0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Многократни пелени
« Отговор #80 -: Октомври 07, 2014, 23:43:47 pm »
Аз реших да не коментирам, но тогава като четох от линк в линк те пишат и други неща. Закуска на дете от салата кълнове и лук, лечение на кариес с кълнове, бебе вегетарианец, ми как да решиш, че са нормални тия хора и как да не приемаш заради такива всички "естественици" като луди и фанатици?!

Ники, това с "да ти се изакаме в мивката" честно ме разби  8O :lol: Повторно няма да ми гостуват, отделно, че тя гостуването над мивката сигурно го кара  :lol:
*
Re: Многократни пелени
« Отговор #81 -: Октомври 07, 2014, 23:49:58 pm »
м-и, баш заради тия кукумицини крайните ( и аз съм ги чела като тебе - от тема в тема, от линк на линк, то е просто ужасяващо, не е смешно) - хора, които не правят нищо крайно, а само маалко по-различно от другите - също отнасят неприязън и подозрения. Често и моите, признавам си. Понеже рядко се случва увлечен по ЕБХ да се увлече само по ЕБХ. Там си вървят "пълен пакет".
Преди да родя - мислех, че това са някакви единични случаи, екзотика, майтапче... На живо като видях за какво иде рече после - чак ме втриса.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Многократни пелени
« Отговор #82 -: Октомври 12, 2014, 14:35:06 pm »
ЕЕЕЕЕЕ това с мивката ме застреля.... с глас съм се смяла. Само да вметна , че малко бебе аз не съм чишкала... просто го слагах на гърне да ака и точно след втория път, стомахът му свикна да се изпразва , веднага щом усети гърнето. Не се създава навик у детето , но се създава навик на червата ,които в такава възраст, се изпразват неволево. Освен другите предимства за нас , които споменах преди, единствено в този период от 5-6 месеца моето дете нямаше ни запек , ни лениви черва. Всяка сутрин след закуска , го слагах на гърнето и след 5 минути беше готов. После спокойно можехме да бришим по улиците , дори и в студено време , защото знаех ,че няма да ми се наложи спешно да сменям памперс . Тогава при нас нямаше молби,кандърми, чакане , висене с часове на гърнето. Кандърмите почнаха наскоро, когато Калоян започна да може да се стиска... и тогава ,(понеже бях свикнала с режима му и ми беше много лесно и гот,) си признавам, че бях много настоятелна ,а той ставаше все по-инат и даже май го травмирах. Но тук във форума ме посъветвахте да не се вманиачавам толкова и да го оставя той сам съзрее и сам да поиска да ходи , и наистина сега сам започна да си носи гърнето и да си казва (не винаги обаче ,върши работа,когато е казал).А от седмица насам ,забелязвам ,че памперсът му остава сух за дълго, което е показател,че пикочният му мехур е узрял и мога да почна да правя опити и да го изпишвам. Аз по принцип съм склонна да стигам до крайности, ама това  с ЕБХ и аз не го разбирам, че пък и никога по никакъв повод да не се прави компромис. Добре ,решили да практикуват ЕБХ -лошо няма ,всеки си решава как да си гледа детето , ама да пикае и сере по мивките на хората -това не е нормално. Най малкото говори за слабо възпитание и липса на такт (за родителите става дума)
*
Re: Многократни пелени
« Отговор #83 -: Октомври 12, 2014, 18:37:39 pm »
Ивелинка, ако/когато имаш малко време - съветвам те да седнеш и да хванеш някоя тема, или форум на тема ЕБХ. После да проследиш "ко-линковете" по други теми и така по веригата... Като стигнеш донякъде - просто ще се облещиш и ще спреш да четеш. Обещавам ти.  :lol:
И може би, ще ти е поне малко обяснимо защо аз и някои други, като прочетем за нечия склонност да залита по едно "такова" - очакването е, че "не е само това зер", ами и някои доста "по-така" неща. НЕ ВИНАГИ, но в големия процент случаи се оказва така.

Рядко е само ЕБХ. Тя си върви в комплект с антиваксиниране, вегетарианство (при късмет)/веганство (твърде често), докарване на деца до тежко здравословно състояние, заради отхвърляне на традиционната медицина и "фармацефтичната мафия", ходене на всички голи из къщи, неходене на училище на децата, неконтактуване на тези деца с хора извън "общността"...

За теб - не знам, но за мен тези неща не са "няма проблем" и "ма кой както си реши - няма лошо". Явно съм консервативна, но съм си такава.  :D И имам разбирането, че моето собствено, беззащитно дете - следва да бъде защитено от самата мен, ако откача, а не да се каже..."ми тя му е майка - тя си знае най-добре".  И да бъда оставена на воля да му вредя и да го побърквам, понеже така ми харесвало на мен и си било мое право това.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Многократни пелени
« Отговор #84 -: Януари 12, 2015, 16:25:33 pm »
Минаха вече повече от 3 месеца откакто използваме многократните пелени  :P
До съвсем скоро слагах памперс само за през нощта. Беше ме страх, че пелената може да пропусне. Да, аме не. Вече и нощем слагам МП с 2 подложки (конопена и бамбукова) и няма течове ...
Не е никаква кой знае каква хамалогия (щом имам време да вися и във форума  :lol:)