0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ранна Менопауза
« -: Февруари 22, 2013, 15:21:18 pm »
Здравейте,
След 4 год.он вече 5 месеца имам диагноза - ранна манопауза, на 27 год. съм.Пия Фемостон и от него се чувствам доре,дори имам болки ниско долу. Чакаме за донорска яйцеклетка, ходя при д-р Персенска и вярвам че ще ни помогнат (надявам се силно). Лошото е че трябва да чакаме много може би 2-3-5 год., а мъжът ми няма това търпение.
Дали да потърся друг център където ще чакаме може би по-малко?

моля за съвет,

Благодаря ви
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2013, 20:14:09 pm »
Здравей!
Проблемът с дългото чакане за донорски яйцеклетки го има във всички клиники. За съжаление са малко жените, които даряват яйцеклетки.
Погледни тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20638.640#lastPost
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2013, 06:47:46 am »
Здравей Мила,
Не поставям под съмнение професионализма на д-р Персенска, защото точно тя преди 2 год. на мен ми даде надежда, но търсила ли си и второ мнение?
През 2009 г. и на мен ми беше поставена диагноза намален ЯР и ми беше предложена донорска програма. Стойностите на АМХ и Инхибин бяха лоши, ФСХ над 12,5. Как са при теб хормоните?
Аз направих тогава един стимулиран опит, след което 3 инсеминации, за да мога да кандидатствам по фонда. "Издебнах" един месец ФСХ да падне и подадохме документи и благодарение на замразени ембриони от първия ни опит, финансиран от фонда, имаме нашето момченце.
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2013, 08:41:59 am »
Здравей Врабчо,
Преди да отидем при д-р Персенска ходихме при още 2-ма д-ра , при първият направихме една силна стимулация с Менопур и ни6то, като ходихме последния път маше 2 фоликулчета.  Честно казано, не мисля че искам да смянемя д-ра чаках 1 год, за този час,  и не се предавам че ще стане, но някак си толкова дълго време :( . Лошото е че не можеш да заведеш някои а трябва да чакаш.
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2013, 10:16:23 am »
Разбирам. Всъщност нямах предвид да сменяш клиниката, не си ме разбрала правилно. За мен тези хора ще останат цял живот в сърцето ми.
Аз също отговарям много зле на много силни стимулации. На едната имах 3, на другата 4 фоликула. Но успяхме.
А тези 2 фоликула при теб и те ли са след силна стимулация? Извадиха ли яйцеклетки и имаше ли оплождане?
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #5 -: Февруари 23, 2013, 11:32:57 am »
Извинявам се наистина нещо не съм те разбрала, ами не не ги извадиха защото бяха малки , нямам оплождане. Не пия фемостон, Туко що ми пратиха докс за донорската програма и ще ги попълваме. Последният преглед доктората ни претупа много бързо, което беше много странно за мен. Те отвън я чакаха 20 жени още и постоянно някои пререждаше. Хич не можа нищо да ни обясни за програмата, само каза че няма този път фоликули
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #6 -: Февруари 23, 2013, 12:34:34 pm »
Не си единствената,която са я претупали.Останах с впечатлението,че гонят бройка,а не резултати-особено пък с такива като мен / с ИЯР/ дето не реагират на стимулациите..На въпроса ми: ами сега накъде-лекарката вдигна рамене и каза-ми с донорска яйцеклетка,но ние нямаме.Демек-оправяй се..и нямаше търпение да излезна от кабинета,за да влезе следващата,защото наистина отвън чакат минимум 20 жени..
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #7 -: Февруари 23, 2013, 14:07:55 pm »
Вече съм на 35 г. и от 2 г. пробваме ,но не се получава.
Стойностите на ФСХ варират през различните месеци между 3.96 до 18.5
Инхибина е горе долу добре, но АМХ е 0.39.Имам поставен диагноза ИЯР, но не са ми предлагали донорска програма.В момента опитваме на ЕЦ в Надежда.Първият опит беше несполучлив-кух фоликул.
Изчетох доста информация и стигнах до извода,че момичета с ИЯР -е почти невъзможно да има забременява с техни яйцеклетки.Аз така или иначе си продължавам с опитите, но нямам кой знае каква надежда.
Ако има такива успели по този начин, моля да се включат и да ни дадат надежда.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #8 -: Февруари 23, 2013, 20:07:27 pm »
Не си единствената,която са я претупали.Останах с впечатлението,че гонят бройка,а не резултати-особено пък с такива като мен / с ИЯР/ дето не реагират на стимулациите..На въпроса ми: ами сега накъде-лекарката вдигна рамене и каза-ми с донорска яйцеклетка,но ние нямаме.Демек-оправяй се..и нямаше търпение да излезна от кабинета,за да влезе следващата,защото наистина отвън чакат минимум 20 жени..
В клиника Надежда си има, действаща програма за донорски якцеклетки. Незнам, как стои въпроса с времето за което се намира подходящ такъв, но има вече много момичета успяли с дон яйцеклетки и там, а и в др клиники. При секретарките (незнам, къде се намират в новата клиника :oops:) се намира комплекта, който трябва да попълните за да бъдете включени в програмата и пак при тях се връща попълнен същият ;) Успех ви желая и да знаете, няма невъзможни неща!


*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2013, 22:01:28 pm »
мама гали, и аз съм на 35, ...или на 36 почти... и с АМХ 0.2, инхибин 30, ФСХ 19 и т.н.... с тубарен фактор за разкош. И въпреки всичко има надежда! Убедена съм! СЪщо съм пациент на д-р Персенска, от ноември до сега имам замразени 2 яйцеклетки на ЕЦ, в момента съм на стимулация с мерионал, надявам се в понеделник да видим, че е дала и тя някакъв резултат... ИМА ШАНС И ИМА НАДЕЖДА, не се предавайте момичета! Ако нямате доверие на лекаря - сменете го, бъдете упорити и следете фоликулите всеки месец, докато издебнете някое, което може да се окаже вашето сбъднато щастие! ПОвярвайте, че можете! Братовчедка ми, която е с неизяснен стерилитет и НЯМА диагноза ИЯР, също събираше яйцеклетки на ЕЦ. В продължение на 5 месеца не се появи нито едно фоликулче, може би заради стрес... после пак имаше всеки месец.... Понякога и това е възможно, просто не се предавайте!
Аз ще се боря до щастливия край!
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #10 -: Февруари 23, 2013, 23:31:24 pm »
Благодаря ти miau!
Дано по-бързо успееш.
Аз също сега чакам да  ми дойде цикъла и се нареждам на конвейра за ЕЦ.
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #11 -: Февруари 24, 2013, 00:18:52 am »
мама Гали, погледни дневника ми, ако имаш нужда от мъничко още вяра, че хубавите неща се случват, когато вярваме в тях... стъпка по стъпка, малко по малко, но се случват! :)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49302.0

Благодаря ти за пожеланията, желая ти също най-скоро да се сбъдне мечтата ти! Вярвай в себе си!
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2013, 04:43:57 am »
Момичета, желая ви  успех от сърце!
Мяу е написала много хубав пост. Голяма част от успеха зависи от доверието в лекаря, ако го изгубите, може би е време за промяна.
Аз бях приела, че посещенията ми в клиниката са един вид работа. Отивам, "работя" и си тръгвам. Чакала съм като всички вас по 2-3 часа и отгоре, влизам точно за 5 мин. да се проследи фоликулът и си тръгвам. Но съм вярвала, че там е моето място.
Много пъти съм била на дъното , но благодарение на семейството и приятелите, които срещнах тук, оцелях. И всеки ден благодаря на Господ и на лекарите, които ни помогнаха, защото знам къде бях "вчера".
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #13 -: Февруари 24, 2013, 10:59:06 am »
Момичета вие сте страотни, радвам се че писах тук, радвам се получавам отговори и подкрепа от всички вас:) Супер е да знаеш, че има хора които са с теб и ти дават кураж. Когато на 26.10.2012 прекрачих прага на болница Малинов (те бяха още там)  и д-р Персенска ме прие( Въпреки че трябваше да е д-р Стаменов) си казах те ще са, те ще ме дарят с това което желаем с цялото си същество :) Няма да се отказвам и не искам да сменяма док. Ще се боря до край, вярвам че ще дойде  и моето време и нашето слънце :)
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #14 -: Февруари 24, 2013, 12:29:30 pm »
Тогава да си пожелаем успех и в близко бъдеще да не губим вяра.
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #15 -: Февруари 24, 2013, 20:15:15 pm »
И аз да се наредя при вас момичета, че съм в една дупка тези дни. При мен също нещата не са мн.добри - на 28 съм а вече с намаляващ ЯР.
Декември имах 1 несполучливо ин витро. Много силна и дълга стимулация - резултат 6 яйцеклетки, 4 оплодени, от тях 2 хубави и трансферирани, но отриц. тест. Трудно се преживява. Не са ми предлагали още донорска, доктора иска отново стимулация с промяна в медикаментите, но ние и пари вече нямаме, а не искам да се отказвам, за фонд не мога да кандидатствам ФСХ 13,5.
За ЕЦ не е мн. навит и незная, чувствам че ще полудея. Тук има много борбени момичета, които вдъхват кураж и увереност, така ценни за нас.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2013, 20:22:59 pm »
Трудно е, скъпо е, обаче докато има надежда, че ще стане, отказване НЯМА! Смелост момичета и аз съм в кюпа сред вас ;)


Re: Ранна Менопауза
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2013, 20:27:47 pm »
Съгласан съм с dess_dess, няма да се отказваме, докато има надеждатрябва да се борим за нашите съкровища. Лошото е че нищо не се поема от здравната каса или от фонда поне да ни улеснят малко
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #18 -: Февруари 24, 2013, 20:40:35 pm »

За ЕЦ не е мн. навит и незная,
Откъде си, коя клиника посещаваш, при кой лекар?
Тук има много момичета, които правят ЕЦ в клиника "Надежда", но ако не си от София, би било малко трудничко проследяването.
Разгледай тази тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47186.0

*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #19 -: Февруари 24, 2013, 21:02:23 pm »
При д-р Владимиров съм.
Чета я тази тема и затова го попитах за този вариант, а той каза ЕЦ се прави при жени, които със или без стимулация правят по 1 фоликул. Притесняват ме тези силни стимулации дали няма още повече да влошат положението. Напоследък много се замислям да запиша час в "Надежда", но и нямам много време за губене, не се знае след година дали няма да е късно вече  :?
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #20 -: Февруари 24, 2013, 23:54:21 pm »
Съмнявам се, че д-р Владимиров ще се съгласи на ЕЦ. В "Надежда" съм преглеждана от д-р Персенска и д-р Шефкетова, не съм усетила разлика в отношение и професинализъм. Не знам в момента за кога дават часове за първичен преглед, но предполагам, че за д-р Шефкетова ще бъде по-скоро. Пожелавам ти бързо да намериш своя лекар и най-прекият път за постигане на мечтата ти. 

*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #21 -: Февруари 25, 2013, 13:02:15 pm »
Аз също съм с диагноза ИЯР, АМХ 1,00/на границата с критичното/ декември правих един опит при Владимиров, разорих се тотално, много силна и дълга стимулация 300 Гонал + 300 Мерионал и за резултат много бавно развитие на фоликулите, само 5Я от тях само 2 се оплодиха и естествено отрицателен резултат накрая. Много не бях съгласна с това, че на момичета с моята диагноза там се прилага много силна стимулация, но се съгласих.... Малко съм разочарована, карат като на конвейр, никакъв индивидуален подход. Сега си чакам следващият месец часа при д-р Стаменов, записан от преди година и половина, и все още не съм си подредила план в главата.
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #22 -: Февруари 25, 2013, 13:30:19 pm »
При ИЯР не се препоръчва стимулация, защото съвсем се влошава положението.
Препоръчват ЕЦ. А даже напоследък препоръчват замразване на Я.
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #23 -: Февруари 25, 2013, 13:35:39 pm »
nel_iv това все едно аз съм го писала - силна, дълга стимулация, пункция на 17-ти ден, постоянно Гонал 450, 3 дни свалиха на 300 обаче + Мерионал 300, тотално разорение, за дни се стопиха хил.лв., и накрая нищо - рев, рев. Сега съм пред дилема да опитаме още веднъж - все пак нали първия опит в повечето случаи е насочващ и при втори може да има по-голяма яснота, или да търся друг специалист.
marsi замислям се над думите ти, благодаря за пожеланията, дано всички извървим този нелек път час по-скоро!
deizi_83 точно това ме кара да търся друг вариант.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #24 -: Февруари 25, 2013, 13:42:53 pm »
Малко съм разочарована, карат като на конвейр, никакъв индивидуален подход. Сега си чакам следващият месец часа при д-р Стаменов, записан от преди година и половина, и все още не съм си подредила план в главата.

а, при Стаменов щото конвейер няма :)

интересно, как познавате, че няма индивидуален подход и ви карат като на конвейер? по какво? не се заяждам, наистина искам да разбера от какво оставате с такива впечатления?

всеки лекар си има предпочитана методика. д-р Владимиров ползва т.н. протокол Маркес, разработка на прочутата барселонска клиника Институто Маркес, при жени с ИЯР. аз също съм била с такъв протокол.

при д-р Стаменов, доколкото чувам, прилагат друга методика. Лека стимулация (т.н. ЕЦ), вадене на по 1 яйцеклетка, оплождане и замразяване (за deizi_83 да обърна внимание, че не се замразяват яйцеклетки, а ембриони, защото с яйцеклетките все още преживяемостта при размразяване е много по-малка!), след което връщат накуп няколко размразени ембриона. и това го прави също така масово.

всеки си се е доверил на някаква методика и с нея работи. има си протоколи, думата не е случайна. въпрос на виждане и практика на лекаря е да избере протокол, но не си мислете, че протокола го кроят и мислят на момента точно по вашите мерки като рокля. нещата отдавна са измислени.

та как решавате, че проблемът не е във вашите яйцеклетки, а в липсата на индивидуален подход към лечението ви?

истината е, че ако имахме възможност да не зависим от парите и да опитваме до безкрайност с инвитро - все някога ще стане, независимо от метода и от лекаря.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Ранна Менопауза
« Отговор #25 -: Февруари 25, 2013, 13:44:17 pm »
Dejoi, на твое място бих пробвала на ЕЦ. С такава стимулция щом са останали само 2 ембриона за трансфер, то какъв е смисъла да се тъпчеш с толкова хормони, пък и сигурно си дала 10000 лв 8O 8O
На ЕЦ ако пробваш почти нищо не губиш- сумите са доста по-достъпни.
Но реално като се извади не-стимулирана Я. се вижда истинското качество и се преценява как да се процедира.
Нищо не пречи да пробваш на ЕЦ, пък ако се наложи пак ще те стимулират.
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #26 -: Февруари 25, 2013, 13:54:13 pm »
Малко съм разочарована, карат като на конвейр, никакъв индивидуален подход. Сега си чакам следващият месец часа при д-р Стаменов, записан от преди година и половина, и все още не съм си подредила план в главата.

при д-р Стаменов, доколкото чувам, прилагат друга методика. Лека стимулация (т.н. ЕЦ), вадене на по 1 яйцеклетка, оплождане и замразяване (за deizi_83 да обърна внимание, че не се замразяват яйцеклетки, а ембриони, защото с яйцеклетките все още преживяемостта при размразяване е много по-малка!), след което връщат накуп няколко размразени ембриона. и това го прави също така масово.


Jam, като казвам замразяване на Я.-точно яйцеклетки имам предвид.
Явно не си запозната с новите практики, които се прилагат в Надежда.
Събират Я.(препоръчва се при жени с ИЯР, или при много лоша спермограма),замразяват ги, като се съберат повече бройки ги оплождат и тогава трансферират.
Относно конвейра- посещавала съм 2 клиники досега в БГ и на двете места е на конвейр.
И не винаги прилагат лека стимулация, пробват първо на чист ЕЦ. Ако не се получи-тогава изписват хапчета.
Относно качеството на Я.- няма как реално да се прецени качеството, когато се прави стимулация, защото много често стимулацията е неподходяща. Истинското качество се вижда точно на ЕЦ- без никаква стимулация.
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #27 -: Февруари 25, 2013, 14:07:27 pm »
Ох, не зная мисля, умувам, лошото, е че накрая всичко опира до финанси. Да като теглихме чертата сумата беше точно тази. Сега и идея си нямам от къде ще ги намерим, но сме склонни да пробваме пак въпреки всичко, някак имам доверие на доктора и затова още не мога да реша така лесно да го сменя. Съчувства ни за зверската стимулация, обеща че ще промени подхода, медикаментите. Някак вдъхна ми увереност и както се бях отчаяла и отказала се размечтах наново. Затова клоня към още един опит, в същото време  и възможността за ЕЦ ми се е забила в главата и ви занимавам тук с моите колебания.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #28 -: Февруари 25, 2013, 15:55:01 pm »
Момичета аз да ви попитам т.к самата тема е формулирана така, вие имате ли спонтанен МЦ?
И от какво се съди при вас дефакто/хормони ли какво?/, че сте в ранна менопауза :wink:
Джам и аз някъде четох, че при д-р Стаменов вече замразяват и яйцеклетки.   :lol:


*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #29 -: Февруари 25, 2013, 16:33:11 pm »
При мен положението е следното:
от около година и нещо цикълът стана доста къс на 20/22 дни, изключително оскъден. Случи се 1-2 пъти да задържа фоликул и да прескоча цикъл /последният път беше преди процедурата/.
На прегледа доктора веднага се усъмни в резерва, поради малкия бр. антрални фоликули, последваха хормони, проходимост на тръбите. Резултатът беше проходими тръби, ФСХ 13,5, и един от двата хормона АМХ или Инхибин извън норма /не мога да си спомня кой точно, а резултатите останаха в досието/. Та така се оказах с намаляващ /все още държа че не е изчерпан  :wink: / ЯР
Между другото края на лятото цикълът почна да влиза в нормални граници ок 28-9дни и една идея по-силничък.
И аз да ви питам пробвали ли сте да засечете овулация? Аз до сега в 3 цикъла /2 мин. лято един след друг и последния сега след неуспешния опит/ И трите пъти с по 10 теста всеки път не успях да уловя ову, и още никой не може да ми даде отговор дали въобще имам, и ако липсва това следствие ли е от резерва  :?
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #30 -: Февруари 25, 2013, 16:46:40 pm »

при д-р Стаменов, доколкото чувам, прилагат друга методика. Лека стимулация (т.н. ЕЦ), вадене на по 1 яйцеклетка, оплождане и замразяване (за deizi_83 да обърна внимание, че не се замразяват яйцеклетки, а ембриони, защото с яйцеклетките все още преживяемостта при размразяване е много по-малка!), след което връщат накуп няколко размразени ембриона. и това го прави също така масово.


deizi_83 е абсолютно права. В последните месеци практикуват замразяване точно на яйцеклетки.


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #31 -: Февруари 25, 2013, 16:52:33 pm »
Jam, като казвам замразяване на Я.-точно яйцеклетки имам предвид.
Явно не си запозната с новите практики, които се прилагат в Надежда.
Събират Я.(препоръчва се при жени с ИЯР, или при много лоша спермограма),замразяват ги, като се съберат повече бройки ги оплождат и тогава трансферират.

дейзи, знам, че правят такова нещо, но не ми е ясно защо.

разговаряла съм с един от водещите български ембриолози по въпроса. какво е предимството да замразяваш яйцеклетки, а не ембриони? както вече писах, едва наскоро започнаха да се справят в световен мащаб със замразяването на яйцеклетки и все още преживяемостта на размразената яйцеклетка е много по-ниска от преживяемостта на размразения ембрион. както се изрази ембриологът - "проблем със замразяването на яйцеклетки няма - има проблем с размразяването им"...

защо, според теб, замразяват яйцеклетки?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Ранна Менопауза
« Отговор #32 -: Февруари 25, 2013, 17:02:36 pm »
Jam, скоро ще разбереме първите резултати от замразяването на Я.
Имам 2 приятелки, които го правят в момента, та ще имам инфо.
Иначе не съм проучвала подробно ползите, но явно има причина да го правят.
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #33 -: Февруари 25, 2013, 17:07:18 pm »
От момичета, с които съм разговаряла в клиниката, останах с убеждението, че замразяват яйцеклетки, когато партньорът пътува или когато се ползва донорска сперма.
Струва ми се, че те също предпочитат да замразяват ембриони, на мен никога не са ми предлагали замразяване на я. при положение, че съпругът ми може да реагира веднага.
« Последна редакция: Февруари 25, 2013, 18:09:10 pm от marsi »

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #34 -: Февруари 25, 2013, 17:42:07 pm »

От момичета, с които съм разговаряла в клиниката, останах с убеждението, че замразяват яйцеклетки, когато партньорът пътува или се ползва донорска сперма.
Струва ми се, че те също предпочитат да замразяват ембриони, на мен никога не са ми предлагали замразяване на я. при положение, че съпругът ми може да реагира веднага.

Няма логика според мен, при невъзможност на съпруга да се замразяват яйцеклетки, по-скоро тогава се замразява негов материал :D


*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #35 -: Февруари 25, 2013, 18:17:38 pm »
dess_dess, тук става въпрос за събиране на яйцеклетки всеки месец на ЕЦ. Няма как за всяка една(максимум две) яйцеклетки да размразяват материала всеки месец.

*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #36 -: Февруари 25, 2013, 19:33:03 pm »
Със сигурно има причина. И май напоследък зачестява този метод (при Стаменов).
Познавам едно момиче което "събира". До колкото разбрах има се в предвид това, че има риск при размразяването (по голям от колкото при ембрионите)и за това се събират мин. 5,6. Единствената закономерност която забелязвам е че се прилага при ИЯР и в случаите, когато няма добър отговор на яйчниците на стимулации, примерно пълния коктел, при това във високи дози и резултата пак 1,2 Я. Може би това и в комбинация със лоша спермограма.
« Последна редакция: Февруари 25, 2013, 20:41:39 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #37 -: Февруари 25, 2013, 20:30:47 pm »
При мен Владимиров също ми отсече или силна стимулация-приготвяш 7-8 бона или направо да си  ходя.
Никакъв ЕЦ, аз също съм с ИЯР. ФСХ между 3.98-18.5 се движи, АМХ-0.39 , Инхибин -64, въобще отчайващи показатели.
Тога реших крака ми никога повече да не стъпи при него-ревах и си записах час при Шефкетова,че по-бързо да ми дойде реда.И ето ме след 3 мес. чакане на конвейра за ЕЦ.
Е 1- път беше кух фоликул, сега чакам цикъл и пак се нареждам на хорото :)))), че предни
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #38 -: Февруари 25, 2013, 21:20:10 pm »
dess_dess, тук става въпрос за събиране на яйцеклетки всеки месец на ЕЦ. Няма как за всяка една(максимум две) яйцеклетки да размразяват материала всеки месец.
Аааа ясно, това не бях го съобразила  :lol:


Re: Ранна Менопауза
« Отговор #39 -: Февруари 26, 2013, 09:53:46 am »
От момичета, с които съм разговаряла в клиниката, останах с убеждението, че замразяват яйцеклетки, когато партньорът пътува или когато се ползва донорска сперма.
Струва ми се, че те също предпочитат да замразяват ембриони, на мен никога не са ми предлагали замразяване на я. при положение, че съпругът ми може да реагира веднага.
не е точно така.
И двете познати, които имам и събират Я. са с ИЯР.
На трета позната й е предложен този вариант, понеже са с много лоша спермограма, а тя е с нормален ЯР- идеята при тях била, докато събират Я- мъжът й всеки път да дава материал с надеждата за тези месеци да изнамерят поне някакво количество живи сперамтозоиди.
Иначе, в случаите, когато мъжът пътува и е с нормална спермограма се предлага замразяване на сперма.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #40 -: Февруари 26, 2013, 10:14:15 am »
На трета позната й е предложен този вариант, понеже са с много лоша спермограма, а тя е с нормален ЯР- идеята при тях била, докато събират Я- мъжът й всеки път да дава материал с надеждата за тези месеци да изнамерят поне някакво количество живи сперамтозоиди.

това не ми звучи много добре.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Ранна Менопауза
« Отговор #41 -: Февруари 26, 2013, 10:21:17 am »
На трета позната й е предложен този вариант, понеже са с много лоша спермограма, а тя е с нормален ЯР- идеята при тях била, докато събират Я- мъжът й всеки път да дава материал с надеждата за тези месеци да изнамерят поне някакво количество живи сперамтозоиди.

това не ми звучи много добре.
в смисъл?
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #42 -: Февруари 26, 2013, 14:02:37 pm »



та как решавате, че проблемът не е във вашите яйцеклетки, а в липсата на индивидуален подход към лечението ви?

истината е, че ако имахме възможност да не зависим от парите и да опитваме до безкрайност с инвитро - все някога ще стане, независимо от метода и от лекаря.

[/quote]

Аз съм убедена, че проблема е в моите яйцеклетки несъмнено, но нали това е целта на процедурата. Ако проблем няма, то и процедура няма да има. Но някак си не виждам как аз, Пена, Гана и Стана.... имаме различни проблеми и еднакви протоколи.
И за финал, за мен процедурата не е самоцел. Аз съм от късметлийките с едно живо и здраво дете, появило се без много планиране. И така след няколко години реших, че ще дам всичко от себе си да имам още едно, но явно яйцеклетките ми не са на това мнение. И НЕ, не бих опитвала до безкрай, защото си обичам тялото и не ми харесва какво се случва с него след процедурите.
Ако обиждам някой с поста си, се извинявам предварително, просто изказвам лично мнение.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #43 -: Февруари 26, 2013, 14:37:01 pm »
nel_iv,

имах предвид, че когато става дума за пациентки с еднакъв проблем - в случая, с ИЯР - то е логично и подходът да е еднакъв, протоколът да е еднакъв или поне сходен. няма логика да е особено различен. затова ми е чудно как преценяваш, че няма индивидуален подход към теб - нали те преглеждат на УЗ по сума пъти на цикъл, нали ти мерят кръвните показатели през ден-два и на база на тях определят дозата... какво повече индивидуално може да има?
била съм и с по-силни, и с по-леки стимулации, коментирали сме и прословутия ЕЦ. при мен, например, той не би сработил, защото имам склонност към преждевременно спукване на фоликулите на малък размер и никакъв ЕЦ не би се получил.

уви, и аз съм в твоето положение. примирих се, че ще остана с едно дете, макар да бях склонна да подложа тялото си на доста изпитания, но просто видях, че вече природата си е казала тежката дума.



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #44 -: Март 18, 2013, 12:07:16 pm »
По повод на това, че в клиниката на д-р Владимиров не правели ЕЦ на момичета с ИЯР, ще кажа, че това не е вярно. Явно зависи от индивидуалния случай какъв ще е подходът. При мен, след като силната стимулация не даде резултат, прибягнахме към стимулиран ЕЦ. Имаше оплодени яйцеклетки, но ембрионите не се развиха. Просто при мен проблемът е в качеството. Не знам дали клиниката практикува "събиране" и замразяване на яйцеклетки/ембриони, но в моя случай това едва ли би помогнало, защото и сега ембрионите ми имат ниска преживяемост.

Предполагам, че при по-младите момичета, макар и с намаляващ ЯР, шансовете са по-добри заради вероятното по-високо качество на яйцеклетките.
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #45 -: Март 18, 2013, 23:58:44 pm »
Момичета,много се чудех дали да пиша, но понякога и един ред може да промени живота
( както се получи при мен). Може да съм изключение, но като ви чета ми е доста позната ситуацията с намален ЯР и силна стимулация-в моя случай пълен провал. Бях на 29 Год. и след установена ендометриоза, запушена тръба и доста трагично положение при мъжа ми се оказа, че имам много малък брой атрални фоликули-съответно  -ИЯР. Последва силна стимулация,продължила 15 дни и резултат -7 фоликула с една годна яйцеклетка-съответно ИКСИ и "-"резултат. Тогава бях на път да  се откажа от всичко, но имахме записан час в друга клиника. Там след поредна лапароскопия  излезе, че тръбите  са проходими, но ендометриозата си е налице(въпреки лечението)и веднага започнахме нова стимулация , но с доста по-ниски дози, от предния опит-пункция на 9 ден и резултат-17 фоликула, 14 яйцеклетки и накрая"+" тест. Трябва да се пробва всяка възможност стига да сме здрави и да можем да си платим процедурите.Сега вече съм  на 34 години и сигурно положението е съвсем извън контрол, но бих пробвала поне още веднъж.Успех и кураж.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #46 -: Март 19, 2013, 08:14:44 am »
elis, Благодаря за споделения опит. Наистина доста окуражаващо. И аз съм на мнение, че трябва да се търси друг подход вместо да се повтаря безброй пъти нещо, което очевидно не е проработило.
Дано по-скоро успеем всички, независимо от начина  :wink:   
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #47 -: Март 20, 2013, 15:19:59 pm »
При д-р Владимиров съм.
Чета я тази тема и затова го попитах за този вариант, а той каза ЕЦ се прави при жени, които със или без стимулация правят по 1 фоликул. Притесняват ме тези силни стимулации дали няма още повече да влошат положението. Напоследък много се замислям да запиша час в "Надежда", но и нямам много време за губене, не се знае след година дали няма да е късно вече  :?
В Щерев не се чака за час, а правят ЕЦ, ако се разберете с доктора (10 ЕЦ за миналата година според статистиката на клиниката, но това за мен показва индивидуален подход). В 'Надежда' вече не се чака чак толкова много за час - може да проверите по телефона (имах отдавна записан час за ноември, но скоро бях посъветвана да пробвам дали няма да ми го изместят напред след разширяването на клиниката - е, миналия месец ми го смениха с час за юни.

Първоначално и ние се записахме при Владимиров, но отношението към нас беше идентично като към момичетата по-горе. Ние отказахме зверската стимулация, но имаме познати платили 18000 с - тест накрая.
Ние сме в Щерев в момента, имаме вече 4 ЕЦ процедури с Клостил от които три биохимични и една завършила с мисед (за което аз имам вина). Гледат ме като писано яйце, не сме пропускали да извадим фоликул, ако си го занеса до клиниката и изобщо много сме доволни и може би ще останем там, въпреки предстоящите консултации в 'Надежда'. В 'Надежда' правих скоро някакви други консултации, но толкова надменно, ехидно и алчно отношение отдавна не бях срещала, та както мислехме да се прехвърляме сме много раздвоени и сигурно ще си останем където сме.

Успех момичета, каквото и да решите! Не се отказвайте, преди да сте опитали всичко възможно и дано мечтите ни скоро станат реалност! По моят път също имаше много хора, които ме отчайваха, че никога няма да забременея или че никога няма да забременея от партньора ми, много сълзи на безнадежност проляхме, но още не се даваме и ще се борим до край!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #48 -: Март 20, 2013, 15:30:10 pm »
доколкото разбирам от прочетеното из мрежата, някои лекари смятат, че в случаите на изчерпващ се яйчников резерв поради възраст, стимулациите водят до подобряване на качеството на яйцеклетките. други лекари пък смятат, че е обратното - че подпомагането на организма да използва собствения си оскъден резерв от ФСХ води до по-качествени яйцеклетки.

не знам къде е истината, но знам, че няма еднозначно становище в медицината по тоя въпрос.

едни лекари са привърженици на единия метод, други лекари - на другия метод, а трети лекари са привърженици на метода да опитаме всичко, което искат пациентите.

в крайна сметка, какво друго ни остава, освен да опитваме?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Ранна Менопауза
« Отговор #49 -: Април 05, 2013, 10:54:21 am »
 Здравейте! На 27г. съм и единствените проследявани 2 цикъла до сега си правя сама овулация. Вчера ми правиха инсеминация. Досега 4 пъти изследвани хормони на 2-3 ден-ФСХ е около 11.5-12.40.Днес обаче ми излезнаха резултати от последния цикъл правени на 4-ти ден: ФСХ 8.83(3.5-12.5); ДХЕА-С 5.26(<9.85); АМХ 0.97(1.0-6.8 ) ; Инхибин 100.28(40-200). АМХ хич не е добре. Това, че другите хормони не са толкова зле дали ми подобрява шансовете или с това АМХ ми остава само варианта с донорска яйцеклетка? Не съм сигурна каква е разликата м/у АМХ и Инхибина-кое какво точно показва и кой от двата хормона е по-показателен. Моля ви за помощ при разчитането на тези резултати, че съм на лекар чак след 4-5 дни
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #50 -: Април 05, 2013, 11:06:22 am »
lioni, аз си мисля, че още е рано да се говори за донорска яйцеклетка при теб.
да, имаш започнало преждевременно изчерпване на яйчниковия резерв, но нещата не са станали чак невъзможни. имаш шанс да се справиш и със своя яйцеклетка.

вече работа на добрия репродуктивен специалист е да прецени кой ще е най-правилния за теб път на лечение. но не губи излишно време в чакане.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Ранна Менопауза
« Отговор #51 -: Април 05, 2013, 15:20:41 pm »
За чакане и дума не може да става. Аз така или иначе съм почнала от декември да ходя по лекари и изследвания. Засега съм при Йосиф Димитров. Миналата седмица ходих и при Владимиров, но той не изказа мнение, защото искаше да види резултатите от АМХ и Инхибина. На 9-ти или 10-ти април ще ходя пак при Владимиров вече с резултатите. При Димитров съм в неделя 07.04.13 да видим дали се е спукал фоликула и дали ще правим реинсеминация
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #52 -: Април 05, 2013, 16:35:05 pm »
Изчакай си и часа при д-р Владимиров преди да предприемеш нещо. Много правилно се е въздържал от мнение, след като не е видял всички изследвания, на база на които може да прави заключение. Той е специалист именно в тази област, съветвам те да чуеш мнението му.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!