0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #340 -: Септември 24, 2014, 10:46:17 am »
Снощи: гъбена супа и свински вратни пържоли на скара.
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #341 -: Септември 24, 2014, 12:32:39 pm »
Пъстърва във фолио
Картофи на пара
Кюгелхопф
Пикантни кисели краставички
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #342 -: Септември 24, 2014, 13:21:32 pm »
Пилешка супа
Картофени кюфтета
Салата домати, сирене и сос Песто

Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #343 -: Септември 24, 2014, 17:15:33 pm »
от мен мързеливата чушки бюрек във фурна.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #344 -: Септември 25, 2014, 15:58:54 pm »
Пиле с ориз, Амарант със сушени плодове
Пускам ви рецептата, защото е много вкусно, диетично и здравословно :)

Амарант с орехи и сушени плодове

пропорция: 1:3
150 гр амарант + 450 мл вода - вари се 20 мин, ... докато се сгъсти:
добавя се:
- 1 сл кокосово масло
докато е още топло, но не много
+ сместа от  :
-  1 шепа суш. сливи, нарязани с блендер
- 2 сл стафиди
- 2 сл орехи нарязани
- есенция: банан, ванилия
- 2 сл агаве, малко стевия ванилия
Разбърква се добре и се изсипва в купички / 4 броя за брюле, стандартните/

* Може да се направи с др. плодове и ядки - аз това имах в момента :)

ПП.
Амарантът съдържа 7гр. протеин на 50 грама

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #345 -: Септември 25, 2014, 16:46:40 pm »
Денис, това не е ли киноа?
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #346 -: Септември 25, 2014, 20:39:50 pm »
Денис, това не е ли киноа?
Не - киноата е по-едра
амаранта е жълтеникав и много ситен, като се свари става като грис :) / поне според мен/

цък

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #347 -: Септември 25, 2014, 20:50:53 pm »
Много благодаря Денис, интересно ми стана, има ли особен вкус предвид голямото съдържание на протеини?
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #348 -: Септември 26, 2014, 06:44:41 am »
Денис, благодарности за интересната рецепта.
Според теб в кой раздел да я добавя Десерти или Други ?
Обмислях да направя нов " Здравословни рецепти",
но трябва да преработя целия Рецептурник отново,
а и не се смятам за капацитет в тази област.
Вариантите са два да направя раздела и да качваме новопоявилите такива се рецепти
или да ги качвам където преценим според продуктите.
Аз предпочитам първия, да направим нов, а може всяка една от нас,
когато ползва Рецептурника и забележи такава рецепта, вече съществуваща
да ми дава знак и аз ще я премествам!
В раздел "Салати" и "Постни" например поставих знак §, който означава
изключително постни рецепти със съответното разяснение за това.
Те са и здравословни, но смятам да оставим там, защото извадени ще нарушат
вече създадена структура на раздела. А не виждам смисъл да ги има на две места!
Приемем предложения :) за подобряване и обновяване и ще се съобразя
с всяко направено с най-голямо удоволствие!

 :eat: вчера и днес

Юфка с мед и сирене
Шопска салата
Разядка от извара
Кашкавал пане
Свински карета на тиган се заменя с Пилешки сърца на тиган ТУК
/ оценка 10 за обичащите такива продукти/
Плодове

Разядка с извара
/ Начковата салата :)/

Това е много вкусна разядка, която приготвя моя зет
и затова носи неговото име, за мен това е разядка, но той си я нарича салата :)
Няма точни пропорции и всеки слага от съставките
така както да му е приятно на вкус и гъстота.

Продукти:
* извара
* няколко сварени яйца
* майонеза / аз задължително слагам кисело мляко за лекота/
* пресован чесън/ хубаво е с много, цяла глава, но аз слагам по-малко защото децата си
мажат на филия с домат и да не им е люто/
* рендосан кашкавал за украса

В дълбока купа се слага изварата, нарязани на кубчета или рендосани яйцата,
пресования чесън и майонезата. Всичко се обърква до получаването на пастет
подправя се със сол и е хубаво да отлежи в хладилник няколко часа.
Сервира се в купички и отгоре се рендосва на ситното ренде кашкавал.
Да ви е сладко !

 :flower: Хубав ден!
« Последна редакция: Септември 26, 2014, 13:20:06 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #349 -: Септември 26, 2014, 09:11:41 am »
Мише на мъжа ми любимата яйчена салата е подобна, но аз ползвам сирене, а той може и само яйца с майонеза и подправки да си яде  :lol:
За здравословните рецепти на мен ми се струва по удачно да си останат по разделите и да имат знак. То реално и от другите рецепти си има здравословни и някак ако и те идат в раздела аз лично ще се объркам.
И да не е само спам от снощи:
Запечен кашкавал
салата моркови
варени картофи

Днес макарони
Бял боб
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #350 -: Септември 26, 2014, 11:37:00 am »
Обмислях да направя нов " Здравословни рецепти"

Мише, това няма да е лесно, защото една рецепта може да е здравословна за някого, но на друг да дразни стомаха, на трети да му е противопоказана заради диабет и т.н. По-добре недей.
« Последна редакция: Септември 26, 2014, 12:12:34 pm от Мели »


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #351 -: Септември 26, 2014, 12:03:31 pm »
Този дъжд ме изненада и не съм напазарувала, така че мога да направя само бъркани яйца със сирене за довечера  :oops:

Мише, идеята е много добра. Аз съм много "ЗА" здравословното хранене, макар да не се храня винаги така. Опитваме се доколкото е възможно. Откакто имаме хлебопекарната правим само 100% пълнозърнест хляб. Става като тухличка и го ядем една седмица  :jump12:
Същевременно съм голям фен на вкусните бели тестени закуски. Залитам си и в двете крайности общо взето  :lol: :lol: :lol:

И аз като Мели смятам, че "здравословно" е доста субективно понятие. За мен една боб чорба без запръжка си е супер здравословна, ама за друг може да не е.
Все пак подкрепям идеята и съм за по-лесния вариант. Тези рецепти да са отбелязани с някакъв знак, както постните.
« Последна редакция: Септември 26, 2014, 12:09:31 pm от 47 Smiles »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #352 -: Септември 26, 2014, 12:11:54 pm »
И аз като Мели смятам, че "здравословно" е доста субективно понятие. За мен една боб чорба без запръжка си е супер здравословна, ама за друг може да не е.

Примерно ако човекът има язва, това не само няма да е здравословно за него, но е и в списъка със забранени храни. Затова е трудна такава класификация, освен ако рецептите не са разпределени по заболявания, което е ужасно много труд и не мисля, че е оправдано да се прави.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #353 -: Септември 26, 2014, 13:12:05 pm »
Прави сте :)

Мели, съгласна съм с теб здравословно за едни ще меко казано стомашна бомба за други!
Оставаме нещата така и ще продължа да инициализирам постнгите, както до сега!
Разбираемо ли е?
« Последна редакция: Септември 30, 2014, 05:24:03 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #354 -: Септември 27, 2014, 13:11:20 pm »
- спагети със сос болонезе, пармезан и айце;
- свинско на фурна с моркови, лук, домати и всякакви аромати :lol:
- зеленчукова крем супа с гъби;
- салата домати, краставици, царевица и авокадо.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #355 -: Септември 27, 2014, 14:31:42 pm »
:eat: днес

Весели гофретки
Таратор
Салата от прясно зеле
Свински карета на грил тиган
Пица

Моля за идея как да употребя няколко патладжана - ветрило харесвам и правя,
обаче не ми се хабят последните хубави домати, пълнени също правих, редени с кюфтета също!
Къде е другарица М-и, някъде спомена лазаня от патладжани?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #356 -: Септември 27, 2014, 14:53:53 pm »
* руло Стефани
* зеленчукова мусака
* картофена крем супа със сирене
* салата домати, сирене и чесън

Мога да предложа :

Мусака с патладжан

Патладжана се нарязва на филии, отцежда се от сока и се запържва. В тава се редуват ред патладжан - ред кайма (запържена с лук и подправена по желание). След това правя заливка от яйца и прясно мляко. Малко е редичко и тънко се получава, но като се изпече ми е по-леко и вкусно от комбинациите с кисело мляко и брашно. Вкусно е, но доста тежко предвид запръжките.
« Последна редакция: Септември 30, 2014, 05:34:35 am от mishanta »
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #357 -: Септември 27, 2014, 14:57:53 pm »
Мишанта, аз пробвах тази :

Фритата с патладжани

Вкусно и лесно.

Нарежете патладжаните на филийки с дебелина 0.5 см.

Подредете ги върху харитя за печене.
Поръсете със сол и полейте със зехтин.

Изпечете ги на фурна за 25 мин. на 200C.

Счупете яйцата в купа. добавете брашно, сода, сол, черен пипер, наситнен чесън, малко куркума, сушени боровинки и разбъркайте.

Лука нарежете на полумесеци, наситнете магданоза и ги намачкайте с малко захар и сол да омекнат.

Във форма за кекс или тавичка напръскайте малко олио против залепване и сложете на дъното ред патладжани. След това полейте с яйчната смес, а отгоре сложете от намачкания лук с магданоз.

Редувайте по този начин до изчерпване на количествата.

Печете на 190C, 20 минути докато фритатата хване отгоре приятен златисто-кафяв загар и яйцата се втвърдят напълно.

източник:
http://uti.bg/recipes/detail/id-583.html#detAnshor



« Последна редакция: Септември 30, 2014, 05:25:07 am от mishanta »


Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #358 -: Септември 27, 2014, 20:36:45 pm »
през последните дни:

препечени кремверши с кашкавал и бекон, салата домати и краставици;
панирани тиквички и патладжан със сос от кисело мляко;
рибени филета пане на фурна, картофено пюре, салата домати и краставици;
картофи със зеленчуци(гювеч);
пилешко филе с домати и лук, сварен ориз.

днес:

скумрия на фурна, салата варени картофи, салта маруля


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #359 -: Септември 28, 2014, 11:05:09 am »
Dodich,desinka71  :thankyousign: за рецептите!

Dodich, а заливка правиш ли на мусаката?

ra4ko75, какво имаш предвид под панирани тиквички и патладжани?

 :eat: днес

Бърза бутер баница
Омлети с редени зеленчуци
Кюфтета на тиган
Патладжан да видим как?
Мъфини с ябълки

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)