0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Деси, кога си започнала захранването? Какво си въвела до момента?

Кисел аз не ям и не съм давала. Вместо това каша и плод или само плод. До едногодишна възраст знам, че трябва да имат поне две млечни хранения, както някой вече спомена.
Започвала съм захранванията малко след навършени 5 м. и първо традиционните картоф, морков, тиква, после ябълка, круша, банан, след това тиквичка, броколи и т.н. Месо дадох към 7 м., жълтък -към 8, а глутен - към 9 (може и малко по-рано), сирене, кашкавал, кисело мляко - към 10-11 м. А прясното - на годинка. Може би, ако някое от момичетата, които са с големи деца и имат схема на захранването, да я качи тук. Така ще можем да я обсъдим.

Спокойно и не бързайте! На мен педиатрите не са ми са месили. Само едната вдигна голяма патардия, че щерката на годинка беше много слаба. Е, качи малко благодарение на ежедневните порции грис, банани и не помня още какво (кашите не искаше да ги яде), но си е все още много слаба. На две години беше 10,200 кг. Миналата седмица, докато чакахме за преглед, я качих на кантара на лекарката. С ботуши, клин, дънки, боди и памперс излезе 11 кг.  :lol:


 Хейли, аз съм дала точно два пъти кисел, колкото да не е без хич и да знам, че е "минал"  кисела. Не виждам кой знае какво полезно в него. Следобедниата закуска в началото беше плодово пюре и/или каша. След като започнахме суровите плодове замених пюрето с тях и наблягам повече на плодовете.
 
Авалон,  нали плодовото пюре не замества хранене. Засища ли се детето само с него или даваш и мляко, в случая, когато не комбинираш каша?
*
Плодовите пюрета или самият плод по-късно заместват хранене. Може да се комбинира с каша, но не е задължително. Аз основно пюре съм давала (рядко с каша).

*
Да, Хейли. в началото, преди да съм изместила хранене, додавах АМ.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Това че плод или плодово пюре не заместват хранене не го разбирам. Във времето когато е изяждал цяло пюре съм го броила за заместено, преди това съм дохранвала, като огладнее, дори и по-рано да е, си го кърмя(напред във времето давам мляко, сега вече каквото си поиска) и продължаваме напред. За броят хранения не мога да коментирам, просто защото моят син до годината, че и след е имал нощно кърмене.
*
Това че плод или плодово пюре не заместват хранене не го разбирам.
М-и, сигурно е до дете, моята е гладник и ако изместя ядене с плод означава след час мах. два пак да реве от глад. В следобедната закуска ако сложа повече плод едвам изкарва до вечерното мляко. Ако оставя кашата повече ще стане сто кила. Ако е голо к. мляко пак ще има вой до два часа.
Та исках да кажа, че е въпрос на баланс по преценка и според детенце.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Това че плод не замества хранене ми го каза педиатърът.  Но сега като се замисля може би е имал предвид обедното хранене, защото ние имахме проблем със зеленчуковото пюре в началото.
Благодаря за съветите
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 06:45:05 am от Хейли »
Счита се, че плодовете се дават между храненията, затова не заместват основно такова. Ако едно дете има 5 хранения на 7 месечна възраст примерно, то плодовото пюре се дава между сутрешната закуска и обяда, но не замества нито едното, нито другото. по начина, по който аз съм захранвала -схема с 5 дни въвеждане на нова група храна се започва с 2 лъжички, 4, 8, 16, 32, т.е. на 5 ден ако детето може изяждва цяло пюре. С дъщеря ми се получи, със сина ми чак, когато въведох месо. Това не означава, че се използва едно пюре, напротив купувах 3 пюрета и точно като вас хвърлях. Това си е в реда на нещата.
<br />[link=http:
*
Е, да де, ама как изчисли онези 10 лъжички (първоначални).
И пак да си кажа мнението - с 5 дневно въвеждане на нова храна с дрва дни почивка не знам до кога щях да захранвам.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Хранила съм по-рано като огладнява по-рано. Давала съм и други неща освен плодовете когато можеше да яде парченца. Примерно нарязвам в чинийки на кубчета различни плодове и кашкавал и давам да си яке каквото и колкото поиска.
5 хранения на 7м, за мен е невероятно. Къде е млякото?! Никога не съм давала 2 поредни хранения без мляко. Може и до детет да е и със следващото да не е така :) знам ли.
*
Аз ви чета внимателно ама явно не схващам....какво значи 2 дена почивка - да не се дава нищо дори от захранените работи ли или? 8O
*
Не, 2 дена почивка значи да се дава само мляко, отново  8O
*
Аз ви чета внимателно ама явно не схващам....какво значи 2 дена почивка - да не се дава нищо дори от захранените работи ли или? 8O
Не знам, не съм го правила и не съм се замисляла.
М-и, на 7 месеца  хранех 6 пъти, 8мия минахме на 5 и някъде към 10тия на 4, късно става сутрин (днес би рекорда - в 10.30), а с обедния сън проспиваше едното хранене - така станаха 4, сама си ги направи толкова.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Е, да де, ама как изчисли онези 10 лъжички (първоначални).
И пак да си кажа мнението - с 5 дневно въвеждане на нова храна с дрва дни почивка не знам до кога щях да захранвам.

Проста математика -аз съм въвеждала 32 лъжички, което се равнява на  едно малко бурканче 125 гр. за 5 дни по схемата, която вече описах - 2 лъжички, 4, 8, 16, 32,  ако вие захранвате със същото бурканче в период за 3 дни, то за да се стигне до 32 лъжички на трети ден, следва, че сте започнали с 10. Проста математика. 5 дни съм въвеждала само първи продукт от нова група храна, т.е. първи зеленчук -5 дни, за пръв път месо -5 дни, за пръв път каша -5 дни. Всеки следващ от същата група е в порядъка на 2 дни. С моите деца не е имало проблеми и са захранени с всичко навреме и без бързане. То ако искате да вкарате всичко за 1 месец си е ваша работа и ваш избор. А и ако на детето ви му понася добре, супер. Аз лично съм против скоростните изпълнения за нещо, за което може  да се направи и по-спокойно. в 5 кратно хранене на едно бебе си има поне 3 -4 млечни хранения -това в случая с хранене на АМ. ние с кърменето винаги сме имали по около 10 хранения минимум дори на 1 година.
<br />[link=http:
Аз ви чета внимателно ама явно не схващам....какво значи 2 дена почивка - да не се дава нищо дори от захранените работи ли или? 8O
В тези 2 дни не се въвежда нищо ново- просто е. дават се нещата, с които вече е захранено. За да свикне  с новата консистенция, с новия вкус с всичко.
<br />[link=http:
Моето дете е на 10 месеца. Още си се храни по 6 пъти на ден през 3 часа.
Мляко, твърдо, мляко, твърдо, мляко, мляко.
Беше пропил вода и пак спря  :balk_144:
*
Понеже не ми се влиза в безкрайни спорове, ще престана да задавам въпроси.
За всички храни съм спазвала 5 дни от една храна. И реално за месец и половина, трябва да са въведи 8 храни, а моитш са по-малко. С месо започна захранването заради здравословен проблем, обсъдено с неонатолога наблюдаващ детето от самото раждане, не на своя глава.
Така, че ще си чета темата защото е интересна и полезна, но без коментари. Защото на никой вярвам не е приятно да го изкарват най-некадърната майка.
*
Стоека, темата е за въпроси, отговори, идеи и съвети. Никой, никого, никакъв не изкарва. Това са просто мнения, кое е по-добре -да си мълчим когато мислим различно? Аз пък се радвам на различно мнение от моето,  с аргументи, защото не се приемам за безгрешна. Така, че, това с "некадърната" майка е в твоята глава, но не в моята, предполагам и на пишещите по темата. То по-добре да не си казва човек мнението, щото винаги някой за нещо може да се обиди. Картоф, тиква, тиквичка, морков, броколи, ориз (в пюре или каша), жълтък (макар и трохи), ябълка - ако правилно съм чела тези до тук са осем. Месото на мен ми се видя в повече, а ти не сподели из начало, че се налага поради здравословен проблем, обсъден с неонатолога, тогава нещата коренно се променят от към коментари, чесали сме си езиците значи.
 Мешко, не съм захранвала с проста математика - колкото яде първи и втори ден, изхвърлях после, трети няма. Аз съм на принципа -по добре изхвърлена храна в коша отколкото в стомаха, в световен мащаб, глад недостиг на храни и прочие не е добре този начин на мислене, мразя, ужасно мразя да хвърлям храна, с което много се съобразявам и внимавам, но в захранването на детето ми това правило не важи.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
avallon,  при моето 5 дневно захранване съм хвъркляла 3 бурканчета. С Яворчо изхвърлях много , не само докато захранвах, а и след като беше захранен с доста неща, той преди да стигне до месото цяло пюренце не можеше да изяде Количество от 80 грама на Гербер можеше да изяде в рамките на 3 дни, колкото е и срока на пюретата на гербер, ако не се лъжа. С дъщеря ми беше много по-лесно. На петия ден си изяждаше цяло пюре, отворено в деня на храненто. даже не й стигаше и дохранвах с АМ докато минем на по-голямо бурканче. Децата са различни, поне моите в това отношение нямат нищо общо.
Стоека, мила, никой не е искал да те обиди. Както казах по-горе всеки сам решава за детето си, чете, осмисля, преценява. Когато видях, че Явор харесва месо питах дали може всеки ден да яде месно пюре, защото със зеленчуковите никакво количествто не успявах да дам, отговориха ми, че няма никакъв проблем. Особено при дете като него, което наддаваше много малко. Така, че ако са те посъветвали да вкараш месо, вкарвай. На 1 година другите деца имаха 4 дневни хранения и качваха по 1 кг., той ядеше около 10 пъти и качваше по има няма 150-200 гр. или не качваше нищо. Няма 2 еднакви деца и 2 еднакви майки.Важното е да си спокойна и уверена в това, което правиш.
<br />[link=http:
Stoeka, не се отказвай да питаш тук.
А пък това дали ще се вслушаш в това, което ти казваме или не, си е твой избор. Просто различните хора сме с различни мнения. Чели сме различни източници. Докторите ни са различни. Лудница  :lol:
Но поне можеш да съпоставиш, да прочетеш различни аргументи и да избереш за теб  :P