0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #120 -: Юни 10, 2015, 09:49:22 am »
Маусче, а като дойде свеки ти защо не излизаш? Идеален случай да си свършиш някаква работа, да се разходиш, да пиеш кафе с някоя приятелка..., кому е нужно да си седите двете и да дондуркате едно бебе и да се дразните взаимно.
Момичета, нищо няма да им стане на мамините ако ги оставите за час-два на някоя баба, повярвайте ми. Казвам ви го от опит, защото аз нямах и за 10 минути на кой да ги оставя, но пък се успокоявах с това, че видиш ли сама си определям как да ги гледам. Ей сега вече са големи, оставяме ги при баба им, че се пенсионира, за по цял ден, ами живи и здрави са  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #121 -: Юни 10, 2015, 10:44:31 am »
Мдддаааам,"свекитата" бебета не ядат  :lol: :lol: !!! Още повече- собствени внучета :wink:!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #122 -: Юни 10, 2015, 11:15:21 am »
Ох, пак зачекнахме болната ми тема  :lol:
Наскоро свекър ми ми каза в прав текст, че свекърва ми вече е пенсионерка и ако искам мога да се връщам на работа, а те ще гледат Дани.
Добре, че бяхме на скайп, та да не ми проличи реакцията .....  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #123 -: Юни 10, 2015, 11:19:33 am »
Споко ,де!!! :lol: Може човека да е бил напълно добронамерен! Предложил е,ако искаш,да започнеш работа!!! :wink: Не приемайте всяка дума резервирано!!!   :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #124 -: Юни 10, 2015, 11:29:03 am »
Аз имам същите проблеми със собствената ми майка, но какво да се прави ген, възраст, характер. :) Иначе добре се грижи за детето, но през цялото останало време си тренирам търпението. :) Със свеки определено ми е по-спокойно, най-малкото защото не ми е в къщата - водя и взимам, но и тя няма физическата възможност да помага често.

Смайли, Рачо е прав, остави хората да помагат - да се чувстват полезни, пък ти определяй кога и колко.  :lol:
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #125 -: Юни 10, 2015, 11:34:21 am »
Споко ,де!!! :lol: Може човека да е бил напълно добронамерен! Предложил е,ако искаш,да започнеш работа!!! :wink: Не приемайте всяка дума резервирано!!!   :D
Ра4о, човекът е абсолютно добронамерен, разбира се.
Още повече той е живял цял живот с майка си и баща си и за него това е най-нормалното нещо.
Проблемът е в мен и моята психика. Не мога да си представя бабите и дядовците да ми се месят, да живеят вкъщи или да идват много често на гости.
Обичам си самостоятелността. Сигурно с времето ще си променя гледната точка, особено ако имаме второ дете, но на тоя етап направо настръхвам при такава мисъл.
Казах им, че ще го записваме на ясла от есента, при което те направо настръхнаха. Казах им, че ще помагат, когато Дани се разболява и не можем да излизаме непрекъснато от работа. Свекър ми разбира се не е хепи от този факт.

Dodich, някак си не се чувствам комфортно като са вкъщи. Дето се вика не мога да отида сутрин по гащи до тоалетната  :lol: Не знам как щеше да е, ако си имаха и те апартамент в София.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #126 -: Юни 10, 2015, 11:36:04 am »
Смайлче, да ти кажа честно и аз не бих дори и да имах на времето възможност бабите да ми отглеждат детето целоднвено от 1 г.
Аз ги гледах до 2 г. възраст, след това на частна ясло-градина и на 3г. на държавната ДГ.
Говоря за веднъж два пъти седмично за по няколко часа да се доверявате на бабите, нищо няма да им направят. Момичета, сега не го разбирате още, но мисля и брулята доста обширно и по-разбираемо от мен ви обясни, че идва момента в който ще ви стане ясно, че е важно да имате мъъъничко време за вас си само, пък макар и да търчите са свършите нещо без да мъкнете и малкото човече.

ПП. писали сме едновременно. Аз не разбрах че не са в София. Иначе, да, и аз не бих съжителствата 24/7 с някой друг освен ние 4-та, абсурд.
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 11:39:07 am от StefiZ »
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #127 -: Юни 10, 2015, 11:41:49 am »
Стефи, нашите всички живеят надалече и ако идват няма как да е за 1-2 часа. Остават за поне 3 нощи (че то иначе само път бият).
Много се боря със себе си.  :lol: Сега съм ги поканила на прощъпулник.
После ще ходим 2 седмици на гости. И от моя страна това е.  :lol: Те обаче очакват повечко.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #128 -: Юни 10, 2015, 11:45:54 am »
Еееее,аз също не разбрах,че помощта е свързана с няколко дневен престой  8O! Хи,хи,да,това  малко "по-сложния" вариант. Ако бяха в същия град,да гледат през седмицата за по няколко часа,така  добре. Наистина е по-трудно,ако ти "се преместят" в къщата :lol:!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #129 -: Юни 10, 2015, 11:59:06 am »
Оффф,когато родих имах голееми проблеми със свекито. Живеем в отделни къщи в 1 двор и идваше буквално по 20пъти на ден... отделно постоянно даваше "акъл"  и с мъжа ми се карахме доста.говорих с нея и почна по 10. Накрая започнах да се заключвам,стана голям семеен скандал-аз бях готова да си грабна детето и да се ходя при нашите и вече не идва!давам и го за по 1ч да го разхожда навън,а тя само ме чака да излезна някъде и веднага при него.. говорих с детски психолог и ме посъветва поне до 1,5г да го гледам аз и после до 2г най-добре било човек от семейството,което познава... ако ни приемат на ясла,ще сме на 1г и 9м,та ще видим кога ще се връщам на работа.ако мога да го погледам до 1,5г ще е супер:) а за няколко месеца се чудя частна ясла или тя...хич не ми се исща тя да го гледа...
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 12:00:49 pm от Рафаила »
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #130 -: Юни 10, 2015, 12:12:59 pm »
Мдааа, съжителството 24/7 го сърбам, когато се наложи да викам някой от родителите ми. Постигнали сме някакъв крехък баланс, но е натоварващо за всички страни. Надявам се с времето все по-рядко да ми се налагат такива съжителства и да преминаваме към обратния вариант - за по седмица-две на гости на баба и дядо. :)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #131 -: Юни 10, 2015, 13:29:59 pm »
Маги, и моите наблюдения са такива, от различните варианти пелени, които пробвахме досега, Molfix се оказаха най-некачествени.

Най-доволна съм от Pufies.

При подсичане ползвам Судокрем.
По принцип и аз съм фенка на Судокрема, но дупето на София май не е за съжаление. По едно време добре го понесе, но после не :-(. Пробвахме и с витаминния крем на Мустела и с крем Здраве, с Бепантен. Както и да е ще пиша тези дни има ли резултати, или пак ще ходим на лекар. Относно пелените, педиатърката каза да пробваме няколко дни с един вид и после няколко дни с друг. За сега мислим да свършим пакета с Либеро. Марси, да попита Пуфиса вътре как изглеждат, можеш ли да пуснеш една снимка? Благодаря предварително!

От кремовете за дупе - Пенатен, въпреки, че е от най-евтините версии на този тип кремове - никога не ме е предавал. Знам, че родителите често си мислят как най-скъпото и новото на пазарае и най-доброто, ама...невинаги е така. Аз също най-много ползвах Пуфис за Дани, пак след като извъртях най-скъпарските и прехвалени памперси. Не висват така като Памперс и Либеро при напълване, но не са и чак толкова твърди като ДМ-ските. Отделно, че шарените им серии са чуднички и на вид, особено за лятото ;)

Оххх момичета и Рачо..., ако можеше Дани да ми го гледат честичко майка ми и бившата ми свекърва - нямаше да се замисля, дали - или, честно.  :lol: Ама аз съм в "другия отбор" де. Сумати години родата искаше бебе, пък то заявки как ще го гледат, помагат и аз патката - да взема да им повярвам.Като бях бременна - съм мислила с дни как да избегна конфликти, че те ще го искат постоянно, а и аз все пак искам да го гледам ахаххахаха Каква наивна идиотка съм била - не е истина! Като се роди малкия - все едно бомба някой хвърли у дома - всички вазираха начело с баща му. Иначе на думи нали...е на всички "златния" той, ама така на две-три седмици веднъж да го мернат, за 2-3 часа и то ако мама е там ;) Та има един лаф: "кой каквото няма - за това реве".  :lol: Лично аз, ако се реша на второ бебе - ще е само при финансова възможност за щатна бавачка и то 24-часова, от раждането му. Не да се моля на тоя и оня за час-два помощ и да ми се сумти за капак, все едно направили жеста на века, че си погледали внука (сина).
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #132 -: Юни 10, 2015, 14:05:51 pm »
Девойчета,къде беше албума на децата с родителите :oops:! Мишаната беше дала някакъв линк ама не го намирам????
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #133 -: Юни 10, 2015, 14:17:00 pm »
Девойчета,къде беше албума на децата с родителите :oops:! Мишаната беше дала някакъв линк ама не го намирам????
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51094.0

Jbrul, всеки иска наобратно на това, което му е, ахахах  :lol:
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #134 -: Юни 10, 2015, 14:17:52 pm »
Здравейте   :)
Офф,пак болната тема със свеки сте зачекнали :lol: и аз като Смайли съм сама в София и като трябва да идват откачам,че и Вера и баща им покрай мен :lol: друго си е да си ходиш по гащи дет се вика :lol:
Ето идва ваканция и се почна кога съм щяла да ида при едната и при другата баба,ами то и двете не ги търпя особено та не знам...ето майка ми днес ми заяви,че от началото на юли е в отпуск 10 дни,е да ама ние не можем тогава да идем на море,защото Вера е на сърф лагер в Китен...майка предложи да вземе Алек да го гледа и аз веднага измислих "пъклен план"   :lol: как ще ида с Вера пък баща и ако иска...  :lol: та да за кратко мога да го оставя малкия,ама на майка ми,на свеки абсурд...Вера и я оставих на 2,5г.,че аз бях болна,а тя с шарка ами тя ми звъня през два часа,а през останалото време на майка ми е звъняла...накрая мама се ядосала и я прибрала у дома...еми чак като стана на 4 г.взех да я оставям при свеки,щото нямаше на кой тя се пенсионира,а мама още работи...
Относно памперсите аз ползвам основно Пуфис и зеления Памперс доволна съм и от двата...
Подариха ни проходилка еми вредно не вредно тоя звяр се влюби в нея и не иска да седи да си играе на земята...хвърчи с проходилката и умира от кеф  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #135 -: Юни 10, 2015, 14:47:21 pm »
Ох, пиша за трети път и не мога да публикувам. Не знам какво стана с тоя нет.  :(
 Аз също като Смайли обичам самостоятелността. Хич не обичам да ми се месят. Свекито във Варна го разбра уж това нещо и досега не сме имали проблеми. Идва няколко пъти, като я помолим. Моята майка пък не е във Варна, така че няма как да я ползвам.  :wink:
Иначе таткото много помага. Та аз бих гледала и още едно бебе, по принцип искаме да имаме живот и здраве, но много ще се радвам на щатна готвачка+чистачка. Хич няма да я откажа.  :D :D
Относно това, че най-скъпото не винаги е най-подходящо абсолютно съм съгласна. Ето този крем, който ползваме от два дни е направо страхотен, а струва има няма три лева. За памперсите същата работа, зависи как ще реагира кожата на бебето. Нашият татко пак взел Премиум кеър на Памперс. Като свършим Либерото ще почнем тях и ако пак се обринем ги махам. Можем и Пуфис да пробваме, но ще видим. А какъв е този зелен памперс - в google ми излиза някакъв вид на Памперс?
Днес времето във Варна е много лошо. Май няма да можем да излезем на разходка. Тези дни, или духа, или вали.  :(
Хубав ден на всички!
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 14:51:09 pm от kati_vm »
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #136 -: Юни 10, 2015, 15:06:02 pm »
Рафаила, като не искаш свекърва ти да го гледа, недей! Нищо толкова няма да му стане, ако почне ясла не на две, а на година и девет. И кой е казал на колко трябва да почват?! Пак съм казвала, че на Запад много от децата тръгват на ясла на 4-5-6 месеца, някои на годинка. Моите бяха на година и половина и година и девет месеца, като започнаха.
Сега съм цанила майка ми да гледа големия три седмици, че аз съм на работа, а той между градина и у-ще има 6 седмици ваканция. Другата баба е много възрастна и съм доволна, че горе-долу с дядото се оправят сами. Майка ми не смее да ми се меси, защото знае, че съм чепата. На свекървата не й е в културата да раздава акъли, та и тя си трае.  :D
На щерката й слагам Памперс само за нощния сън, защото тя си е голяма пикла. Иначе предпочитам еко памперсите на ДМ, по-малко обработени са с химикали и ми се струват по-щадящи за кожата.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #137 -: Юни 10, 2015, 15:08:27 pm »
Не знаех ,че са еко-  :lol:! Ще проверя ,при възможност  :wink:!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #138 -: Юни 10, 2015, 15:23:15 pm »
Blue sky,притеснявам се малко на 1г и 3-4 мес. да го тупна в частна ясла,ако се наложи,но вече на 1 и 9м си е направо за държавна;)ще видим как ще се развият нещата
аз досега съмползвала памперс,но ива промацея на  пуф ис и ми се струват почти същите,но по-големички при същите кг
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #139 -: Юни 10, 2015, 15:29:50 pm »
Не знаех ,че са еко-  :lol:! Ще проверя ,при възможност  :wink:!
Ра4о, само Baby Love Nature са еко (на 50%). Обикновените Baby Love не са.

Хайде, няма ли някой да се "жертва" да пробва многократните пелени  :lol: Ние си живеем в голяма хармония с тях   :P