0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз ви чета внимателно ама явно не схващам....какво значи 2 дена почивка - да не се дава нищо дори от захранените работи ли или? 8O
Не знам, не съм го правила и не съм се замисляла.
М-и, на 7 месеца  хранех 6 пъти, 8мия минахме на 5 и някъде към 10тия на 4, късно става сутрин (днес би рекорда - в 10.30), а с обедния сън проспиваше едното хранене - така станаха 4, сама си ги направи толкова.

Имах предвид само храни без млечни хранения.

Мешко, количеството не е от значение. Алергичните реакции биха се проявили и при 1л. както стана при Стоека, затова се почва и с малко количество, просто пораженията може да са по-сериозни при голямо количество. Моят син отделно никога не е изяждал 1 бурканче при захранването. Писала съм и друг път, минимум първи 2м количествата не са надминавали 60мл. Та давам първи ден 1-2л, втори 3-4, на третият ден само новото, яде колкото иска. Винаги съм добавяла към вече захранени храни, та често и до тия лъжички, които съм давала не е достигал.
Не мога да твърдя, че съм права и да налагам мои методи. След четене и смилане през моята глава, така съм решила. Ако бях намерила подробна схема, която да отговаря на вижданията ми щях да я ползвам.
*
Stoeka:bighug:
Ще се радвам да не се отказваш, все пак тук няма много майки на недоносени дечица, мен ми е приятно да чета твоя опит :)
Абе на вас може и да ви е просто като ви е минало през главата, ама аз това с почивката не го схващам - ако давам 3/5 дни нещо ново аз си давам и от старите захранени, демек какво точно се почива тези 2 дни 8O Все едно де...аз си карам моята си това от любопитство :)
Снабдиха ме преди малко с домашна тиква и мисля да му направя едно пюренце ей сега, хем да тествам уреда ;) Днес умишлено не дадох каша а само кърма на обяд, че нали се беше запекъл - е той свърши работата сутринта, ама аз за всеки случай, че снощи много го мъчеше...
Аз си мисля, че колкото повече мляко толкова повече  :lol: Демек не виждам никакъв проблем детето да си пие мляко и повече пъти след хранене - дори да не говорим за кърма а за пораснало дете вече, това са протеини :)
Обсъждали сме вече в други теми перилните препарати, но искам да попитам сега като започне великото мазане с храни има ли нещо по-особено да внимавам - например да ги пера преди да засъхнат или нещо по-така. Знам, че моркова и тиквата много цапат :ask:
Mousyt, аз не съм накисвала предварително и ми се изпират петната. И преди съм писала, че ползвам Сано Максима Сензитиф праха. Но понеже обичам да пробвам различни неща, сега съм взела и Персил Сензитиф течен, но още съм нямала петна, та да кажа дали и той ще ги изпира.

А тези, които ползвате уреда на Авент, долната част миете ли я някак? Струва ми се, че понамирисва от отделението за водата. Аз само го изплаквам. Не съм бъркала по някакъв начин навътре.
*
47 Smiles, в книжката имаше описано на колко време да се почиства като се пуска с вода и лимонена киселина ако не се лъжа беше - виж там :)
47 Smiles, в книжката имаше описано на колко време да се почиства като се пуска с вода и лимонена киселина ако не се лъжа беше - виж там :)
Уж я бях чела, но съм забравила.  :oops:
Можело и с оцет и вода. Явно е аналогично на всички уреди с нагревател (стерилизатора, каната за вода).
Mousyt,, нито един перилен препарат не ми е изпирал директно петна от морков, тиква и т.н. третирах с вениш преди пране, но най-вече имах дрешки, които използвах само за хранене и не ме беше грижа колко ще се нацапат. Бях ги прежалила. Също така използвах едни страхотни лигавници с ръкави, които доста добре пазят.
<br />[link=http:
*
Аз до скоро не знаех, че оцета е такава сила непобедима, ама нали каната мием и се открехнах :lol:
Смайли, а като правиш да речем тиква мериш си продуктите или на око? И засичаш си сама времето или, че нещо тази тиква след 15мин още ми изглежда твърдичка поне през стъклото...
meshko106, и се преобличате при всяко хранене ли 8O?
Мешко, а при нас няма нито едно петно по дрехите (от никаква храна). Не третирам с нищо преди прането. Само, ако има омазано ако запирам леко само с вода предварително.

Дани основно се цапа по ръкавите, защото си търка устата. Иначе отпред е с лигавник. 

Mousyt, в началото мерих грамажите, а после спрях. След 15 минути си е добре сварена според мен тиквата.  :D
*
Да споделя, че третирам с оцет петна от череши и всякакви червени плодове още докато са пресни и после пера с препарат. Нищо не остава. Предполагам, че и с тиквата и моркова може да се постъпи по същия начин. Лигавниците с ръкави наистина вършат чудна работа. :)
Mousyt, аз не съм накисвала предварително и ми се изпират петната. И преди съм писала, че ползвам Сано Максима Сензитиф праха. Но понеже обичам да пробвам различни неща, сега съм взела и Персил Сензитиф течен, но още съм нямала петна, та да кажа дали и той ще ги изпира.

А тези, които ползвате уреда на Авент, долната част миете ли я някак? Струва ми се, че понамирисва от отделението за водата. Аз само го изплаквам. Не съм бъркала по някакъв начин навътре.
[/quote
Смайлс,  а на какви градуси переш с този препарат?
Аз накисвам дрехите веднага, след като се изцапат и засега и морковът се е изпирал. Трудно спасяваме дрехите заради повръщането в последствие. :D
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 16:36:48 pm от Хейли »
47 Smiles, a  какава програма переш? Аз бебешките дрехи ги пера на 40 градуса за памук и нито сано максимата, нито персила са ми изпирали петна от морков, ако не съм ги третирала предварително с вениш. Иначе за преобличането -Яворчо е захранван лятото, не е кой знае каква хамалогия да сменя едно боди след обяда:)) То цапането беше основно в периода на захранване и първите опити да се храни сам. Сега се справя страхотно и почти няма петна. Отделно, че и спря да яде всякакви неща, ама това е друга болна тема.
<br />[link=http:
blue_sky ,започнахме захранването на 10.02.Пробвахме със картоф-не се получи и пробвахме със тиква.Сега хапваме само това.Към края на седмицата ще въведа и морков,после тиквичка и т.н.
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

И аз пера на 40 градуса на програма, която е дълга около час и двайсет минути (води се за нормално замърсено) без центрофугата, защото после пускам второ изплакване + центрофуга.
Не знам, но наистина нямаме петна.
Петна имахме, когато бяхме на гости на майка ми за две седмици преди 3-4 месеца и тя переше с нейния прах. После тези петна изчезнаха като си дойдохме в София.
Понеже ползваме многократни пелени - и по тях няма петна от акита или друго.
Много странно. Моята програма пере много дълго, поне 2 часа и половина и пак не са се изпирали. Ще взема по-специално да проуча ръководството на пералнята, че напълно е възможно в мен да е грешката.
<br />[link=http:
*
И при мен наакано или често имаме петна от желязо, понеже му давам добавка, редовно не се изпират без вениш. Аз съм си купула спрей и третирам само засегнатите участъци, не слагам в цялото пране. Затова и питам  :lol: Иначе и аз мисля, че ръкавите ще са ни основния проблем....
По същество, мисля че тиквата му хареса. Дадох му три лъжички, ама то и на мен ми се услади да ви кажа  :lol:
*
За изпирането голямо значение има водата. По един начин ми се изпират дрехите в Пловдив на твърда вода, съвсем по друг начин на вилата, където водата е много мека. По същия начин е и с миялната, таблетките, които тук не ми мият добре на вилата са идеални, то за това там имам складирани за години.
Та петната по лигавниците ги третирам първо с вениш - колкото излязат, други петна няма, за сега де. И аз пера със Сано, но течния, програмата е час и десет минути.
Още не съм взела лигавници с ръкави и аз мисля, че ще са много подходящи за тогава, когато започне самостоятелното хранене.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Чакайте да видите като тръгнат на ясла и ядат сами  :lol: По дрехите ще знаете какво са яли  :lol:
Аз ползвах едни пластмасови лигавници, които отдолу събираха парналото като купичка. Като взеха да ядат сами си дояждаха с падналото там  :lol: Ето ги:
Mimi26, големи са сладурковци  :P
Голям ще е купон като започнат и нашите дечица да се хранят сами.
Знам, че е индивидуално, но горе-долу кога се случва това?
Здравейте, някой има ли примерна програма за захранване по която се е водил - с кое се почва, по колко се увеличава количеството  и т.н.? Ако е възможно, може ли да я качите тук? Ясно е, че всичко е до бебе и не се спазва обикновено, но поне някаква ориентировъчна схема?
Благодаря предварително  :D
*
На снимката са 9 дни преди годинката. тогава започнах да им да вам да се мажат сами и аз пъхах в устата междувременно. Като тръгнаха на ясла на година и 4 се справяха доста добре. На мен това ми беше целта като им дадох толкова рано лъжици, да успяват да си похапват самички като тръгнат на ясла. На година и половина махнахме и столчетата и се храниха на малки масички самички. А на година и 7-8 месеца се храниха един друг: