Браво на момичетата, които пият много фрешове
Starshine, единствено ако можеш, те съветвам да пиеш фреша сутрин, а не вечер. Много по-добре и в по-голяма степен се усвоява от организма.
Аз не си правя вкъщи нищо, но ако намеря фреш в заведение или магазин си вземам.
Например в София има фрешове в магазините 345 и в Промаркет.
За тези, които имат проблеми с хемоглобина и месото им е противно, да споделя какво започнах да правя аз. На този етап не искам да приемам добавки.
Вземам няколко пирона, които измивам много добре и дори изварявам в гореща вода.
След това ги забивам в една ябълка от вечерта да стане като таралеж. На сутринта ги изваждам, забивам ги в следващата ябълка, а изяждам тази. Следващата ябълка изяждам вечерта и така се повтаря. Майка ми така си е вдигнала хемоглобина като е била бременна, а и в нета го срещнах на доста места като рецепта.
Допълнително си купих чай от ройбос. В ройбоса освен, че има желязо, спомага и за усвояване на желязото от другите приемани храни. В момента в магазините на Лечител е на промоция и се сдобих с кутия с 40 пакетчета за 3.74 лв.
Мисля да се самолекувам по този начин и след 2 седмици пак да си пусна изследвания, да видя помага ли или не.
Допълнително прочетох, че храните богати на желязо (освен червеното месо, боб, грах, зеленолисти зеленчуци, пълнозърнести храни, горски плодове, яйца, броколи, аспержи, червено цвекло, ябълки, круши, дюли) не трябва да се приемат в комбинация с млечни продукти, защото калцият възпрепятствал усвояването на желязото и не трябва да се ядат с бял хляб. Трябва да се приемат в комбинация с Витамин Ц за по-добро усвояване, например да си изстискаш лимон в яденето.
Упс ... май станах Мара подробната