0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: под нормата inhibin B
« Отговор #40 -: Август 22, 2006, 19:48:32 pm »
Благодаря :bighug:
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #41 -: Август 24, 2006, 10:55:19 am »
Момичета, излязоха и моите имунологични изследвания!!! Какво да ви кажа и аз вече съм доста притеснена!!! FSH-8.80, Анти-кардиолипин IgG-7.33, Анти-кардиолипин IgM- 7.89, Aнти-2GPI –  IgG, IgA, IgM-0,245,дотук добре. Inhibin-B- 23.75!!!!!!!!!! Изследвах и нещо много интересно, за което не бях чувала досега да се прави някъде- СА-125. Това последното е за ендометриозата и се оказа, че също ми е отрицателен резултата/9.4 при норма <35/. Предложението на доц. Конова е сега на 3-ти ден отново да го изследваме инхибина и искрено се надявам да е моментно състояние!!! По отношение на леко завишените ми НК клетки тя предлага вливания 7-10 дена преди следващ ембриотрансфер!!! Протоколът ми при следващото икси трябва също трябва да е строго съобразен с инхибина при положение, че се докаже намален яйчников резерв!!! Какво мислите? Аз при всички положения ще последвам всички препоръки на доц. Конова пък каквото ще да става!!! Направо вече нямам думи, само това ми липсваше, а съм на 27 год. и нямаме в рода си такова наследствено заболяване. При мен най-вероятно е последствие от ендометриозата, която най-вероятно е увредила резерва ми от яйцеклетки. Този резултат според вас показва количеството на всички яйцеклетки или само на качествените, които са ми останали? Незнам доста се увлякох в писане и незнам въпроса ми дали не звучи тъпо, но съм притеснена и дано всичко това се окаже моментно само за тогава, че иначе незнам!!! Очаквам вашите мнения и благодаря, че ви има!!!


*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #42 -: Август 24, 2006, 11:43:53 am »
Мила Кiara,
Разбирам много добре как се чувстваш и искам да ти кажа,че не си сама. На мен специално ми олекна когато го споделих тук в форума, защото знам, че само тук ще намеря разбиране, опора, съвет и информация по този проблем. Дано и при теб е така. Днес специално ще ти е трудно, но като мине малко време ще се успоиш и ще продъжиш напред с пълна сила. Както е казала доц. Конова изследвай и следващия месец и дано да е моментно състояние.А и мисля, че инхибина показва количеството на яйцеклетките, не за качеството, качеството може би се доказва като се оплождат яйцеклетките, делят се добре.Не съм толкова компетентна и незная дали е следствие от еднометриозата това само специалист може да ти каже. Иначе колко фоликули и яйцеклетки направи при първото инвитро? И колкото ти е LH и колко е бил FSH при предишните ти изследвания?
Искам да ти дам кураж  да се бориш дори и да се повторят тези резултати, ти си още млада само на 27 години, а и щом в семейството няма с ранна менопауза.
Не се отчайвай и бъди оптимистка!
P.S. По електронната поща ли получи резултатите и кога?
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
 :bighug: :balk_21:

*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #43 -: Август 24, 2006, 11:54:31 am »
Здравей, Лиди!!! Благодаря ти много за подкрепата!!! Получих ги по и-мейла вчера на обяд, но понеже съм на 24 часови дежурства успявам днес чак да се включа по твоята тема!!! При първото икси направих само една яйцеклетка, всъщност имах четири фоликула, но при пункцията имаше една яйцеклетка, която се оплоди много добре, но уви резултата не беше положителен. Док. направи заключение, че имам лоша реакция на яйчниците вследствие на ендометриозата и затова по принцип в началото още започнахме с високи дози, но това не ни помогна кой знае колко.Хормоните ми винаги са били в норма. Току-що говорихме с доц. Конова и се разбрахме още сега като ми дойде да повторим резултатите, а това ще е може би другата седмица. Ти ще повтаряш ли изследването и кога? Благодаря ти още веднъж!!!


*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #44 -: Август 24, 2006, 12:10:11 pm »
Значи като гледам предишните си резултати от хормони всъщност ми се струва, че LH ми е малко в долна граница, а FSH в горна. LH-4.79, 4.57/ реф. 2.4-12.6/, а FSH-6.18, 7.79 и сега 8.80/реф.3.5-12.5/.


*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #45 -: Август 24, 2006, 14:59:31 pm »
Здравей Kiara,
Питах те как си получила резултатите, тъйкато и аз ги отчаквам още от понедлник, а пък са готови от 20 дни.
Аз мисля да ги повторя септември и дано 3-я ден се пада в делничен ден, тъйкато преди ги изследвах на 4-я ден рано сутринта, но доц. Конова каза да отида колкото се може по рано в лабораторията, тъйкато и аз съм на 24 часово дежурства и е малко сложно.
При мен от години FSH е в горната норма, а  LH в долната норма, пиех диане35, малко се норамализира и като го спра пак е същото, но не мога да го пия вечно.Аз съм правила 4 пъти инвитро - първия път 5 фоликули и две яйцеклетки, оплодиха се нямаше проблеми разделиха се на 6, но уви нищо; втория път сменихме инжекции и по голяма доза, но пак същото оплодиха се и се задържа до 12 седмица и се наложи аборт,тъйкато спря сърдечната дейност. Но това ме накара пак да опитам и се надявах, че ще стане пак, но сега имаше вече една яйцеклетка, но аз съм упорита и пак опитах и пак 1 яйцеклетка и пак нищо. Сменявахме инжекции и възможно най-голямата доза се започва, доктора предположи, че може да има изчерпан яйчников резерв, но на мен не ми се вярваше. Сега като си направих изследванията май че е истина :(. Казвам ти всичко това  не за да те плаша, а защото с доктора трябва да се вземат най добрите мерки така да се каже и да има колкото е възможно повече яйцеклетки.
Незная от къде си, ако си от Пловдив иди в тази лаборатория и на място си направи изследвания, да не би при траспортирането да е станало нещо.Все пак резултатите от FSH и LH предишните не са толкова лоши, за да бъде чак толкова нисък инхибина.
Желая ти успех и пиши какво е станало.
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
 :balk_21:

*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #46 -: Август 24, 2006, 17:32:41 pm »
Здравей, Лиди!!! Няма да пращам по куриер кръвта, а се разбрахме с доц. Конова да отида там и първия път там дадох кръвта. Като виждам само какво си преживяла, тръпки ме побиват!!! Мисля, че вече е време да стане, нямаме друг избор, няма отказване!!! Ние живеем в София и съм пациентка на док. Стаменов и съм сигурна, че ще направи всичко, което зависи от него, за да се получи дългоочаквания за нас резултат. Не сме говорили, защото е отпуска, но след неуспешния опит спомена за друг протокол за стимулация. Като направя всички изследвания отивам при него и сериозно обсъждаме как продължаваме, мисля че той спомена за къс протокол, но каза че трябва да помисли как ще действаме. Според мен нямаме време за губене ако наистина се потвърди диагнозата. Ти по какви протоколи си била, имам в предвид по къс или дълъг протокол, или сте пробвали и двата варианта? Ще поддържаме връзка и ще пиша за резултатите, както и ти ще пишеш какво става с теб!!! Чао засега и много успех ти желая


*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #47 -: Август 24, 2006, 18:26:59 pm »
Здравей Kiara,
Първият път по къс протокол стимулацията беше с перугон/ако не бъркам, че отдавна беше/ и три инжекции оргалутран. Вторият път пак по къс протокол с меногон и декапептил 0,1.Третият път повторихме второто защото нали беше станало тогава и решихме така да бъде. А четвъртия път - гонал Ф и уж без декапептил 0,1, но доктора се разболя и неговите колеги решиха,че е по добре да си сложа 3 инжекции оргалутран последните дни преди пункцията и така, но да ти кажа вече май се радвам, че поне имам яйцеклетка и тя се опложда и все пак има някаква надежда.
Иначе последния път беше по здр. каса и ми дадоха декаптил депо, но доктора ми каза,че за мен не е подходящ и даже още стой в хладилника/макар че вече му е минал срока на годност/.
Мисля че за тези с намален яйчников резерв е по добре по къс протокол и дори и без декапептил 0,1, но това ще решите с доктора. Но вторият път не се знае дано яйчниците започнат да реагират по добре. Така че никакво отчайване и ще видиш че ще стане.
 :) :crossfingers:
 :balk_21:

*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #48 -: Август 25, 2006, 12:43:31 pm »
Здравей, Лиди!!! Никакво отчайване, само напред!!! :D Силно се моля това да ни е за последно и така дългоочаквания резултат да е вече факт!!! Ти кога мислиш да опитвате отново? Стискам палци и на краката даже!!! :P :P :P


Re: под нормата inhibin B
« Отговор #49 -: Август 25, 2006, 16:44:16 pm »
Лиди, а в коя лаборатория в Пловдив изследва инхибина?
*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #50 -: Август 26, 2006, 17:29:43 pm »
Мари здравей,
Аз изследвах инхибин В в Плевен.Но тук едно от момичетата пишеше,че го е изследвала в лаборатория в Пловдив, затова и казах на Киара, ако и е близко Пловдив да иде там, за да не го праща по куриер.
През септември мисля пак да пращам по куриер серум в Плевен.
 :)
yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #51 -: Август 26, 2006, 17:36:52 pm »
Здравей Kiara,
Мисля през ноември да правя пак, но до тогава има още време и правя всичко възможно хормоните да са в норма пък ще видим.
Вчера си взех резултата от TSH и сега е 3,5 и пак започвам тироксин и дано го сваля още/нали трябва да е до 2/.То при мен малко се объркаха нещата с този хормон пък дано сега се оправи.
Няма да се отказвам ще опитам и дано имам късмет.
Желая и на теб успех и дано този път инвитрото да е успешно. :babyflips:
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
 :bighug:

*
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #52 -: Август 28, 2006, 14:04:16 pm »
Mari_pz,
В Пловдив лаборатория Писанец  виж по -горе съм дала адрес и телефон :)
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #53 -: Август 28, 2006, 14:07:29 pm »
Благодаря ти :D
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #54 -: Септември 08, 2006, 17:30:18 pm »
Повторният ми инхибин също е нисък(29.6), така че диагнозата ми се потвърди, а и ТСХ ми е доста високо(11.56), така че започваме пак борба и това е положението при мен!!! :(Обещала бях като направя повторно изследване да пиша!!!


*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #55 -: Септември 08, 2006, 18:09:35 pm »
Kiara, много съжалявам за резултата. Трябва да се заемеш с щитовидната жлеза, TSH трябва да го намалиш. Тук в форума има добри отзиви за д-р Тодорова в майчин дом виж какво ще ти каже тя.
Няма да се отказваш разбира се. Борбата продължава до успех.
Късмет! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
 :bighug:

*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #56 -: Септември 10, 2006, 10:50:27 am »
Лиди, благодаря ти за куража!!! Кажи ми при теб как е положението с ТСХ-то? При кого ходиш ти и докъде го докарахте? Чао и доскоро


*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #57 -: Септември 10, 2006, 15:53:15 pm »
Здравей Kiara,
При мен имаше малко проблеми с TSH първо беше5,4 след пиене на тироксин по 1 хапче на ден /50 mg/за 2 месеца спадна до 0,1 т.е. извън долната норма.Спрях хапчетата и след почивка 2,5 месеца изследвах го и беше 3,5 и сега пак започнах тироксина един ден 1/2 хапче, а на следващия ден 1 хапче и дано да спадне до 2, че мисля края на октомври да правя инвитро. За ехографията ходих в София в Института по еднокринология при д-р Ралица Иванова и каза, че няма нищо тревожно, има някакво малко възелче, но ако хормона спадне до 2 мисли,че то няма да повлияе по някакъв начин за забременяването. И ако настъпи забременяване трябва да се следи нивото на хормона.Иначе ходя на ендокринолог в Монтана и докторката проявява доста така да се каже заинтересованост от моя проблем, след като и  обясних за какво става въпрос. И най итересното е че когато TSH беше извън долната норма FSH  би беше 7,6, то при мен никога не е бил толкова нисък и изглежда колкото е по малък tsh толкова по добре е за fsh, това за стимулацията май е добре и дано реагирам  и има яйцеклетки.
Ами това е в общи линии ще се боря и дано имам късмет.
Желая и на теб късмет и пиши какво е станало при теб. При кой ендокринолог реши да ходиш? Изследвай и ТАТ и МАТ.
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
 :balk_21:

*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #58 -: Септември 13, 2006, 21:30:42 pm »
Здравей, Лиди!!! Изследвах ги ТАТ и МАТ- 334.7 и 375.2, съответно и те са доста завишени!!! Аз си записах час за док. Тодорова за 21 септември 
и чакам да видя и нейното мнение, тогава ще предприема лечение. Това, което казваш за ТСХ и ФСХ, че се влияят едно от друго е интересно, защото и мойто ФСХ е малко височко както и ТСХ-то. Незнам дали ТСХ може да се е повлияло от първото икси и още да не се е възстановило, дали то се влияе от стимулацията при ин витро? Някъде прочетох, че когато се изследват щитовидните хормони не трябва да си яла нищо и особено да си пила кафе, мислиш ли, че е от значение, защото аз пих кафе преди да ги изследвам? Пиши как вървят при теб нещата и ти стискам палци да започнеш скоро, и всичко да завърши с успех!!! Аз ще пиша като се видя с док. Тодорова!!! Доскоро!!!


*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #59 -: Септември 14, 2006, 14:12:12 pm »
Здравей Kiara,
Аз правих изследванията на гладно, така бях чела. Ако се съмняваш, че в това е причината за завишението, направи на гладно пак и тъкмо ще идеш при д-р Тодорова с новите изследвания. Доста са завишени стойностите на ТАТ и МАТ.Ами ако са били завишени стойностите на tsh и fsh преди инвитрото, а и отгоре на това има и намаление на яйчниковия резерв наистина трудно ще протече стимулацията и няма да има достатъчно яйцеклетки. Като гледам при мен е така, но и при теб е същото само една яйцеклетка от четири фоликула.
Успех! Пиши след като се видиш с д-р Тодорова, за нея има много добри отзиви,така че,ще стискам палци всичко да се оправи. :crossfingers:
 :bighug: