0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #140 -: Декември 18, 2012, 18:33:48 pm »
И аз имам същия проблем  :( Кърмя я на поискване, има 4-5 наакани памперси дневно, 1 по-дълъг сън 4  часа и аз очаквах, че всичко ще е наред, но днес като я претеглиха се оказа, че е наддала само 350 гр. и педиатъра предписа дохранване с адаптирано мляко. Притеснявам се, че по този начин кърмата ще започне да спира След като се прибрахме от лекаря я накърмих и предложих мляко от шишенце, но тя отказа. Какво да правя, дали гладува детето   ?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #141 -: Декември 18, 2012, 18:37:42 pm »
Reeves, Dragony, уверете се, че наддаването се смята върху теглото при изписване, не при раждане.
Друг съвет ми е трудно да дам, предстои ви трудно решение.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #142 -: Декември 18, 2012, 20:18:15 pm »
Аз дадох адаптирано мляко колкото и да ми е мъчно. Тя си го изяде. Не мога да се примиря с мисълта, че детенцето ми е гладно и недохранено. Иначе теглото го смятаха върху теглото от изписването. Не предполагах, че е толкова трудно :( Сега целта ми е да увелича кърмата и с цедене да я дохранвам с кърма, но засега ще дохранвам с адаптирано мляко. Не съм толкова смела да продължавам да я държа гладна. Макар, че тя не реве след хранене.

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #143 -: Декември 18, 2012, 20:21:07 pm »
Reeves и Dragony,защо не правите пробно кърмене при педиатъра? Аз когато видях, че бебето плаче и си смучи юмрука отидох на пробно кърмене и се оказа,че сучи малко. За мен тогава беше обяснимо заради големи болки и много запушвания. Точно в този период ми беше секнала малко кърмата. Иначе ние наддавахме първите 3 месеца по 1 кг/месец.Вкючих му малко адаптирано мляко като беше на месец и половина . Първо му дадох по 300гр/ден, а после по 200гр.Детето си го пие с апетит и него, но моето по-обича кърмата или просто да цока от гърдата. Направо си е цицоман :lol:
 За увеличаване за кърмата аз мисля, че много помага нощното кърмене. Ние и сега се будим по 2-3 пъти презноща и затова спим заедно всичките :lol:Легълцето е повече за декор, понеже имаме балдахим :lol: Така и не успяхме да го накараме да спи в негово легло :?
Reeves,mоето мнение е, че щом ти се твърдят гърдите и те болят ти имаш кърма, но е възможно заради болките да ти е секнала малко и бебето ти е още малко и не може да засучи хубаво . Моето има вече 7,300кг и още се бори когато имам запушен канал:(. Направо ми е жал за него когато го виждам как дърпа и се нервира:( А има жени , които толкова лесно кърмят децата си...ей, при мен трябваше и това да е трудно:(
Успех ви желая и не се отказвайте! По-добре с дохранване отколкото изцяло на адаптирано мляко!
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #144 -: Декември 18, 2012, 20:29:54 pm »
Момичета,за колко време са наддали тези грамове бебките?След ,като акат ,пишкат и са спокойни няма как да не им стига кърмата.Драгони,най -сигурния метод,ти си го приложила,след кърмене предлагаш и шише,ако го отказва не е гладна.Сега ви е най тежкия период,началото наистина е много трудно,но след 40-я ден и по-скоро към 2-я месец всичко се подрежда и кърменето става много леко и приятно.Рийвс,пий Лецитина по-редовно,докато се регулира кърмата,аз наскоро пак се събудих с мокра пижама,щото Жаклин се успа и вместо в 6 се събуди в 7 сутринта:)Чайовете няма да помогнат.Наддаването е много относително,позната акушерка ми каза,че практика в тяхната болница е да изписват бебетата с 200 грама завишено от реалното тегло,нямам идея защо.А и ги теглите на различни кантари,които могат да дават също доста големи отклонения.Наблюдавайте си бебките,ако са гладни ще го разберете:)Дано по-скоро отминат тези тревоги!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #145 -: Декември 18, 2012, 20:40:27 pm »
За увеличаване за кърмата аз мисля, че много помага нощното кърмене. Ние и сега се будим по 2-3 пъти презноща и затова спим заедно всичките :lol:

Напълно подкрепям Ваня - аз още спя с детето си, защото суче по няколко пъти нощем.
Въпреки, че здравият сън още е химера, кърменето върви добре.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #146 -: Декември 18, 2012, 20:55:04 pm »
Теди, как се пие този лецитин? На таблетки ли е? По колко трябва да пия на ден?

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #147 -: Декември 18, 2012, 22:13:15 pm »
Аз дадох адаптирано мляко колкото и да ми е мъчно. Тя си го изяде. Не мога да се примиря с мисълта, че детенцето ми е гладно и недохранено. Иначе теглото го смятаха върху теглото от изписването. Не предполагах, че е толкова трудно :( Сега целта ми е да увелича кърмата и с цедене да я дохранвам с кърма, но засега ще дохранвам с адаптирано мляко. Не съм толкова смела да продължавам да я държа гладна. Макар, че тя не реве след хранене.

Ако детето не плаче и е спокойно след кърмене всичко е наред и не е нужно дохранване.Не може да се смята теглото на два различни кантара, не трябва така с лека ръка да се дохранва! Не препоръчвам пробно кърмене, тогава бебето е напрегнато защото не си е в къщи и храненето става малко насила, също така бебето не е робот и не изяжда всеки път еднакви количества.
Ето заради такива педиатри много майки спират да кърмят рано!

Извинявай Reevs, но твоето поведение е малко .... , как според теб едно гладно и недохранено дете спи спокойно, пълни памперси (акането от въздуха ли е?) и не реве след кърмене? Извинявайте, но това е..., после не се чудете защо нямате кърма!
Просто по някой път полудявам, и аз съм се панирала, но винаги съм се опитвала да мисля трезво и логично!


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #148 -: Декември 18, 2012, 23:18:25 pm »
Reevs,лецитина е на капсули и се пие от 1 до 3 бр/ден , но трябва да е 1200мг. На Валмарк има лецитин 1200мг. Аз пиех в началото по 3 на ден, но сега пия само по 1.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #149 -: Декември 19, 2012, 01:52:39 am »
Reeves, Dragony, не се отчайвайте, напълно съм съгласна с цигу и йоана - след като децата са спокойни, пълнят памперси, спят не може да са гладни. гладното бебе реве. и нищо не може да го накара да спре. ако храните на поискване (не на режим) и не спирате нощните хранения няма причина да има проблеми. ако искате да дохранвате, според мен е по-добре да дохранвате с изцедена кърма. но не разбирам защо е нужно. аз лично никъде не съм срещала "норми" за наддаване на кърмени бебета. същите педиатри, които сега на вас ви казват да дохранвате след месец-два ще ви кажат (както на мен) да сложа дъщеря си на "диета" от плодови сокчета, защото твърде много наддавала 8O. не се сегувам даже ми се дръпна една лекция за анаболните и катаболни процеси и плодовата захар.

щом бебетата са спокойни и си пълнят памперсите не мисля, че имате проблем. не сте лоши майки, нескопосони кърмачки и садисти. днес прекарах половин ден около майки с новородени в група за кърмене. е нямаше една, която да не си мислеше, че прави нещо ужасно погрешно. кърменето "тръгва" когато започнеш да си имаш доверие на себе си и на бебето ти, че вие двете/двамата ще се оправите. затова е трудно в началото, защото всички полудяваме, че не можем да си изхраним децата. за собствено успокоение мерете децата на един и същи кантар един път в седмицата (добре е един и същи ден, горе-долу едно време на деня).

може би е добре някой да погледне децата дали нямат къси юздички на езиците, ако това още не е направено. но и двете имате мляко (дори в повече, че даже и се запушват канали), цедете се след кърмене до облекчаване на гърдите, кърмете нощем и на поискване (ако ще и два пъти за един час, не е страшно, ама хич) и се опитайте да не се самобичувате  :)

сега погледна тази таблица - средното наддаване за седмица 0-4 месеца е 150-240 грама на седмица. това е според СЗО ето вижте тук - http://kellymom.com/bf/normal/weight-gain-metric/

така че дишайте спокойно и си кърмете, децата си наддават добре,оставете дохранването, да не си намалите кърмата. много е вероятно те да гледат по таблици за хранени с АМ бебетата и оттам да идват разликите.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #150 -: Декември 19, 2012, 08:53:10 am »
Момичета, още е дин въпрос - оказва ли влияние жълтеницата за наддаването, защото при бебка тя продължи по-дълго време, дори й давахме глюкоза за да отмине.

Тази вечер гледах да я кърмя дори по-често от друга - на всеки 2 часа...но нямах успех, събуждам я, тя цока 5-10 мин и заспива отново и повече не можех да я събудя. Имам чувството, че откак казаха, че трябва да яде повече, тя пък не иска...и стиска устата (това никога не беше го правила) без значение дали давам гърда или шише ...ако пък не е гладна, а аз я натискам да яде...има ли опасност да преяде?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #151 -: Декември 19, 2012, 09:18:43 am »
Не се дава глюкоза! Толкова малко бебе не може да разгради образуваните въглехидрати от глюкозата и това води до много газове, надут корем и колики. При жълтеница най-доброто "лекарство" е кърмата. Жълтеницата се изчиства с изпражненията, така че повече кърма - повече акане. Е как да качва едно бебе, което приема нещо, което не може да усвои?!
Севи повече от месец беше с жълтеница.

Успокойте се, момичета, наистина първите два месеца са най-трудни. Доверете се на майчиния си инстинкт, гледайте си бебенцата, те ви показват най-добре от какво имат нужда. Никой друг човек не може да ви каже дали е гладно бебето или не.
[/url]
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #152 -: Декември 19, 2012, 16:32:52 pm »
Драгони, жълтеницата може да окаже влияние върху това колко събудено е бебето и оттам колко често яде. не я насилвай, колкото повече я насилваш , толкова по-вероятно е да се превърне кърменето в "задължение", не в удоволствие и за двете ви. и друг път се е случвало бебета да отказват гърда, ако са насилвани. храни си я на поискване, спри глюкозите и водите и добавките, карайте си само на кърма, няма по-добро за нея и за теб в момента и ще видиш, че всичко ще се нареди. дори се оказва, че тя си наддава добре, така че, дишай спокойно и кърми на воля :)
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #153 -: Декември 21, 2012, 08:05:35 am »
Здравейте, момичета! Много се радвам, че има такава тема и се надявам да ме приемете при вас!
Днес ни изписват и си задавам въпроси относно дохранването. Имам кърма и децата сучат с удоволствие и заспиват на гърда. Тук в Шейново ме карат да ги слагам на гърда по 10 мин. и после да им давам добавката от АМ. И на двамата АМ не им допада. Айде младежът го яде, човек е по-лесно да го излъже. Но девойката откровено му се мръщи, стиска устни, бута с езиче, а каквото успея да дам се избутва от изплезения език с подвита горна устна навън. Честно казано предпочитам да си се кърмим и затова ги оствавям по 15 мин. на гърда. Ще ми е полезно да чуя и вашето мнение. Имам и два други въпроса. Трябва ли да си купя специален кантар, за да ги тегля и какво мислите за едновременното кърмене от двете гърди? Просто понякога ревват едновременно и това ми беше досега единствен вариант. Или да си купя помпа и да изцеждам кърма, за да има шише за втория ревнал?
Май много въпроси станаха.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #154 -: Декември 21, 2012, 08:33:02 am »
Боги, радвам се, че те "виждам". Кърми си децата щом имаш кърма, не ги дохранвай. Оставяй ги и по 20мин, ако сметнеш че не са се нахранили - те си показват. Аз кърмих моите едновременно - слагах ги на 2 големи възглавници и си ги придърпвах така, понеже бях сама и нямаше кой да ми ги подава. Ако имаш помощник, ще ти е по-лесно. Това е начина първо да си спестиш едни 20мин между храненията и второ да не се притесняваш, че докато храниш едното, другото ще писне от глад. Другия вариант е да имаш винаги изцедена кърма и на единия да даваш да суче, другия с шише, после обратното.
Цеди след всяко хранене, знам че няма да имаш време за нищо друго първите 3 месеца, но така ще имаш достатъчно кърма за двамата без да се дохранвате.
А все пак, ако се налага да даваш АМ - смени го, може просто да не им допада вкуса.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #155 -: Декември 21, 2012, 08:53:54 am »
Честита ти двойна радост, Боги, да са ти живи и здрави малките сладури!

Виждам, че усещаш кое е най-доброто за бебенцата ти и че имаш желание да си ги кърмиш. Това е чудесно и ние ще помагаме с каквото можем!

Женското тяло е създадено спокойно да може да си откърми едновременно две бебета - за това имаме две гърди (а историята познава и кърмене на тризнаци). Забрави какво са ти казали в шейново - определено там са искали да са сигурни, че бебетата ще качат достатъчно, за да могат да ви изпишат бързо. Не им се е занимавало, а и може да не са запознати как става кърмене на близнаци. Остави бебетата да сучат колкото време си искат и когато си поискат. Не гледай часовника и не им засичай време - бебетата си нямат никакво понятие от часовници, те си знаят най-добре кога и колко им се суче. А и това е най-добрия и естествен начин да ти се регулира кърмата.

Питаш и за едновременното кърмене - няма какво да му се чудиш. Ако има кой да ти подаде бебетата и ако на теб ти е удобно, значи това е вашия начин да се кърмете. Можеш да потърсиш в интернет пози за кърмене в тандем.

Вече си видяла, че малката не е чак толкова глупава, щом отказва добавка (от която няма и нужда де). Довери се на бебетата си и на себе си. Началото ще ви е трудно, но на всяка от нас ни е било трудно.
Най-добре е бебетата да сучат от гърдата, така че ако нямаш напрежение в гърдите след кърмене, помпа няма да ти трябва. Но тъй като са две бебета, предполагам че няма да имаш нужда от цедене след кърмене.

Не е нужно и да си взимаш кантар - така само ще си усложниш живота. Не е необходимо честото теглене на бебетата - това може само да те обърка. Напълно достатъчни са тегленията на консултациите. Не препоръчвам и пробно теглене, тъй като на всяко кърмене бебето изсуква различно количество мляко. И ние като големи хора ядем различно количество храна
 
Ето тук намерих полезна информация за кърмене на близнаци http://zabliznacite.wordpress.com/2012/10/02/ednovremenno-karmene-na-bliznaci-videoklip-pozi-saveti/
[/url]
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #156 -: Декември 21, 2012, 09:11:08 am »
Краси, цеди се след всяко хранене не само, за да се доизцеди останалото мляко, а и за да се увеличи лактацията. Повярвай ми - има нужда от цедене след всяко хранене.
Боги, ако искаш прати ми на лс скайп, мога да ти пратя нагледен материал  :lol:
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #157 -: Декември 21, 2012, 10:00:48 am »
Явно ще трябва да си взема помпа. Малката иска кърма, но се изморява да суче. Може би с шише ще й е по-лесно. Предложения каква да бъде помпата?
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #158 -: Декември 21, 2012, 10:10:28 am »
Явно ще трябва да си взема помпа. Малката иска кърма, но се изморява да суче. Може би с шише ще й е по-лесно. Предложения каква да бъде помпата?
На ток на Медела.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #159 -: Декември 21, 2012, 10:16:24 am »
Вземи си електрическа, аз имах ръчна Авент, но ме боляха ръцете, след втория месец свикнах на ръка да се цедя и се справях доста по-бързо.