0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #960 -: Февруари 13, 2014, 10:05:48 am »
Здравейте и благодаря!
Записах утре час при друг лекар, като изрично питах къде пращат кръвта.
Утре ще бъда в 13г.с и 4 дни, четох че може да се направи до 13г.с и 6 дни, дано не е много късно.
В сряда бях на ехограф, утре в петък пак, дали мога да навредя с нещо на бебето?

Снощи не успях да се успокоя, не бях плакала така от дълго време. Лошото е, че в по-малките градове просто няма добри специалисти и могат да ти докарат много излишни тревоги.
« Последна редакция: Февруари 13, 2014, 10:09:07 am от stoeka71 »
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #961 -: Февруари 13, 2014, 10:06:14 am »
Момичета, мен фолиевата ми е назначена до 20-та седмица и аз си я пия докато не видим затворена невралната тръба. Има ли някой, който да я пие също толкова дълго?

lili2011, и аз пих фолиева киселина докъм 20 г.с., тъй като имам някаква лека форма на спина бифида и се предполагаше, че бебо е с по-висок риск. Едва след като направихме 4D и се видя, че човечето е ок, я спрях. Не се притеснявай, всичко ще бъде наред.

Лека бременност и успех. :D
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #962 -: Февруари 13, 2014, 10:49:39 am »
slanceto87....аз имам проблем с боядисването.Правя си кичури от около 10години,но сега направо изненадах фризьора си....станаха много бавно и изненадващ цвят,но пък много ми утиват  :balk_101:

За фолиевата киселина,аз и до сега си я пия,защото подпомага усвояването на желязото.
Николай е на 2г.4м.5д.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #963 -: Февруари 13, 2014, 11:56:14 am »
stoeka71, докторите ни тук в Бургас, могат да ти докарат много тревоги - най-вече от незнанието си и неможенето си! Това, което си писала в предния си пост, може да го каже само наш "лекар". Не разбирам /не съм лекар/, но това, което си писала, са пълни глупости. Не се шашкай!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #964 -: Февруари 13, 2014, 12:43:47 pm »
Здравейте бъдещи мами! Най-сетне и аз мога да пиша във вашата прекрасна тема! Обаче все още не мога да се зарадвам, понеже имам кафяво зацапване и съм в страх и паника. Взела съм всички нужни лекарства, лежа и не мърдам и утре ми е втората инжекция хориомон. Може ли някои от Вас, които са преживели такова течение да споделят как е минало, защото ако не се успокоя ще се пръсна. Мислех си, че защото на 11.02 трябваше да ми дойде, дали не е от това? Ох, ама искам и да ви призная, че още преди да разбера, че съм забременяла, сънувах ужасно много секс.  :oops: И естествено знаете до какво води това, и се чудех дали и то не е допринесло? Ужасна паника съм и се извинявам  :?
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #965 -: Февруари 13, 2014, 13:05:59 pm »
Catcat,

Много ме зарадва поста ти  :lol:. Аз още не смея да се запиша тук активно, особено с това лежане от вчера  :?. Иначе можем май направо да се запишем в темата за симптоми на доказана начална бременност  с тези сънища за секс  :lol:. Аз от теста насам по-рядко, но от трансфера до теста по цяла нощ само такива неща сънувах :oops: и на върха че и без това не спя добре от началото на процедурата след тези сънища се будех супер превъзбудена  :lol:
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #966 -: Февруари 13, 2014, 13:14:51 pm »
Здравейте на всички бъдещи майки
Най- после след 5 години и аз мога да се похваля, че съм бременна.
Искам да попитам според вас в коя седмица съм, защото моя доктор ми каза че съм в 5г.с и ембриона е 5млм, но като си го изчислявам в мама и бебе.ком ми излиза че съм в 7г.с.
Трябваше да ми дойде на 24.12.13
Моля ви за съвет в коя седмица съм много съм объркана
БЛАГОДАРЯ ВИ
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #967 -: Февруари 13, 2014, 13:23:32 pm »
Добре дошли на Mishi, Mousyt и Cat Cat  :bighug:
Желая ви безпроблемна бременност и здраво бебче на финал.

Stoeka :crossfingers: за утрешния преглед.

Mishi, седмиците се мерят спрямо първия ден на последната менструация. Т.е. не е важно кога е трябвало да ти дойде, но не ти е дошло заради бременността, а кога е първият ден на последния ти цикъл.
Ето един примерен календар (може би си използвала същия?):
http://www.bebeimama.com/kalendar-na-bremennosta

Като въведеш датата, кликни на "Вашата бременност в цифри" за повече подробности.
Ако има голямо разминаване с това, което док е казал, най-добре му се обади.
« Последна редакция: Февруари 13, 2014, 13:27:27 pm от 47 Smiles »
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #968 -: Февруари 13, 2014, 13:36:22 pm »
Гери, опитай рецептата с ряпа и мед - издълбаваш една ряпа, слагаш мед и след няколко часа изпиваш  образувания сок. Виж с гугъл как беше точно. Няма да навредиш на малчо като кашляш, но и за двамата е хубаво да се оправяш бързо. Успех!

Стоека, ако може да пуснеш бхс - може. Ако ли не, теглиш му една ***** и си правиш феталните, които поне почиват на някакви факти, а не са просто някаква статистика. Не си го чула от мен, обаче по статистика бебчето ви ще бъде 55% момиче или 45% момче. Обаче фм и амниоцентезата могат да кажат със сигурност... Та... нали ме разбираш  8).. А честия ехограф не може да ти навреди - питам всеки от топ специалистите при които ходя и това е техният отговор.
И последно: като даваш кръв за бхс-то кажи си ако си приемала хормонални препарати (пък и всякакви) последната седмица.

Каткат, много успешни бременности започват с прокървявания. Ако не завали пак даже ще изляза с приятелка да разходим едно такова бебче... Пази леглото да не избяга, гледай хубави филми и слушай докторите. Случва се прокървяване около датата на цикъла, да. Определено не е от розови сънища, каквито имат много момичета. Аз също имах много в началото, и те доведоха единствено до хубави работи когато решихме да подновим... контактите (пу, избяга ми другата дума).

Лари, морско момиче, благодаря ви! Особено това за желязото е ценна инфоомация - аз от три дни хапвам обилно коприва и си пея 'Дърт козел млада върба лющеше' за по-добър апетит. Щом я усвоявам добре значи може да се проявя като 'Iron maiden'  :lol:

Абе снощи ме обхвана едно предчувствие за Старшайн... Чак се чудя дали момичетата със скорошен термин се вълнуват толкова, колкото аз ги мисля.... Положително някой ще пише скоро най-хубавата вест!

Успешна бременност и леко раждане на всички!  :bighug: :bighug:
*

    фиона

  • ***
  • 299
  • моето чудо се случи
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #969 -: Февруари 13, 2014, 14:32:19 pm »
Здравейте момичета,
днес си взех резултатите от кръв и урина и познайте.....В урината пише епит.кл,бакт.левкоцити,еритроцити.Естествено,че веднага ме питаха имам ли някакви оплаквания,кървене или проблеми с бъбреците.Аз нямам и не съм имала,така че остават 2 варианта - или да са ми замърсили пробата или наистина да има нещо.Сега ще пускам стерилна урина + антибиограма,за да видим,кой от 2 варианта е моя :?Имали ли сте подобен проблем?Няма спокойствие значи.А си мислех,че притесненията са докато стане.Сега тъкмо се успокоих на прегледа,че всичко ни е о.к. и си расте съкровището,а то какво излезе.............Извинете ме за дълтгия пост,ама така ми докривя...........
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #970 -: Февруари 13, 2014, 15:03:12 pm »
Фиона, на мен ми излезе Клебсиела в стерилната урина в началото на януари. Ядох сушена червена боровинка на корем и се наливах с вода. След 20 дни новата стерилна урина ми е чиста. Но аз имах симптоми. И все пак ако се притесняваш може да наблегнеш на боровинките.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #971 -: Февруари 13, 2014, 15:15:47 pm »
Фиона, вероятността в лабораторията да ти замърсят пробата е нищожна.
Просто ако си дала урината на място в поликлиниката/болницата е нормално ти сама да си я замърсиш. Най-добре е винаги да си купуваш контейнерче от аптеката и сутрин след топъл душ да се дава първа урина и така да се носи за изследване.
Стискам палци стерилната да е ОК.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #972 -: Февруари 14, 2014, 10:30:14 am »
Здравейте, момичета!
Честит ви празник.  :heartbeat:  :wine:
Я да видим дали ще има родени бебета днес - някой Трифон или Валентина  :lol:

Аз вчера бях за пръв път на тонове. Док каза, че са идеални  :P
Бебо снощи така се раздвижи, че чак разклати леглото, ако щете вярвайте.

Я да питам вие на какво мнение сте за присъствието на таткото по време на раждането.
Много се чудя дали да го подложа на този "стрес". Той е съгласен заради мен, но ако зависи само от неговото желание, май няма да се навие да присъства  :lol:
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #973 -: Февруари 14, 2014, 11:19:06 am »
Лили,и аз влизам всеки ден с надеждата да зърна хубавата новина за Starshise,но...
Съвсем е наближил момента, в който това ще е вече факт.Остава още съвсем мъничко или просто все още новината не е стигнала до нас.
  П.П.Добре се запълват местенцата,които освобождаваме.Много се радвам.Нека се раждат повече дечица да ни радват и те!  Добре дошли на всички нови попълнения!
« Последна редакция: Февруари 14, 2014, 11:22:32 am от joly »
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #974 -: Февруари 14, 2014, 11:25:45 am »
Честит празник на всички!  :dating:

И аз влизам да видя дали има новини за Starshise наистина момента вече е дошъл, още съвсем мъничко и остава,ако не е свършила работата вече  :lol:
Чакам новини и от Маги и Морско момиче
Добре дошли на новите мами и леки месеци до термин  :welcome_1:

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #975 -: Февруари 14, 2014, 12:30:05 pm »
Честит празник и от мен!

Добре дошли на новите момичета!

И аз поглеждам в темата за новини, но голямо затишие се е задало. Мен в последно време много ме мъчи безсънието, като се събудя и поне 3 часа стоя будна и заспивам малко преди да дойде време да ставам. Днес добре че съм си в къщи та като излязоха моите мъже си поспах след това.
47 Smiles, нашият татко присъства на първото ми раждане и беше много горд от това. Ние живеем в Австрия и там това си е съвсем нормално. Сега пак ще присъства, дано бебокът само да не изпревари бабите, че няма да има при кого да оставим баткото. Поне за нас си беше едно сплотяващо за семейството преживяване, особенно като ни оставиха поне 1 час след раждането заедно тримата с бебето да засуче и аз да си почина преди да ни качат в стаята. Но съм чувала, че в някои мъже това може да внесе след това отвръщение и отдръпване от партньорката в сексуален аспект. Може би си е до психика и ти трябва сама да си прецениш.
Приятен ден!


*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #976 -: Февруари 14, 2014, 13:06:02 pm »
За присъствието на таткото всеки ден имам различно мнение... В идеалния вариант раждането ще започне и завърши в колата на път за болницата - така ще сме само двамата в този специален момент, а и няма да има къде да ходи. Иначе не мисля че ше мога да го навия... но пък кой знае... Отношениятани се променят по невероятен и много специален начин с всеки изминал ден, нищо чудно да си промени мнението. Всъщност ще е много чудно даже, но пък всичко се случва...
Предполагам че усещанията на мъжа по време на процеса зависят от различни фактори - отношение към жена му от болничния персонал, отношение на самата жена към процеса... А че после мъжът може да отказва секс... ми около мен се случва често на мъже които не са присъствали, така че дори не могат да се оправдаят с това... Абе мъже!  :lol:
Много се радвам на новите момичета - честито!
Хей, аманда! Как сте?  :bighug:
Липсва ми Биляна  :heartbeat:

Честит празник на всички момичета в темата! Много нежни емоции и запомнящи се моменти желая! Ииии... празнувпйте! Празнувайте всеки ден, празнувайте всеки малък повод и всеки голям такъв. Празнувайте понякога напук на всичко. Ние сме жени и вярвам че можем да превърнем един обикновен ден в празник!
 
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #977 -: Февруари 14, 2014, 13:12:14 pm »
stoeka71, докторите ни тук в Бургас, могат да ти докарат много тревоги - най-вече от незнанието си и неможенето си! Това, което си писала в предния си пост, може да го каже само наш "лекар". Не разбирам /не съм лекар/, но това, което си писала, са пълни глупости. Не се шашкай!
Права си!

Kрай, повече в Бургас няма да се доверя на никого. Трябваше да направя както писах повторен БХС, да ама не. Вече препатила питам в лабораторията отново (вчера питах също) къде пращат кръвта и толкова любезно ми обесняват че всичко отива в лаборатория ЛИНА  8O, които са сертфицирани за това и няма смисъл да се праща до НГЛ София, отказвам прегледа и хайде в ЛИНА, в централната им лаборатория. Там с леко повишен тон искам кръвта да ми бъде изпратена в София, гледат досието и ми казват - понеже има огромен риск и кръвните показатели на free beta HCG (14.30 ng/ml) PAPP-A (1.48 mIU/ml) били зле, вчера ги пратили в София  8O! Искам референтните стойности, не можело. Излизам от там и веднага звъня в НГЛ София и питам дали е пратена моя кръвна проба, ами все още е няма, много бяха любезни и предложиха да се обадя днес по-късно или в понеделник за сигурност.
И съответно ако я няма кръвната проба, просто не ми се мисли какво ще последва, много съм ядосана. Явно ще направя късният БХС и феталните но задължително извън Бургас!!! Или Варна или Пловдив, София ще видя дали мога да пътувам. Е оплаках се, така ме боли главата, а снощи съм с леки болки при уриниране - явно цистит. Сега правя провивки с лайка и сода, да се сещате за нещо друго?
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #978 -: Февруари 14, 2014, 13:30:31 pm »
Хубаво е да се консултираш с гинеколог за тези промивки. Иначе червена боровинка е много полезна. Някой споделяше, че при подобни проблеми по време на бременност хапвал сушени червени боровинки. Не зная лекараствените препарати, които съдържат червена боровинка дали са разрешени по време на бременност, че със сигурност ще имат и разни добавки. Пак лекар трябва да питаш или да прочетеш в листовките им в интернет.
За другия ти проблем с БХС - свържи се с професор Кременски. Няколко страници по-горе има линк към един форум, в който той дава подробни коментари и консултации за всеки отделен случай на установен висок риск от хромозомни аномалии. Някой беше дал и негов телефон, но не помня в темата или ми го прати на лични. Мога да проверя и да ти го пратя.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #979 -: Февруари 14, 2014, 13:35:06 pm »
Линка към форума на проф. Кременски е на стр. 46 в тази тема - оста на Кристал от 6 февруари.