0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #100 -: Юни 08, 2015, 13:12:31 pm »
Maury,верно ли се разглобява като се слиза на долното ниво 8O 8O 8O
Явно зависи от модела. Нашата не се разглобява..
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #101 -: Юни 08, 2015, 13:26:29 pm »
Смайл от жегите е, подсякъл се е, намажи с кремче за подсичане.Моника се е подсякла така на едната подмишница.

Ние бяхме в Банско, всички семейно и беше страхотно.Детето се държа добре, макар че ревеше от многото хора, но пак казвам добре се държа :)

Всеки път това ДРЗ ме зарежда с енергия и се усмихвам поне няколко месеца при спомена за него.

Рачо, честито обръщане, сега предстоят едни много хубави моменти.Малкия започва да открива света и е прекрасен всеки ден с него.

Браво за срещата, направо ви завиждам.Аз от кога искам да отидем на гости на сестра ми, да се разходя в ЗОопарка, да се обадя на няколко от вас, ама дали ще ме огрее не знам.
Аз съм на работа от утре и ще е така май до август месец, направо ми се реве.Идва ми много натоварването и не знам как ще издържа.Отделно мъжът ми е в командировка почти всяка седмица от понеделник до петък, а избиват и кучешки зъби и нощем е страшно.Последната седмица съм давала 2 пъти Панадол, а така не обичам да и давам лекарства.Но пищи, пищи от болка детето.

Хубав летен ден ви пожелавам и аз си ви чета, дано намеря време и да драсна.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #102 -: Юни 08, 2015, 16:06:58 pm »
Привет и от нас в началото на седмицата :)
rtfrtf както винаги е обяснила нещата просто и практично по темата с кошарите - който с каквото място разполага и така :lol: Пропуснах да отбележа, че на Иво прякора много му отива и ти се възхищавам за спокойствието, което излъчваш при такова енергично дете 8O Моето е от доста кротките и днес хем съм се наспала уж хем всичко и в 8ч вече бяхме на "какво пак искаш" само щото уж и той се наспал, уж се наяде и всичко и изведнъж се вкисна от никъдето, а човека искал още да спи 8O Е поне той като заспа и аз една такава бодра успях да му направя и закуска и обяд и да приготвя багажи и себе си като стана закуси и дим да ни няма в парка, та до преди малко :lol: Много съм доволна :) Той миналата нощ за първи път не се е будил от няколко седмици насам и сутринта като се събудих се беше самообслужил и си беше пуснал музикалната въртележка и си гукаше в леглото :lol:
47 Smiles, аз досега два пъти съм давала панадол и въпреки че и мен ме терзае че му давам лекарства, определено мисля че е по-добре от да се мъчи детето. Само дето от всичкия зор поне зъби да му излизаха на това дете :x А и ти му даваш малко, не максималната доза дори :wink:
Ние днес си поръчахме раничката - ами то детето така си я хареса, хем беше кисел, хем мрънкащ, че аз ако поомувам още той ще вземе да проходи :lol:
magi_st, вярвам че в Банско освен прекрасната работа дето сте свършили сте успели и да се разнообразите семейно. Искрено ти съчувствам и за работата и за мъжа... аз тези дни си давам сметка, че последните два месеца и нещо ги избутвам на магия с работата, все по късмет я майка ми ще дойде някой ден, я нещо друго, а последните седмици едвам и пощата си чета и нямам идея как ще я караме този и следващите месеци :? Ако все пак намериш пролука за Зоопарка да не пропуснеш да се обадиш ;) А кой ще гледа Мони докато работиш, или ти няма да си изцяло на работа?
ra40, уж едно обръщане, а каква емоция, нали :lol: Нашия така се забави доста с това упражнение и като откри две седмици само това правеше и като кебапче прекосяваше хола :lol: Сега както и Смайли е отбелязала вече има по-интересни неща и това със седенето по корем е голяма драма :x
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #103 -: Юни 09, 2015, 09:25:09 am »
Привет на всички  :P

Дани и снощи плака, но бързо се успокои, та не се стигна до лекарства, а само до спане на спалнята с мама  :lol:

Алекс, и аз първо се зачудих да не е от хранителна алергия този обрив, но май нищо ново не бях давала. Ягодите са алерген, но ги давах доста преди да излезне обрива.
За глутена знам, че алергията не се появява веднага, а с натрупване. Затова, когато го въвеждаш, даваш в продължение на цял месец всеки ден и следиш детето. Дано Алек да няма такава алергия.
Иначе си права за Панадола и Нурофена - аз хич не обичам да пия лекарства и чакам да ми мине от само себе си :lol: Обаче, ако ме боли нещо, хич не ми мигва окото, веднага взимам болкоуспокояващи (обичайно в онзи женски момент от месеца).

Maury, ще пиша ако пак има носилкова среща  :P Ти заедно ли ги носиш? Браво на теб! Хубав престой при баба....  :P

Mousyt, да споделяш после отзиви за раничката. Ти Кънектата ли взе последно?
Аз тази сутрин го сложих на гръб, за да мога да пусна пералня и да събера вчерашното пране. После погледахме малко Frozen и сега се приспива сам оттатък. Чакам да заспи и да влизам в банята  :P
Дават го пак да се стопля и ще ходя да взимам от тези меките пъзели да постилам под басейна.

Magi_st
, браво на теб, че се справяш и с липсващ татко и с работа. Дани така свикна с мен, че напоследък и при баща си не иска да ходи много, много.



*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #104 -: Юни 09, 2015, 09:37:11 am »
Привет и от нас. Аз втори ден съм бодра и ще се запиша преди да излезем... Липсват ми дългите разходки с това излизане сега по два пъти на ден, а тези дни е прохладно и приятно все още и гледам да се възползвам. За днес съм намислила след закуската в 10ч да ходим да търсим велосервиз за спирачките ми, че нещо са се разцентровали, да отскочим до Лидл (тия дни нещо всеки ден ходим, ама все нещо ми трябва...) и евентуално обяд в градинката и да се приберем чак към 14ч за следобедното дремване :) Вчера ми се наложи малко да го нося вечерта, че беше крив и направо едвам оцелях - нямам търпение да ми дойде раничката, и аз като Смайли планирам да си метна на гърба в такива моменти и да си домакинствам - и без това съм забелязала, че тогава най-се успокоява :)  Соларната кънекта поръчах, да. - тази зелената дето пробвах :) Някак си ми влезна под кожата, да видим ;)
Това с глутена не го знаех 8O Той засега към нищо никак не е реагирал, дано да е така... Днес опитахме и череши, че най-сетне намерих по-читави да купя ;) Както всичко останало се разрева като свършиха, та ми е трудно да преценя ама май му харесаха :lol: Аз ги срязах на четири и му ги дадох направо така без да ги мачкам или беля. След първото изплюто парченце другите си ги сдъвка :)
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #105 -: Юни 09, 2015, 09:48:55 am »
Привет и от нас
Никаква алергия няма,а се оказа с летен вирус човека та от вчера е на ентерол,еспумизан и лечебна хумана...снощи спа спокойно само веднъж проплака в 4..инак температура няма и си е жизнен :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #106 -: Юни 09, 2015, 10:00:31 am »
Ееее,супер  :D! По-добре е така! Бързо оздравяване!!! А,каква е тази "соларна кънекта" 8O?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #107 -: Юни 09, 2015, 10:11:51 am »
Рачо, става дума за раничка за носене на бебето, ето тази: http://roshavo.com/oc/%D0%9D%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5/%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/connecta-solarweave-sage
Соларна е, защото материята и е по-специфична и държи хладно - звучи странно, но като я пипнеш и се усеща :lol: За нас е екстра, защото и малкия и татко му (който ще го носи) са "горещи" :lol:
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #108 -: Юни 09, 2015, 10:13:53 am »
Здравейтеее, все пиша и си затривам поста  :x А сега от телефона се мъча... Ние след настинката се подсякохме :(но му мина бързо от цинковия спрей на Uriage. Нас ни заточиха на село, при бабата на мъжа ми. Хубаво е, но са такива жеги, а в къщата е едва 20ина градуса без климатик. Малкият много се отвива през нощта и се буди с проплакване, явно му става студено, защото като го завия и млъква.. Явно за тук му трябва чувалче за спане ... Иначе след яростно дъвкане и на мама пръстите и лиги, точещи се до земята,  резултатът е : долно ляво зъбче  :P  Сега спи, мама ще се оправи и    ще ходим на разходка :)
Прегръдки и целувки на бебчковците, мамите и Рачо :)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #109 -: Юни 09, 2015, 12:20:16 pm »
Здравейте, и аз да споделя нашите неволи с обривите по дупето на София. След гъбите, които излекувахме, отново се подсякохме.  :(Мазах с няколко вида крем, после реших че са отново гъби и почнах с мазилата за тях,  но нищо не помогна и вчера отидохме пак при педиатърката. Тя заключи, че този път е подсичане и ни изписа Джин Джира Актив спрей. Не знам, някой ползвал ли го е? Надявам се да помогне, защото стана цяла одисея с това дупе.  :( Освен това взехме крем против подсичане, който се прави в една аптека във Варна и вчера през нощта я мазах с него. Днес през деня ще действам със спрея. Този спрей, за който споменава Бонболини също ми се струва интересен. Ако се наложи и него ще изпробвам.
Не знам дали не е и от пелените. Ние почнахме с памперс премиум кеър - около един месец бяхме с тях, сега сменихме малко на Либеро.  Не знам кои ще се окажат подходящи. Мисля и за многократни гащички, но тя все още ака много и многократните гащички май няма да са много подходящи. Поне за сега. Оффф, не знам вече.  :(
Хубав ден на всички от нас!
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #110 -: Юни 09, 2015, 13:24:31 pm »
Привет.Ние взехме да излизаме по два пъти сутрин и вечер.Днес и направих и басейн на терасата т.е. напълних и басейна и я оставих да цапа.Голяма радост беше.

Кати, аз го имам тоя крем, от Варна ми го пращат, много е добър.С него ми се е оправяло всяко подсичане.Не сменяй пелените, най-често от тях се подсичат.Моника се подсече от Молфикс например.

И ние минахме летния вирус с разтройство, но при нас и с висока Т.За 3 дни се оправи, после още половин седмица отказваше да яде.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #111 -: Юни 09, 2015, 14:43:44 pm »
Маги, и моите наблюдения са такива, от различните варианти пелени, които пробвахме досега, Molfix се оказаха най-некачествени.

Най-доволна съм от Pufies.

При подсичане ползвам Судокрем.
« Последна редакция: Юни 09, 2015, 14:45:52 pm от marsi »

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #112 -: Юни 09, 2015, 14:50:53 pm »
Маги, и моите наблюдения са такива, от различните варианти пелени, които пробвахме досега, Molfix се оказаха най-некачествени.

Най-доволна съм от Pufies.

При подсичане ползвам Судокрем.
По принцип и аз съм фенка на Судокрема, но дупето на София май не е за съжаление. По едно време добре го понесе, но после не :-(. Пробвахме и с витаминния крем на Мустела и с крем Здраве, с Бепантен. Както и да е ще пиша тези дни има ли резултати, или пак ще ходим на лекар. Относно пелените, педиатърката каза да пробваме няколко дни с един вид и после няколко дни с друг. За сега мислим да свършим пакета с Либеро. Марси, да попита Пуфиса вътре как изглеждат, можеш ли да пуснеш една снимка? Благодаря предварително!
« Последна редакция: Юни 09, 2015, 14:53:45 pm от kati_vm »
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #113 -: Юни 09, 2015, 15:19:09 pm »
Кати, ето тези ползваме Soft Care  http://pufies.com/bg/classic, ние сме на 4+ в момента.
за мен това са най-добре попиващите пелени. И Fashion Collection също пробвахме, добри са.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #114 -: Юни 09, 2015, 15:22:04 pm »
Кати, ето тези ползваме Soft Care, ние сме на 4+ в момента  http://pufies.com/bg/classic
за мен това са най-добре попиващите пелени. И Fashion Collection също пробвахме, добри са.
Благодаря, а вътрешността как е? Защото на Либерото е една такава гладка, на Памперс Премиум кеър е с нещо като мрежичка и акито по-навътре попива, а при Либерото не.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #115 -: Юни 09, 2015, 15:30:04 pm »
Кати, не е мрежичка, гладко е. За акото не мога да кажа, при моите деца вече е по-твърдо, разбирам какво ме питаш, защото при малко бебе е различно, не мога да кажа от опит.
Иначе попиват много добре.
« Последна редакция: Юни 09, 2015, 15:31:52 pm от marsi »

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #116 -: Юни 09, 2015, 15:36:26 pm »
Кати, не е мрежичка, гладко е. За акото не мога да кажа, при моите деца вече е по-твърдо, разбирам какво ме питаш, защото при малко бебе е различно, не мога да кажа от опит.
Иначе попиват много добре.
Благодаря, Марси!
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #117 -: Юни 09, 2015, 15:41:51 pm »
момичета на ДМ пелените са хубави и на много добра цена. Имат и големи опаковки, в кашони.
поне преди 6г. бяха хубави де, надявам се да не са развалили качеството.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #118 -: Юни 09, 2015, 15:46:58 pm »
Аз от скоро взимам на Била техните.Хубави са и са на добра цена.Иначе другите който не сме имали проблеми са Памперс, Пуфис и на Кауфланд техните.
Масово са гладки пелените и не са с мрежичка.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #119 -: Юни 09, 2015, 23:27:07 pm »
На ДМ пелените са ОК като кройка и попиваемост, но са по-твърди като материали от Пуфиса и Памперса и нашият младеж е нежен и му се отбелязваха гадно на крачетата ;) Иначе Пуфиса го отказахме рано рано но не помня вече защо, сигурно не е било съществено. Сега ползваме зелен памперс, който купуваме на кашони от Метро и като е на промоция излиза по-евтино и от ДМ-ските и съм доволна :) Моите проучвания и драми с памперсите няколко месеца по-рано завършиха със заключението, че е строго индивидуално до дете и кройка и всичко :lol:
Младежът днес цял ден не спа 8O Излишно е да казвам след следобедното хапване вече каква истерия беше, приспах го и след 20 минути ми се буди нахилен и бодър!  :x Ужас ви казвам! За капак свеки беше тук цял следобед и  osi_7 osi_7 osi_7 абе дойде ми в повече :( Започвам да се депресирам вече...