0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #960 -: Юли 29, 2015, 22:00:19 pm »
Блу, и следобеден сън, ако кажеш, че спят? :P

А, Дани каза, време е за бира  :P

Ох, ние ей сега бяхме на Панчарево. Направо ни стопи лагерите. Всички играчки хвърля в дерето към езерото и иска да ходи след тях. Като го спираме, изпада в истерия, захласва се и посинява. Не знам как ще се справяме с овенския му характер  :lol:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #961 -: Юли 30, 2015, 00:29:49 am »
Смайлс, в градината София спи следобеден сън от 12,30 ч. до 14,30 ч. Брат й не спи от четиригодишен. Сега вече няма и как с училището, защото то е до 16 ч.
Нооо тук го натискаме да спи следобяд, защото иначе към седем вечерта е нетърпим. Отделно, че със сестра си в момента спят в една стая, а по принцип - не, и тя го буди към 8,30-9 часа. Т.е. Не може да си отспи.
Не е овенски характер, ами бебешки пубертет. Поне на мен така ми се струва.

Зайо, на Неа Каликратиа не беше лошо, ама много хора. Мъжът ми хич не е по масовките и щеше да припадне от ужас. Основно сърби, тук-там - българи, руснаци и гърци. Плажът наистина е доста по-хубав и чист. Но са едно до друго заведенията с чадърите и реално няма къде да стъпиш. Много е курортно. Вечерта по главната улица игла няма къде да хвърлиш. Продават всякакви джунджурии. Със София обаче хич не ми се минаваше през тълпи и го помолих да се прибираме.
Иначе за 6 евро пихме две фрапета, две води и можехме да ползваме чадър и два шезлонга колкото си искаме.
Днес го пратих до Лидл да напазарува. Каза, че нямало жива душа. Бойкотирали немското според него. А според мен няма кой да пазарува в 16 ч.   :lol:
На него, а и на мен, му направи впечатление, че е пълно с улични кучета. То и в София има, но тук са повече като че ли. И са буквално навсякъде. Местните ги гонят понякога, друг път ги игнорират. Днес един огромен пес спа часове наред под един чадър на плажа. Не са агресивни, не ми пречат, просто се чудя защо са толкова много.
« Последна редакция: Юли 30, 2015, 00:34:03 am от blue_sky »

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #962 -: Юли 30, 2015, 06:25:34 am »
Добро утро  :D

Блу, гърците са всеизвестни с лошото си отношение към животните. Нито ЕС ги оправи, нито някой друг ще успее. Улични кучета и котки има много просто защото не се грижат за поколенията им. И добре че не са агресивни. А за магазина си права - в голямата жега няма кой да пазарува. Ние имахме и Карфур наблизо, само че се казваше по друг начин - някакъв франчайз беше. Или Marinopoulos, или Arvanitidis (списък с магазини: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_supermarket_chains_in_Greece).
Блу, а как ви е интернета? Досега съм попадала все на слабичък и бавничък, а на някои места даже нямахме в стаите.

Хубав ден! Четвъртък - ден преди петък  :lol:

« Последна редакция: Юли 30, 2015, 06:29:19 am от little_rabbit »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #963 -: Юли 30, 2015, 08:23:13 am »
Добро утро!
И днес много имам нужда от кафе, че в 6 часа едно ситно човече дойде в спалнята да ни информира, че „петелите пеят, време е за ставане“. Да, в къщите покрай нас хората си гледат кокошки.
Закуската в този очаквано горещ ден:



Пазете се от жегите!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #964 -: Юли 30, 2015, 09:52:47 am »
Добър ден.
Пазете се от жегите!
Присъединявам се към предупреждението, но и се наслаждавайте на лятото! Че после ще го търсим ..
Смайли, много е сладък Дани! Виждам, че разбира от марките бира. :P
В тези непоносими жеги ме спасява ето това чудесно изстудено лакомство.

Лек ден ви пожелавам!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #965 -: Юли 30, 2015, 11:49:26 am »
[ изпада в истерия, захласва се и посинява. Не знам как ще се справяме с овенския му характер  :lol:
а , надявай се   :) 
Калоян  е близнаци  , и няма нищо общо със зодията според мен.
 Виках си - след 2г -като проговори  , ще се оправи ...
Надявах се  след 3 г, , надявах се след 4 г .  да  спре с  ината .Е ,няма  - надявам се  след 5 г.  И май така до към 20 г.  ще да е .После да го мисли жена му   :lol:

Ние вечер след работа и градина към 17.30 отиваме на плаж . Чудесно  е , защото  вече няма много хора , спокойно, топла вода  .


Блу , май  държиш рекорда по ранно лягане на децата .

Тук децата на приятели си лягат в 10, как стават нямам идея де :)
за ученици ,които са на училище ли говориш ? Или като нашите щурчовци. Защото майките около мен всички казват , че лягат късно децата им  и съответно  ги водят на градина към 8.30-9-9.30. Всеки според режима си и работата . Това са в повечето  случаи не работещи  и ги устройва този режим. Когато е у дома и не спи след обяд   , може и в 8 ч да заспи . Или понякога придремва към 18ч директно на пода при играчките  или на масичка подпрян :).   Моят юнак  вечер напоследък не заспива веднага  , измести си малко часа  , но в тези горещини  е  нетърпимо .

Преди  бяхме в прохладен апартамент / зимата - бррр/  , а сега тук напича едно слънце и    е ужасно топло  , но  се успокоявам  и чакам  зимата  ,че си беше  20 градуса без отопление в стаите.

м-и ,  спокойни сънища довечера   .

блу , мен ми е  много интересно  да разказваш , за есента   умувам  почивка накъде  и се чудим за Гърция , но май ще се наситим на море  или ще предпочетем Турция.
« Последна редакция: Юли 30, 2015, 11:51:38 am от nimika »


*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #966 -: Юли 30, 2015, 13:36:21 pm »
Зайо, интернетът като цяло е добър. Е, случва се рядко да е по-слаб, но аз не вися през цялото време (само когато децата спят). И аз четох отзиви, че бил лош, за нищо не ставал. Но при нас няма такова нещо. Мисля, че сме 15 апартамента с един wlan. А на апартамент не знам по колко човека го ползват. Ние сме двама и всеки е със собствен ай пад.

Нимика, работим и двамата, аз само три дена в седмицата, но когато работя, просто не съм си у дома и мъжът ми се грижи изцяло за децата (и ходи на работа). Нашата градина затваря е пет. Човек няма избор. До 17.30-18 ч. са си у дома (когато аз съм там, и по-рано) и после се приготвя нещо бързо за вечеря. В 19-19.15 са във ваната. И така.
Сигурно държа рекорда за най-ранно лягане на деца. Но все пак само аз съм женена за германец. Там е ред и дисциплина. Колкото и да е странно, има си климатични особености. В по-топлите държави децата си лягат по-късно. Разхождат ги, оставят ги да играят, взимат ги със себе си в ресторанта, а също така ги слагат да спят следобяд, защото иначе какво ще ги правят в жегата? Така е и в България, Гърция, Португалия, Испания (Италия вероятно, там нямам преки наблюдения). Хората там са много социални, прекарват много време заедно с приятели или семейството си. В Германия всеки си е в общи линии сам за себе си. През седмицата не може и да става дума за излизане, гости вечер или подобни. Ако изобщо правят такива неща (не твърде често, защото след работа обикновено всеки си се прибира у дома, имам предвид особено хората с деца), то ще е през уикенда. И никога не би им хрумнало да отидат на почивка със семейството дори на най-добрия си приятел. Мъжът ми изобщо не е изключение. В началото на връзката ни имахме доста разногласия по въпроса. Бях му казала или да си помисли, или бях готова дя си тръгна. Не вярвах, че ще размисли. За някои неща и аз сигурно съм се променила за 10 г., откакто съм извън страната.

Събирам отзиви и за Турция, въпреки че моят мъж е убеден, че другото лято ще правим обиколка с каравана. Преди една седмица го чух с половин ухо как обещава на най-добрата ми приятелка от университета да й отидем на гости във Валядолид.
« Последна редакция: Юли 30, 2015, 13:40:28 pm от blue_sky »

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #967 -: Юли 30, 2015, 13:43:20 pm »
[ изпада в истерия, захласва се и посинява. Не знам как ще се справяме с овенския му характер  :lol:
а , надявай се   :) 
Оххх  :lol: Вчера си налагаше трактора, защото не можеще да го намуши под стола .... и така си изливаше яда.... Нямам думи просто. И мен вече няколко пъти ме налага като не му дам нещо.... Със сигурност не го е видял от някого, а си му идва отвътре.

Смайли, много е сладък Дани! Виждам, че разбира от марките бира. :P
Тази снимка е от Румъния преди около 3 седмици. Снимки с бира имаме още от като беше на 3 месеца и нещо.  :lol:

Блу, и аз съм фенка на ранното лягане на децата. Не знам обаче дали си зависи от децата или от родителите (сега виждам, че сме писали заедно и вече си разсъждавала по въпроса). Ние му бяхме създали режим на лягане в 21 ч., но откакто са жеги най-рано заспива в 22 ч. в момента. Това не му пречи да става сутрин в 6.30 ч. И през деня графикът вече е никакъв. Един път спи по два пъти, един път по веднъж. Понякога само по час - час и половина, друг път по 4 часа. ПП. Ето в момента спи вече трети час и затова съм се разписала така  :lol:

Къде изгубихме Тара напоследък??

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #968 -: Юли 30, 2015, 13:54:25 pm »
Смайлс, вие сте в период, в който се установява дали спането ще е веднъж или два пъти дневно. Да, ако заспива късно и става рано, и ако му се спи, дали има смисъл да го караш да спи само веднъж? Или с упорство и това може да се постигне, ако ти е важно. Тогава може би ще спи по-дълго. И двамата започнаха ясла на една и съща възраст горе-долу - към и малко след година и половина. Там сънят беше само един. За сина ми решихме да го свикваме месец преди да тръгне, за да не му е толкова трудно. Дотогава си спеше по два пъти. Него го будеха след максимум 2.5 часа сън. При София не разрешават повече от 2 часа. Когато започна, сама си беше минала на едно спане.
Няма невъзможни неща (особено пък за по-голямо дете, не бебе, за съня през деня, за нощния не мога да коментирам). Просто ти си реши кое е важно за теб! Моите винаги много държах да спят у дома, а не в количка. Големият беше почнал да ми ги върти тези номера. Като е новородено, ок. Ама той стана на 4 м., стана ноември, спеше само, докато количката вървеше. И то два пъти по 45 минути. А вкъщи през останалото време - мрънкоч. Направо щях да полудея. Затова след двуседмични усилия успях да го накарам да спи у дома и така си остана. Щерката и тя не може да спи в количка от мноооого отдавна. Опитахме се преди месец. Бяхме на сватба. Казах на мъжа ми, че няма да се прибирам за следобедния й сън. Той обикаля с нея, но тя не е могла да заспи. Издържа от 8 до 22 ч. без сън. И не беше вкисната (странно). Не казвам, че това е правилното. На мен спането у дома ми идваше добре, за да мога да си почина и да си свърша малко домакинска работа. Всеки си преценява според нуждите. Как беше?! 6 години от живота ми се въртят около следобедния сън. :lol:
« Последна редакция: Юли 30, 2015, 13:56:54 pm от blue_sky »

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #969 -: Юли 30, 2015, 19:50:19 pm »
Сигурно държа рекорда за най-ранно лягане на деца. Но все пак само аз съм женена за германец. Там е ред и дисциплина. Колкото и да е странно, има си климатични особености.

Точно климатичните особености и по-скоро географското разположение. Просто при вас зимата се стъмва мнооого рано - какво да правят дребните, ако не спят...
Преди няколко години ходих в командировка в Стокхолм в началото на ноември - стъмваше се в 16. Зоопаркът затваряше към 15, защото животните заспивали - така ине ги видях. Представям си какво е на 22 декември...
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #970 -: Юли 30, 2015, 20:46:00 pm »
Олее, а там, където има бели нощи... не ми си мисли децата кога си лягат и стават децата :D
Имаме дъжд ..... юхуууу .... :lol: Блу, няма да ви го пращаме да ви разваля морето. Той е само за гореща София :)
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #971 -: Юли 30, 2015, 22:34:51 pm »
През лятото обаче в десет вечерта още си е светло в моя вилает.   :lol:

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #972 -: Юли 31, 2015, 06:08:24 am »
Добро утро  :D
Петък е  :D

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #973 -: Юли 31, 2015, 07:35:06 am »
Нинка, благодаря! Нямаше кошмари тази нощ  :D но пък се събудих в 5  8O ще има обеден сън, детето по някое време да не ме зареже и да духне  :lol: :lol: :lol: А децата, за които говоря са на училище, не е като да могат да си отспят на другият ден.
Аз много дълго време го слагах рано, просто защото е без обеден сън, а и  12-14часа с него са ми ужасно много. Преди година горе-долу го прехвърлих на баща му и приспиването сега е след 22.30, ми право заспива милото, ама баща му не може да се организира по-рано. Остава ми да мърморя или да почна пак аз да го слагам.
Зайче, благодаря за кафето! Вече искам и закуска, че едни цигулки се задействаха тук  :lol: :lol: :lol:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #974 -: Юли 31, 2015, 08:05:21 am »
Зайко, разкош кафе! Благодаря ти, много е "ароматно"  :P

Честита буря София, хубаво разхлади, ама то такова трещене настръхна ми мишата козина!
В неделя пътуваме за морето и рефрена от припева на  ТАЗИ  :music22: песен ме е обсебила!

Хайде на моретооооо, оооо, стягаме багажа ......  :beach1: 
« Последна редакция: Юли 31, 2015, 08:56:58 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #975 -: Юли 31, 2015, 08:46:56 am »
Добро утро!
Софиянките май ги е разсънила тази сутрин бурята. А тук даже не капна капка. Но - лято е ще го изтърпим.



И да напомня:



Лек уикенд ви пожелавам!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #976 -: Юли 31, 2015, 10:04:17 am »
Охохооооооо,имаме си захлаждане  :D! Усети се и на работата и у дома, Поспахме всички много добре :) И тримата! Дано не се завърне тая жега вече :x. Зайо,голям каймак,голямо чудо. Майсторка си  :wink:! Мишаната,е сега вече те излових... :lol: На море сте на Южното ,нали? Ако не се обадите ,поне на отиване или връщане,ще дойда ма следващото ДРЗ и ще видите какво ще стане  :lol: :lol:
Хубав,летен и отпускарски , петък на всички.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #977 -: Юли 31, 2015, 10:46:30 am »
Рачо, в противоположна посока сме, към древна Елада поемаме!
Има няма 5 години все на едно място близо до Аспровалта ходим,
далеч от пренаселените курорти и лудницата.
Голям родолюбец съм, но последното летуване на нашето море ми навява лоши спомени!
Малко да поотрасне малкото раче и съм сигурна, че ще предприемете и вие такива пътешествия!
Хубав ден от мен, аз след малко потеглям да приберем мишоците от планината!

п.п Пеше, "лоша" си с тези закуски, обилни, обилни.....
« Последна редакция: Юли 31, 2015, 10:48:44 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #978 -: Юли 31, 2015, 10:50:29 am »
Мише, има ли много българи и изобщо летовници на Аспровалта и Неа Врасна?
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #979 -: Юли 31, 2015, 11:04:05 am »
Зайо ние не ходим там, а в Ставрос, то е след тях и извън самото село и тарапаната е хотела,
който не е типичния хотел, а къща от хотески тип с много мил хазяин :)
В самото село ходим на разходна веднъж докато сме там и не мога да преценя, но от други хора
знам, че Неаврасна и Аспровалта са бг курорти. На плажа на който ходим ние, почти няма българи
изключение са. Македонци, румънци и основно гърци съм срещала там. 
Много е спокойно и почти няма хора, което нас ни задоволява напълно :)
Как ще бъде тази година ще споделя, като се върнем!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)