0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #400 -: Октомври 03, 2014, 22:07:48 pm »
Пилешки филета на фурна, спанак с яйца и сирене  на фурна, кокоски

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #401 -: Октомври 04, 2014, 09:43:24 am »
Жбрул, аз схващам идеята каква е, но не съм правила така, също и ми е вкусно нещо да си е къкрило 2 часа и да си пусне аромата, не да го сложа накрая и ни то овкусено, ни манджата. Може да не съм права, така приемам нещата и така ги правя.

Да не е само спам, започвам с баница, пилето ще го измисля в движение

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #402 -: Октомври 04, 2014, 11:02:59 am »
Кюфтета и карначета на скара, салата зеле с моркови

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #403 -: Октомври 04, 2014, 11:38:46 am »
Агнешко печено
Салата Снежанка
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #404 -: Октомври 04, 2014, 12:05:26 pm »
Салата боб с лук
Пълнени чушки с ориз и кайма

За утре: Винен кебап



*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #405 -: Октомври 04, 2014, 15:00:08 pm »
Супа топчета

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #406 -: Октомври 04, 2014, 21:13:49 pm »
бобът аз го размразявам и след това слагам в тенджерата, слагам доматите, морковите, кула, чушката и т.н., т.е. всичко и така варя още 40-50 мин., именно за да си пусне аромата и да си се сготви сумата/яхнията. бях длъжна да уточня, защото мисля, че аз дадах "фитила" със замразен сварен боб  :lol:

няма почивка ей :lol:
днес:
- печени кюфтета;
- салата от пресен карфиол;
- млечна салата.

за утре съм планирала постен гювеч в гювеча с всякакви подходящи зеленчуци и домашна пица, едното за вечеря другото за обед, ще решаваме в движение  :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #407 -: Октомври 04, 2014, 21:18:03 pm »
Бобът аз го варя, осолявам, замразявам с част (малка) от собствената му чорба и напълно сварен. Няма разлика във вкуса, ако готвя нещо с него така, или по класическия начин. Споделям опит, не агитирам.

За утре: зелена салата със сушени домати  :lol: , салата печени чушки с чесън и гарнитура домашно козе сирене за тях.
Мръвките още ги мисля как да са, ама с тоя боб като ви чета....май ще е боб с наденица.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #408 -: Октомври 05, 2014, 09:43:00 am »
Нещо смешно в духа на последните постове за бобеца  :D
Бобът е изкуство
И така, кулинарки, опичайте си акъла с боба, че Боба на мама е голяма конкуренция  :lol:

Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #409 -: Октомври 05, 2014, 13:41:06 pm »
Момичета, не беше чак толкова безвкусна боб чорбата. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.
Днес: печено домашно заешко (аз), кекс с орехи и ябълки (мъжо)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #410 -: Октомври 05, 2014, 13:49:49 pm »
Момичета, не беше чак толкова безвкусна боб чорбата. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.
Ти пък да не се засегна, просто снощи ми попадна този разказ и не можах да не го споделя с вас  :D

Пържени филии за нас
Филия с халва и масло за момата/тя си го пожела/
Обяд пиле със зеле
Вечеря - на рожден ден сме  :wink:

Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #411 -: Октомври 05, 2014, 14:02:55 pm »
Момичета, не беше чак толкова безвкусна боб чорбата. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.
Ти пък да не се засегна, просто снощи ми попадна този разказ и не можах да не го споделя с вас  :D
Не бе, Ники  :lol: Признам, че още не съм го прочела  :oops:
Казвам го по повод на коментарите преди това. Нали се оплаках, че след като го замразих е станал безвкусен боба. Та сега исках да кажа, че не сме го изхвърлили. Яде си се.  :P
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #412 -: Октомври 05, 2014, 14:19:25 pm »
Момичета, не беше чак толкова безвкусна боб чорбата. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.
Ти пък да не се засегна, просто снощи ми попадна този разказ и не можах да не го споделя с вас  :D
Не бе, Ники  :lol: Признам, че още не съм го прочела  :oops:
Казвам го по повод на коментарите преди това. Нали се оплаках, че след като го замразих е станал безвкусен боба. Та сега исках да кажа, че не сме го изхвърлили. Яде си се.  :P
Аааа, добре

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #413 -: Октомври 05, 2014, 21:31:27 pm »
Ох Смайл, аз нещо съм се отплеснала и съм решила, че за зелен боб става въпрос(чак се чудих Ети кат го бурканоса, кво е сложила във фризера, ма не питам, чела съм  :lol::oops: Белия сякаш нищо не може наистина да му стане. Ние днес при мама и не съм готвила, доядохме си за вечеря пилешките кюфтета на фурна и пилешката супа.
Ще взема за утре и аз да туря един боб  :lol: :lol: :lol: Ама забелязвам, че и малкия мъж без месо не се наяжда и няма да минем с едно ястие  :D
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #414 -: Октомври 05, 2014, 21:57:36 pm »
Карфиол на фурна, агнешка чорба

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #415 -: Октомври 05, 2014, 22:24:03 pm »
Карфиол с бешамел и кашкавал на фурна - по рецептата на Цигу. Много се хареса, но по нашия вкус следващия път няма да бланширам карфиола, че стана мекичък, а го обичаме по-хрупкав.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #416 -: Октомври 06, 2014, 08:32:12 am »
Додич, бих ти препоръчала два варианта на предварителна обработка.
Единия е да го направиш на пара съвсем за кратко, а другия, аз така правя замразени броколи/
слагам в тавичката съвсем малко вода и във фурната да се отпусне малко и после заливам със сос
или разбити като за заливка за мусака- яйца, мляко, малко брашно и кашкавал/сирене топено или бяло/.

 :eat: събота и неделя-бяхме на гроздобер и от мен
Салата от прясно зеле
Картофено пюре
Червено ризото с пиле
Бисквитена торта
Ябълков сладкиш на Марси
- двойна доза с 4яйца+чаша кисело мляко, а върху ябълките поръсих
натрошени на ситно чаени бисквити, които като се изпекоха много приятно фрупкаха :)


+ Печено ярешко от майка/свекърва много й е работа, страхотно беше

 :eat: днес
Чушки с прясна извара
Мариновани свински котлети на грил тигана
Печени картофи
Грозде
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #417 -: Октомври 06, 2014, 09:12:15 am »
Здравейте, кулинарки!
От много време не съм влизала тук!
Цяло лято - риба от реката, риба от язовира, зеленчуци и плодове - от двора! ;)
Вече е есен - започва да се яде повече и съответно да се готви! ;)
Сега сме на вълна горски гъби и билки!
Менюто за днес - почивен ден ми е:
 - закуска - баница със сусам и царевично брашно (по рецепта, която ми даде Галето, страхотна баница става);
 - обяд - супа от коприва, гъби булка от гората - пържени с пипер и чесън, домашен хляб;
 - вечеря - пилешка кавърма с домашно пилешко и фикса на Маги, салата айсберг със сос от мляко, майонеза, лимон и чесън, домашен хляб.
Освен това ще направя и един страхотен кекс по много стара и древна рецепта (от нашите майки и баби) за десерт и за закуска през следващите работни дни.
Добър апетит!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #418 -: Октомври 06, 2014, 09:40:19 am »
du6ka, радвам се да те видя :) Ами давай рецептата за баницата с царевично брашно и сусам - интересно  звучи, а щом ти я  споменаваш съм сигурна , че ще супер ! Може и кекса да споделиш !

А мен с гъбите много ме  е страх да ям не култивирани -вярно има едни  диви сърнели -като пържолки са , страхотен аромат  и вкус , ама   не ...


-зелеви сърмички от вчера

-агнешка дроб сърма

-и  сладкиш от Рецептурника -Ябълков сладкиш с карамел на Галка ТУК   - божествено вкусен  , препоръчвам го и ми е сред топ рецептите , защото е лесен ,с  опростени продукти , дозата не е  голяма  и   е невероятно ароматен и сочен!
« Последна редакция: Октомври 06, 2014, 11:01:43 am от mishanta »


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #419 -: Октомври 06, 2014, 10:59:54 am »
Нимика  :thankyousign: за подсещането за този сладкиш,
така открих несъответствие в линка към Рецептурника :) и го поправих!
Добавих и препратка към рецептата в твоя пост! Поздрави  :flower:
« Последна редакция: Октомври 06, 2014, 11:02:46 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)