0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,д-р Бърди.Бях писала за дъщеричката ми,която е с продължителна хрема.От носния секрет се установи бактериална инфекция-стафилококи.А аз се чудя защо не минава хремата вече месец и половина.Педиатърът ни изписа Аугментин 156 за 10 дни на осем часа по 3мл.Пробиотици не ни даде.Вие как бихте процедирали в случая?Благодаря Ви.
Д-р Бърди,пак ще Ви досаждам.Вече пети ден пием антибиотика,подобрение не виждам.Имаме час за консултация и ваксините,които ни отложиха втория месец,на следващия ден след приключване на антибиотика.Безопасно ли е да се бият в този случай ваксини?И ако не сме изтребили гадините,какво следва,втори антибиотик ли?Бебка е много мъничка,днес става на 3 месеца.Моля Ви,дайте ми насоки.Имам чувството,че ще се завъртим в някакъв кръг с лечение и лекарства.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Аз не бих сложила ваксини, щом детето е болно. Ваксина се слага на здраво дете. Изчакай си консултацията, вижте как е детето, дано и д-р Бърди се включи. Нека оздравее детенцето, ваксините пак ще ги сложите, не е фатално. На моята дъщеря й бяха отложени за след 6-тия месец, тъй като беше недоносена, не е имало проблем, не се притеснявай за това. И след това съм отлагала, ако се случи да е настинала. Дано се оправите бързо.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Сикс, хремата не е противопоказна за ваксини, само темепратурата е.



  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Боби, момичето пише, че детето е на АБ, не виждам хрема да е споменала.
Или ти имаш предвид моя случай, където съм писала, че е била настинала?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, момичето пише, че детето е на АБ, не виждам хрема да е споменала.
Или ти имаш предвид моя случай, където съм писала, че е била настинала?
Не не за теб, за нея. Тя пише, че бебето е на антибиотик за хрема, понеже изкарали от носа му стафилококи.


  
Точно заради хремата ни отложиха ваксините миналия месец.Педиатърът каза като мине,да отиваме да я боцка.Да,ама не минава.Водих я пак на преглед-няма температура,гърдички чисти,гърло също.Извади й сополче от нослето и според него и да пуснел секрет,щял да е чист.Обаче аз на своя глава-от кабинета,в първата лаборатория.Пуснах секрет и изскочи проблема-стафилококи.И сега бебка е на АБ,но не виждам подобрение-сополките са си гъсти,бели,вадим ги с Бейбивак.Тя милата,вече е толкова стресирана от пръскане на физ.разтвор,дърпане с аспиратор,сега и АБ(непознат вкус),неспокойна е,стряска се на сън.В чудо се видяхме.Но,честно казано,не мисля,че ще се оправи от АБ,пет дни и никакво подобрение.Нямам идея какво да правя нататък,втори антибиотик не ми се дава,толкова е мъничка.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Точно заради хремата ни отложиха ваксините миналия месец.Педиатърът каза като мине,да отиваме да я боцка.Да,ама не минава.Водих я пак на преглед-няма температура,гърдички чисти,гърло също. Извади й сополче от нослето и според него и да пуснел секрет,щял да е чист.Обаче аз на своя глава-от кабинета,в първата лаборатория.Пуснах секрет и изскочи проблема-стафилококи.И сега бебка е на АБ,но не виждам подобрение-сополките са си гъсти,бели,вадим ги с Бейбивак.Тя милата,вече е толкова стресирана от пръскане на физ.разтвор,дърпане с аспиратор,сега и АБ(непознат вкус),неспокойна е,стряска се на сън.В чудо се видяхме.Но,честно казано,не мисля,че ще се оправи от АБ,пет дни и никакво подобрение.Нямам идея какво да правя нататък,втори антибиотик не ми се дава,толкова е мъничка.
Извини ме, но би ли описала по-подробно сополите, преди антибиотика. Пак ли бели си бяха или зелени/жълти, обилни, детето не може да диша, дави се, какъв е по-точно проблема? Или просто обикновена лека хрема? Не разибрам защо като няма тепература тъпчат бебенце на 3 месеца с антибиотици?
 
Колкото до отлагането - това пише официално на вкасините, малко хрема без темпратура не е противопоказна а и  доктор Бърди мисля, че някъде го е писал.


  
Боби,сополите и преди антибиотика бяха бели,и сега са такива,гъсти,като храчки.Самото носле видимо не е запушено,някъде назад са сополите,вадим ги с Бейбивак,иначе не успяваме.От 2 февруари започна тази история.Отначало бяха по-прозрачни,не толкова гъсти,после станаха бели и се сгъстиха.Според педиатъра беше обикновена хрема,изписа ни капки Тобрекс за 7 дни,но нямаше никакво подобрение.И като му занесох резултата от носния секрет даде антибиотика,като каза,че тези бактерии са много упорити и без АБ няма да мине.Хич не исках да стигаме дотук,чудех се дали изобщо да го пие,накрая го купих и започнахме,дано да няма някакви последствия за бебка,толкова е мъничка :(
*
Антибиотика по антибиограма ли е?
Да,Мими,по антибиограма е-Аугментин156/5мл за 10 дни на 8 часа по 3мл.Засега подобрение не забелязвам,сополите са си все такива бели,гъсти,а вече го пие 5 дни.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Какви стрептококи?

Засега подобрение не забелязвам,сополите са си все такива бели,гъсти,а вече го пие 5 дни.
Това че има бактерии в носа не значи, че бактериите са причината за сополите, значи само че ... са там. А и е очевидно в случая, че антибиотикът, който тестът е показал, че ги мори тези бактерии не променя ситуацията със сополите.

 


  
Не стрептококи,а стафилококи ауреус.Много ме е страх,че ще се оплетем в лекарства и лечения.Но повече антибиотик не давам.Сега се чудя дали да пускаме с баща й секрети или да чакаме нейното контролно изследване.И се питам-защо аз трябваше да й назначавам секрет на своя глава,а не ни го предложи педиатърът???И защо трябва да се чудя дали и ние,възрастните в къщи,да се изследваме.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Не стрептококи,а стафилококи ауреус.Много ме е страх,че ще се оплетем в лекарства и лечения.Но повече антибиотик не давам.Сега се чудя дали да пускаме с баща й секрети или да чакаме нейното контролно изследване.И се питам-защо аз трябваше да й назначавам секрет на своя глава,а не ни го предложи педиатърът???И защо трябва да се чудя дали и ние,възрастните в къщи,да се изследваме.
да де стафилококи, извинявай. Нали не е MRSA? На антибиограмата какво пише срещу methиcillin - S или R?
Изчакай си контролата, но при положение, че дори и намяляване не е имало временно ( а дори и да не се изчисти напълно, докато трае антибиотика не може да не са избито голяма част от бактериите)при вас явно, че не е от това хремата.

Вероятно и вие сте носители,понеже 1/3 от населението са носители на Сафилокок ауреус. Може би и аз, знам ли :-). За съжаление той е от тези гадинки, дето си ги носим, но като се разболеем и те усетят намалена имунна система тогава правят проблем.



  
*
Перличка, започнали сте лечение, довършете го. Наполовина лечение, не е никакво. Пуснете и вие за всеки случай, не рискувай с бебе на 3 месеца да попаднеш в кръговрат. И ние сме отлагали ваксини, не е фатално.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Перличка, започнали сте лечение, довършете го. Наполовина лечение, не е никакво.
Точно така, антибиотик не се спира по-рано, дори и като се оправи човек, че някой друга резизтентна буболечка ще си създадат.  Аз мислех, че са го свършили както е предписан.


  
Здравейте д-р Бърди имам нужда от Вашата помощ виждам , че сте дали много съвети на майки в подобно на нашето положение .
Детето ми е родено в края на 36 г.с  2450 сега сме на 6 месеца . В началото до 4 месец бяхме на кърма +АМ Лактана Био  / дохранвах тъй като кърмата ми беше малко/ до тогава той наддаваше добре средно около 900 гр на месец. В момента в който преминахме изцяло на АМ нашите мъки започнаха – детето започна да се извива тип „дъга „ по време на хранене , а след като поеме малко количество мляко започва да реве истерично от болка и да се превива . След хранене изплюваше малко мляко – педиатърката ни посъветва да сменим АМ с Аптамил АР. АР мляко спря изплюването на храната , но дъгата по време на хранене както и свиваниято от болка на детето ми не спряха. Педиатърката ни  изпрати на  ехограф  от там казаха,  че няма отклонения  /само да вметна, че коремчето на детето не беше празно по време на прегледа незнам дали това е от значение/. Детето започна да изяжда все по малки количества  /720 мл на денонощие, а сме на 6 месеца/  от там и да наддава по малко като последния месец не е наддал въобще. Педиатърката каза , че имаме тих рефлукс –ГЕР който ще израстем с времето предписа ни Креон и Линекс Бейби  /който не съм купила тъй като прочетох че не ги препоръчвате/  и препоръча да започнем захранването на детето с оризова безмлечна каша на Милупа.  Сънят му стана неспокоен през деня спи по 30 мин и се събужда а вечер се събужда на 3-4 часа има и силни газове. Стана тъжен и отпуснат постоянно иска някой да го носи на ръце да е гушнат .
Д-р Бърди Моля Ви дайте ми съвет  не мога да гледам повече как детето ми се гърчи от болка след всяко хранене и да разчитам на това че с времето ще го израсте .
Прочетох,  че препоръчвате да се изключи  АБКМ- /прочетох какви са симптомите детето няма нито диария-изхожданията са му редовни веднъж дневно, няма слуз, обриви освен от претопляне други  не е имал, кожата на лицето му е чиста / не сме правили консулт с алерголог нужно ли ?
Какво метаболитно заболяване имате в предвид – и какви изследвания се правят за него.
ПС: Забелязах че от последния месец склерите на очите му станаха сиви незнам дали има връзка –взели сме направление за офталмолог.
Моля Ви д-р Бърди дайте съвет какво да правя имам чувството, че се въртим в омагьосан кръг от който излизане няма. :(
Добро утро,момичета.Днес настъпва пролетта....най-сетне...пожелавам ви прекрасен,слънчев и успешен ден!!Колкото до нашата история,в никакъв случай няма да спра лечението,имаме още 5 дни АБ и бебка ще трябва да си го пийва.Боби,на твоя въпрос-не е MRSA.Тази сутрин като аспирирахме сополките бяха доста по-малко от вчера.Дано,дано да се повлияят от лечението.
Само да вметна :wink: (към майките чиито деца имат рефлукс) вече може свободно да се намери в магазините Хумана АР. Вчера си купих от магазина за бебешки стоки до нас. Момичето каза, че от 3-4 месеца вече я зареждат редовно.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Само да вметна :wink: (към майките чиито деца имат рефлукс) вече може свободно да се намери в магазините Хумана АР. Вчера си купих от магазина за бебешки стоки до нас. Момичето каза, че от 3-4 месеца вече я зареждат редовно.

Явно да. Аз останах приятно изненадана, като я видях в онлайн магазин  :D
*
Здравейте,
Ние тази нощ имахме температура 38.4, дадох Долипран и спадна, днес пак 38.7, преди малко пак спадна на 37.6 от лекарството. Бях убедена, че е от зъби, защото се вижда че и растат няколко задни, обаче сега прочетох, че температура над 38 не можела да е от зъби osi_10 osi_10, вярно ли е?
Сега се чудя дали да я водя на лекар, няма никакви други симптоми. Мерси