0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #780 -: Април 18, 2013, 10:00:49 am »
Буби, направиха ми го-излезе отрицателен за следв 2 седмици (то едната вече мина:))...доколкото може да бъде достоверен... Обаче тов беше едно от най-неприятните усещания-такава болка докато ми вземат секрет :( ама кво да се прави...
А опти не трябваше ли да е родила вече? Или нещо се бъркам...
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #781 -: Април 19, 2013, 22:05:05 pm »
Здравейте мили мамии,
Как сте ? Аз да се похваля днес бяхме на доктор, бебчо е станал 925 гр.  , но върви една седмица по - малък което малко ме притесни . Но докторката каза, че всичко с него е наред

Какъв е този тест фетален фибронектин ???
Поздравления за новите обновления в сайта , чудесен е :)
*
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #782 -: Април 20, 2013, 11:08:03 am »
Добре дошли на новите бремелинки, лаки 9м до края.
afrodita279, bebe_2013 Радвам се, че вече сте у дома. Колкото и да е депресиращо лежането, вкъщи е по - поносимо. Пожелавам ви следващо влизане в болница за раждането.

Междувременно вчера ми се обадиха от ФАР, че съм одобрена. Бях ги забравила, а и с гранично ФСХ не се надявах да ме одобрят. Жената много се зарадва, че съм бременна и каза, че ще отбележат в документите и да се обадя, ако имам нужда все пак от инвитро. Обаче бях още в болницата и влетяха 10 човека да настаняват една жена при мен и не разбрах - до кога ще ми важи правото за инвитро. Някой знае ли? Дай Боже сега момченцето ми да дойде живо и здраво, едва ли скоро ще се престраша на нова бременност, но все пак да знам.
bebe_2013 аз съм в същото положение. Бях в 3м , когато ми звъннаха от ФАР да си взема заповедта. Когато им казах, че съм бременна, ме поздравиха и казаха, че ще ми запазят заповедта и когато решим да имаме 2-ро детенце да им се обадим със същото номерче.

А опти не трябваше ли да е родила вече? Или нещо се бъркам...
afrodita279 има още доста време до раждането. терминът ми е чак на 23 август.

.....Някой знае ли какво става с OPTI?За бебето 2013, вече съм спокойна  :)
Бубулина благодаря ти, че ме мислиш. Наистина отдавна не съм писала, за което се извинявам.
Ние с бебка сме добре. Вървим с манекенски пропорции. Доки каза, че всичко при мен е отлично/предвид тромбофилията с която се боря/. След серклажа на 19.03 съм си вкъщи, в началото пазех леглото, но вече доки каза да се разхождам, при нужда да пия магнерот3х1. Дори ми позволиха да се върна на работа, така че от 25.04 отново ще съм работник. Хубавото е, че работата ми не изисква голямо физическо натоварване, а и шефовете и колегите много ми се радват. Фирмата е само на 10мин от вкъщи, а и ще ходя за по 4ч/ден, но ще си взимам пълна заплата.
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #783 -: Април 20, 2013, 11:25:28 am »
Ох,опти,извинявай...объркала съм се,понякога ми се мешат дните-Деситка трябваше да ражда всеки момент :o ако пак не се бъркам :)
Мен пък все ме питат защо не ми бил направен серклаж...че аз откъде да знам,мн се ядосвам така-като опре ножа до кокала и заочват да питат защо това защо онова...
Аз нали сега само лежа и се чудя вече кой сериал да гледам,какво да чета и в кой форум да се ровя :( мн ми е трудно и самотничко.
Този тест за преждевременно раждане се прави в опр седмици май по-напреднали,когато лекарят прецени,че има нужда, взима се секрет и явно се следят някакви хормони,но сь въпбще не дъм наясно,та ако може някой по-компетентен да се включи,че да не говоря глупости. :P
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #784 -: Април 20, 2013, 11:43:33 am »
Да , Деситка трябва да роди следващата седмица , доколкото помня. Малкото й май  е със скарлатина, дано всичко е наред при тях с бебчо
Афродитка и ти си на финала вече :) Четох малко в гугъл за този тест, но не разбрах много много как действа
Бубулинка как е бебчо  :)
*

    kremenka

  • **
  • 89
  • НЕ СПИРАЙ ДА СЕ НАДЯВАШ....
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #785 -: Април 20, 2013, 12:36:43 pm »
Момичета,първо честито на всички вас за сбъднатите мечти!Искрено се радвам за вас и се моля и на мен да се случи това чудо!!!
Знам,че сте минали по моя път и ще ме извините,че се намесвам във вашата тема,но търся отговор на въпросите си,а в секциите,в които публикувах няма  момичета,които да ми отговорят.Цитирам питането си и ще се радвам,ако някоя от вас намери време да ми отговори!

"Здравейте,момичета.Нова съм във форума,макар да чета публикациите тук от години.Опитваме за бебче от 7 години.Имам 1 неуспешна инсеминация преди 2 години.Втората я направихме миналия месец на 24.03.2013.Реинсеминация на 26.03.2013г. Напрвихме я на естествен цикъл,но 4 дни след това пуснах прогестерон,който беше10 и докторът ми назначи първоначално прегнил 10000 единици и после през 5 дни по 5000Е.,Утрогестан 3*2 вагинално,3*1 орално,магнерот,но шпа,фолиева и селен,пия еутирокс от вчера по 50мг,преди това бях на 37,5.
Правих кръвен тест,който на 15.03. беше 38.8 ,след узи на същият ден докторът каза,че според него има нещо,но не може да каже какво точно е .Лигавицата била разкошна хахаха.Последва тест на ЧХГ на 18.03.,който отчете 59.2.Според него се движи доста бавно.От 18.03 до сега съм толкова разстроена,че просто не мота да спя,да се храня.В понеделник съм на преглед ,но просто не знам как ще издържа.Изчетох за този прегнил толкова много,че просто не знам вече какво да мисля.Според вас дали тези резултати са от него и защо толкова бавно се покачва това ЧХГ да му се не види.Нямам никакви,ама абсолютно никакви признаци на бременност,освен ТТ 37.2 вечер.БТ не съм мерила никога и не мисля,че ще я премеря някога.Ако някоя от вас може да ми помогне с инфо или да сподели подобна история ,ще съм много благодарна.Забравих да спомена,че от ччера имам много слабо,ама много слабо кафеникаво зацапване,даже не е и течение.Цикълът ми е много редовен.Последен на 13.03.  Моля ви дайте мнение,какво да очаквам....Много объркано го написах май,но такава съм и аз в момента,извинете ме...      Само да допълня-току що правих уринен тест-отрицателен :("   Благодаря ви и до скоро :oops:
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #786 -: Април 20, 2013, 13:19:08 pm »
Здравейте момичета! Да, аз съм една от тези дето скоро ще раждат.  Ако всичко е наред, във вторник влизам в болницата, малко ме е шубе, но пък нямам търпение вече да гушна малкото човече и да се отърва от тази тежест и болки.
Дъщеричката ми е със скарлатина, вече е добре, но ще пие още няколко дни АБ. За сега аз удържам, надявам се да не се разболея точно преди раждането, че аман от тоя карък  :x Бебчо е добре, има "запис като слънце" на тоновете  :lol: Ами това е около нас.
Забравих да питам доктора трябва ли спра по-рано аспирина? Някоя от вас има ли идея? Снощи ми е текло кръв от носа или от ухото, не можах да разбера, но можете да си представите какъв ужас изпитах като си видях възглавницата и ръката цялата в засъхнала кръв. И как не съм разбрала....


Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #787 -: Април 20, 2013, 13:42:06 pm »
Деситка,аз нямам идея за аспирина.иначе и на мен от болницата още започна да ми тече кръв от носа...и бе аспирин-питай доки. Ще ти стискаме пашци всичко да мине по план и никакви шарки!
Кременка,аз видях поста ти и в другата тема,но не съм сигурна че ще ти дам достоверна информацияа-бая лекарства взимаш... Знам че прегнила се чисти поне 10 дни и е възможно този резултат да е бил от него,лекарят е прав,че нищо не може да се види толкова рано,но по чхг-то може да се проследи тазвитието. Ако пуснеш в понеделник пак,мисля,че ще покаже.ако не се удвоява,значи нещо не е наред,ако е намаляло,значи е от прегнила (според мен е от него). Дано всичко е наред и не съм права.температурата пък, особено телесна,нищо не значи.
Има тема и за текущи инсеминации,можеш да се включиш и там. Дано и някой друг се включи,в случай че не съм права...
*

    kremenka

  • **
  • 89
  • НЕ СПИРАЙ ДА СЕ НАДЯВАШ....
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #788 -: Април 20, 2013, 18:39:58 pm »
Благодаря ти за отговора,afrodita279,много се надявам да не е от прегнила.В понеделник съм на УЗИ,така че ще се види какво е.Все още вярвам,че имам в себе си бебенце :shop: Успех на теб !
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #789 -: Април 20, 2013, 18:49:36 pm »
  Здравейте! Вече съм в 7 г.с  и имаме тупкащо сърчице. Приемам Фраксипарин 0,3 през ден и Аспирин протект всяка вечер. Какви изследвания трябва да правя, за да се контролира дозата на Фраксипарина и Аспирина?
Проблема  е, че на 11 април след прегледа за установяване на бременността ме пратиха веднага за вливане на Имуновенин 40 ампули и Интралипид. Преди да ми сложат системите една предвидлива сестра реши да ми вземе един контейнер кръв за всеки случай да имам от преди вливането.След него трябваше да се срещна с доц. Конова за консултация, но тя беше заета и не стана... В последствие от взетата кръв изследваха антифосфолипидни антитела, NK клетки и ТСХ - всички излязоха в норма... :D Но все още чакам заключението и препоръките на доц. Конова - как да продължа напред. Много ме е страх дали сме на правилната дозировка от лекарствата. :?
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #790 -: Април 20, 2013, 19:57:08 pm »
Здравейте и от мен :)
Отдавна не съм писала, нямаше нищо интересно при мен, но ви чета редовно :)
ДОбре дошли на новите бременни - пожелавам ви лека бременност до термин и здрави бебета на финала!
dreamer, честито сърчице, не съм наясно с тези лекарства и затова нв мога да те посъветвам какво да правиш.
kremenka, и аз съм на мнението на афродита, прегнила се изчиства 10 дни от оргганизма. И въпреки всичко ще се радвам ако след прегледа в понеделник ни зарадваш всички тук като напишеш, че сме сгрешили и се присъединяваш към нас  :bighug:
Десита, много стиснати палци имаш от мен за раждането - сигурна съм че всичко ще мине "като по вода"! И да се оправя вече каката :)



*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #791 -: Април 20, 2013, 20:02:34 pm »
ОПТИ, има някой житейски истории, които следя "изкъсо" във форума  :wink: Ти си една от тях... :)
Афродита, леж и почивай моме, не се тръшкай, че нямаш какво да правиш....После ще ти иде да си прехапеш езика, МЕНЕ слушай! :D
Цвети, расте и дивее....и дивее...и дивеее  :wink: :D

Кремена, въпросите ти, за жалост не са от компетенцията на повечето ни тук, не, че не искаме да ти помогнем  :) ЧХГ-то ти нараства малко бавно, наистина, но пък нали лигавицата ти е добре? Защо не пуснеш още един кръвен тест,? Всъщност, ей го къде е понеделник, тогава би трябвало да си по-наясно с нещата. Не забравяй, че повечето от нас, се борят с години /аз например - 10г./, на даден етап, нещата ЩЕ се случат, вярвай в това!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #792 -: Април 20, 2013, 21:22:44 pm »
Бубу, все си казвам да бързам бавно, но то дупе седи ли на едно място...поне му се ще да не седи,ама явно така ще е още малко. ПОсле ще искам да могда си седя вкъщи и да си блея,макар и да ми тежи и да мърдам едва едва... :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #793 -: Април 21, 2013, 07:39:53 am »
десита, обезателено звънни на лекаря да му кажеш за тази кръв дето ти е текла през нощта. Това според мен е важно да се каже.


  
*

    kremenka

  • **
  • 89
  • НЕ СПИРАЙ ДА СЕ НАДЯВАШ....
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #794 -: Април 21, 2013, 08:39:04 am »
Момичета,благодаря на всички за отговорите.Само да ви кажа,че тестовете за бременност/УТ/ не са толкова надеждни.В петък последно ми сложиха прегнил 5000Е,в събота сутринта си  направих УТ от любопитство и познайте-ПОКАЗА САМО ЕДНА ЧЕРТИЧКА!!!!
При положение,че ЧХГ ми е инжектиран 24 часа по-рано,теста показа такъв резултат.Просто съм възмутена.Само взимат парите на хората.Утре съм на преглед.Аз се успокоявам с това,че според моите изчисления съм в много начална бременност,а именно ето моите изчисления хаха
на 24.03 инсе 1/спукан фоликул/
на 26,03 инсе 2 /спукан фоликул/
Оплождане -около 27,03
Имплантация след 8-10 дни-т.е.  около 06,04
Първи тест -15,04-38,8 резултат,на узи се вижда "страхотна лигавица"/но по трапчинките на доктора има и  нещо друго,което не искаше да каже,докато не е сигурно,понеже знае,че ще забия тъпаните/ :D
Втори тест-18,04-59,2 резултат.Знам,че имам поставени прегнили,но те са на всеки 5 ден *5000Е/а както споменах вече явно при мен се чисти за секунди-вчерашният резултат го показа/
Другото,което ми показва,че нещо се е случило е ,че TSH ми се е покачило за няколко седмици от 1,27 на 2,16.А при мен първата стойност е задържана така вече 8 месеца,дозата еутирокс е закована от толкова време.,сега ендо ми я покачи.
До последно вярвам,че в мен има живот,макар да нямам никакви признаци,освен ТТ-37С*, моята е винаги 36,2.
Това е от мен за сега!! Стискайте палци утре да вечер да се похваля и чудото да се получи....Целувки на всички

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #795 -: Април 21, 2013, 09:17:30 am »
Kremenka, уринните тестобе изпускат ако нещо е разредена урината или ако са направени прекалено рано, защото някои от тях започват да отчитат от по-виски нива на ЧХГ, примерно може да за почват от 100 да мерят.   


  
*
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #796 -: Април 21, 2013, 09:24:46 am »
  Здравейте! Вече съм в 7 г.с  и имаме тупкащо сърчице. Приемам Фраксипарин 0,3 през ден и Аспирин протект всяка вечер. Какви изследвания трябва да правя, за да се контролира дозата на Фраксипарина и Аспирина?
Проблема  е, че на 11 април след прегледа за установяване на бременността ме пратиха веднага за вливане на Имуновенин 40 ампули и Интралипид. Преди да ми сложат системите една предвидлива сестра реши да ми вземе един контейнер кръв за всеки случай да имам от преди вливането.След него трябваше да се срещна с доц. Конова за консултация, но тя беше заета и не стана... В последствие от взетата кръв изследваха антифосфолипидни антитела, NK клетки и ТСХ - всички излязоха в норма... :D Но все още чакам заключението и препоръките на доц. Конова - как да продължа напред. Много ме е страх дали сме на правилната дозировка от лекарствата. :?
Здравей dreamer , първо честито и добре дошла при нас!
Аз от самото начало  / :bfp:/ съм на фраксипарин 0,4 всеки ден, не приемам аспирин протект. По принцип преди години , когато ми установиха вродена тромбоилия, доц.Конова предписа фракси 0,3, но до скоро нямаше внос и затова приемам от 0,4. По принцип фраксито ще си го бия до 1седмица преди термин, ако се наложи секцио ще го спра няколко дни преди него по преценка на доки.
Това, което следим в момента е ПКК, протромбиново време, фибриноген и appt всеки месец; успоредно на всеки УЗ ми пускат и доплер, за да следят кръвотока в моите кр.съдове и обмена между мен и бебка. Слава богу за сега всичко е ОК.
Конслутирай се с Конова, тя ще ти каже най-добре какво е необходимо при теб. Ако нямаш възможност да се видиш лично с нея, пиши и на email, ще ти отговори.
Желая ти леки  :cloud9: и раждане около термин.

Деси, то не остана вече. Много стиснати палчета от мен и бързо оздравяване на каката.
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #797 -: Април 21, 2013, 11:24:18 am »
Добре дошла Dreamer , лека бременност до термин
Кременка стискам палци да си бременна :)
Деси пожелавам ти прекрасно раждане :) :) :)

На всички други слънчева Неделя
*

    kremenka

  • **
  • 89
  • НЕ СПИРАЙ ДА СЕ НАДЯВАШ....
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #798 -: Април 21, 2013, 14:49:08 pm »
Момичета,връщам се от лекар!!! БРЕМЕННА съм ,но от щастие не разбрах коя г.с съм.Само разбрах,че зародиша,който видях е на 2 седмици...Божеее,истина ли е ??? Момичета,обаче имам кървене,беше кафеникаво 3 дни,от сутринта е вече червеникаво ръждиво :(Аз за това и отидох до болницата при доктора..Сега ми каза да си пия лекарствата и да се надявам,че плода ще оцелее...Много ми страшно,но съм и много щастлива и си мисля,че всичко ще се размине..
Някоя от вас може ли да ми каже коя г.с съм.?На 13.03 ми беше последния цикъл и как ктака плода е на 2 седмици?
Целувки на всички и "ни" стискайте палци :P
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #799 -: Април 21, 2013, 15:07:48 pm »
Кременка-за кървенето само лежане-+лекарствата,които доктора ти е изписал.никакво тежко никаква работа никакви разходки и домакинска работа! Тихичко честито!