво е зооноза, как се размножават бозайниците, бълхите, кърлежите и т.н. :lol: Това са неща на които аз и да искам не мога да ги науча, отделно времето все не ни стига. Абе с две думи, колкото и да си мислим, че са вредни, а то е неизбежно, особено когато децата са ни бебета, повярвайте ми, не е така. Но ще се уверите сами като поотраснат малко децата ви. :)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #149 -: Юни 10, 2015, 23:41:44 pm »
Стефи, подкрепям на 100% казаното от теб, но си оставам с уговорката, че е до човек... ММ го е гледала целогодишно баба му на 400км и в неговия случай това дори е било за добро, дет се вила аз и днес на тази баба на 80+ съм готова да и поверя малкия спокойно.... Но дори да прозвуча цинично, а и знам че съм се навила малко вече, не виждам моята свеки на какво ще научи детето, при положение че не му обръща грам внимание...
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #150 -: Юни 11, 2015, 06:32:07 am »
Ууууу,темата "просветнала"  :lol: малко!! Радвам се! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #151 -: Юни 11, 2015, 06:56:12 am »
На никой от моите родители не бих поверила децата си. Та ще се разминат с тия спомени.
Свекитата са хипер-протективни за някои неща и възрастни, та по-скоро много ограничения ще има при тях.

За яслите, може да се наложи да дам Катето на "пупониер" демек ясла за пеленачета, ако се върна септември на училище, защото и таткото ще учи. Ако започна работа, още повече време ще е в ясла, не 2-3 пъти седмично, а повече.

Човек свиква да действа според ситуацията и е супер адаптивен.

Мен са ме отгледали баба и дядо. Прекрасни мигове и са ми спестили гледането от родителите. Но и с това си има своите минуси, грешките, които са допускали оформяйки характерите и самосъзнанието на майка ми, са повторени и при мен, просто защото не са имали време да ги осъзнаят от дистанцията на времето. Сега си запълвам дупките в характера и възприятията, но остават огромни "комплекси'


За памперсите - аз тук съм мнооого доволна от Хъгис, няма общо с купувания в Бг!
нашата екзема мина с миене с Дав и мазане с Еуцерин. Няма подсичания, заради Дав, предполагам.

Иначе второто бебе се гледа по....през пръсти :lol:
[/url][/url]
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #152 -: Юни 11, 2015, 11:20:23 am »
Как беше, Вени?! Не стерилизираш, а чат-пат поглеждаш да не яде от купичката на котката. :-))))

Ето го цялото:

Как се гледат първото, второто и третото дете

Хранене:

Първото дете – всичко се стерилизира.
Второто дете – от време на време се измива и се следи да не яде от чинийката на котката.
Третото дете – ако изяде котешката храна, това си е проблем на котката.


Дрехи:

Първото дете – купуваш си дрехи за бременни ден след като си видяла двете чертички.
Второто дете – носиш си ежедневните дрехи, докато не ти отеснеят.
Третото дете – дрехите за бременни са твоето ежедневно облекло от години.

Обличане на детето:

Първото дете – переш, изваряваш и подреждаш в гардеробчето по цветове.
Второто дете – переш само дрехите с видими петна.
Третото дете – „Голяма работа, че момче носи розова блуза, нали?“.

Плачът:

Първото дете – само да изкриви устичка, и вече си го взела на ръце.
Второто дете – вземаш го на ръце само ако има опасност виковете му да разбудят първото дете.
Третото дете – учиш първото дете да приспива третото.

Ако биберонът падне:

Първото дете – ще го получи само след изваряване.
Второто дете – измиваш биберона с вода.
Третото дете – избърсваш биберона в полата си и го връщаш на детето.

Памперсите:

Първото дете – сменяш памперса на всеки час, независимо от нуждата.
Второто дете – сменяш на 2-3 часа, и то ако е необходимо.
Третото дете – сменяш, когато околните започнат да се оплакват от миризмата.

Когато детето глътне монета:

Първото дете – втурваш се към спешното и изискваш незабавна рентгенова снимка.
Второто дете – следиш изпражненията, за да видиш кога ще излезе монетата.
Третото дете – удържаш му съответната сума от джобните пари.

Твоето време с децата:

Първото дете – почти непрекъснато се занимаваш с него и следиш неговото развитие.
Второто дете – всеки ден отделяш известно време, за да наблюдаваш голямото дете да не блъска/бие/скубе малкото.
Третото дете – всеки ден отделяш известно време в издирване на тайно ъгълче в дома, в което можеш да се скриеш от децата.
« Последна редакция: Юни 11, 2015, 11:22:39 am от blue_sky »

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #153 -: Юни 11, 2015, 11:49:53 am »
Jasmin_Veni, и аз съм сигурна, че свекърите няма да дават такава свобода, както аз. Аз му давам да пипа почти всичко и да бърка навсякъде, а те съм почти сигурна, че няма да дават, но ще видим де. Ако зависи от тях, цяло лято ще ходи с дълъг панталон, за да не си ожули колената и няма да стъпи на нито една тревичка, за да не го полази кърлеж. Като има вятър, като е студено, като е горещо няма да излиза и все в тоя дух.
Вчера го оставих да вади от коритото изпраните дрехи на земята на терасата. Щом му харесва :lol:
А това за вторите и третите деца, още отсега имам усещане, че ще е точно така (само да ми се даде възможност  :lol:). Аз и сега вече го давам ларж. Сега яде филийка с яйце и сирене. Половината хапки, които съм му нарязала са на земята. Вдигам ги и пак в чинията  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #154 -: Юни 11, 2015, 12:18:42 pm »
То не само възрастните навличат децата. В събота съм оставила София да я гледа снаха ми. Прибирам се, 35 градуса е, детето облечено с потник, тениска, блуза с дълъг ръкав и дълъг панталон/анцунг  8O
Иначе снаха ми по къс ръкав. На въпроса: Защо така е навлякла децата ми отговори: Като чуя Рая/племенницата ми/ да кашля и лошо ми става. Живее си с мисълта, че детето кашля от настинки  8)

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #155 -: Юни 11, 2015, 13:16:55 pm »
така е, всичко е до човек. На моята майка вечно й е горещо, цяло лято ходи по потник, а зимата по къс ръкав. Лятото вечер децата играят в махлата до 9-10 часа, всички пооблеченки, моите под надзора на баба си по къси гащи, потници и джапанки, както си е редно всъщност де, все пак е лято :lol:

Наистина не е добре да се вотрачваме много, но човек това го разбира с времето, а и още повече с второто дете, факт. Аз например на Деси до към 6-7м. възраст всяка вечер й миех играчките с които си играе - дрънкалки, гризалки и т.н. На Еленка нямам спомен да съм измила нещо :lol:
Деси проходи на 10 м. и умираше да си сваля обувките и да си ближе подметките, така че всякаква дезинфекция при нея спря на мига. Ядеше камъни, пясък, абе всичко се пъхаше в устата. Нищо й няма, ей на в 3 клас стана :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #156 -: Юни 11, 2015, 13:25:48 pm »
Аааа, значи това била рецептата за тези високи и слаби момичета- близане на мръсотията от подметките.  :lol: Като се прибера, им връчват и на моите по една обувка.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #157 -: Юни 11, 2015, 14:50:08 pm »
Деска, от това ще е да знаеш :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #158 -: Юни 11, 2015, 15:09:10 pm »
Аааа, значи това била рецептата за тези високи и слаби момичета- близане на мръсотията от подметките.  :l
Ахххаа, значи моето ще е мноооого високо.
А, нещо за близане и на пода  :D
Това с яденето на всичко от земята, все се надявам да установи, че не е вкусно, за сега обаче положението е "уви, не".
По отношение на обличането - постоянно се втрещявам от навлечени деца макар вече да е над 25 градуса. Другото - дебелички деца, а подир тях баби (и майки) ги гонят с "искаш ли мама солетки, а бананче, Барни, Киндер .....".
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #159 -: Юни 11, 2015, 15:25:44 pm »
Авалон, не се надявай, моята продължава и до сега, но слава богу спря с подметките, но пък всички ципове, деколтета и ръкави са й изгризани. Навива си ги много майсторски и ги дъвче :lol: