0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #100 -: Септември 06, 2014, 19:11:52 pm »
Здравейте др.Димитрова,
много бих искала да ви помоля за консултация в моя случай.Аз съм на 43г.В края на миналата година имах  3 месеца липса на МЦ, и ми бе назначена циклопрогинова,поради високо ФСХ-47, а АМХ-0.16 .След двумесечно  вземане на циклопрогинова,стойностите на ФСХ-12, ЛХ-5.6,Естрадиол/100, това са данни на 3-я ден от цикъла.Поради ниско АМХ, не ми бе назначена стимулация, а лекарят каза, че на естествен цикъл ще се следи с фоликулометрия , за съжаление при нали4на овулация , контролирана с измерване на хормоните, не се полу4и бременност. След което ФСХ отново се вдигна до 38 и ве4е 6 месеца вземам циклопрогинова и на 2-я ден от цикъла ми се мерят хормоните, и ме гледат на ултразвук за нали4ие на фоликули*последният път ми казаха, че 3 фоликули са назряли, една в ляв яйчник и две в десен яйчник(.За  съжаление  ФСХ-25, ЛХ-19,  Е2-16,  Прог.0.73.Моля кажете ми имам ли шанс за инвитро процедура със собствена яйциклетка или само донорска програма би ни помогнала да имаме рожба.А  при тези стойности на хормоните , възможно ли е да задържа и ембрион от донорска яйциклетка.При съпругът ми всичко е в нормите.
Благодаря ви предварително за вашия отговор.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #101 -: Септември 08, 2014, 15:35:02 pm »
Здравейте, ВиЛиЛи,
Статистиката е базирана на брой по-голям от 100 процедури – класическо ин витро и ICSI, и се счита за статистически достоверна.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #102 -: Септември 09, 2014, 12:54:11 pm »
Здравейте moli131,

Във Вашия случай (при посочените стойности на хормоните и  нерегулярност на цикъла) шансът за реализиране на бременност  със собствена яйцеклетка е минимален. Съветвам Ви да се насочите към програма с донорски яйцеклетки, където вероятността за забременяване достига до 70 %.
Нивата на посочените хормони нямат отношение към имплантацията на ембриони с донорска яйцеклетка.  При донорски процедури се извършва специфична  подготовка на реципиентката с хормонални препарати.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #103 -: Септември 30, 2014, 15:46:12 pm »
Здравейте,

Имам назначена оперативна лапараскопия при съмнение за течност и в двете тръби, преди да имам направена хистеросалпингография за доказателство. Изхода за мен след това е единствено и само ин-витро. Какво бихте ме посъветвали? Благодаря!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #104 -: Октомври 01, 2014, 11:25:47 am »
Здравейте, wilwarin,
При съмнение за течност в двете тръби, правилното решение е оперативна лапароскопия, която ще донесе информация за органите в малкия таз. Не е необходимо извършване на хистерсалпингография след това. Ако се установи, че двете тръби са запушени - те трябва да бъдат отстранени и единственото решение за забременяване е ин витро процедура.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #105 -: Октомври 01, 2014, 12:16:29 pm »
Благодаря Ви за бързия отговор. А дали във вашата клиника правите тази процедура при наличие на направление и в кой ден от цикъла е най-подходящо?
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #106 -: Октомври 01, 2014, 17:13:38 pm »
Здравейте,
На 3 октомври (петък) 2014 г., организираме отново Ден на отворените врати във Виена Ин Витро Център – заповядайте от 17:00 до 19:00 часа, за да се възползвате от безвъзмездни консултации със специалистите от нашия екип.

Подробности за провеждането на Деня на отворени врати тук ->http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/novini/den_na_otvorenite_vrati/

Можете да се присъедините и към събитието във Facebook тук -> https://www.facebook.com/events/323476754491474/
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #107 -: Октомври 01, 2014, 17:18:50 pm »
Здравейте, wilwarin,
Оперативна лапароскопия може да бъде проведена тук в Токуда, както и във всички болнични гинекологични отделения.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #108 -: Октомври 18, 2014, 23:33:25 pm »
Привет д-р Димитрова,
Незнам дали питането ми е точно за Вас, но вече доста време се измъчвам и реших да се обърна към специалист.
Аз съм на 32 години и имаме едно детенце. Но вече от година и половина се опитваме за второ и нищо не се получава. По препоръка на лекуващия ми лекар започнах да правя тестове за овулация вече 6 на брой. Първите три показваха наличие на овулация. Но през следващите три месеца тестовете не показаха да имам овулация. / за уточнение започвам да ги правя веднага след като ми свърши цикъла, та така до 19-ден/. Следващият месец ми предписа Клостилбегит от 3 до 9 денот цикъла по едно хапче. Но без никакви изследвания и сега така се страхувам. Редно ли е така? Какво бихте ме посъветвали? ДА се обърна  ли към ин-витро клиника?
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #109 -: Октомври 19, 2014, 11:16:28 am »
Донорска програма с яйцеклетки би могла да бъде извършена в ин витро център Ferticent, Братислава, Словакия - част от нашата верига клиники.
Здравейте, д-р Димитрова!
Имам два въпроса към Вас. Благодаря предварително за отговорите!

1. Бих искала да попитам дали е възможно замразяване на донорски яйцеклетки в Словакия и транспортирането им до България, за да се финализира опита при вас?

2. Възможно ли е 5-дневният ембрион да се чувства по-добре в изкуствената среда и при трансфер да спре развитието си? И същевременно дали е имал шанс ембрион, който се е развивал добре до 4 ден и е спрял развитие на 5-ти ден, преди трансфер? Т.е. ако спрелият развитие ембрион беше трансфериран на трети ден, щеше ли да има шанс?

3. Има доста направени опити, повечето с положителен тест, но с ниско ЧХГ. Опитахме и с донорски сперматозоиди - същия резултат - ниско и спадащо ЧХГ. Качеството на донорските ембриони съвпада със съпружеските. Направили сме много изследвания, включително имунологични и генетични - леко завишене НК-клетки, тромбофилия и хашимото. Другите са в норма. Прилага се съответна терапия. Правена лапароскопия. Всичко клони към донорска яйцеклетка, тъй като съм на 40 години. Вие каква стратегия бихте препоръчали?
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #110 -: Октомври 20, 2014, 17:42:29 pm »
Здравейте  lukanka,
Моят съвет е да се обърнете  за консултация  и лечение към  клиника по репродуктивна медицина. Тестовете за овулация, които се продават в аптеките, са  само  ориентировъчен метод. Те показват само повишение на лутеинизиращия хормон, но не и факта дали фоликула се е спукал.  При някои състояния ( например поликистозни яйчници ) тестовете за овулация  могат да дадат  фалшив резултат.
Клостилбегит  се назначава само след преглед  в първите дни на менструалния цикъл (2- 5 ден). Необходимо е ултразвуково проследяване на брой и диаметър на  растящите фоликули и дебелина на маточната лигавица. По преценка  се назначава  медикамент за спукване на фоликула/ фоликулите и се дават препоръки за полов живот. Във втората  половина  на цикъла е необходимо да се извърши отново преглед  и при нужда да се изследват хормони за да се прецени дали е настъпила  овулация.  Когато се предписва Клостилбегит за  да има шанс за реализиране на бременност задължително условие е маточните тръби да са проходими  и спермограмата да  е в норма.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #111 -: Октомври 24, 2014, 11:09:31 am »
Здравейте cream,
1. Пункция и замразяване на яйцеклетки в ин витро центъра в Словакия и транспортирането им до Виена Ин Витро Център в  България не би могло да бъдат осъществени.
2. Възможно е един ембрион да се развива добре до 5 ден в изкуствена среда и след трансфер при липса на потенцал за развитие да стопира.  Имплантацията, обаче, е сложен механизъм и зависи от съвкупност от фактори.
Относно втория подвъпрос - съвременните световни тенденции са: отглеждане на ембрионите до ден  5 (стадий бластоцист) за по-добра селекция и трансфер на един или два ембриона с добро качество.  Ако ембрионът е стопирал развитие до  5-ти ден в изкуствена среда това би означавало, че той не е имал потенциал за развитие и би спрял развитие ако е направен трансфер на 3-ти ден.
3. При положение, че имате доста неуспешни ин витро опити със собствена яйцеклетка – алтернативата е донорска програма.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #112 -: Октомври 24, 2014, 23:15:33 pm »
Здравейте,
Следващият Ден на отворените врати във Виена Ин Витро Център е вторник, 28.10.2014г. от 17:00 - 19:00 часа.
За пореден път можете да се възползвате от безвъзмездни консултации със специалистите от нашия екип.
Подробности за провеждането на Деня на отворени врати тук ->http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/novini/den_na_otvorenite_vrati/
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #113 -: Октомври 31, 2014, 10:06:49 am »
Здравейте, д-р Димитрова!
Бих искала да Ви помоля да коментирате изследванията ми на Пролактин и хормони на щитовидната жлеза, както и дали високите стойности на Пролактин и ТАТ имат отношение към неуспехите при инвитро процедурите, които сме провели:
fT4                 14.640 pmol/l      /12.0-22.0/
TSH                  1.680 mlU/ml     /0.27-4.20/
TAT              508.00   IU/ml       /до 115/
MAT               16.63   IU/ml      /до 34/
Prolactin       508.700 mlU/ml   М /86-324/, Ж /102-496/
Спазила съм всички изисквания при вземането на кръв за изследване.
Искам да уточня, че от около пет години съм на хормонална терапия и имам четири неуспешни инсеминации, 2 ИКСИ по дълъг протокол, 1 ИКСИ на къс протокол и няколко процедури на ЕЦ с лека стимулация за събиране на яйцеклетки и ембриони. Последният ми дълъг протокол беше в края на м. март 2014год., а в края на м. май - началото на м. юни направихме лека стимулация с Менопур и замразихме ембриони. Възможно ли е използваните медикаменти за контролиране на овулацията да са се отразили на щитовидната жлеза?
Благодаря Ви предварително за отговора.   
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #114 -: Ноември 04, 2014, 12:59:40 pm »
Здравейте disi22,
Наличието на антитела срещу щитовидната жлеза (при  Вас в случая  TAT ) нямат отношение  към имплантацията  и реализирането на бременност.  Съществува  обаче връзка между автоимунни заболявания на щитовидната жлеза (  антитела- TAT  и МAT) и повишения риск от спонтанни аборти.  Важно условие преди започване на ин витро процедура  стойността на TSH да е до 2, 5 mIU/ml.
Стойността на пролактин при Вас   е леко над  референтната граница   и не е проблем.
Медикаментите за стимулация не биха се отразили върху  щитовидната жлеза (наличието на антитела срещу нея).
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #115 -: Ноември 04, 2014, 15:25:24 pm »
Благодаря за отговора!
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #116 -: Ноември 24, 2014, 20:13:52 pm »
Здравейте,
Имам удоволствието да ви поканя на безплатни преглед и консултация във Виена Ин Витро Център между 8 и 23 декември. Ще можете да се запознаете с актуалните методи на нашия Център и да получите персонализиран план за лечение при нас.
Искам да напомня, че Виена Ин Витро Център е партньор на Центъра за асистирана репродукция, който подпомага двойки с финансова подкрепа за извършване на процедура по асистирана репродукция.
Повече подробности за безплатните консултации можете да научите тук: http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/novini/bezplatni-pregledi-vienna-in-vitro-2014/
Очаквам ви!  :)
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #117 -: Декември 02, 2014, 11:10:06 am »
Здравейте,
До сега само четях, но сега вече се налага да се включа с въпрос относно тези безплатни прегледи. По-точно ме интересува как протичат и какви документи е нужно да се носят при това посещение. Ще съм благодарна да получа всякакви насоки!
Благодаря предварително.
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #118 -: Декември 03, 2014, 11:06:16 am »
Здравейте, IrinaB,
За консултацията е важно да носите със себе си всички медицински документи, с които разполагате - епикризи, изследвания и др. На базата на тези документи ще бъдете консултирана и ще бъде проведен ултразвуков преглед. Важно е предварително да запишете час на 02 420 0279 или 02 403 4227.
По време на деня на отворени врати консултациите също се осъществяват по документи. Проф. Щромер ще консултира двойки на 9 декември от 1700 до 1900 ч. За разлика от безплатните прегледи, за деня на отворени врати не се налага предварително записване.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #119 -: Декември 04, 2014, 21:41:22 pm »
Здравейте!

Искам да попитам колко време се чака във вашия център за донорска яйцеклетка? Предлагате ли тази услуга?

Благодаря предварително.