0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Смайл аз не понасям силни миризми, отключват мигрената ми. Та този мирише мнооого леко. Иначе нямаше да пера с него.
За кърменето, ако сте решени да кърмите звънете или на ЛЛЛ или на НАПК. Като се разболя Мони имахме проблеми и аз се консултирах. Успяхме, задържахме всичко и детето хем наддаде, хем само на кърма.

*
Аз не гладя. Имаме сушилня, но сега в жегите не я ползваме. Аз не съм превърженик на прекалената хигиена, така или иначе децата трябва да си изграждат някакъв имунитет. Но това си е мое мнение. А за праховете все внимавам с миризливите, че баткото ни е с АД и почти до 2 г. перях неговите дрехи със специален препарат, който купувах от ДМ, без мирис.


*
Днес бях на срещата на слингоносещите. Всички кърмят и всички са с пелени за многократна употреба  :P Децата щъкат боси по тревата. Много сладко.
Еххх, завиждам! На мен супер много ми се идваше! Но едни майстори ме вързаха вкъщи да ги чакам и... не дойдоха  :x
*
Смайлче ,първата количка е на Чиполино 2 в 1 ,там се тръшкаше все едно че е имало шипове ,смених със Бертони сити ,сега просто е рай явно и за двете ни ,едно че е малко по-лека и я вдигам сама ,ами тя е спокойна и като излезем на разходка ,хората не си мислят ,че съм я смачкала от бой ,защото преди това ревеше та чак с истерия ,всеки който ни види казваше-че плаче все едно че я бият .Добре ,че се познавам като цяло почти със всеки и няма проблем ,защото в Испания ако някой се оплаче от мен за това ,могат да ми я отнемат за малтретиране .
За прането и да искам да споделя ,няма как защото пера със тяхна испанска марка ,която не е в европа ,но определено спрях още от втория месец да гладя ,защото нямах време ,докато спи успявах само да готвя и почистя и изпера ,а съм сама и няма баби и разни помагачи .

като излезем на разходка ,хората не си мислят ,че съм я смачкала от бой ,защото преди това ревеше та чак с истерия ,всеки който ни види казваше-че плаче все едно че я бият .
Ох, и ние така ... Но имаме известно подобрение от 1-2 седмици. Плаче, не все едно, че е смачкан от бой, а само все едно не е ял и не е спал  :lol:

Не знам тук ли да питам за захранването. Вие кога и с какво започнахте или мислите да започвате? Ние от 1 месец сме само на АМ. Днес бяхме на консултация. Док  каза, да изчакаме още един месец за захранването. Обаче ако много искаме може да даваме и сега по 1-2 лъжички плодов сок между храненията преди обед (ябълка, диня, пъпеш, праскова).
Аз нямам никакво мнение по въпроса. Май съвременните тенденции са захранването да се отлага и да се почва със зеленчукови сокове?!?

Иначе след ваксината тази сутрин стана много нервен. Голям рев докато успея да го приспя. Отново все едно го коля. При предишната ваксина пък само спа (а нали уж е една й съща втори и трети месец).
*
Ние се кърмим предимно и смятам да продължа ,от седмица обаче сутрин и правя сок от плодове,и като направи 4 месеца след обеда и давам плодово пюре по 4-5 лъжички ,само толкова и е сладко ,и се втурва към гърдата да я кърмя .То си ни и личи ,че ядем  добре- 4 месец 7,200кг ,63,5 см.

На мен приятелка ми каза как е захранила нейното дете и аз по нейната схема -
Започнах сок от морков -сутрин ,след обеда сок от една ябълка ,така седмица след което сутрин смесих ябълката и моркова ,а следобеда прибавих  круша .,след това може да прибавяш по някой др.уг плод , .Към края на 5 месец смятам пак по нейната схема да започнем и със зеленчуците .
Макар ,че тука педиатърката ми каза ,нищо освен кърма до 6 месец ,но аз си я карам по мойто и това си е.
« Последна редакция: Юли 18, 2014, 12:42:20 pm от foveri »
*
Ето подходящата тема, разгледайте я. http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42369.0
Аз съм решила.Захранвам след 6 навършени месеца със зеленчуково пюре.Направих си и таблица кое след кое да бъде.Захранването със сокове е отречено от години.Препоръчва се захранване след 4-6 месеца.Схемите са две едната с плодово пюре, другата със зеленчуково.Има и трети вариант Захранване Водено по Бебето.

*
Момичета, не бързайте със захранвания, бебетата ви са още малки. Ето какво препоръчва Д-р Burdie по въпроса. Захранването от 3м. със сокчета е доста остаряла практика.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47307.msg923831#msg923831


*
Колкото майки, вероятно и толкова и теории за захранването има. При педиатрите положението е сходно - стара школа, нова школа.
Аз също не съм за ранното захранване, особено ако детето е изцяло на кърма, също ако има колики. Ако кърмех нямаше да си помисля за захранване по- рано от 6ти месец, а и СЗО така съветва. Соковете са със някаква все пак плодова киселинност, пък и не дават кой знае какво, разбира се всичко лично мнение.  Започнах със зеленчук когато Нора беше почти на 5 месеца, имаше признаци и интерес, т.е. донякъде тя ме поведе.
Смайл, предполагам следиш за температура. Има куул пач лепенки за мястото на убождане. При нас на третата ваксина имаше съвсем леко покачване на температура вечерта, мястото на убождането беше леко зачервено и твърдо, кото е признак че имунната система работи.
« Последна редакция: Юли 18, 2014, 13:49:35 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
И ние сме днес на ваксина, след малко натам поемам.Предния път лепих Кул пача и сега пак така ще направя, по-леко минава при нея, но пак си вдига Т.

Дани предния път не вдигна Т, и док каза, че вероятно и сега няма да вдигне (нали ваксината е същата). За тези лепенки ми бяха разказвали, но не съм купувала. Късно ли ще е, ако я сложа довечера (да накарам мъжът ми да купи като се връща от работа)?

Относно захранването и аз мисля да задържа (най-вече заради коликите - бебо сега се превива, а какво ли ще е ако вкараме друг вид манджа).
А знаете ли защо не се почва със сокове? Кое му е неправилното. Ако някъде сте чели защо, моля за линк. Моят мъж нищо не приема без подобаващо доказателствено обяснение  :lol:

По схемата на д-р Бърди пак се почва с плод, а Маги и Авалон пишат, че ще почват със зеленчуци  :ask:

*
Хайде да се преместим в темата за захранването, а?

Преместих се  :lol:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42369.0

То там за някакви луканки последно бяха писали и аз затова не посмях  :lol: :lol: :lol:
*
Колко често акат бебетата? Вчера ака два пъти и стабилно, а днес нищо. Иначе снощи и сутринта яде, само на обяд не си изяде дозата. Успявам и по малко кърма да дам, но определено нямам кърма.
*
Различно акат, може и да прескочи днес. Не се притеснявай. Ние също сме на смесено хранене и понякога не акаме и по два дни, а на следващия може и 3 пъти да се изака.  :lol:


Колко често акат бебетата? Вчера ака два пъти и стабилно, а днес нищо. Иначе снощи и сутринта яде, само на обяд не си изяде дозата. Успявам и по малко кърма да дам, но определено нямам кърма.
Първите дни акаше при почти всяко ядене и после (втората половина на първия месец) изведнъж започна да ака веднъж на 2 дни и така си е и досега. Много рядко се случва всеки ден.
*
При нас с изхождането като цяло сме ок .Първите 2 месеца почти на всяко кърмене .Сега 2-3 пъти на ден .До колкото съм чувала не се смята за проблем ако пропусне ден да не се изходи бебката  .
*
И ние докато бяхме само на кърма, акахме на всяко кърмене, като минахме на смесено, започна по 3-4 пъти в денонощието и откакто сме само на АМ, най много по 2 пъти. Но в началото като минахме изцяло на АМ имаше период в който и 4 дни не се изходи и педиатъра ни изписа Мелилакс-мини, медени клизмички от които се оправихме и освен това сменихме и млякото, от тогава не сме имали проблем. 
Таня Филипова
Как се справяте с плача на бебетата?
Тази сутрин Дани плака все едно го колим. Нищо не помагаше.
Масажирахме го, топлихме възглавничката за колики 100 пъти, подхвърляхме го, въртяхме го. Плаче все едно е краят на света.
Бяг готова да го водим в болницата. Имах чувство, че му става нещо.
Добре че в крайна сметка мъжът ми успя някак да го успокои и заспа хлипайки.
*
Усмивки, нашата мома не е ревала много, но когато е безутешен рев, я взимам на рамо и или шъткам, като леко я подрусвам и обикалям от стая в стая, другия вариант е същото но казвам оооооооо.Иначе има книги на д-р Карп точно за това.Аз като беше съвсем малка я повивах понякога по този начин http://www.youtube.com/watch?v=UNsHYhiGtOE помагаше и я успокояваше.