0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ранна Менопауза
« -: Февруари 22, 2013, 15:21:18 pm »
Здравейте,
След 4 год.он вече 5 месеца имам диагноза - ранна манопауза, на 27 год. съм.Пия Фемостон и от него се чувствам доре,дори имам болки ниско долу. Чакаме за донорска яйцеклетка, ходя при д-р Персенска и вярвам че ще ни помогнат (надявам се силно). Лошото е че трябва да чакаме много може би 2-3-5 год., а мъжът ми няма това търпение.
Дали да потърся друг център където ще чакаме може би по-малко?

моля за съвет,

Благодаря ви
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2013, 20:14:09 pm »
Здравей!
Проблемът с дългото чакане за донорски яйцеклетки го има във всички клиники. За съжаление са малко жените, които даряват яйцеклетки.
Погледни тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20638.640#lastPost
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2013, 06:47:46 am »
Здравей Мила,
Не поставям под съмнение професионализма на д-р Персенска, защото точно тя преди 2 год. на мен ми даде надежда, но търсила ли си и второ мнение?
През 2009 г. и на мен ми беше поставена диагноза намален ЯР и ми беше предложена донорска програма. Стойностите на АМХ и Инхибин бяха лоши, ФСХ над 12,5. Как са при теб хормоните?
Аз направих тогава един стимулиран опит, след което 3 инсеминации, за да мога да кандидатствам по фонда. "Издебнах" един месец ФСХ да падне и подадохме документи и благодарение на замразени ембриони от първия ни опит, финансиран от фонда, имаме нашето момченце.
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2013, 08:41:59 am »
Здравей Врабчо,
Преди да отидем при д-р Персенска ходихме при още 2-ма д-ра , при първият направихме една силна стимулация с Менопур и ни6то, като ходихме последния път маше 2 фоликулчета.  Честно казано, не мисля че искам да смянемя д-ра чаках 1 год, за този час,  и не се предавам че ще стане, но някак си толкова дълго време :( . Лошото е че не можеш да заведеш някои а трябва да чакаш.
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2013, 10:16:23 am »
Разбирам. Всъщност нямах предвид да сменяш клиниката, не си ме разбрала правилно. За мен тези хора ще останат цял живот в сърцето ми.
Аз също отговарям много зле на много силни стимулации. На едната имах 3, на другата 4 фоликула. Но успяхме.
А тези 2 фоликула при теб и те ли са след силна стимулация? Извадиха ли яйцеклетки и имаше ли оплождане?
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #5 -: Февруари 23, 2013, 11:32:57 am »
Извинявам се наистина нещо не съм те разбрала, ами не не ги извадиха защото бяха малки , нямам оплождане. Не пия фемостон, Туко що ми пратиха докс за донорската програма и ще ги попълваме. Последният преглед доктората ни претупа много бързо, което беше много странно за мен. Те отвън я чакаха 20 жени още и постоянно някои пререждаше. Хич не можа нищо да ни обясни за програмата, само каза че няма този път фоликули
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #6 -: Февруари 23, 2013, 12:34:34 pm »
Не си единствената,която са я претупали.Останах с впечатлението,че гонят бройка,а не резултати-особено пък с такива като мен / с ИЯР/ дето не реагират на стимулациите..На въпроса ми: ами сега накъде-лекарката вдигна рамене и каза-ми с донорска яйцеклетка,но ние нямаме.Демек-оправяй се..и нямаше търпение да излезна от кабинета,за да влезе следващата,защото наистина отвън чакат минимум 20 жени..
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #7 -: Февруари 23, 2013, 14:07:55 pm »
Вече съм на 35 г. и от 2 г. пробваме ,но не се получава.
Стойностите на ФСХ варират през различните месеци между 3.96 до 18.5
Инхибина е горе долу добре, но АМХ е 0.39.Имам поставен диагноза ИЯР, но не са ми предлагали донорска програма.В момента опитваме на ЕЦ в Надежда.Първият опит беше несполучлив-кух фоликул.
Изчетох доста информация и стигнах до извода,че момичета с ИЯР -е почти невъзможно да има забременява с техни яйцеклетки.Аз така или иначе си продължавам с опитите, но нямам кой знае каква надежда.
Ако има такива успели по този начин, моля да се включат и да ни дадат надежда.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #8 -: Февруари 23, 2013, 20:07:27 pm »
Не си единствената,която са я претупали.Останах с впечатлението,че гонят бройка,а не резултати-особено пък с такива като мен / с ИЯР/ дето не реагират на стимулациите..На въпроса ми: ами сега накъде-лекарката вдигна рамене и каза-ми с донорска яйцеклетка,но ние нямаме.Демек-оправяй се..и нямаше търпение да излезна от кабинета,за да влезе следващата,защото наистина отвън чакат минимум 20 жени..
В клиника Надежда си има, действаща програма за донорски якцеклетки. Незнам, как стои въпроса с времето за което се намира подходящ такъв, но има вече много момичета успяли с дон яйцеклетки и там, а и в др клиники. При секретарките (незнам, къде се намират в новата клиника :oops:) се намира комплекта, който трябва да попълните за да бъдете включени в програмата и пак при тях се връща попълнен същият ;) Успех ви желая и да знаете, няма невъзможни неща!


*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2013, 22:01:28 pm »
мама гали, и аз съм на 35, ...или на 36 почти... и с АМХ 0.2, инхибин 30, ФСХ 19 и т.н.... с тубарен фактор за разкош. И въпреки всичко има надежда! Убедена съм! СЪщо съм пациент на д-р Персенска, от ноември до сега имам замразени 2 яйцеклетки на ЕЦ, в момента съм на стимулация с мерионал, надявам се в понеделник да видим, че е дала и тя някакъв резултат... ИМА ШАНС И ИМА НАДЕЖДА, не се предавайте момичета! Ако нямате доверие на лекаря - сменете го, бъдете упорити и следете фоликулите всеки месец, докато издебнете някое, което може да се окаже вашето сбъднато щастие! ПОвярвайте, че можете! Братовчедка ми, която е с неизяснен стерилитет и НЯМА диагноза ИЯР, също събираше яйцеклетки на ЕЦ. В продължение на 5 месеца не се появи нито едно фоликулче, може би заради стрес... после пак имаше всеки месец.... Понякога и това е възможно, просто не се предавайте!
Аз ще се боря до щастливия край!
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #10 -: Февруари 23, 2013, 23:31:24 pm »
Благодаря ти miau!
Дано по-бързо успееш.
Аз също сега чакам да  ми дойде цикъла и се нареждам на конвейра за ЕЦ.
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #11 -: Февруари 24, 2013, 00:18:52 am »
мама Гали, погледни дневника ми, ако имаш нужда от мъничко още вяра, че хубавите неща се случват, когато вярваме в тях... стъпка по стъпка, малко по малко, но се случват! :)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49302.0

Благодаря ти за пожеланията, желая ти също най-скоро да се сбъдне мечтата ти! Вярвай в себе си!
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2013, 04:43:57 am »
Момичета, желая ви  успех от сърце!
Мяу е написала много хубав пост. Голяма част от успеха зависи от доверието в лекаря, ако го изгубите, може би е време за промяна.
Аз бях приела, че посещенията ми в клиниката са един вид работа. Отивам, "работя" и си тръгвам. Чакала съм като всички вас по 2-3 часа и отгоре, влизам точно за 5 мин. да се проследи фоликулът и си тръгвам. Но съм вярвала, че там е моето място.
Много пъти съм била на дъното , но благодарение на семейството и приятелите, които срещнах тук, оцелях. И всеки ден благодаря на Господ и на лекарите, които ни помогнаха, защото знам къде бях "вчера".
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #13 -: Февруари 24, 2013, 10:59:06 am »
Момичета вие сте страотни, радвам се че писах тук, радвам се получавам отговори и подкрепа от всички вас:) Супер е да знаеш, че има хора които са с теб и ти дават кураж. Когато на 26.10.2012 прекрачих прага на болница Малинов (те бяха още там)  и д-р Персенска ме прие( Въпреки че трябваше да е д-р Стаменов) си казах те ще са, те ще ме дарят с това което желаем с цялото си същество :) Няма да се отказвам и не искам да сменяма док. Ще се боря до край, вярвам че ще дойде  и моето време и нашето слънце :)
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #14 -: Февруари 24, 2013, 12:29:30 pm »
Тогава да си пожелаем успех и в близко бъдеще да не губим вяра.
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #15 -: Февруари 24, 2013, 20:15:15 pm »
И аз да се наредя при вас момичета, че съм в една дупка тези дни. При мен също нещата не са мн.добри - на 28 съм а вече с намаляващ ЯР.
Декември имах 1 несполучливо ин витро. Много силна и дълга стимулация - резултат 6 яйцеклетки, 4 оплодени, от тях 2 хубави и трансферирани, но отриц. тест. Трудно се преживява. Не са ми предлагали още донорска, доктора иска отново стимулация с промяна в медикаментите, но ние и пари вече нямаме, а не искам да се отказвам, за фонд не мога да кандидатствам ФСХ 13,5.
За ЕЦ не е мн. навит и незная, чувствам че ще полудея. Тук има много борбени момичета, които вдъхват кураж и увереност, така ценни за нас.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2013, 20:22:59 pm »
Трудно е, скъпо е, обаче докато има надежда, че ще стане, отказване НЯМА! Смелост момичета и аз съм в кюпа сред вас ;)


Re: Ранна Менопауза
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2013, 20:27:47 pm »
Съгласан съм с dess_dess, няма да се отказваме, докато има надеждатрябва да се борим за нашите съкровища. Лошото е че нищо не се поема от здравната каса или от фонда поне да ни улеснят малко
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #18 -: Февруари 24, 2013, 20:40:35 pm »

За ЕЦ не е мн. навит и незная,
Откъде си, коя клиника посещаваш, при кой лекар?
Тук има много момичета, които правят ЕЦ в клиника "Надежда", но ако не си от София, би било малко трудничко проследяването.
Разгледай тази тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47186.0

*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #19 -: Февруари 24, 2013, 21:02:23 pm »
При д-р Владимиров съм.
Чета я тази тема и затова го попитах за този вариант, а той каза ЕЦ се прави при жени, които със или без стимулация правят по 1 фоликул. Притесняват ме тези силни стимулации дали няма още повече да влошат положението. Напоследък много се замислям да запиша час в "Надежда", но и нямам много време за губене, не се знае след година дали няма да е късно вече  :?