0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #920 -: Октомври 02, 2018, 13:14:40 pm »
Моят пролактин е в други мерни единици. При макс 24, моят е 23.5. Досега 4ма лекари са ми го гледали и всички казват, че си е добре. Не знам при тези мерни единици има ли разлика. LH:FSH е супер.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #921 -: Октомври 02, 2018, 13:57:31 pm »
Моят пролактин е в други мерни единици. При макс 24, моят е 23.5. Досега 4ма лекари са ми го гледали и всички казват, че си е добре. Не знам при тези мерни единици има ли разлика. LH:FSH е супер.
Благодоря,малко ме успокоихте,щом и вашия пролактин макар и в други мерни единици е в горната граница и са ви казали,че е добре.
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #922 -: Октомври 02, 2018, 14:30:47 pm »
Моя на едното изследване беше дори много малко над горната и доктора каза ,че не е болка за умиралка.Няма за какво да се тревожиш.
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #923 -: Октомври 02, 2018, 14:32:33 pm »
Моя на едното изследване беше дори много малко над горната и доктора каза ,че не е болка за умиралка.Няма за какво да се тревожиш.
Благодаря Ви!
Здравейте, пуснах си тези изследвания на трети ден от мц по преценка на ендрокринолога и генеколога ми,бихте ли ми помогнали в разчитането им:
Prolactin 243.50 mlU/l      р. стойности 125-635
LH          13.35 lU/l          р. стойности фоликулна 2.4-12.6; овулаторна 14-96; лутеална 1.0-11.4
FSH        7.77 lU/l            р. стойности фоликулна 3.5-12.5; овулаторна 4.7-21.5; лутеална 1.7-7.7
Estradiol  41.38 pmol/l     р. стойности фоликулна 45.4-854; овулаторна 151-1461; лутеална 81.9-1251
Testosterone 0.94 nmol/l  р. стойности 0.22-2.90
FT 4        13.92 pmol/l     р. стойности 12.00-22.00
TSH         3.200 mlU/l      р. стойности 0.300-4.200
anti Tg(TAT) <10.00 lU/ml р. стойности до 115.00
anti TPO(MAT)  17.34 lU/ml  р. стойности до 34.00
DHEA-S      11.28              р. стойности 3.20-10.00
4 Androstenedione 6.330 nmol/l    р. стойности 1.396-11.866

Чакам резултати за AMH и  17-oh Progesterone към края на месеца. ТСХ ми изглежда висок и ДХЕА-С също, но нз какво значи това. Имала съм поликистоза, но при последните прегледи кистите са се били спукали според УЗИ. Ако някой може да изкаже мнение преди да са излезнали и др. резултати ще съм благодарна.  :D :)
*
Alunsea, съотношението ЛХ:ФСХ трябва да е 1:1, при теб не е така.ПО-високото ЛХ, говори за ПКЯ, това че кистите са се спукали не означава, че нямаш синдрома.ТСХ е по-висок наистина, а и ниското фТ4, говори, че жлезата не работи добре.Да в референтни е, но трябва да е в горната половина на референтните.Естрадиола, също е нисичък.Надявам се ще коментирате с лекарят си тези хормони!