0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #20 -: Юли 26, 2006, 17:54:55 pm »
Благодаря ти,Дани!Да ти се връщат добрите пожелания тъпкано! :balk_21:
*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #21 -: Юли 27, 2006, 12:11:34 pm »
Danidan  и на теб желая успех скоро и благодаря за подкрепата.
  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :bighug:

*

    Лекси

Re: под нормата inhibin B
« Отговор #22 -: Август 15, 2006, 14:00:45 pm »
И аз съм с вашата диагноза :(, макар и в начален стадий т.е. ФСХ-то ми е все още в норма. На 32 г. съм, повече от 4 г. опитваме за второ. Пациентка на Владимиров съм. При мен е наследствено - и в двете роди жените имат много ранна менопауза. При стимулация с клостил правя по един фоликул, обемът на яйчниците е намален /и кръвоснабдяването/. Имам две инсета. Пресдстои ми инвитро най-вече с диагностична цел - да видим реалното качеството на яйцеклетките. И мен диагнозата малко ме шокира. Някак е гадно една част от тебе да не съответства на реалната ти възраст... Не виждам смисъл да изследвам инхибин В. След повече от 4 г. опити, за мен единственият път е инвитрото, независимо от степента на изчерпване на яйчниковия резерв. Ако резултатите от стимулацията, респ. получените яйцеклетки са обнадеждаващи ще продължа с опитите. Ако не...не знам. Лошото е, че реално за тази диагноза няма лечение. Не че не е възможно да имаме бебета. Възможно е, но това би било по-скоро в резултат на късмет, отколкото на някакво лечение. Гадно ми е да се чувствам така безсилна...
Забелязвам и нещо друго. От няколко месеца цикалът ми започна да се скъсява. На два пъти имах и зацапване в средата на цикъла, което продължава няколко дни, след което ми идва. Първия път се оказа, че е нисък прогестерон. Втория път беше този месец и не съм правила изследвания. Чудя се това следствие от изчерпване на яйчниковия резерв ли е или друго, допълнително усложнение.
Момичета, и двете ви  :hug2: :kiss: Добре знам как се чувствате...
*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #23 -: Август 15, 2006, 18:22:05 pm »
Мила Лекси,
При мен няма такъв симтоми за намален яйчников резерв - дължината на цикъла.Моят цикъл винаги е бил 24-25 дни,предполагам, че това не е свързано с намален яйчников резерв.А и при мен има и нещо друго, FSH поне от 9 години все е горната граница на нормата, пиех дияне35 малко намалява, но аз не мога да го пия вечно и досега никой не може да ми каже защо е така, някой доктори мислят че са по мързеливи яйчниците и не произвеждат яйцеклетки. Но сега вече като изследвах инхибин В се установи,че яйчниковия резерв найстина е намалял и то може би постепенно още когато съм била на 30 години, макар,че при мен няма това за наследствено за по рано менопауза, но така е и няма какво да се направи. Аз мисля да направя още един опит инвитро и дано яйчниците не ми изневерят и направят една или две яйцеклетки и дано да е успешно/имам една бременост от втория опит, но завършила с аборт в 12 седмица, макар че имах само две яйцеклетки/.
Така че Лекси и ти не се отчайвай и опитай инвитро може и с една яйцеклетка. Е по рисковано е че е малък шанса, но надеждата крепи човека.
Стискам ти палци и пиши какво е станало после и се надявам да са добри новините.
 :bighug: :balk_21:

*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #24 -: Август 15, 2006, 20:27:54 pm »
Лекси, съжалявам.И аз не мисля, че има нещо общо.
Момичета, наистина пробвайте каквото може, вярвам, че колкото и безнадежно да е, имате шансове!
Целувки и прегръдки и за трите!Стискам ви палци много!

 :balk_5: :balk_5: :balk_5:
*
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #25 -: Август 15, 2006, 21:11:43 pm »
Да се присъединя и аз към вашата група :(
Аз съм на 30 г и резултата от изследването на инхибин В е отчайващ 18,82 /изследван при доц.Конова в края на юни/.Все още съм в шок от новината и този месец с нетърпение си чакам цикъла за да направя и контролно изследване на 3-ти ден от М.И при мен нивата на FSH  и LH са все още в нормата дори на долна граница на нормата ,но....уви!!!Засега  единствения симптом или не знам как да го нарека е  зацапването което получавам  около 9-10 дни  след ову ,което продължава до самата м.така е вече 2г. Никой лекар не ми е обърнал внимание на това ,по скоро казват че това не ги притеснява-изключваме и дефект в ЛФ защото прогестерона е добър .
Е, ще се надявам на чудо ако и контролните резултати са такива :(
Радвам се че има на кого да кажа всичко това...благодаря ви че ви  има!!!
*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #26 -: Август 16, 2006, 09:02:41 am »
Neva,
И аз се надявам на чудо, то понякога става. Не губи надежда и пробвай всичко, аз в момента пия женшен формула за жени/вече 6 месеца/ и се надявам поне малко да ми помогне.
Инвитро ли мислиш да правиш, че си изследвала инхибин В?
Желая ти успех! И не се отчайвай и аз бях така първите няколко дни отчаяна, но се посъвзех и продължавам напред. Сега септември мисля пак да иследвам инхибин В за да се види как намалява.Прочетох че и ти ще правиш изследване пак, но минали ли са 2 месеца, поне така каза доц. Конова след два месеца.
Не си сама и споделяй това помага.
 :balk_21:
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #27 -: Август 16, 2006, 09:17:19 am »
Лиди,на мен доц.Конова ми назначи Инхибин В,но не защото ще правя ин-витро процедура.Може и при Нева да е така.Аз също се притесних от резултата,но доц.Конова ми каза да не се притеснявам излишно докато повторим изследването.А и вие ми давате кураж.В интерес на истината никой друг резултат от изследване не ме е плашил така.Може би защото изчерпания яйчников резерв няма как да се възстанови с лекарства или оперативно.
Но ще даваме смело напред!Без отчаяние!И всичко ще се нареди.
 :bighug:
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #28 -: Август 16, 2006, 09:31:53 am »
От известно време я препрочитам тази тема и се чудех дали да пиша в нея, но сега се реших. Не виждам защо изпадате в такива състояния на отчаяние. След като сте получили резултатите разговаряли ли сте с лекаря си или просто след като е под нормата вече трябва да сте отчаяни. Е, ще споделя и моите резултати
Яйчников резерв (3 ден от МЦ)
   
   Inhibin-B   39.86    (N>45 pg/ml)
 
   Антитела срещу гамети
   
   Анти-овариални антитела     6.5 (-)   (N<10.0 U/ml)
   Анти-зона пелуцида                7.9 (-)     (N<10.0 U/ml)
   Анти-спермални антитела   43.1 (-)   (N<60 U/ml )

Както виждате и моят Инхибин Б е под норма, но не смятам, че трябва да се отчайвам и да се предавам. Съветвам Ви за същото. Горе главите е напред в борбата. Сигурна съм, че ще успеете. :D
*

    Лекси

Re: под нормата inhibin B
« Отговор #29 -: Август 16, 2006, 10:21:45 am »
neva и при мен беше точно така този месец - леко зацапване от 9-ти ден до идването, а като цяло цикалът ми се е скъсил от 28 на около 26 - 25 дни /което, чела съм, също е признак/
Mari_Pz, бих казала, че съм по-скоро реалист, т.к. съм сравнително добре запозната с естеството на диагнозата и шансовете за успех. Фактът, че продължавам, значи, че не съм се предала, но не е в природата ми да се самозалъгвам :D
Момичета, а защо в крайна сметка го изследвате този инхибин В? До колкото знам, веднъж установено, намаляването на резерва не може да се повлияе, нито подлежи на "възстановяване".И да знам до каква степен е изчерпан, какво променя това на практика? Нали пътят е или търпеливо чакане или инвитро, независимо от стойностите му? До колкото знам, при положение, че хормоните са в норма, няма какво да се направи? Или бъркам?
А относно стимулацията док. спомена нещо за кратък протокол и антагонисти. Това ли е стандартната процедура при такава диагноза?
 :bighug:
*
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #30 -: Август 16, 2006, 12:17:39 pm »
Момичета  ,а възможно ли е да е станала лабораторна грешка или пък грешка при транспортирането на серума? Тъй като аз лично го изпращах по куриер-денят когато го изпратих беше петък, серума е тръгнал по куриер в събота ,а е започнал да се работи едва след 10-тина дни 8O
След като научих резултата преди седмица в отчаянието си направих изследването в още две лаборатории в Пловдив .И двата резултата показваха стойности на инхибина
 52 ng/l  и  58  ng/l.Само това което ме притеснява е, че не е изследвано на 3-ти ден от цикъла-лекарите от двете лаборатории в които  го изследвах казваха че не е необходимо конкретно за инхибина да е на на 3-ти ден?!
И затова реших отново да го повторя  в Плевен и едновременно с FSH и LH
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #31 -: Август 16, 2006, 13:55:54 pm »
Нева, инхибинът трябва да се изследва на 3 ден.
*

    Лекси

Re: под нормата inhibin B
« Отговор #32 -: Август 16, 2006, 15:32:14 pm »
neva, възможно е. Моя док. именно заради транспортирането ми препоръча да не го изследвам.
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #33 -: Август 22, 2006, 11:08:13 am »
А момичета,знаете ли че в бургаските лаборатории дори незнаят какво е Инхибин - В? 8O 8O 8OТака че аз и този месец ще пускам кръв по куриер.

*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #34 -: Август 22, 2006, 13:04:28 pm »
Naiema то в Бургаските лаборатории не знаят, а какво остава за малките градове.В Монтана беше същото положение исках да ги питам/дори са ми познати в лабораторията/по добре ли е в хладилна чанта да го пратя серума и изрично им казах да не го замразяват и точно това направили. Добре че взели повече кръв и се наложи наново да правят серум. Тогава беше един кошмар с този серум.Просто за тях тези неща са непознати , не се изследва при тях и не ги интересува.
Аз ще изчакам и септември и дано да не толкова топло и тогава ще го пратя по куриер иначе сега в тия горещини задължително в хладилна чанта.

*
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #35 -: Август 22, 2006, 18:23:17 pm »
Момичета ,
да ви се похваля..... направих си  контролното изследване на  FSH, LH   и InchibinB,на 3-ти ден от цикъла- оказа се че всички са в норма  :D
 
FSH-6,63mIU/ml  (4-13) 
LH-7.18mIU/ml    (1-18)
Inchibin B-61.5ng/l(10-200) е, малко в долната част но все пак в норма

Наистина ме увериха че при транспортирането на серума  ,а също и при недоброто центрофугиране при направата му се получават фалшиво негативните резултати .Изследването ми се проведе по всички правила -кръвта се взе на място, центрофугира се 1 час и след отделянето на серума се изследва веднага .Като си предтавя само какво изживях заради лошите си резултати......сега всичко е в миналото.
Пожелавам на всички ви само хубави новинки :)
*

    lidi

  • ***
  • 153
  • За умния стига и намек
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #36 -: Август 22, 2006, 18:46:26 pm »
Neva, това е найстина хубава новина.До тук проблемите сега вече само хубави новини да чуваме от теб. :)
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
p.s. В Плевен ли ходи да ги изследваш?

*
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #37 -: Август 22, 2006, 19:07:41 pm »
Neva, това е найстина хубава новина.До тук проблемите сега вече само хубави новини да чуваме от теб. :)
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
p.s. В Плевен ли ходи да ги изследваш?
[/quotе

  Lidi,   
не- изследвах си ги тук в Пловдив  -открих лаборатория в която работят инхибина.Направих така защото 3-ти ден ми се падаше събота а аз не исках отново да пращам серума по куриер до Плевен /обясних защо по-горе/
 Оказа се че този инхибин се работил навсякъде по един и същ метод- Elyza или нещо такова и бил относително точен ,така ми обясни лекарката там.
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #38 -: Август 22, 2006, 19:18:30 pm »
Neva, би ли споделила къде се намира тази лаборатория в Пловдив.
*
Re: под нормата inhibin B
« Отговор #39 -: Август 22, 2006, 19:27:52 pm »
Neva, би ли споделила къде се намира тази лаборатория в Пловдив.



  Разбира се миличка :
  лаборатория "Писанец" намира се до Военна болница
  ул.Родопи 106
  тел 032/263363
            /653553
Работи и събота и неделя-8,00-14,00ч