Вчера пататник, салата и кюфтета на скараДа се допълня, тиквичките станаха на омлети по рецепта на Стефи.
За днес отивам да търся рецепта за тиквички :D
Леле, Мише, винаги като видя твой пост в темата и искам да живея у вас :lol:
Мише и аз искам да живея у вас!+1
Леле, Мише, винаги като видя твой пост в темата и искам да живея у вас :lol:То си е за искане, не стига че готви по много, ами и от вкусно, по-вкусно ;) И моето домочадие иска пак у тях :lol:
СпагетиБолонезе :D
Взех идеята от тиквичките на бабата на Мириам, само че мисля да ги задуша малко и към кис. мляко да добавя и извара.И аз мисля да пробвам рецептата тези дни :)
Дами, а откъде купувате формичките за гофретите? И как се пекат щом са във формички - във фурната или? Простете за невежеството, но нещо не ми е ясно.Може да си купиш уред за гофрети :) Гофретник - с него става бързо и лесно
Аз пазя леглото днес - хванал ме е някакъв вирус и няма да готвя. :D
М-и, направи я само за себе си и ще видиш, че ти най-малко ще хапнеш!
Аз вчера правих сладкиш с череши по рецепта на Бон апети. Занесох го в детската градина и не успях да го пробвам.хихихи дай рецептата, черешите май свършиха, но още имам ягоди и малини
Денис, нещо специално ли са тези галета?Това е японска галета / на японски Панко, означава галета/ - на по-големи люспи е, не на трохи, задържа по-малко мазнина и придава хрупкава коричка, има неутрален вкус и може да се овкусява - черен пипер, билки, пармезан, ядки и т.н. - и не е нужно дълбоко пържене
Пица, свински ребра със зеле, таратор
Спагети Болонезе :Dу нас са талиатели :D
Зелен боб - плакияТова ядох на обяд в заведение.
Петя страхотна питка!Благодаря м-и :)
...
Пете, питката е разкошна, напиши рецептата придружена със снимка, за да я добавя в Рецептурника :).......
Вчера беше кашкавал на фурна, днес още спя :lol:Кебап със свинско и картофено пюре.
Кекса по рецептата на Денис е страхотен!
В събота - винен кебап :)Малка поправка :oops:
Неделя - оборка на хладилника и една питка Слънчоглед :)
Днес - Пилешка супичка :)
Денис, много благодаря :hug2:
Сега умувам как да наречем рецептата и да я кача в Рецептурника :)
Сладоледено-плодови импровизации, как ти се струва?
Омлет в пликТова ме озадачи :oops:
[на Smiles не знам каква е рецептата , но аз знам студентския вариант за "пържене на яйце" без използване на посуда . Включва се ел. котлон ,загрява, отгоре се слага един лист хартия и чуква яйцето - "изпържва се до готовност " и няма нищо за миене после . Свидетел съм на този начин на приготвяне :)Омлет в пликТова ме озадачи :oops:
Усмивкеее, я кажи как става?
Петя, идеята я взех от предаването "На кафе"Омлет в пликТова ме озадачи :oops:
Усмивкеее, я кажи как става?
Здравословен пастет с нахут и авокадо -по рецептата по горе на СтефиПастета честно казано нещо не се одобри много , много- според мен много бобен стана вкуса при мен .Прекалено много нахут може би сложих и забравих чесъна . С повече авокадо мисля ще ми е по -вкусен.
печено агнешко
ветрило от патладжан :) Тук (http://media.snimka.bg/s1/3748/033739187-big.jpg?r=0), тук (http://media.snimka.bg/s1/3748/033739183-big.jpg?r=0) итъкмо ми се мотат три патладжана и се чудих как да ги приготвя мързеливо и вкусно :)
(http://media.snimka.bg/s1/3748/033739181-big.jpg?r=0)
Кюгелхопф (в хлебопекарната).......Какво е това Усмивке?
Като вкус го определям като нещо средно между козунак и кроасан с масло :lol:Кюгелхопф (в хлебопекарната).......Какво е това Усмивке?
Дай пояснения, моля! :)
Като вкус го определям като нещо средно между козунак и кроасан с масло :lol:Благодаря! :) И това ще завъртя някой ден :wink:
...
Пилешка супаВчера всъщност правих миш маш, че нямаше време за друго.
Картофи на фурна
Снимка, снима, снимка, моля :P
ВЕсели ГофреТки - отивам да ги бъркаме и печем :thankyousign: Мими 26
Боб чорба. Ама фасул ли е, чудо ли е - предното готвене от това пакетче три часа и кусур вря и пак накрая не беше баш-баш. От държавния резерв ли ги вадят, не знам, ама накрая след толкова ток стъпва на цената на черен хайвер... :lol: :lol: :lol:
мдам, и аз съм попадала на такъв боб, и сода му слагах, не помогна особено :lol:Страхотна идея. И аз така ще направя :D
да ви кажа какво правя с боба, сварям си цял пакет и след това си го разделям на порции и във фирзера. след това вадя, слагам домати, лук, моркови и т.н., кой каквото си слага и за 20-30 мин. имам готова манджа. :)
мдам, и аз съм попадала на такъв боб, и сода му слагах, не помогна особено :lol:Страхотна идея. И аз така ще направя :D
да ви кажа какво правя с боба, сварям си цял пакет и след това си го разделям на порции и във фирзера. след това вадя, слагам домати, лук, моркови и т.н., кой каквото си слага и за 20-30 мин. имам готова манджа. :)
Ще има и за салата, когато решим да правим.
P.S. Черешка или Prunus? :jump12: Като си спомня колко особено мъчително беше с Jbrul ... :jump12:
Денис, това не е ли киноа?Не - киноата е по-едра
Обмислях да направя нов " Здравословни рецепти"
И аз като Мели смятам, че "здравословно" е доста субективно понятие. За мен една боб чорба без запръжка си е супер здравословна, ама за друг може да не е.
смайлче, аз си правя, но червено, защото го обичам повече :)Стефи, аз обратно на теб, не харесвам червени сосове.
обаче нямам точна рецепта, всичко на око слагам - пресен босилек, домати без сока и семките, пармезан и зехтин и с пасатора :)
Момичета, не беше чак толкова безвкусна боб чорбата. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.Ти пък да не се засегна, просто снощи ми попадна този разказ и не можах да не го споделя с вас :D
Не бе, Ники :lol: Признам, че още не съм го прочела :oops:Момичета, не беше чак толкова безвкусна боб чорбата. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.Ти пък да не се засегна, просто снощи ми попадна този разказ и не можах да не го споделя с вас :D
Аааа, добреНе бе, Ники :lol: Признам, че още не съм го прочела :oops:Момичета, не беше чак толкова безвкусна боб чорбата. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.Ти пък да не се засегна, просто снощи ми попадна този разказ и не можах да не го споделя с вас :D
Казвам го по повод на коментарите преди това. Нали се оплаках, че след като го замразих е станал безвкусен боба. Та сега исках да кажа, че не сме го изхвърлили. Яде си се. :P
Този сладкиш на Галка звучи страхотно.И на мен.
- ще пробвам довечера супата кофта на мишето :)
-
Но преди това ще направя ябълковият сладкиш на мама. Засега знам само, че е с кексова смес и чаени бисквити. Ще споделя когато това се случи. :)Днес направих този ябълков сладкиш. Много, много вкусен. Ако има интерес, ще споделя рецептата. :P
Давай рецептата, Теди :hungry:Но преди това ще направя ябълковият сладкиш на мама. Засега знам само, че е с кексова смес и чаени бисквити. Ще споделя когато това се случи. :)Днес направих този ябълков сладкиш. Много, много вкусен. Ако има интерес, ще споделя рецептата. :P
Давай рецептата, Теди :hungry:Да, определено. :D
То е ясно, че месец октомври ще е месец на сладкишите с ябълки :P
Снощи гювечета с домати, печен пипер, сирене, гъби, кашкавал, пушен бут и яйце.Мими, мидите направо с черупките или първо ги вариш/печеш?
За днес риба (микс) на тиган-скарата и миди с топено сирене и заквасена сметана.
Снощи гювечета с домати, печен пипер, сирене, гъби, кашкавал, пушен бут и яйце.Мими, мидите направо с черупките или първо ги вариш/печеш?
За днес риба (микс) на тиган-скарата и миди с топено сирене и заквасена сметана.
И понеже ни омръзна само салата и панирани, реших да експериментирам.
на рибената супа, която в повечето случаи правя с 2-3 вида риба, миди, скариди и т.н. слагам течна животинска сметана за готвене, нещо като застройка, става чудесна :)
и да не е спам, експериментирах една нова салата - киноа, ябълка и синьо сирене, оригиналната рецепта беше с праскови ама нямах. :)
салата ли мише?
сварих киноата в подсолена вода, 20 мин. след завиране й е достатъчно. ако не сте варили аз я правя като ориза 1 към 3.
изцедих, нарязах ябълка на ситно и настъргах синьо сирене отгоре.
може да се прави според мен с всякакви вариации с грозде, с авокадо... :)
Изпитана лесна рецепта за карфииол?предложете и ще сготвя довечера. В рецептурника не открих.Аз го правя по тази рецепта на цигу, но слагам и броколи за разнообразие. Става бързо и лесно. :P
Хайде и аз ще понапиша от последните дни :lol:Ти кога спиш, бе, жена?
Пилешка супа
Супа от броколи(по рецепта на Цигу)
Пиле фрикасе
Питка
Лесна бисквитена торта с ябълки
Топчета от сирене с орехи
Пиперки бюрек на фурна
Салата айсберг, сушени домати, краставици
Макаронена салата
Салата домати и печени пиперки
Ориз със зеленчуци
Бананови палачинки
Палачинки
Макарони с масло и сирене
Зелена салата с...каквото ми хрумне да накълцам в нея и много пармезан. Телешко лимонато с гарнитура от картофено пюре с магданоз.И ако Facebook можеше да сготви вместо нас, цена нямаше да има.....
Мисля си, че всички трябва да се сдобием със следния домакински уред. Спешно! :lol: :lol: :lol:
Макарони със сиренеЯйченият крем и аз не знам как реших да го превърна в шоколадов мус, та сега пека и блатове за торта :lol:
Патешко с прясно зеле
Яйчен крем
Аз тази седмица съм решила да готвя с лидълските прИмоцииПреди време съм купувала ньоки и ми бяха жилави, може ли да споделиш тия как са. Иначе аз си меся по една рецепта на Иван Звездев и ги правя с доматен сос.
Картофени ньоки със сос бешамел
Домати с биволска моцарела и сос песто
М-и, ще дам отзиви довечера.Аз тази седмица съм решила да готвя с лидълските прИмоцииПреди време съм купувала ньоки и ми бяха жилави, може ли да споделиш тия как са. Иначе аз си меся по една рецепта на Иван Звездев и ги правя с доматен сос.
Картофени ньоки със сос бешамел
Домати с биволска моцарела и сос песто
Додич, ако ти харесват в този вид джоланите, да ти напиша рецепта?
:thankyousign: Jbrul, Dodich, отивам за пържоли .....
Мели, как шЕ хабим цели 100мл. вино за манЖа бре? Анатема!!! :lol: :lol: :lol::thankyousign: Jbrul, Dodich, отивам за пържоли .....
Мише, вземи гъби и сирене, както и червено вино. После ред пържоли, ред сирене, гъби, праз, докато напълниш гювеча, 100 мл вода и 100 мл вино и го забравяш във фурната. Да спомена, макар да е ясно, че не слагаш сол заради сиренето. След това допиваш виното. :)
Мели, как шЕ хабим цели 100мл. вино за манЖа бре? Анатема!!! :lol: :lol: :lol:
Омлети, филии с крем, супа топчета, кюфтета със сосКюфтетата със сос претърпяха трансформация в пълнени пиперки с бешамел :lol:
М-и,трансформацията до пълнени пиперки по неволя ли беше? :)
Момичета, ние с майка ми открихме сезона на тиквите с печена тиква с прясно мляко. Засега започваме с блажните вариации, че по време на постите ще приготвям постните такива.Обожавам тиква с мляко! И ме подсети, че имам такава в хладилника. Обаче не съм я правила аз в случая. :P
Не се разписвам тук напоследък, защото все тя готви :D
Смайл, как правите тиква с мляко? Давай рецепта докато е цяла тиквата, че да знам как да я режа :DМ-и, има подобна рецепта на нашата в рецептурника. Ето линка http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=713.msg270147#msg270147 (http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=713.msg270147#msg270147)
Не знаех, че има и яйца във вашата, благодаря ти! Мишето днес, също е публикувала рецепта :DМ-и, вие да не би да не ядете яйца?
Ядем, просто не зная как ще се приеме тази рецепта :) Моят мъж е всеяден, но все подбира, поне за сладичкото му угаждам :DНе знаех, че има и яйца във вашата, благодаря ти! Мишето днес, също е публикувала рецепта :DМ-и, вие да не би да не ядете яйца?
Влезнах да я търся рецептата и я намерих. Много е професионална, като всичко дето Мишето готви :P
-Турски сиропирани сладки шекерпаре
С молба за сполучлива рецепта за Баклава ?Искаш да я точиш или?
С молба за сполучлива рецепта за Баклава ?
Май я писах и я има вече в рецептурника :)
А тенджерите от йенско не ги обичам за готвене във фурна- много трудно се мият после .Според мен просто на тях им личи, ако не се е измило нещо, а на глинения не :lol:
47 Smiles, освен предварително киснене в оцет, щом е див -не знам има ли друга обработка и дали и тази е наложителна.Заек капама му казваме на това. Щях да предложа същата рецепта. :D
Иначе готвих преди дни :Слагаш в голям глинен гювеч целия заек. Нарязани на едро картофи, моркови, лук, чушка, аз слагам небелени цели скилидки чесън 1-2 глави. Може и гъби - аз не обичам много. Въобще каквито зеленчуци са ви по вкуса - дори и зелен фасул, бамя подхождат - аз слагам всичко сурово. Добавям подправки - зърна бахар, дафинов лист, малко домати или доматено пюре, вино и водичка , и задушаване за няколко часа във фурната. Става божествен вкус и аромат. Ако накрая соса е воднист и обичате по-плътен, може да се закаши с 1-2 с.л. брашно и да се върне за малко във фурната - гювеча е загрял достатъчно. При липса на гювеч може и в тава под фолио, но в гювеча ароматите, а бавното задушаване, ммммм....
м-и, mimi26 -" разходих" се до Рецептурника- там Щолен няма -така че давайте рецептата -вие сте виновни сега да искам да правя !Ето я моята рецепта :)
смайлче, от заека можеш да си оставиш за захранване на малчо като започнеш с месцето :)Стефи, мислих го и аз това, но се отказах, защото е див и не е проверен.
патешки бутчета със зеленчуци
4 бутчета
2 моркова
2 глави лук
2 скилидки чесън
резен целина-50-100гр
чаша вино (при мен розе)
зехтин
2с.л. концентрирано доматено пюре
*Понеже патешките бутчета винаги са с перата ги дера.
Измитите бутчета се сваряват за 1.5-2ч. в малко вода(колкото да ги покрива), след като заврат посолявам и слагам капак, намалям на слабо котлона.
Нарязвам на ситно лук, морков, целина и чесън и задушавам в зехтина. Наливам виното, като се изпари слагам доматеното пюре и наливам бульона от бутчетата. Бутчетата ги обезкостявам накъсвам и добавям, оставям да къкри до сгъстяване или докато остане на мазнина.
Невероятен вкус!
весели гофретки по рецептата на mimi26. Станаха страхотни :DРадвам се, че са ви харесали :)
Как извади мазнина, че това аз не можах да го измисля? С печурки и кестени звучи прекрасно, но само аз ги ям и няма как да пробвам :(
Да похваля тази рецепта и да благодаря на автора. :)
Аз сложиn и малко нарязани кралски печурки и няколко варени кестена, както и замених розето с бяло вино и стана прекрасно. За задушаването използвах мазнината от птицата вместо зехтин и нарязах лука на полумесеци. И без доматено пюре, понеже нямах, но пак стана много вкусно. :)
Как извади мазнина, че това аз не можах да го измисля?
Аз сложиn и малко нарязани кралски печурки и няколко варени кестена, както и замених розето с бяло вино и стана прекрасно. За задушаването използвах мазнината от птицата вместо зехтин и нарязах лука на полумесеци. И без доматено пюре, понеже нямах, но пак стана много вкусно. :)Супер идея е за кестените , ще я използвам , а и за мазнината от хладилника -благодаря за идеята.
и няколко варени кестена,то си пише, ама аз като полу- блонди да питам -кестените предварително сварени ? Че напазарувах нужните продукти и за утре ще го има въпросното блюдо и у нас .
и няколко варени кестена,то си пише, ама аз като полу- блонди да питам -кестените предварително сварени ? Че напазарувах нужните продукти и за утре ще го има въпросното блюдо и у нас .
*Теди♥♥, аз не знаех , ама то патката е все кокошка .Нимика, да знаеш, че много се смях на това. :lol:
м-и, откъде купуваш портокалови и лимонови корички?
При мармалада от сини сливи на Пешек-а :lol: те могат да траят ако се затворят горещи.
Боб в гърне
Ябълков щрудел
Тази вечер - мусака. :)Ще си я открадна за утре :)
салата печени чушки, сирене, праз и настъргани моркови и това ще е за днес и утре.
ще направя и паста с някакъв сос, салата печени чушки, сирене, праз и настъргани моркови и това ще е за днес и утре.Стефи, много интересни салати забъркваш винаги наистина :P
таскебап (според майка ми е това де, за мен е свинско със сос ) с картофено пюре.Ще готвя нещо подобно за днешният празник на семейството - кебап върху ориз. :D
Момичета, дайте идея за някаква постна смес, която да става за гофретника (нещо може би като тестото за пици и мекици :ask:)Смайли, може да пробваш тестото за постни мъфини (http://dimitranas.blogspot.com/2010/04/blog-post_02.html), но виж като гъстота как ще се получи, ако трябва го направи малко по-редичко.
А с рецепта за катми дали няма да стане?!Момичета, дайте идея за някаква постна смес, която да става за гофретника (нещо може би като тестото за пици и мекици :ask:)Смайли, може да пробваш тестото за постни мъфини (http://dimitranas.blogspot.com/2010/04/blog-post_02.html), но виж като гъстота как ще се получи, ако трябва го направи малко по-редичко.
Marsi и М-и, мерси за идеите. Ще ги пробвам съвсем скоро и двете.... и снимки :lol:
Имам вече весел гофретник :D, дайте ми рецепта, по която ги правите.Kiara, това е рецептата на Mimi26. Има я в рецептурника.
Благодаря, и аз я намерих, ама понеже се зарадвах много като ми го донесоха и нямах търпение да търся....:)Имам вече весел гофретник :D, дайте ми рецепта, по която ги правите.Kiara, това е рецептата на Mimi26. Има я в рецептурника.
Иначе момичетата бяха пробвали и с други теста.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50414.msg1055343#msg1055343 (http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50414.msg1055343#msg1055343)
През миналите дни:Станаха страхотни и в нас май това вече ще е любимата закуска:)
салата рапани, миди и рапани пане, баница, пържоли на скара и много салати.
За довечера леща.
Хех, ако знаете колко се радвам, че сте доволни от рецептата за гофретките :) (и от гофретниците)
И у нас това е любимата закуска вече.
Аз правя пълна доза и ходим на гости с гофретки, децата луднаха по тях :DПрез миналите дни:Станаха страхотни и в нас май това вече ще е любимата закуска:)
салата рапани, миди и рапани пане, баница, пържоли на скара и много салати.
За довечера леща.
Хех, ако знаете колко се радвам, че сте доволни от рецептата за гофретките :) (и от гофретниците)
И у нас това е любимата закуска вече.
Чушки, пълнени с оризСмайли, ако обичате гъби можеш да сложиш в плънката. За Бъдни вечер така ги правя и стават още по- вкусни.
Имам алергия към гъби :(Чушки, пълнени с оризСмайли, ако обичате гъби можеш да сложиш в плънката. За Бъдни вечер така ги правя и стават още по- вкусни.
:eat: последните няколко дниПриемат се само лично ;)
Мими, рецептата за Веселите гофретки вече дори я разпечатвам,
получаваш 100 :balk_104: за авторското право!
Смайли,дай рецепта за празената каша.Давам веднага, с уговорката, че пропорциите са малко на око
М-и, и моите могат само на макаронени изделия да съществуват. :lol:при нас вкарваме разнообразие -много на почит е и юфката ! Даже ме устройва повече от кус-куса , че става само за минутки .
Рибата днес ще я хапваме при един любим Николай :PИ ние. Затова днес няма да готвя риба. :P
Зеленчукова супаДобавям и едно свински вратни пържоли с вино и праз в йената за милото. А тиквеникът остава за утре, че последното не е благоволило още да обели и нареже тиквата :?
Тиквеник
Салата айсберг с царевица
Ники, моля те напиши как се прави кашкавал на фурна? Мерси предварително.Тази рецепта ми я даде един главен готвач онзи ден :D
аз съм замислила кашкавала на фурна на Ники да спретна :)
нимика, кажи за гъбената каша, моля :)
Denis може ли рецептата на картофените мъфини, за мен свинско със зеле :lol:Може osi_9
Домашен течен шоколадСподели моля :)
Домашен течен шоколадСподели моля :)
кисело зеле с ориз и кокошка
юфка за закуска
маринована риба
домашни хлебчета
М-и, какво сухо мляко ползваш?Мисля че беше под 10лв кутията в Кауфланд, последно взех такова, но имат и в пакети като фолио изглеждат, има и на Биосет в целуфаново пликче.
Аз четох за Нидо, но е скъпичко май - към 15 лв.
Дрезденският се води най-хубавият. 8) Ще опитаме със снахата. Утре ще ходя да напазарувам продукти и формички, че трябвало няколко дена да отлежава, а в събота и неделя със сигурност домашните ще искат да ядат. :lol: Е, ще трябва да правим няколко пъти, де. Това е ясно.
М-и, месото свинско ли е? Питам, за да знам в кой раздел да добавя рецептата!
- кашкавалът на фурна на Ники;
- фалшивата шкембе чорба на Мишето;
- за довечера мисля да им панирам зелен боб, кьопоолу и още нещо в движение :lol:
Кокошка яхния с дюли и сини сливи, стана божествена. :)
Кокошка яхния с дюли и сини сливи, стана божествена. :)Така и не се научих да ги ям такива манджи.
Кокошка яхния с дюли и сини сливи, стана божествена. :)Така и не се научих да ги ям такива манджи.
Забравили сме тоя вкус, а две поколения назад са готвили точно такива зимни манджи. :)
Кокошка яхния с дюли и сини сливи, стана божествена. :)Така и не се научих да ги ям такива манджи.
Забравили сме тоя вкус, а две поколения назад са готвили точно такива зимни манджи. :)
ваканцията ми свършиииии :lol:И моята. :)