0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

може и булгур с масло и сирене.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
аз си помислих за варено жито , но иска много време да се свари хубаво да е меко , а за закуска все пак се искат по-бързо приготвящи се неща . И сега Калоян много обича жито за следобедна закуска.
Булгура е добра идея.


*
Здравейте момичета!
Аз може би дет се вика впрягам количката пред коня, ама колкото повече чета и се интересувам, толкова повече ми призлява :lol:
Проучвам готовите пюрета по две причини:
1. Защото има продукти, които нямам откъде да си набавя и ще ги въвеждам така
2. Защото за Великден ще сме на гости на приятели в чужбина и ще щъкаме доста, а дотогава предполагам ще обядва и следобядва вече с пюрета и да се ориентирам на какво готово мога да разчитам в движение :)
Та преди малко се разходихме в мола и влезнах в ДМ и подхванах щанда с пюретата. Харесах си едно на Хип - тиквичка с картоф (за да вкарам тиквичката). Ама като зачетох то в него има пасиран ориз и масло от рапица. Сега тези неща като безопасни добавки ли се броят или трябва да съм ги въвела? То така излиза, че всяко готово пюре пише какво има ама има и други неща в него....моля обяснете ми :( :oops:
Другото е за следобедната закуска. Очевидно каша няма да мога да забърквам в движение, а само чисто плодово пюре ще му стига ли или към този етап (ще е точно на 8 месеца) с какво ще мога да заменя?
Благодаря ви!
*
Всичко ново се въвежда отделно. За да дадеш такова пюре, първо трябва да си въвела ориз и масло от рапица (макар че е желателно това въобще да не го даваш). Купи си една тиквичка и си я свари. Може и замразена да ползваш.
*
Всичко ново се въвежда отделно. За да дадеш такова пюре, първо трябва да си въвела ориз и масло от рапица (макар че е желателно това въобще да не го даваш). Купи си една тиквичка и си я свари. Може и замразена да ползваш.
Е добре де, а тези дето купуват пюрета и захранват с тях, как им се получава :ask:
Оризът като ориз - варен и пасиран ли се въвежда? Аз като съм въвела оризва каша не се брои :ask:
*
Брои се оризовата каша. Намери си тиквичка, сложи ориз и малко морков, свари и пасирай.
А иначе не вярвам да има някой, който да въвежда храните само от пюрета.
*
Брои се оризовата каша. Намери си тиквичка, сложи ориз и малко морков, свари и пасирай.
А иначе не вярвам да има някой, който да въвежда храните само от пюрета.
Ами на мен педиатърката ми подхвърли като опция да купя едно или двукомпонентно пюре и да почна с него. Аз си правя моето си, ама сигурно има и други лекари с такъв акъл и майки дето ги слушат :x
*
Защо да е лошо рапичното олио. В Австрия тази мазнина се препоръчва при готвене на бебетата. А и самите австрийци го предпочитат за готвене пред слънчогледовото олио. Mousyt, като си въвела оризова каша и тиквичка няма проблем да дадеш такова пюре. Разбирам те как е да си на гости и трябва и за малкия да мислиш. Избери си такива пюрета със съставки, които вече сте въвели. Има пюрета с плод и зърнени, но повечето са глутенови.
http://www.zabebo.bg/products/bio-mlechna-kasha-leka-nosht-gris-s-plodove-4-m-hipp


*
И аз тези ги видях, но не ме устройват. Имам доста приоритетни храни за въвеждане и едва ли до тогава ще съм въвела всичките тези неща. Трябва да успея някак да се стегна да седна и да направя план. Да изчета пюретата и според тях да планирам в следващия месец какво да въведа. Обаче на фона цялото ми ОКР сега съм се шашнала нещо напоследък и никаква ме няма в тези неща :?

А като пише в някоя каша или пюре мляко на прах (не АМ или бебешка формула, а мляко на прах/обезмаслено мляко на прах), това си значи истинско мляко ли 8O Ето тук са си написали, че е АМ,а ма в магазина на етикета не го пишеше :x
http://www.zabebo.bg/products/mlechna-kasha-oriz-milupa
« Последна редакция: Февруари 28, 2015, 00:47:31 am от Mousyt »
*
Има хора дето въвеждат всичко с купешки пюрета. За мен си е до късмет и дете, а и според мен времето напред ще покаже чрез здравето на детето дали човек е постъпил правилно.

За след обедната закуска, ние много излизахме, аз захранвах бавно. Взех си един мерител на Авент, после ще писна линк, в него слагах кашата на прах, в термос носех топла вода. Бърках на място и хранех. Не тежи толкова и не заема много място, но е вариант. Пюрета готови за следобедна закуска взех ското да давам и то много рядко ако не съм правила аз нещо за след обяд.

Благодаря за идеите за закуска, ще гиюползвам

*
То май и аз оставам с впечатление, че ще ми е по-лесно да си нося съставните части и да бъркам :?
Уф ще видим....цялото ми е една каша в главата :lol: :P
Успокоителното е, че на приятелите ни бебето е колкото Матей, та сме на един хал и дето се вика и да не предвидя нещо има кой да удари едно рамо :wink: От друга страна тяхната схема на захранване май е доста различна, та знам ли и аз...
След снощното ровене из сайтове да се образовам какво се предлага стигам до извода, че по-добре да не чета и да не знам 8O Само като прочетох съдържанието на част от кашите и аз половината неща не мога да им повторя имената :? По принцип съвсем не съм толкова здравословен тип, че да се втелясвам чак, ама сега покрай захранването е друго - не може всичко накуп :wink:
*
Аз използвах едно такова за кашата Вършеше чудесна работа.Значи и аз се втелясвах в началото, но след това гледах основните съставки и дали съм дала всичко.В един момент почваш по усет.А и да кажа в началото на захранването ми се наложи да работя доста интензивно и тогава забавих след обедното хранене с около месец.Просто нямаше как да се получи.В момента вече имаме 4 заместени хранения :)

*
Потвърждавам, тези контейнери са незаменими. В началото за децата, а сега като ходим на пикник си правя кафето в тях, че се затварят плътно  :lol:
Mousyt, набележи си с какво ще захранваш подред, ще ти е по-лесно. Ние миналите сме тук затова - за да помагаме :)  Аз си правих за месец напред графика и според това набавях продуктите. Гледах сезонните плодове и зеленчуци да си ги давам тогава.
*
Дааа, тези контейнери ги въртя непрекъснато, заедно с едни на Томи типи, много полезни.
Mousyt, не знам за колко време ще си там. За няколко дни бих прекратила захранването и бих взела готови пюрета от храни, които вече съм дала. Отделно си мисля, че все ще има някой морков, картоф и подобни, както тенджерка и вода, та гладно детето няма да остане, нали все пак не отивате в гората. За след обед пак така - взимаш 2-3 каши, които си давала и редуваш. Ако на местна почва ти попадне нещо подходящо/ядено,  разнообразяваш. Има пюрета, които са плод и още нещо - овесени ядки, елда и подобни, които са подходящи за следобедна закуска.  Има повече от месец до тогава имаш време да се ориентираш и спрямо това, което вече си дала, избора то ще е по-голям.
Много майки захранват с готови пюрета,  вкл. и аз, щото юни месец от къде тиква примерно или пащърнак.
Естествено, че е по-добре прясно приготвена храна, но и пюретата стават, не са вреди, нито отровни, все пак там има доста сериозен контрол , а да не говорим западняците дали са като нас всеки ден да готвят.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Момичета, благодаря ви че толкова търпеливо се занимавате с мен :oops: По принцип съм много организирана и винаги съм си правила екселска таблица за всичко, за процедурите и бременноста например е по дни и часове какво ми се е случвало и така :lol: Нещо обаче съм се ошашкала, че нали все бързам с тази работа и бебе и не мога да си събера акъла сега със захранването...
Контейнерите и аз ги имам от времето дето цедях като гламава и носех в МД кърма. Аз сега в тях му бъркам и храня - не съм купувал купички и други работи :) Наистина са много удобни. Моите са 180мл та се чудех тамън днес дали ще има нужда да си взема и 240мл, как мислите - вие кои ползвате? :ask:
avallon, аз не мисля там да захранвам, ама да го храня все пак с каквото вече яде - няма да се връщаме на мляко, я :lol: Но съвсем не мисля да нося храни от тук! Не вярвам, че пюретата там са по-различни, а и приятелите при които отиваме са с бебе на нашата възраст и казаха, че там бебешките консумативи са и по-евтини та да не носим нищо! Естествено, че можем да забъркаме нещо, още повече че и те са с бебе и имат условията, просто познавайки ни си мисля, че ще приготвим сутринта саковете с храни и памперси и цял ден ще сме навън - няма да се прибираме да готвим и храним :wink: Ама да видим - сметка без кръчмаря :lol:
А ти като си захранвала с готови пюрета - четеш основните съставки ли (например морков и картоф) или четеш и всички "добавки"? 8O

Малкия нещо не хареса моркова...абе не че го върна, ама определено тиквата е фаворит засега :lol: Днес изяде 140мл морков с кърма и доста време му държа до следващото ядене. След още един ден почвам броколи :)
А ти като си захранвала с готови пюрета - четеш основните съставки ли (например морков и картоф) или четеш и всички "добавки"? 8O
Mousyt, чети отзад съдържанието с малките букви. Отпред обичайно пише само основната/ите съставки. Като например отпред има нарисувано и пише "пиле", а отзад виждаш че 60% е ориз и само 40% пиле  :lol:
*
А ти като си захранвала с готови пюрета - четеш основните съставки ли (например морков и картоф) или четеш и всички "добавки"? 8O
Mousyt, чети отзад съдържанието с малките букви. Отпред обичайно пише само основната/ите съставки. Като например отпред има нарисувано и пише "пиле", а отзад виждаш че 60% е ориз и само 40% пиле  :lol:

Аз точно затова и питам...защото вчера например гледах едно на Хип и пишеше морков с картоф, а отзад с дребните букви пишеше смлян ориз, рапицово масло и още нещо не помня какво....т.е. ако някой е вкарал морков и картоф само не би следвало да му върши работа и се учудих как става захранването с такива пюрета (не че ми е случая, ама да се образовам) и понеже авалон каза, че е го практикувала си питам :)
Ако си въвела 3 от 4-те съставки на пюрето преди това, може да го ползваш, за да въведеш 4-тата.
Например, тъй като сега не е сезонът на доматите, съм купила пюре, което е с домати и други зеленчуци (последните съм ги въвела). Мисля да го давам 2-3 дни подред и ще считам, че съм въвела и домата.  :wink:
Същото ще практикувам със заешкото. Но другите неща предпочитам да ги купувам и готвя.  :wink:
*
Mousyt, аз използвах тези от 180 мл, по-големи не съм взимала.

Много морков си дала на младежа, очаквай да се запече или тре му дай тиква.Редувайте запичащи и разхлабващи, че иначе е веселие.

*
Вчера и онзи ден яде тиква - да пробутам моркова :lol: Днес реших да опитам чисто морков с кърма де ;) Да чукна на дърво от началото на захранването драми с ходенето не сме имали още - само един ден малко попрескочи, но дори по 2 пъти на ден си ходи. Да видим... Ама много ми е странно всеки ден да му давам едно и също - то като имам въведени три работи и една каша няма какво много да се очаква де, ама все пак :lol: