0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #460 -: Януари 17, 2013, 00:54:15 am »
TEDI 81 , ако искаш предлагай вода, но забрави за шИкерЯ в нея.  :lol: В пюретата има доста вода, с кърмене тя си набавя нужните течности, дори кърменето да е по-често и за утоляване на жажда, не на глад - давай гърда и толкова. Щом детето е в добра форма, здраво и жизнено - нямаш повод за притеснения.
Тя също се аклиматизира, както всички ние при такава огромна промяна на климат, часови пояс, нова среда. Дай й време просто, не се вторачвай, следи за общото й състояние и толкова. Не пропускай, че промени в поведението й и честотата на изхождания дори се влиаят и от възрастта, промените са бързи.

Хубаво изкарване там и да не ми забравиш магнитчето! :) Целувки от нас.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #461 -: Януари 17, 2013, 07:39:49 am »
не си имала дете, което да реве от болка, да гледаш как се гърчи и ти нищо не можеш да направиш.
Аз съм имала и нито лекарства срещу газ, нито Gripewater ( колко съм дала, не е истина :-))  помагат. Изтрещявах от ужас, а детето плачеше истерично. Не казвам да не пробва,майка е, знам, че ще опита всичко, но мисля, че eфект няма, но не мисля и , че  ще навреди. Gripewater  е чай от копър и джинджифил.  Те са написали доза 5мл, а от 5мл чай нищо не може да му се случи.



  
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #462 -: Януари 17, 2013, 08:11:03 am »
Те са написали доза 5мл, а от 5мл чай нищо не може да му се случи.



Именно, няма да изместят кърменето тия 5-10мл., но майката ще е пробвала, на някой им помага, моето дете също не спря да реве.

Елена, не съм имала кървящи зърна и никога не съм мислила да спирам кърменето по такива причини, не ми е познато  :)
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #463 -: Януари 17, 2013, 11:29:39 am »
Теди, синът ми започна да пие вода на 1 годинка. И аз като теб се притеснявах, че в жегите не иска да пие вода, но детето си знае.  Постоянно предлагах вода, но не искаше, чайчета никога не е пил. Кърми си детето и не се притеснявай толкова. Вода приемат и от кашите( ако даваш каша) както и в пюретата също има вода.

Боги, пробвала съм всички изброени "помагала" за колики. На Жорко нищо не му помогна. Може би леко  облекчение имаше само от Саб Симплекс и Еспумизан.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #464 -: Януари 17, 2013, 15:16:26 pm »
И на нас нищо не ни помогна срещу коликите на баткото. На мен ми помогна, когато осъзнах, че нищо не може да се направи. Девойката ми пък няма колики. Съвсем различно и много по-лесно е без тях.  :D

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #465 -: Януари 17, 2013, 22:29:50 pm »
Здравейте!Няма кой да ми даде съвет.а и нямам време да се ровя в нета,за което благодаря предварително за отговорите!Моето бебе е на 8 седмици(на кърмене сме).От 3 дни започна да спи вечер по 5 часа и гърдите ми се пълнят доста.Искам да попитам,ако се случи да не се събуди цяла вечер дали трябва да стана по някое време да се изцедя за да не ми намалее кърмата(или е по-добре да събудя бебо за да я нахраня).Ако започне да заспива в 21ч.и да се събужда в 6ч сутринта-ще започне ли да ми намаля кърмата,не е ли вредно,че и гърдите ще са ми препълнени за такъв голям интервал. Бях започнала в началото да се цедя и да давам от шишенца,но от около 2 седмици сме на гърдите без никакви шишета.През деня се кърмим на около 1.5-2-2.5-3часа.Правим по 8-9 кърмения за 24ч.
   
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #466 -: Януари 17, 2013, 23:31:26 pm »
zyza, радвай се, че бебето спи по повече, вероятно няма да продължи дълго, но както се казва берекят версин  :)

след като чувстваш дискомфорт изцеждай по малко, само колкото да те облекчи. на мен не ми се налагаше да го правя често, но аз просто оставях да си изтече и сменях по н броя тениски. идеята да изчеждаш само до облекчение е, че така правиш две неща
1 не ти е неприятно/болезнено/няма риск да се запушат канали
2 тялото "разбира", че в момента за този период от денонощието няма нужда от толкова кърма. това не означава, че кърмата ти ще намалее изцяло или, че ако след две седмици (или повече, дай боже), детето реши да върне нощно кърмене няма да може да си получи храненето и да възобнови нужното му количество кърма.

няма да ти намалее кърмата ако сте само на кърмене, без други течности и добавки. съвсем добър ви е ритъмът на хранене, дано продължи да спи така добре

още една препоръка - опитай да изцеждаш на ръка - има клипчета в youtube - така поне няма да трябва да чистиш и стерилизираш помпа. другият вариант е просто топъл душ и колкото изтече, толкова. разбира се, ако усетиш болка, бучка или нещо такова, вече това е друг въпрос и ще трябва да се изцеждаш, докато мине, ако е запушване, но това ако се наложи ще го мислим.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #467 -: Януари 18, 2013, 02:11:57 am »
снощи прочетох нещо, което не знаех, превела съм го, ако на някого му е интересно, авторът е педиатър, мисля професор в испания, накрая е и линк към книгата:


Кърмене «а ла карт»: защо да не се спазва стриктен режим

Режимите за кърмене са мит. Имаше време, когато се мислеше, че бебетата трябва да се кърмят всеки три часа, или всеки четири часа и за точно десет минути на всяка гърда! Някога чудили ли сте се защо десет минути, а не девет или единадесет. Очевидно е, че това са закръглени цифри. Така че, как така стана, че повярвахме, че «закръглена цифра» е «точна цифра»?

Разбира се, възрастните никога не се хранят «десет минути от всяко блюдо всеки четири часа». Колко време ни трябва на нас да приключим с храненето си? Ами, това зависи от това колко бързо се храним! С децата е същото. Ако те сучат бързо, може да изкарат по-малко от десет минути и ако сучат бавно ще им трябва повече време.

Ние наистина се храним в определено време, но само защото работата ни принуждава да организираме графика си по този начин. Обикновено, когато имаме свободен ден, прескачаме обичайният си режим без изобщо да застрашаваме здравето си. Въпреки това, все още има хора, които вярват, че бебетата трябва да свикнат срежим и говорят с отнесени референции към дисциплина или добро храносмилане.

За възрастния, храната може да почака. Метаболизмът ни ни дава възможност да чакаме за следващото ни хранене и храната ни ще бъде същата сега или след час. Но детето ви не може да чака. Пристъпите му на глад са спешни и храната му се променя ако храненията се забавят. Човешкото мляко не е мъртва храна, а жива тъкан в процес на непрестанна промяна. Маслеността на млякото се увеличава в течение на кърменето. Първото мляко е с ниска масленост, а млякото към края на кърмене е с по-високо маслено съдържание; може да е с до пет пъти по-висока масленост.

Средното маслено съдържание на всяко едно кърмене ще зависи от четири фактора: ще намалява колкото по-дълго време е минало от последното кърмене (по-дълъг интеревал, по-ниска масленост); и ще ще се увеличи с концентрацията на масленост към края на предишното кърмене, количеството мляко, което бебето е приело редишното кърмене и количеството, което е поело в настоящото кърмене. Според отличният преглед на Woolridge върху физиологията на кърменето четирите фактора , които влият върху маслеността на млякото са следните:

1.   Интервал от предишното кърмене
2.   Масленост в края на предишното хранене
3.   Количеството мляко, поето по време на предишното хранене
4.   Количеството мляко, поето по време на настоящото хранене

Когато детото се храни от двете страни, то рядко изпразва втората гърда. Можем да опростим това и да кажем, че то пие две-трети нискомаслено мляко и една трета сметана. Ако то поеме мляко с ниска масленост (и, следователно, с по-малко калории), бебето може да приеме по-голямо количество и, следователно, да консумира повече протеин. Всъщност бебе, което изпива 50 мл (1.5oz) от двете гърди не е поема същото (количество и качество мляко – б.пр) като бебе, което поема 100 мл (3oz) само от едната гърда; и диетата на бебе, което поема 80 мл (2.7 oz) всеки два часа ще бъде тотално различна от диетата на бебе, което пие 160 мл (5.4 oz) всеки четири часа.

Контролиращите композицията на млякото все още се изучават и верояно това, което не знаем все още е повече, от онова, което знаем. Например, забелязвано е, че едната гърда често продуцира повече мляко с по-високо съдържание на протеин в сравнение с другата. Може би това е само съвпадение или вероятно детето ви може да си избира , като суче повече от едната или от другата страна, хранене с повече протеин.   

А вие си мислехте, че детето ви винаги получава една и съща храна? Мисли ли ли сте, че е скучно да прекараш месеци, пиещи само мляко. Е, не е така с майчиното мляко. Детето ви има на разположение голям избор от неща «от менюто», от които да избира, от лека супичка до сметано десерт. Доколкото бебето не може да говори (или пък гърдата да го разбере), бебето дава поръчката си по три начина:

1.    Чрез количеството мляко, което то изпива на всяко хранене (тоест суче по-кратко или по-дълго време и с по-голяма или по-малка интензивност)
2.   интервалът между две хранения
3.   сучене от едната или от двете гърди

Това, което детето прави когато е на гърдата, за да поеме точно това, от което има нужда е чисто инжинерство. Детето има тотален и перфектен контрол върху диетата си дотогава, докато може да променя свободно променливите. Това означава хранене на поискване: да оставим детето да реши когато иска да суче, колко време иска да суче и дали иска едната или двете страни.

Когато детето не е оставено да контролира механизмите, през по-голяма част от времето то успява да получи адекватна диета като маневрира другите две променливи. В един експеримент, бебета били държани само върхе едната гърда на хранене в продължение на една седмица и на двете гърди следващата (реда на всяка седмица е бил случаен). На теория, бебетата би трябвало да са приели много повече високо маслено мляко по време на дните, когато са били държани само на едната страна, в сравнение с дните, когато са им били предлагани двете страни. Обаче, бебетата спонтанно променяли честотата и продължението на храненията си и били способни да приемат подобни количества мазнина (но различни количества мляко).

Но ако бебето не е оставено да променя честотата и продължителността на храненията си и ако не е оставено да решава дали иска да суче от едната страна или и от двете, то е загубено. То няма да пие млякото, от което има нужда, а ще трябва да се оправя с каквото му се даде. Ако диетата му е твърде отдалечена от реалните му нужди, то ще има проблеми с наддаването или ще прекарва дненят си гладно и плачливо. Това е причината, поради която кърменето по режим рядко сработва и колкото по стриктен е режимът, толкова по-катастрофален е резултатът. Бебетата имат нужда да се кърмят не по точно време; само товагава могат да получат балансирана диета.
От първият си ден, макара че изглежда, че просто пие мляко, детето ви си избира диетата от широк спектър от избори и то винаги избира разумно, както по отношение на количеството, така и по отношение на качеството.

Carlos Gonzales,
My Child Won't Eat
http://www.amazon.co.uk/My-Child-Wont-Eat-mealtimes/dp/1780660057
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #468 -: Януари 18, 2013, 10:26:20 am »
zyza, подкрепям Елена. Радвай се сега на спящото бебе, че не се знае какви време ще дойдат ;) (не го пиша с цел, да те плаша). Много си му е хубав ритъма на бебо, чак ти завъждам благородно :)

Елена, благодаря за труда, който си си направила да преведеш това. Наистина е интересно. До сега си мислех, че когато малката предпочита с дни само едната гърда, е заради зъбките, но сега разбирам, че причината може и да е друга ;)
[/url]
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #469 -: Януари 18, 2013, 12:48:56 pm »
Здравейте момичета! :)
Имам следния въпрос и ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен на моя проблем - ще моля за мнение и съвет.
Както е видно от подписа ми, бебка е на 21 дни, изключително на кърмене е, не предлагам като добавка вода, сокчета и т.н. Към момента наддава чудесно на тегло, даже сме леко закръглени  :lol: Кърмим се 7-9 пъти в денонощие, на поискване и въпреки това тя си изгради режим на хранене през около 2,5-3 часа. През деня имам кърма, малката ме изсуква почти изцяло, нахранва се добре, спинка около 2,5-3 часа между храненията и така до следващия "зов" за мляко  :D
Не всеки път успявам да изцедя голямо количество след всяко кърмене, дори има моменти, в които едва "събирам" около 20 мл. от двете гърди. Въпреки това, за 1 ден събирам и замразявам около 120 мл. кърма.
От 3-4 дни обаче забелязвам, че вечер, след кърмене от двете гърди, бебка сякаш остава гладна. Нервна е, върти главичка и отваря широко уста - струва ми се типично поведение за гладно, недонахранено бебе. Пробвам да изцедя, но както се казва гърдите ми не пускат дори и капка кърма. Малката се успокоява, запсива и след 1 час следва рев за ядене. А кърма почти нямам, гърдите ми са меки и "празни". Принуждавам се да извадя запасите от фризера и да я нахраня. Изпива около 100 мл. и заспива дълбоко. И най-странното е, че това се получава точно в часовете между 19:30 и 23:00. През деня никога не сме имали такива проблеми - да плаче, че не й стига млякото. За храненето около 00:30 часа и последващото нощно хранене няма никакъв проблем - гърдите ми вече са пълни с кърма, малката хапва доволно, няма рев, че е гладна и си заспива.
Снощи реших да пробвам следната схема - накърмих я около 19:30 часа, отново като че ли остана гладна. В 20:30 се събуди с рев. Вече бях подготвила и размразила кърмата - общо 150 мл., изпи 40 мл. и заспа дъблоко. В 23:30 часа се събуди, изпи остатъка от 110 мл. и отново заспа. Вече доволно нахранена спинка до 04:00 часа.
Тъй като последното кърмене беше в 19:30 часа, след топъл душ се изцедих около 23:30 часа. Гърдите си усещах все така меки и празни. За 4 часа пауза, двете гърди пуснаха общо количество 65 мл.  8O
Ми как да не остава гладно детето, като майка й едва пуска мляко  :(
За нощното кърмене гърдите ми вече бяха твърди като камък, пълни с мляко, бебка си хапна стабилно и спинка до 08:00 часа.

Извинявам се за дългия пост...просто съм в чуденка   :ask:- защо вечер, в рамките на 4-5 часа нямам кърма?
Пия много течности, сигурно стигам до 3 литра на ден, правя топли компреси...уж всичко по книгите, дето се вика, и въпреки това...
Още веднъж извинете, че стана дълго  :oops:
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #470 -: Януари 18, 2013, 13:28:24 pm »
Марморанка, нормално е вечер да намалява кърмата.
От двете гърди ли храниш на ядене? Това стимулира производството и дава възможност детето да поеме първо задното мляко.
Не цеди след кърменията в следобедните часове. така ще има повече за изсукване, а не от шише.
Хапвай повече протеини. При мен това дава резултат. Аз пия и добавка Ескимо 3 + Фенугрийк капсули. Добавям и 2-3 чаши лактогонен чай следобяд.
Вечер имате и колики според мен. Щом наддавате добре, може това да е причина за плач.
Оригвай добре преди лягане вечер. Може да пробваш да я оставяш да спи по корем. това успокоява коремчето.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #471 -: Януари 18, 2013, 13:38:29 pm »
мишанта, имаш кърма, спокойно, просто вечер кърмата е по-малко като количество по дефиниция, но е с по-високо маслено съдържание. затова често децата вече искат да се хранят през час, час и половина, това е напълно нормално. колкото повече даваш добавки, обаче, толкова повече ще ти намалява кърмата и наистина няма да имаш, просто защото тялото ти получава "съобщение", че в този интервал вечер нямаш нужда от кърма (няма стимулация на кърмата). 65 мл за бебе на под един месец са пир  :). погледни му юмручето - ей това му е капацитета на стомаха, така че това количество му стига. освен това, когато помпаш се изцежда по-малко кърма отколкото когато бебето суче (обяснението е, че както не могат да направят ам, сравнимо с човешката кърма, така и не могат да уподобят ефективността на сукането с помпи).

това, че гърдите ти са меки, не означава, че са празни. напротив, това, че са твърди означава, че са препълнени и имаш проблем (т.нар. engorgement) и е добре да сложиш бебето на гърдата или ако то спи и ти е много некомфортно да се изцедиш. моите гърди в момента са като празни найлонови торбички, но дъщеря ми е на 19 месеца и има дни когато изглежда, че е само на кърма.  :)

та, според мен, храни си детето винаги, когато мислиш, че е гладно. ако е изпразнило гърдата, то ще пусне и ще ти покаже, че иска следващата.

ако искаш да се цедиш и да имаш запаси - цеди се веднъж на ден, след кърмене в горе-долу едно време. нека това наистина ти е запас - тоест когато те няма и тн, а когато ти си наоколо, давай си на детето гърдата. така се регулира най-добре лактацията. нормално е толкова малко бебе да спи на пресекулки, спокойно. успех :)
така че, аз бих ти казала

white, писали сме заедно, според мен толкова малко бебе е опасно да се оставя да спи по корем, защото не може да се обърне само, ако има проблем с дишането.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #472 -: Януари 18, 2013, 13:41:22 pm »
Marmoranka, аз цедя мляко през ноща, след като я накърмя...излиза около 100-120 мл. Така през деня нямам проблеми с количеството кърма и стига до вечерта. Е, отделно пия и сминдух и хапвам повечко месо, но стимулацията нощем сякаш е най-ефективното средства за увеличаване на кърмата през деня.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #473 -: Януари 18, 2013, 15:14:02 pm »
white, писали сме заедно, според мен толкова малко бебе е опасно да се оставя да спи по корем, защото не може да се обърне само, ако има проблем с дишането.
Не е нужно да може да се обръща. На тази възраст могат да си въртят главата и това им е напълно достатъчно.
И трите ми деца са спали по корем. Второто и третото още от раждането. С баткото просто не ми дойде на ум да го направя и така носихме на ръце по цели дни и нощи. :wink: Освен това в тази поза се избягва опасността да се задавят от върната храна. Също е по-лесно да се оригнат.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #474 -: Януари 18, 2013, 16:40:41 pm »
не знам, тук непрекъснато говорят, че най-голям фактор за намаляването на внезапната детска смърт е кампанията за поставяне на децата по гръб и ограничаването на пушенето. идва едно време, когато сами си се обръщат, но това е друго. ако идеята е да се затопля коремчето, начини бол. само казвам, не споря  :)
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #475 -: Януари 18, 2013, 18:43:52 pm »
Аз поръчах на мъжа ми да ми купи фенугрийк и той доста обикаля из аптеките, но никъде не можа да го намери. Да ви попитам вие от къде го купувате? И при мен проблема е вечерното кърмене. Снощи детенце си плачеше от глад след кърменето и не бяха колики.

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #476 -: Януари 18, 2013, 18:56:42 pm »
Reevs аз си гом поръчах от билки.бг, но мисля че ефекта на сминдуха на чай е по-голям, защото тези таблетки също са  сминдух
Моя е такъв, бързо пристигна, с доставката е 20 лв.
http://bilki.bg/product/4975/sminduh-semena-100-kapsuli-imunostimulator.html

Иначе като подправка може да го намериш в Карфур и Кауфланд, е сигурно и в другите по-големи магазини, 20 ст. е пакетчето.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #477 -: Януари 18, 2013, 19:39:15 pm »
Момичета,да ви се похваля че проблема с не пиенето на вода и не пишкането е отстранен:)Момата разбра,че тук е топло и трябва да се пие:)Е,не е много ама достатъчно,че да мокри добре памперсите.
ЗУЗА, моята Жаки спря да да се храни през нощта,когато беше на 2 месеца,последното и хранене е в 21,а първото в 06 часа,кърмата ми не само не е спряла,ами продължавам ад се будя сутрин с мокра пижама,тече много.Никога не съм се цедила,два пъти ми се запуши канал с Лецитин  с оправих и по често слагане на гърда.
И двете ми деца спят по корем от самото си раждане,колкото и да обръщам малката по гръб не заспива.Между другото и аз и мъжа ми спим само по корем,явно е наследствено:))
Жбрули,купила съм вече магнитче,ще ти го пратя само да си дойдем живи и здрави,добре че не си поръча някоя масажистка,че щеше да ме озориш:)))
Кърменето ни се установи 5 кратно през около 4 часа с пауза през нощта от 12 до към 8,дали е нормално за нейната възраст да яде толкова малко?На обяд хапва 60 грама зеленчуково пюре и суче после.Имам въпрос за храненето,ама ще питам в другата тема.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #478 -: Януари 18, 2013, 20:31:02 pm »
теди, ако тя така в момента е установила кърменето (а не ти спазваш някакъв режим - т.е. не й ограничаваш достъпа до гърдата, не даваш залъгалки при знаци за глад) нямате проблем. те доста променят желанията си, а по-принцип и им намаляват нуждите от храна, защото по-малко растат след шестия месец (преди да скочите, че е точно обратното, вж книгата, която съм цитирала по-горе там има разлика в нуждите по кг и по възраст). освен това, прави пюретата с мляко и я храни преди да й даваш пюре, така ще си напълно спокойна, че тя си взима своето, запознава се с нови вкусове и няма значение точно колко лъжички пюре е изяла.  :)
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #479 -: Януари 18, 2013, 21:41:48 pm »
Аз поръчах на мъжа ми да ми купи фенугрийк и той доста обикаля из аптеките, но никъде не можа да го намери. Да ви попитам вие от къде го купувате? И при мен проблема е вечерното кърмене. Снощи детенце си плачеше от глад след кърменето и не бяха колики.
От София ли си?
Аптеката се намира зад пазар Красно село. Можеш и онлайн да ги поръчаш от същото място: http://bilki.bg/product/4975/sminduh-semena-100-kapsuli-imunostimulator.html

Аз да ви се оплача моето човече какви ги върши четвърти ден вече- не иска да суче!!
Само ли се отбива това дете, не знам, ама главата ме боли вече.
Цедим с помпата като преди една година, за да не пропускам аз уж хранене. И от шишето не иска после.
До оня ден се кърмим по 7 пъти на денонощие, отделно другите "мезенца", сега две кърмения поне не ни се случват. Усещам и аз, че ми намалява кърмата. То е крайно време да заместя вече хранене, така като гледам обедното кърмене ще отпадне скоро, но ме шокира начина, по който сам инициира това.
При вас как се случва този процес?
Дали се отбива сам или просто момента му е кофти? Зъбите малко му създават дискомфорт, но вместо да търси да суче повече, той прави точно обратното.
Сега в момента спи, последното му кърмене беше в 15ч, в 18ч отказа да суче и заспа гладен. За мен е гладен, толкова време....