0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Mycynkaa1, този проблем не е за педиатър. Те нямат подобни компетенции просто. Търси гастроентеролог на първо време, а ако той прецени, че е нужна консултация и с друг вид специалисти - ще те насочи какви и евентуално кои да са. При всички случаи - не от четене във форуми взимай решения с какво да захранваш детето, преди да се изясни какъв е проблемът точно. А проблем очевидно има.

Иначе казано - търси специалисти, които да поставят диагноза, при това възможно най-бързо. Пък когато има яснота какви храни може и не може да даваш и защо - самото захранване не е някаква космическа наука. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Търсих много гастроентеролози и на всички които звъннах отказаха да прегледат толкова малко дете. Когато помолих личната ни лекарка за направление на гастроентеролог тя ми каза да се обърна към тази педиатърка прегледаха я с ехограф и всичко нормално. Детето също изглежда добре наддава си добре расте по нищо не личи че има проблем но мен ме притесняват изхожданията й. Четох че се е случвало от дефтерия детето да посинее, а от ентерола да получи този вид гъбички. Един вид влязохме в инфекциозното и объркаха детето
*
Лично аз нямам наум в момента детски гастроентеролози, но дано някоя от другите майки се включи. Кажи за кой град говорим, за да попитам познати лекари за такива специалисти близо до теб. А кой какво и кога е объркал - няма значение в момента дотолкова, че вече се е случило и няма връщане. Сега е най-важно да се установи къде е точно проблемът и как да се решава той. За всичко се намира решение, просто отнема време и усилия да намериш точния специалист за проблемите си. Ние тук го знаем много добре ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

От русе сме и наистина се надявам, че накрая ще се намери някой доктор, който би могъл да помогне. Два месеца я водя къде ли не,при кого ли не ,сменяме различни млека ,различни хапчета и всеки казва вероятно има еди си какво ще пробваме така.. Наистина ще съм много благодарна ако успеете да ми помогнете
*
Аз съм водила моят син при доц. Георгиева във Варна, тя е детски гастроентеролог.
*
Mycynkaa1, можеш да се консултираш  с Проф. д-р Ваня Недкова Недкова – Коларова, д.м., тя е в Плевен, но е съм сигурна, че може да ти помогне. Успех ти желая и дано се оправите по-скоро :)
Таня Филипова
Привет  :P
Обещах да пиша отзиви за възглавничката с костилки против колики.
Днес я ползвахме за пръв път. Имаше мигновен ефект. 2 мин след поставянето върху коремчето беше заспал.
Като му сменях обаче памперса доста се притесних.  :( Видях, че на коремчето има червени петна. Явно е била гореща за неговата кожа (аз като я пробвах на мен, беше добре).
Спазих точно инструкциите, дори не я държах чак толкова дълго в печката, колкото пишеше.
Бебо слава богу не се е разплакал и да индикира, че го болят тези червени петна. Пак си спи в момента.
*
Другия път я дръж 10 сек. по-малко в микровелето, ако считаш че от нея са били червените петна. Но не са били изгаряне, вероятно претопляне (лято е все пак), което не е дерт. И от памперса може да стане. :) Щом му е комфортно с нея - това е важното. Все така да е :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Jbrul, аз нямам микровълнова. Според инструкцията се държи на 150 градуса за 10-15 мин във фурната. Аз я държах 10 мин на 140 градуса.
Петната изчезнаха.  :P Остана само едното. 
*
Сори Смайли  :oops: Аз я затоплях в микровълнова (според инструкциите), а моята има настройка за секунди, минути, дигитална такава. Във фурната (нормалната) не съм я затопляла никога. Попретоплила си я явно, другия път свали градуси и време и си ОК ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Привет, мами! Аз още не съм за това чекмедже на шкафа  8) , но вече имам питанки относно ежедневието с новородено. Първият месец след раждането (а и преди това) ще съм съвсем сама и се чудех в какво е най-вероятно да има издънки и какво би ми дошло най-нанагорно, за да се подготвя доколкото е възможно. Не възнамерявам да чистя, храна - ще запася повечко продукти и може би ще поръчвам понякога. Имам четири пакета прах за пране + 1 дезинфектант, така че мога да не гладя. Ще сме с многократни пелени, така че няма да ни свършат. Силно се надявам, че ще сме изцяло на кърма. Няма да се къпем всеки ден. Какво пропускам и от какви хитрини мога да се възползвам?
Лили, вземи за всеки случай една кутия адаптирано мляко. Дано да можеш да кърмиш, но всичко се случва. По-добре да имаш под ръка.

Иначе, другото е:
За бебето - козметиката (олио + шампоан и душ гел 2 в 1) + физиологичен разтвор + спирт за пъпчето и антибиотична пудра + памук или тампони за грим + клечки за уши с ограничител + от лекарствата Биогайа и Вигантол (на всички бебета май ги изписват)
За теб - крем за зърна + подплънки за кърма (аз си бях взела многократни и ги перях) + много превръзки (аз кървях до към 40-тия ден и много бързо ги свършвах).
Ако се сетя още нещо ще допълвам.
Успешно раждане, Лили. Дано нещата да се получат както искаш ти  :P

PS. Допълвам каквото още се сетих (макар ти сигурно да си знаеш) - термометър за водата за къпане; крем против подсичане; мокри кърпички бебешки сигурно няма да искаш да вземеш, но аз да си кажа  :lol: кана за преваряване на вода предполагам имаш (лицето е добре с преварена вода да се мие, за да не излизат пъпчици)
« Последна редакция: Юли 12, 2014, 19:42:11 pm от 47 Smiles »
*
Както е писала и 47 Усмивки вземи за всеки случай една кутия адапте.Ние сме на кърма, но си имахме за всеки случай.Вземи и памперси няколко броя ей така да имаш, не се знае, знае ли се.В началото е най-лесно според мен де.Бебето в повечето време спи и реве :)
За теб бих добавила и чай за кърмачки, обикновен от аптеката.Аз пиех и пия много течности, и чая гледам поне по литър, литър и половина на ден да пия.Поне в началото редовно си правех, сега вече съм много по нередовна в това :)

*

    Crystal

Лили, докато не ти дойде до главата, трудно можеш да предвидиш всичко. На мен най- много ми тежеше недоспиването. Аз имам само два коментара. Първо, много е важно да ядеш готвена храна, за да имаш достатъчно кърма.Второ, мисля че не е много удачно да переш бебешките дрешки с дезинфектант. Има специални течни препарати за бебешко пране и те съветвам да си вземеш такъв. Но гладенето по-добре не си спестявай.
Леко раждане и от мен!
За да не си допълвам пак стария пост ...
Помпа за кърма имаш ли под ръка, може да ти потрябва в началото. Мен много ме боляха гърдите като започна да слиза кърмата (не можех да легна дори на една страна). Оправих се с компреси с хавлиена кърпа с гореща вода и изцеждане на кърма.
*
Всичко май съм запасила без адарте. Какво бихте ми препоръчали, за всеки случай? Не мисля да купувам, но ако все пак се наложи ще притичам до аптеката или ще помоля някой от съседите.
Памперси обикновени също имам - нали изискват за самата болница.
От едната страна на спалнята ми е кошарата с полусвалена решетка, ако мога няма да я ползвам. От другата ми е люлеещ стол за кърмене, до него вече има чанта с (многократни) подплънки, лансинох, лецитин и бутилка минерална вода, скоро ще добавя и изварени контейнери за съхранение на кърма. Чая за кърмачки е на видно място в кухнята. Ще бутна утре една зелка в отделението за зеленчуци, ако ми дотрябват компреси...
Имам голям пакет еднократни чаршафи за мен и беб. Многократните пелени са ми на една ръка разстояние, в чантичка с всякакви мостри против подсичане.
Кристал, дезинфектанта ми е Миофреш, нали уж е специално за бебешки пелени? Или за дрешките да го избягвам все пак? За готвената храна... дано измисля нещо, че ще ми е трудничко ... Освен да поприготвя полуфабрикати и да замразявам.
Мислите ли, че ще мога да излизам за по час дневно и с беб ли да бъде (със слинг) или да използвам моментите докато спи?
За разкош и педиатър няма да ме посети преди август - отпуска е. А жк-то ми вече излезе, също до август... Толкова сама се чувствам на моменти!  :(
Мислите ли, че ще мога да излизам за по час дневно и с беб ли да бъде (със слинг) или да използвам моментите докато спи?
Лили, нали не мислиш да оставяш беб само вкъщи? Мен толкова ме е страх. Дори, за да си взема пратка от куриера долу на входа, вземам и бебето. Знам ли, всичко се случва. Може да заседна в асансьора и да няма кой да отиде при него.
Със слинга е много удобно, но аз се престраших чак като беше навършил месец да го сложа за пръв път в него. Разбира се, ти може да пробваш директно като е новородено.

Относно адаптето, ние ползваме Аптамил.
*
Разбирам, че въпросът ми с бебе или без е много глупав.
Ще отделя парички за Аптамил значи.
Възглавничка с костилки са ни обещали, дано я получим преди коликите.
Днес пробно изключих звънеца като превантивна мярка против досадни съседи... ееееееми чукат по вратата здраво, ще ги предупредя тия дни пък дано вземат от дума.
*

    Crystal

Аз мислех, че за дрехите ще ползваш дезинфектант. За пелените-ок, макар че мен ако питаш, само си отваряш излишна работа с тези пелени. Ама ти си знаеш. Но може би е по-добре да переш пелените отделно, а дрехите без дезинфектант. Манджички можеш да си сготвиш от сега и да ги сложиш в камерата на хладилника.За излизането- може да излизате с бебка, но гледай да я пазиш, че даже и сега щъкат едни гадни вируси, дето ни натръшкаха цялото семейство...
*
Лили, ако ще си сама, подсигури храната. Готви и замразявай, уговаряй една-две седмици приятели и познати да се редуват да ти носят и си набави телефони на ресторанти в близост, които доставят храна по поръчка. Друг вариант са салатите и консервите, но всичко омръзва. Късмет!