0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
И аз съм ползвала сушоар, действаше безотказно.За люлката ако можете да вземете на заем пробвайте, тя е по-прегъната от шезлонга и действа.Може да пробвате в столчето за кола, ако не сте пробвали, те могат леко да се полюшват в него.Много познати ги е спасило това.

*
да, моята еленка заспиваше за 1 мин. като пуснех сушоара в стаята :lol:
не понасяше вибрациите на шезлонга. имаше много колики милата, за щастие минаха сравнително рано, на 2 м. и 6 дни, още помня. Но до тогава беше кошмарно, щом баща й една вечер на връщане от работа закупи въпросния шезлонг на фишър прайс с вибрации за сума пари, само защото някакъв колега му казал, че неговото дете го успокоявало...
просто минава, това е.
четах нагоре, мисля, че някой не си гушкал и носел бебето, да не свикавало, съвсем чистосърдечно ще кажа, че това са чисти глупости, гушкайте си децата, повярвайте ми няма да ги гушкате до първи клас, просто използвайте докато можете :wink:
и всичко си е до дете. деси до 6м. я приспивахме само на ръце, до 3-4 г. ми се изправяше косата като дойдеше време за лягане, е сега си ляга и спи непробудно по 12 часа :lol:
елена заспиваше на секундата където я стигнеше сънчо, спеше в заведения легнала на краката на баща си, и се сега е така, приспива й се в 8, казва - аз отивам да спя, заминава, ляга и заспива за 3 секунди, но за сметка на това към 1-2-3 часа става и се тръсва при нас на спялнята с командата - някой да ме завие... :lol:
*
47smiles, моето дете никога не е търпяло шум. И до днес се плаши и изнервя от сушоар, прахосмукачка, шум от улицата... Споменавам го, за да опиташ и обратното: пълна тишина и минимална стимулация, ако е възможно.

На тази ранна възраст детата възприемат различно от нас "обичайните" шумове и е лесно да се стигне до свръхстимулация. Особено ако бебето е спокойно нощем (без шум, светлина и дразнители), а се разстройва много денем.
*
47 Smiles, защо не опитваш за колики да му забъркваш АМ вместо с вода с чайче от анасон. Аз така правех и при двамата като имаха повече газове и помагаше.


47 Smiles, защо не опитваш за колики да му забъркваш АМ вместо с вода с чайче от анасон. Аз така правех и при двамата като имаха повече газове и помагаше.
Да, това и друг ми го е казвал. Трябва да пробвам. Имам чай от копър. Той не иска да го пие само като чай. Освен да пробвам с АМ.

PS. Съседката отдолу роди 3 месеца преди мен. Вечер слушахме с мъжа ми как тяхното бебе се къса да плаче. И аз си виках - няма ли кой да го гушне това бебе, защо го оставят така да плаче? А то откъде да ми знае главата, че гушкането само не помагало и е цяло изкуство да го успокоиш :lol:
« Последна редакция: Юли 21, 2014, 21:48:10 pm от 47 Smiles »
*
Смайл, то няма от къде да знаеш през стените кво се случва, сега нагледно, пък може някой да се чуди на вас  :wink:
*
Смайл,напълно те разбирам ,защото и ние го преживяхме същото с големите ревове и нищо не помагаше .Нито шезлонг,нито белите шумове ,напротив ефекта беше обратен по изнервена .После в нета открих музика за бебета за преспиване ,тя мисля ,че я успокояваше .По принцип музиката и харесва и по 24ч. във нас е пуснат музикален канал ,а на разходките и пусках музика от мобилния така спеше като къпана и всички се чудеха ,че действа .Другото с което се успокояваше е да я държа с една ръка на хълбок с гръб към мен така даже по бързо се успокояваше и заспиваше като танцувам по музиката .Но както се знае всяко бебе си е различно ,важното е да пробваш всичко за да откриеш точно вашия начин .Дано скоро ви преминат коликите ,защото нашите бяха почти до края на 3 месец .Сега не мога да и се нарадвам като ми се смее постоянно .
Фовче, така си е! Експерементираме доста с нашето опитно зайче  :lol:
Пу пу да не му е уруки - от вчера от към 15 ч. е доста спокоен. Съвсем малко е мрънкал.
Приспивам го на топката за фитнес. Дори и в момента спи.
Превантивно топля коремчето, без да чакам да го хванат лошите.
Като е в добро настроение правим и повече гимнастика - с ръчичките, крачетата. Уча го да се обръща. Засега успява само от корем да се завърти по гръб.
Аз също пускам от време на време музика, но мисля, че не му действа, както при вас.
Имаше един период, в който заспиваше на ето тази песен, но после спря да й обръща внимание.
https://www.youtube.com/watch?v=u_tORtmKIjE
  :)Пробвай друга песен.Аз на моето дете пеех за приспиване Before the down на Джудас.
Това ме подсеща,че го приспивах не на ръце е в креватчето,като люлеех и пеех какви ли не балади: български,английски,испански,каквото се сетя.Но беше вече по-голям на 5 -6 м. и определено нямаше колики.Все пак защо не опиташ да му пееш ти,например докато се подрусвате на топката.После може да пробваш да прехвърлиш в леглото,като се поуспокоил и да продължиш да пееш.
*
  :)Пробвай друга песен.Аз на моето дете пеех за приспиване Before the down на Джудас.

Аз свирех с уста мелодията от "Кръстника".  :lol:
Момичета, защо си мислите, че и аз не пея  :P
Последният ми хит е "А бим бам буки буки бам буки, една червена шапчица"  :lol:
Преди това бяхме на "отпред, отпред на каручката е седнала седнала внучката, друс друс друс"
Общо взето обича песните, в които има смешни звуци като подчертаните по-горе  :lol:
Преди се приспивахме с Зайченцето бяло (6-те коплета по 8 пъти съм ги пяла понякога).
*
хахаха и аз, само зайченцето бяло знам, пяла съм я по 10 пъти едно след друго, само и само да заспи :lol:
*
Смея се с песните и шумовете, ама не защото не знам, че при доста деца помагат за приспиване  :lol: У нас единственото работещо и до ден днешен е: смъртна скука, или смъртна умора (второто се случва рядко).
Дани е такава сврака любопитна от бебе, че за да заспи - трябва всяко нещо, което му събужда интереса, или привлича вниманието да го разкарам. Просто да стане скучно и да заспи от нямане на по-интересно занимание. И в момента е същото. Уточнявам обаче, че той не беше ревлив, нито сега е. Просто енергичен и любопитко. Споделям, ако някоя майка е със същия вида дете...никакво пеене, говорене, приказки - правиш се на заспала и ти и чакаш да задреме и то. ;)

П.П. Тръгна ли да го приспивам с приказки например....Шехерезада вода ще ми носи, не се шегувам  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Жбрул, при рев няма как да се правиш, че спи  :lol: иначе сега и при моя само това работи, но то докато се преструвам, често се случва и да заспя преди него  :lol: че една вечер ме буди и ме пита кой дошъл  :oops: баща му се прибрал аз ни кола ни врати съм чула  :lol:
За работещи неща при рев не мога да споделя де, нищо не работеше или успокояваше, няма песен, няма галене, изпадала съм в истерия и съм викала също без ефект.
Да, да, и при нас песните помагат, когато е спокоен.
Той, ако плаче заглушава всички шумове и не е в състояние да се заслуша.

равиш се на заспала и ти и чакаш да задреме и то. ;)
:lol:
*
Аааа другарки, моля - аз уточних, че говоря за неспящи деца и "клюкарчета". За ревящи - нямам опит. Моичкият пада например, размазва се на тротоара, става, констатира ситуацията с "паданах" и заминава. Ревал е като бебе, за да обяви, че е гладен, от колики и дотам. Ся реве чат-пат модел НАТФИЗ, за да стане на неговата нещо.  :lol: Ама не ставаааа (аз съм гад)

Ще спрат да реват когато решат децата. Демек - нищо не помага реално, освен майката да се успокоява, че прави нещо по въпроса.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Вчера и днес е по-добре детето с леки изключения.  :P
Вчера не го бях извеждала навън, защото в понеделник нали орева квартала и си викам айде днес е спокоен, ще го изведа.
Реших да отида до пощата, че имах да пускам писма. Тя ни е на 10 мин пеш от вкъщи.
Метнах го в ерго раницата, за да сме по-експедитивни. На отиване едно слънчице пече и нашето слънчице и то си кротува.
В пощата обаче като нададе един вой. Едва успях да си напиша адресите на пликовете. Рев през целия път на връщане. А пък то междувременно и дъжд заваля и вятър задуха. Аз крепя чадъра с една ръка и се чудя как да го успокоя с другата и пея едновременно. Голяма картинка бяхме. Нищо не помогна.
Влизаме вкъщи, оставям го хлипащ на повивалника. Докато сваля раницата и оставя багажа и докато се върна в стаята, той милият откъртил  :lol:

*
Смайл,

малко офтопик - ама ми стана любопитно ;) Тази ерго раница нещо като кенгурото ли е и какви са и предимствата?
*
Влизаме вкъщи, оставям го хлипащ на повивалника. Докато сваля раницата и оставя багажа и докато се върна в стаята, той милият откъртил  :lol:
То му се е доспало на детето и ако не заспива в раницата реве. Дано вече му попреминават коликите.
Моята реве ако е гладна и ако й се спи.  Интересно, че на два пъти влизам в МОЛ и на втората минута започва див рев, излизаме навън - мирясва. В кенгуру обожава да я разхождам, вече около час, че ми понатежава ако е за повече, колкото и да е ергономично. В кола също си умира от кеф, на светофарите обаче се изнервя, мислех, че като е в столчето и дефакто основно вижда облегалката на седалката в колата ще й е неприятно, но се оказа , че й е супер.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Аз си взех ето такава раничка успокоявах я в нея в ревливия и период, пазарувахме в магазините като е в нея, че не искаш в кошчето за кола.И сега я разнасям в нея, дори заспива в нея.По-удобна е, не натоварва така кръста, също така обхваща бебето почти до коленцата и не натоварва така гръбнака на детето.
Авалон и Мони не обича в МОЛа, ако не е заспала не влизам вътре :)
« Последна редакция: Юли 23, 2014, 17:11:39 pm от magi_st »