0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Krisi88, заведи я да я видят. Толкова висока Т не е от нищо.
*
Щерката вдигаше и над 39 от зъби, колкото и да не можело.
Но непременно я заведи да я види лекар!
*
Благодаря ви, сега седим и чакаме да ни приемат, тя милата гори направо :(


*
криси, какво каза докторът?
*
Ели, каза че може да е вирусна инфекция, нямало как да са зъби. Утре ще ходим да даваме урина в лаборатория и ако се подтвърди, веднага при него да отивам без час, сигурно ще ми изпише нещо по-сериозно. За сега редуваме парацетамол (Долипран) и Адвил на всеки 3ч, в момента е с 39.2 и се моля да спадне от Долипрана :( направо се побърквам, как може 39.2 ...


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ели, каза че може да е вирусна инфекция, нямало как да са зъби. Утре ще ходим да даваме урина в лаборатория и ако се подтвърди, веднага при него да отивам без час, сигурно ще ми изпише нещо по-сериозно. За сега редуваме парацетамол (Долипран) и Адвил на всеки 3ч, в момента е с 39.2 и се моля да спадне от Долипрана :( направо се побърквам, как може 39.2 ...
Ивана когато за първи път вдигна направи над 40 и ми изправи косите. Обаче така е с деца, 39.2 въобще не е необичайно.  давай си лекарството да не се качва толкова и това е.



  
*
криси, много е неприятно като вдигат така температура, ама и аз навсякъде където съм чела пише, че за децата това е нормално, не е като при възрастните. ади ми е правила така няколко пъти и е ужасно наистина, но мисля, по-важният показател е детето как е?

дано се окаже, че е просто вирус.
*
Ох, сигурно е така, просто всеки пръв път е много стресиращ, сигурно следващия път няма така да го приемам. Аз в момента просто съм на ръба на нервна криза, от 8 сутринта "даваме" стерилна урина....Незнам дали ви се е налагало, но просто е кошмар, те залепват едни като резервоари и първите 3 пъти явно ги слагаше някаква пълна некъдърница, та те просто си падаха и тя си пишкаше направо в памперса. След 3 часа опити и слагане на тия пликчета отидох в друга лаборатория, където го сложиха както трябва, и като се изпишка направо си се и изака вътре  :o :x :x т.е пак се хвърли всичко....сега те пък са почивка от 12 до 2 и вече дори и да се изпишкаме в това чудо, резултати ще има е понеделник....Т.е до понеделник трябва да сме само на парацетамол дори и да е за АБ...


*
Криси, не можеш ли да ги помолиш да ти изкарат по-бързо резултатите?
*
Ами утре ще ми кажат дали има инфекция или не, но какъв АБ точно в понеделник вече. Незнам колко ще е от полза ако знам, че има утре и да чакам до понеделни...Незнам, сега чакам педиатърката да се обади след 2ч да ми каже какво ще правим, тя си е постоянно а температура миличката :(

П.С вече съм про в даването на стерилна урина, най-накрая след 10тия опит аз сама го залепих успешно, та успяхме да съберем към 20-30мл дано са достатъчни. Ще чакаме утре дали има инфекция или не и това е.
« Последна редакция: Март 22, 2013, 15:43:42 pm от Krisi88 »


*
достатчъни са и 10 мл. са достатъчни, спокойно.
*
Криси, ако е само вирус, така или иначе няма нужда от аб. Първия път е страшно. После се свиква.

*
ей това много ме вбесява, когато имаш нужда от помощ, хората, дето се предполага да ти я дадат да не могат. но както и блу скай е казала, с всеки следващ път става по-малко страшно. а самото дете как е? щото ади е била с температура ама освен по термометъра по нищо друго не разбираш, но е имало и случай когато само спи с гърда в устата два дена и се оправя. ако детето е горе-долу добре, не се притеснявай толкова. ако е нещо сериозно педиатърката ще ти даде широкоспектърен антибиотик и без антибиограма, вероятно. пиши пак
*
Криси, ако е само вирус, така или иначе няма нужда от аб. Първия път е страшно. После се свиква.
Явно аз съм различна от вас. Треперят ми ръцете чак като меря температура, а стигнала ли е 38 и не спя с дни. Изобщо няма да обяснявам емоционалното си състояние какво е.
*
И аз изпадам в паника от температурата. Още повече че мнооого трудно я измерваме. Относно урината до момента така и не се справихме с тези залепящи се пликчета. На година и почти четири месеца сме, единствения път, когато успяхме да съберем няколко капки, които изследваха беше като бяха на 6 месеца.
Криси, дано нямате инфекция и да овладеете температурата.
*
И мен преди много ме беше страх от температурата, но преосмислих отношението си към нея. Ще ви постна един "чаршаф", за който желае да прочете:
Какво става при фебрилитет?

Фаза 1: Мозъкът задава задача да се вдигне температура. Съдовете в кожата и крайниците се свиват, кръвта се дръпва навътре и ни става студено. Мускулният тонус се повишава и може да започне треперене, при което се произвежда топлина до достигане на зададената температура.

Фаза 2: Температурата е вече висока. Кожата на крайниците се затопля и ни става топло. Така може да продължи доста време на приливи и отливи. През това време имунната система си върши работата на високи обороти и се справя с болестта.

Фаза 3: Температурата си е свършила работата и вече не е нужна. Мозъкът задава нова команда за по-ниска температура. Започва изпотяване или просто ни става толкова топло, че искаме да се отвием и постепенно температурата спада. Вече се чувстваме по-добре, макар и слаби.

Как да помогнем на фебрилното дете

При фебрилитет детето ви има нужда от повече антиоксиданти, повече вода, повече топлина и повече гликоза. Ето защо през фаза 1 е вредно да го увивате в студен чаршаф, да му слагате лед и пр. Тъй като мозъкът е по-чувствителен, може да се сложи студен компрес на главата, но само ако на детето му е приятно. Дава се топъл чай от шипка с мед и лимон, ако има гликоза, още по-добре (тя се харчи много от мускулите, за да се затопли тялото). Задължително се дава често витамин С (вижте съответната глава). Може да сложите грейка.

При по-малки деца температурата се вдига понякога доста рязко и докато реагираме, отива към фаза 2. Така че най-добре е да се напълни корито с вода около 36-370С с 0,9% хималайска сол (да се усеща леко солен вкус) и детето да се сложи във водата. Така крайниците се стоплят, съдовете се отпускат и кръвообращението се подобрява и кръвта потича към кожата и леко се охлажда от водата. Това води до поддържане на температура около 38,50С, която е много подходяща за метаболизма на болното дете. Освен това, контактът с водата харесва на децата, те не губят толкова течности и се развеселяват. При нужда така може да се държат половин-един час. За да ги залисате, предложете им любими играчки.

През фаза 3 детето иска да се отвие и може да се изпоти. Сега е моментът за разтривки с кърпа, натопена в по-хладна вода, слагане на студен чаршаф (ако на детето му харесва), охлаждане на стаята чрез проветряване и даже даване на студени течности през устата. Така по-лесно се сваля температурата, но и без тези мерки тя ще спадне.
Ако детето не повръща, му се дават по-големи дози Колактив-3, Зелена енергия и Плодова енергия, които помагат както за по-доброто понасяне на температурата, така и за по-бързото справяне с болестта. Ако повръща, това е безсмислено. Затова е важно да се дават тези продукти редовно като профилактика, за да има запас в организма, който да се използва при нужда.

Срещу повръщане може да дадете натриев цитрат, а за по-лесно справяне с възпалението – шуслерови соли номер 3 (железен фосфат) и 4 (калиев хлорид). Също е добре да давате Рескю ремеди от цветята на д-р Бах през 10-15 минути по 4 капки в устата.
« Последна редакция: Март 22, 2013, 19:49:55 pm от Birdie »
Извинявам се, задрасканите параграфи от д-р Бърди ли са задраскани? Т.е, както и досега, коластри и прочие не се считат за сериозни неща, нали?
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Да.
От мен са.
Не са нужни тези неща.
Не се прави никъде така.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Криси, ако е само вирус, така или иначе няма нужда от аб. Първия път е страшно. После се свиква.
Явно аз съм различна от вас. Треперят ми ръцете чак като меря температура, а стигнала ли е 38 и не спя с дни. Изобщо няма да обяснявам емоционалното си състояние какво е.
Ти ще се побъркаш така, децата боледуват, трябва да се опиташ някакси да приоритизираш кое е наиситна страшно и кое не е кой знае какво. Всички се шашкаме, дори и аз, но  37.6 примерно не е кой знае какво, няма нужда от треперене, по-скоро трбява да набледаваш. И 38 е често срещано, повечето като имат вирус в началото вдигат и към 39, не е ненормално това.
  Аз пък до 38 лекарства не давам, а ако е добре детето физически му няма нищо и до 38.5-39.0 няма да дам лекарство. Андреа например няма нъжда от лекарство, понеже не я притреснява температурата. Трябва човек да осъзнае, че лекарството за температура не лекува нищо и това, че си я свалила няма да промени курза на боелстта.

номинее,извинявам се но това с топлият чай и кисненето в темепратура 37 ( която реално не дава възможност за охлаждане, защото на въздуха е около 22-25 обикновено) е напълно противопоказно. Да, ако има 37.5 може да няма значение, но на дете с примерно близо до 40 градуса да му се дава топло и да се кисне в топла вода е направо страшно. Реагира се да се свали първо температурата, пък всчко друго е след това.  Много е важно да не се прави никакво затопляне, защото от това идват със сериозни проблеми децата. Аз знам около мен няколко случая на деца стигнали до спешното полуприпаднали и лекарите им се накарат, че ги облекли вместо да ги съблекат.   На едни познати детето стигна до там да е летаргично. Как може то да има 40 градуса, те го увили в одеало и му сложили вълнени чорапки. В спешното им се разкрещяли да не са луди ( то верно баси, висока темепратура и ти го топлиш). Ивана като за първи път вдигна температура майка ми ми се обади да ми каже да я събличам, че неин колега така детето стигнало до гърч, понеже с висока температура, а те го навлекли и завили. Аз естствено го знам това,но не мога да повярвам колко хора правят обратното.  Ако детето не го тресе, моите примерно никога не ги е тресяло, няма никкава приична да не го разсъблечете, когато е с висока температура. И да дадате лекасртво разбира се, но понякога лекарството отнема повече време, може и 20 минути да отнеме. Пък като падне обличайте колкото искате, то това става за 10тина минути.  Поне тук това е стандартно което се прави като първа рекация, когато има температура


  
*
Боби опитвам се да се успокоя, но първо при моя син температурата с изключение на този път се вдига невероятно бързо. Никак не спада за 20мин. Първо поне половин час след това, което съм дала продължава да покачва и чак след това слиза много, много бавно. Пресен пример как от Нурофен-а спада чак след 2.5-3ч. Има ли дискомфорт, да е отпаднал, да мрънка значи става много зле. Той почти постоянно мрънка, но никога не е отпаднал, винаги подвижен, няма и секунда спокойствие.
Майка ми едно време така ни лекуваше, със затопляне, колко е нормално не знам, но масаж (като по-големи със спирт), едно хапче за понижаване на температурата и преобличане при всяко потене. Втори ден с температура не помня да съм стояла.