0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

притеснено ми е и дали имам основание някой да ми каже - нормално ли е след пункция на 1 фоликул без упойка на 13 ден от пункцията да ми се появи много леко зацапване с кръв и имам долу едни много леки спазми на моменти. Трябва ли да ходя в клиниката, опасно ли е???
Здравей, Амелия. За съжаление не мога да ти помогна със съвет, защото не съм преминала през ин витро, но моля за съвет от твоя страна, тъй като в най-скоро време и аз започвам ин витро опит на естествен цикъл. Следя всички коментари в сайта и знам, че се бяхте насочили към лека стимулация. Направихте ли такава, или разчитахте само на 1 фоликул. Сами ли решаваме със или без стимулация да бъдем, или оставяме лекарят да прецени. Пункцията ти е била без упойка. Как премина - имаше ли силна болка? Благодаря предварително за отговора ти. Ще ми помогне много, за да се настроя за очакващото ме.
*
Амелия,за мен това по-скоро е положителен признак. Дано е така. Стискам палците. :D Не е ли време за тест??? :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
притеснено ми е и дали имам основание някой да ми каже - нормално ли е след пункция на 1 фоликул без упойка на 13 ден от пункцията да ми се появи много леко зацапване с кръв и имам долу едни много леки спазми на моменти. Трябва ли да ходя в клиниката, опасно ли е???

Колко време мина от пункцията? Ако си след ЕТ, Рачо е прав, че това е положителен признак (макар че на признаци много-много не бива да се вярва).
При всички случаи остри, силни болки или невъзможност за уриниране за причина ВЕДНАГА да звъннеш в клиниката.
*
Amelia 31, това не е от пункцията. Стискам палци да се окаже добрия знак.

Denviol, лекаря преценя кое е най-подходящо, а ти решаваш дали да го правите.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
момичета след пункция съм на 13 ден започна леко зацапване снощи а днес си е и леко кървене според мен започва имам спазми на яйчниците от няколко дни. не съм правила трансфер извадиха една хубава и годна яйцеклетна, която оплодиха със икси и замразихме ембрион на 3-тия ден. мисля на следващия път да извадя още една яйцеклетка и тогава да направя трансфер, ще взема да звънна в клиниката след малко
*
Amelia31, това би трябвало да е началото на новия ти цикъл и е абсолютно нормално. Винаги след пункция, цикъла ми е идвал на 14-тия ден.
Ако ти е притеснено, звънни в клиниката.


обадих се в клиникта и ме успокоиха, че е нормално по-рано да дойде менструация.
denviol имах лека стимулация с клостилбегит за 5 дни и биене на хориомон; в деня на пункцията им обявих, че не искам упойка и че съм алергична и предразположена към алергичен шок. пункцията е за 5 секунди, докато кажеш ох и си готова. болката е като при цветната снимка, но много по-кратка и веднага преминава, няма страшно.аз те съветвам с лека стимулация. извадиха хубава яйцеклетка и сега имаме един замразен ембрион. но аз си пия и инофолик вече 4 месеца по 1 прахче на ден и дуфастон пия от 4 месеца, тъй като при мен са проблемни яйчниците - доста им е изчерпана функцията, което според двете докторки от хормоните на яйчниковия резерв не е добре. важното е, че от първи път извадих хубава яйцеклетка и това ме мотивира и стимулира да продължа напред.
*
Ееее,ти защо не уточни,че нямаш ЕТ  :?? Ние точно се позарадвахме малко  :)! Нищо,то си остава за другия месец. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
попитах в клиниката за ин витро на естествен цикъл си плащам леката стимулацияу пункция 300 лева без упойка за 1 яйцеклетка и оплождане 250 лева със икси и после трансфер 600 лева не е толкова много. цената от 1750 лева е ако се прави нормална стимулация с цел повече фоликули. а някой интересувал ли се е или знае ли какви са шансовете за зачеване при ин витро на естествен цикъл с лека стимулация?????????имаме ли надежда?? 8O

Ами, щом казват, че пункция без упойка е 300 лв, защо на касата винаги взимата 350 лв без да ставав бъпрос с или без упойка ще бъде. Аз вече имам 2 пункции на които док. решава да са без упойка, а вече съм платила 350 лв, но никой не ти говори за връщане на пари или приспадане от следващи манипулации.
Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш
Ами, щом казват, че пункция без упойка е 300 лв, защо на касата винаги взимата 350 лв без да ставав бъпрос с или без упойка ще бъде. Аз вече имам 2 пункции на които док. решава да са без упойка, а вече съм платила 350 лв, но никой не ти говори за връщане на пари или приспадане от следващи манипулации.

Мен винаги са ме питали, ая пред мен момичета са плащали по 300  за пункция без упойка. Постави въпроса на регистратурата и предполагам, че ще ти приспаднат надзветите пари за следващи процедури.
Блатодаря, little_rabbit, ще ги попитам следващия път когато отида.
Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш
Момичета, да ви питам, днес Персенска ми назначи Прегнила, а на касата ми казаха, че нямат прегнил и ще ми слагат Хориомон. Че е 3 пъти по-скъп го преживях, но се чудя дали действието му е абсолютно същото. Пише, че не трябва дасе ползва при хипофункция на щитовидната жлеза, а аз съм с такава, не съм обърнала внимание дали на Прегнила пишеше нещо такова. И в манипулационната ми дадоха една опаковка от лекарството, една спринцовка и две игли. Защо две игли? Някой слагал ли го е и какво ще кажете за това лекартво?
*
Вероятно иглите са с различна дебелина, едната за да изтеглиш по-лесно разтвора от шишенцето, а с по-тънката се бие инжекцията. Прегнила често е проблем, не го внасят в достатъчни количества (до колкото знам). Радвай се, че има хориомон, защото овитрела е мнайсе пъти по скъп. Препаратите са хормона хорингонадотропин с различно търговско име и производител, да, действието им е същото и от еднократен прием няма да се отрази на щитовидната.
« Последна редакция: Декември 08, 2014, 20:35:52 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Много благодаря, Авалон. На мен сега започват да ми изплуват разни въпроси. При положение, че пункцията ми е в четвъртък, се предполага, че трансфера ми ще е в неделя, поне миналия път беше на 3ти ден, на спонтанен цикъл съм. Но сега се сетих, че др. Персенска не работи в неделя. Дали ще ме прехвърли на някой от другите лекари или ще ме остави на 5ти ден или пък ще замрази? Днес ми спомена за замразяване този месец, което много ме изненада, защото до сега не го бяхме осъждали. Аз казах, че предпочитам да връщаме още този месец и тя каза, че в зависимост от качеството на ембриончето ще прецени. Та се чудя сега, с оглед на това, че не е на работа в неделя, дали не е сигурно, че няма да имам трансфер този месец. Има ли практика друг лекар да прави трансфера?
*
Това, че тя не работи в неделя не оказва влияние на решението за трасфер, не е и причина за замразяване. Да, случва се друг лекар да е на трасфер. Също това, че предния път е било на трети ден не означава, че сега пак ще е така. Това решават лекарите заедно с ембриолозите в хода на развитие на ембрионите. Все пак най-добре е тези си въпроси да ги зададеш на пункцията, за да получиш точен отговор.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Slanceto, както ти е обяснила и avallon, не всеки опит е повторение на предишния. Докторите търсят правилния вариант за теб.
Д-р Персенска ти е предложила замразяване, защото вероятността за забременяване с два трансферирани ембриона е по-голяма, отколкото с един.
А това дали тя е на работа в неделя или не, е без значение. Ако тогава трябва да ти бъде трансфера, все ще има кой да ти го направи.
Но всички тези въпроси трябва да ги зададеш на д-р Персенска след пункцията. Моят съвет, имайки предвид многобройните ми опити на естествен цикъл, е ако имаш възможност да замразиш ембриона и след нова година на следващия цикъл, трансфер на два ембриона. Но пак повтарям, това е моя опит, ти всичко обсъди с докторката.


Аз след пункция съм много замаяна от упоиката като минава док и общо взето комуникацията ми не е на ниво :тогава :-) а пък и като питам какво следва, примерно на кой ден ще е трансфера, тя все ми казва 'чакай да видиме дали ще се оплоди, как ще се дели и т.н.' та предварително никога не знам, какво следва и какво да очаквам. Мисля си, че ако има трансфер ще е на 3ти ден, защото на спонтанен цикъл имам само по едно ембрионче, но незнам. Много ми се иска по празниците да знам, че е вътре в мен и да се надявам да съм бременна, но със сигурност ще се доверя на преценката на док.
Слънцето, моя трансфер беше на 3-ти ден. Обадиха ми се от клиниката и ми казаха, че ембриончето е перфектно, да тръгвам. Сега лежа и се притеснявам да не е изпаднало по пътя - веднага си тръгнахме и пропътувахме 300км. През цялото време лежах на задната седалка. После пък взех да си мисля, че лежах прекалено малко след трансфера. Сториха ми се не повече от 15 мин. и се притесних, като прочетох други жени, които лежат по час-два. Днес пък леко се препънах в един кабел и се стреснах да не изпадне ембриончето. Общо взето много тегаво ще бъде моето чакане.
Момичета вие колко време след трансфера лежахте и и в дните до теста?