0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #20 -: Октомври 14, 2013, 14:14:12 pm »
Здравейте Fatima,
Разбирам, че има много въпроси, които  Ви вълнуват.  Лошото качество на ембрионите е коплицирана  тема и причините могат да бъдат от различно естество - както от страна на яйцеклетките, така и на сперматозоидите. Необходима е по-пълна и конкретна информация  за изясняване особеностите на  Вашия казус.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #21 -: Ноември 07, 2013, 12:19:01 pm »
Здрявейте, д-р  Димитрова!
Благодаря на форум  Зачатие за предоставената  възможност да задаваме въпроси  към специалист  в областта на ин витрото. Моят проблем е следният: на 34 години съм. Имам два неуспешни опита  ICSI  през  2012 г. и 2013 г. Проблемът  е при мъжа ми - „намалена концентрация на  сперматозоидите“. При първия опит имах 9 яйцеклетки, но само 2 се оплодиха, а при втория от 11 яйцеклетки - 3 оплодени.   Обясниха ми, че имам нисък процент оплождане. Освен това  по време на втората  стимулация се видя течност в лявата тръба. На контролен преглед  след второто ICSI  преди месец  докторът ми каза, че хидросалпинкса си стои.  Какво бихте ме посъветвали в моя случай, за да забременея?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #22 -: Ноември 07, 2013, 12:33:40 pm »
Здравейте! Не съм д-р Димитрова, но ще си позволя да отговоря и да дам мнение, като жена имала тази диагноза и успешно забременяла и родила след ИКСИ.
Хидросалпинксът трябва да се премахне. Дали чрез прекъсване или отстраняване на тръбата - лекуващият лекар е редно да прецени. Но стимулация при наличие на хидросалпинкс не бива да се прави. Колкото до оплождането, при мен ситуацията беше сходна с вашата. Много яйцеклетки (16-19бр.), малко ембриони. Имам 3 опита. На втория дори нямах трансфер, поради липса на оцелели ембриони (бяха 13). Успешният беше с 4-5 ембриона, от които само един "читав", трансфер на 3-ти ден.
За справка - преди първия опит още ми отстраниха и двете тръби, заради голям дебелостенен хидросалпинкс. За мен това беше правилното решение. Имахме и лек мъжки фактор, но водещата причина беше при мен - тубарен фактор. И при двамата имаше инсулинова резистентност (ИР), което влияе на каеството на яйцеклетките и сперматозоидите. Успешният опит беше след лечение на ИР, но дали това е причината за успеха не мога да кажа. Не мисля и че някой може категорично да определи кое е допринесло.

Надявам се да съм Ви била полезна. Извинявам се, че се намесих в темата! Моля за извинение и д-р Димитрова, че си позволих да дам мнение и съвет в нейната консултантска тема :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #23 -: Ноември 11, 2013, 13:56:23 pm »
Здравейте, anonymous!
Напълно съм  съгласна със съвета на sixsens  : при диагностициран хидросалпингс  преди започване на следваща ин витро процедура трабва да се подложите на оперативна лапароскопия или лапаротомия за отстраняване или клампиране  на тръбата. Наличието на течност в тръбата намалява възможността  за имплантиране на трансферирания  ембрион. Във връзка с ниския процент оплождане на яйцеклетките бих ви препоръчала   специфичен метод - след ICSI, т.е. след инжектирането на сперматозоидите в яйцеклетките, яйцеклетките се поставят  в специално създадена среда,  която ги активира и повишава шанса за оплождането им.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #24 -: Ноември 12, 2013, 10:21:04 am »
Здравейте, д-р Димитрова, много благодаря за консултацията! Благодаря и на sixsens за отговора и споделения опит! Надявам се да имаме успех след като ми обяснихте ситуацията и начина на действие оттук нататък.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #25 -: Ноември 18, 2013, 17:15:55 pm »
Уважаеми пациенти,
С радост искаме да обявим, че на 15/11/2013 Виена Ин Витро Център подписа договор за ин витро процедури, одобрявани от Център „Фонд за асистирана репродукция“ и финансирани от НЗОК. По този начин всички здравноосигурени пациенти могат да кандидатстват за държавно финансиране на ин витро процедури. За подробности: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1291:2013-11-15-17-31-16&catid=180&Itemid=129
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #26 -: Януари 02, 2014, 16:53:05 pm »
Здравейте,
Заповядайте на 8 януари 2014 г. на Ден на отворените врати във Виена Ин Витро Център и се възползвайте от безплатните консултации. Прегледите ще се извършват от основателя на центъра проф. д-р Хайнц Щромер, съвместно с д-р Лилия Димитрова и д-р Ралица Сенкова.

Ще имате възможността да разгледате клиниката на малки групи и да се информирате за новостите в репродуктивната медицина. Всички пациенти, на които е необходима консултация със специалист по асистирана репродукция, могат да донесат наличната си медицинска документация.

Как се провежда Денят на отворени врати, прочетете тук -> http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/novini/den_na_otvorenite_vrati/
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #27 -: Януари 02, 2014, 22:06:22 pm »
Здравейте,
имам мисед аборт през 2012 година като от февруари 2013 със съпруга ми правим опити, но бременност не се получава... През ноември имах инсеминация, която се оказа неуспешна. Имам направени хидротубация, хормони, фоликулометрии, имам спонтанна овулация и фоликулът обикновено стига 23 мм. Въпросът е
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #28 -: Януари 03, 2014, 13:15:46 pm »
Здравейте bonbolini,
очаквам да зададете Вашия въпрос.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #29 -: Януари 03, 2014, 13:35:16 pm »
Извинявам се, явно не съм довършила  :oops:
При съпруга ми сперограмата е нормозооспермия. Въпросът е, че обикновено фоликулът се пука късно 17-18-19 ден при 29-30-дневен цикъл. Това влияе ли на яйцеклетката, в смисъл тогава тя “презрява ли“ или качеството й се влошава?
Според Вас има ли смисъл от друга инсеминация или ин витро с лека стимулация е по-добрият вариант?
И има ли нужда от цветна снимка, въпреки направената хидротубация?
Благодаря предврарително!  :D
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #30 -: Януари 03, 2014, 23:48:22 pm »
Здравейте bonbolini,
Във Вашия случай (правите опити за забременяване от 11 месеца, формира са доминантен фоликул и настъпва спонтанна овулация, маточните тръби са проходими, спермограмата е в норма, имате 1 неуспешна инсеминация) бих препоръчала процедура ин витро, където шанса за забременяване  е доста по-висок, отколкото  при вътрематочна инсеминация. Самото ин витро в повечето случаи освен лечение, се явява и метод за диагностика на проблема безплодие при двойката. Извадените  и оплодени яйцеклетки  и наблюдението на развиващите се ембриони в лабораторни условия  дават допълнителна информация  и отговор на част от въпросите, свързани с репродуктивния проблем.
Относно стимулационния протокол  трябва да се прецени  статуса на яйчниците и яйчниковия резерв.
По-късната овулация по-скоро е индивидуална особеност (среща се при някои жени) и не би повлияла  качеството на яйцеклетките. Неоходимо е обаче да се прецени втората (лутеална) фаза на менструалния цикъл, която физиологично е 14 дни.
Ако при Вас ще се провежда ин витро  лечение не е нужно да се прави хистеросалпингография ( т. нар. цветна снимка). Ако е извършвано abrasio ( кюретаж) след missed ab. през 2012г. и хидротубацията е правена преди този аборт, преди  да се извършва вътрематочна  инсеминация трябва да се провери  отново проходимостта на маточните тръби.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #31 -: Януари 06, 2014, 11:37:50 am »
Здравейте,
благодаря за отговора!
Хидротубацията ми беше направена 2013 година, почти година след мисед аборта.
И аз съм се ориентира към ин витро... А лутеалнта фаза по мои сметки е около 13 дни.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #32 -: Януари 08, 2014, 10:46:43 am »
Горди сме да обявим, че година след откриването си Виена Ин Витро Център постигна 48,44 % бременности от ембриотрансфери. По последни данни на ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) средната успеваемост в Европа е 35.5% при класическо инвитро.

Ние вярваме, че международният опит има значение. Благодарение на него, фокусът на нашата работа са двойките с репродуктвини затруднения и тяхната максимална информираност за процедурите и етапите на лечение на безплодието. Индивидуалният подход и терапията, адаптирана към ежедневния начин на живот, без излишно чакане, превръщат Виена Ин Витро Център в успешна и предпочитана от пациентите клиника.

“биохимична" е всяка бременност, при която се позитивират тестовете за бременност, но не се визуализира ехографски;
"клинична" е всяка бременност, при която са позитивни тестовете за бременност и се визуализира ехографски плоден сак с жълтъчно мехурче в маточната кухина или ембрион със сърдечни пулсации;
"текуща" (on-going) е всяка бременност след навършени 10 г.с. (т.е. е налице развиващ се фетус)
« Последна редакция: Януари 08, 2014, 10:50:32 am от Д-р Лилия Димитрова »
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #33 -: Януари 17, 2014, 16:11:43 pm »
Здравейте с още добри новини от Виена Ин Витро Център!

Резултатите ни от 2013г. недвусмислено показват, че международният опит има значение за високата успеваемост на нашата клиника.
За да добиете по-ясна представа какво имаме предвид, добавям няколко графики:



Графиката показва броя на трансферирани ембриони във Виена Ин Витро Център за 2013 г. Щастливи сме да обявим, че в синхрон с межуднародните тенденции, дори с по-малък брой трансферирани ембриони, нашата успеваемост при реализираните бременности остава висока. Международните стандарти налагат намаляване на вероятността за двуплодни и триплодни бременности, които увеличават риска от преждевременно раждане и усложнения при новородените.

Трансферът на повече от 3 ембриона се смята за остаряла практика и противоречи на съвременните тенденции, според които  се препоръчва трансфер на един селектиран ембрион.


Високата успеваемост на Виена Ин Витро Център се дължи на стратегията ни да култивираме ембрионите до стадий бластоцист (ден 5). Това позволява по-добрата селекция и дава възможност за трансфер на един избран ембрион. Когато броят на яйцеклетките, развитието на ембрионите и индивидуалните обстоятелства при двойката позволяват, ние се стремим да правим ембриотрансфер на ден 5.



- “биохимична" е всяка бременност, при която се позитивират тестовете за бременност, но не се визуализира ехографски;
- "клинична" е всяка бременност, при която са позитивни тестовете за бременност и се визуализира ехографски плоден сак с жълтъчно мехурче в маточната кухина или ембрион със сърдечни пулсации.

Както винаги сме на разположение за вашите въпроси :)
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #34 -: Февруари 04, 2014, 16:11:35 pm »
Здравейте!
В края на 2011 г. ми беше направена лапароскопска операция за отстраняване на миома, но ми беше открита ендометриоза (лекувана 6 месеца със золадекс) и една запушена и една труднопропусклива тръба. Посъветваха ме да пробваме 6м - 1г. по нормален път и ако не да се обърнем към подходяща клиника.
Предполагам, че и вие ще ни посъветвате да направим инвитро, тъй като аз съм на 35 г., а приятелят ми е на 38 г. и при него спермограмата показа - Астенозооспермия.
Искам да ви помоля за съвет да кажете дали е необходимо да направим освен стандартните изследвания и още някакви допълнителни - генетични и имунологични. Брат му е с малформация на лявата ръка - недоразвита.
Благодаря Ви предварително и успешен ден!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #35 -: Февруари 05, 2014, 16:16:41 pm »
Здравейте plamip,
При наличие на доказана лапароскопски ендометриоза и проведена терапия със  Zoladex, както и проблеми с тръбите, моят съвет е да преминете към ин витро процедура.
Необходимо е допълнително уточняване  причината (вродена  или  придобита) за малформацията на ръката на брата на партньора. Препоръчвам Ви консултация с генетик.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #36 -: Февруари 05, 2014, 17:33:07 pm »
Благодаря Ви, д-р Димитрова за бързия отговор!
Брат му е роден с малформацията :(
Ще последвам съвета ви и ще говорим с генетик. Може ли да ни препоръчате при кой да отидем?
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #37 -: Февруари 06, 2014, 13:28:52 pm »
Здравейте plamip,
Препоръчвам Ви доц. А.  Савов, Национална Генетична Лаборатория, XIV-ти етаж,  Майчин дом.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #38 -: Февруари 06, 2014, 14:56:37 pm »
Много благодаря! Успешен ден!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #39 -: Февруари 10, 2014, 16:28:46 pm »
Здравейте отново,

Имам удоволствието да ви съобщя, че верни на традицията и този месец отваряме вратите на Виена Ин Витро Център за посещения и безплатни консултации.
Това издание на инициативата сме обявили под надслов "Срещнете се с професора," защото консултациите ще се провеждат изключително от проф. Ханс Щромер, основател на нашия център.

По щастливо стечение на обстоятелствата Денят на отворени врати съвпада с Деня на влюбените, 14 февруари, и ние вярваме, че това може да е само позитивен знак.

И така - очакваме ви за среща с професор Щромер на Свети Валентин, този петък, от 17 до 19ч. във Виена Ин Витро Център - Токуда Болница София.

Още информация тук: http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/novini/den_na_otvorenite_vrati/