Марси, съгласна съм за ЧГХ, че нараства след имплантацията. НО, промените в хормоните започват още след оплождането на яйцеклетката. Просто медицината НЕ измерва промяната на тези хормони, защото те не са от кой знае какво значение.
Първото нещо след оплождането е сигнал към мозъка, че оплождането е станало и оплодената яйцеклетка се "затваря" и не позволява на други сперматозоиди да проникнат. Другият главен сигнал е оплодената яйцеклетка да почне да се дели. Ако не съществуваше хормонално общуване между оплодената яйцеклетка и мозъка, тя нямаше да се дели и имплантира. А също и температурата да се задържи висока. Всички тези сигнали и общуването между тялото и мозъка се извършват с помощта на хормони. Хормонът е преносителят на информацията и взаимодействие между оплодената яйцеклетка и тялото има още от самото начало.
Лилиту, няма нищо случайно в човешкият организъм. Всеки стимул или промяна предизвиква реакция в мозъка, който пък праща вълни от информация към сложната система, която всъщност е нашето тяло. Всяка промяна на хормоните, независимо дали е вследствие на бременност или ниска/висока кръна захар, стрес, проблем със жлезите с вътрешна секреция или моментен дисбаланс предизвиква реакция и симптоми. Симптомите може да си приличат --> примерно човекът имал сънливост и отпадналост заради проблем с един хормон, а го отдал на евентуална бременност...
Това че в първите няколко дни след оплождането не се търсят доказателства за него масово при всички не означава, че промени не настъпват
има хора, които дори не знаят, че са бременни, а раждат. Други пък всеки месец страдат от "мнима бременност"...
Не е случайно и отношението тук към всеки задал въпросът "дали съм бременна" и споделил симптоми, а именно, никаква нотка на подкрепа и окуражаване, освен ако симптомът не е положителен тест. А по време на моите АРТ процедури в София и Пловдив, помня Мели (която ми беше голяма емоционална упора тогава) казваше: докато нямаш цикъл си бременна. Демек не спирай лекарствата, почивай, не св стресирай и се НАДЯВАЙ и вярвай.
Тук обаче момичетата ги потупваме по рамо с думите: тва не са симптоми, толкоз рано не се забременява, трябва закъснение и положителен тест... Много подкрепящо...