0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #20 -: Септември 12, 2012, 12:35:55 pm »
Кокиче, какъв е тоя изрод да ти прави забележка за такова нещо! Ми нали за това са мивките .. да се мият изцапани хора! Та нейните ръце, дето си ги е измила след ходене до тоалетна, по-чисти ли са били, че тя си ги мие в общата мивка? Нали има чистачи в този хотел и т.н. Аман от акълии значи.


Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #21 -: Септември 12, 2012, 12:48:03 pm »
Раши,
аз бях съгласна с нея, че това трябва да го свърша в хотелската стая. :oops: Така и вършех предните дни (на два пъти :wink:). Но последния ден, поради факта, че сме освободили стаята, се наложи да свърша тази неприятна работа в общите тоалетни. Ами явно си загуби апетита за обяд жената, виждайки едни наакани слипчета на мивката и дупето на Косьо. :oops: :lol:

Инке,
поради тази причина Косьо си изкара това лято в къщи само по тениска, без слипчета. Защото си го знам, че ака, където му дойде, най-често на пода в детската. Ами по-лесно ми е да почистя пода, от колкото да пера изцапаното му бельо и да вдигам Косьо на мивката, че ми натежа вече. :wink: но както казах, в къщи вече ситуацията е овладяна. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #22 -: Септември 12, 2012, 13:24:20 pm »
Кокиче, синът на Инке е на почти 3 години. :)

Инке, търпение и здрави нерви е работата. И говорене, много говорене.
При нас цялата работа се получи за около месец, като същински напредък видях, когато изцяло свалих памперса. Първите дни свалях памперс само в къщи, а когато излизахме на разходка или за яслата му го слагах. Е, не се получаваше - веднъж каже, другите два се пълнят гащите.
После, след доста изпрани пълни гащи, реших да действам кардинално и да не го слагам въобще, както други момичета тук бяха споделили. Добре, че и лелката в яслата се отнесе отзивчиво към намерението ми и така за седмица се получи работата. С много малко пропуски, при това.
По мое мнение, координираните действия между мен и нея, спомогнаха най-много за отказването на памперса. Също си мисля, че му повлия и това, че му давах за пример приятелчета или други близки деца, които вече не носят памперс и сами си казват, когато имат "пиш".
Сега вече ми се вижда много лесно, но тогава имаше дни, в които бях готова да го оставя да си ходи с памперс до абитуриентския си бал. Една позната се майтапеше, че ако аз не успея, то след време мацките ще му "свалят памперса", като вземат да му слагат презервативите.

Здрава да е седмицата за малки и големи!
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #23 -: Септември 12, 2012, 14:09:47 pm »
Ема, много усмивки и радост в новата къща :)

Кокиче, няма да е заслабнала тази дама, споко :lol:

Инке, аз действах с изцяло махане на памперса, запознаване какво се прави в гърнето (не че не знаеше, но го ползваше за игра) и след 15 000 подред обяснение му заявих, че всеки път щом свърши нещо извън гърнето хем ще изяде шамар по дупето, хем ще помогне в чистенето. Две кофи с белина, 10 шляпвания по дупето и 3 часа по-късно реши, че говоря сериозно. На следващия ден се изпусна веднъж в гащите и отнесе мъмрене, не шамар,но почисти. На третия една голяма работа, разбра как се пере (седя до баща си да гледа, вместо да играе) и повече нямаме инциденти. Изключая един път в който му дадох Капи Праскова и стана мазало.
[/url][/url]
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #24 -: Септември 12, 2012, 14:54:12 pm »
На Николета обяснението защо е голяма (на което много държи) беше, че „зищоту имам гащи“. Разбирайте няма памперс. Никога не е акала в гащите, защото още преди да махнем памперса си искаше гърнето за голямата нужда. Никога и не е играла с гърнето. Знаеше, че то е само за пишкане и акане.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #25 -: Септември 12, 2012, 15:28:04 pm »
Привет от нас!:):):)

Някъде средата на седмицата ви пожелавам здрави деца и спокойни майки!

Ема, честит нов дом, много моменти на радост и споделености в него!

Аз подарих на децата още седмица свобода на село, следващата ще пуснем
необходимите изследвания и на 24.09 ще започнат нов живот...
Имам едно усещане, че Везаров ще оглася първия етаж на детската,
а Везарова втория, но ще съм щастлива да бъда опровергана!

Инке, съвет не мога да ти дам, но според мен щом има
някаква спирачка, освен да говориш и обясняваш, друго не можеш да направиш!
Калина става на 3 след месец, без памперс дневен е от година,
суха е нощем едва от месец...всяко дете отделна планета!

Усмихнат и спокоен ден!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #26 -: Септември 12, 2012, 17:27:18 pm »
Весела седмица и от нас! :)

При нас учебната година стартира с лек фал старт за Стефан. Понеделник ми звъннаха в 11 да си го взема, че бил с разстройство и си го взех - разстройство не видях ама се гледахме 2 дена в офиса и днес ново начало :).
Освен това посетихме и зъболекар скоропостижно, след като Стефан геройски се приземи на горни зъби от домашната пързалка. Слава Богу от падането няма повреди, но за сметка на това е с 4 кариеса на същите тези горни предни зъби (аз тайно се надявах да е зъбен камък). Зъболекарката заключи, че е твърде малък и див и на този етап е абсурд да се правят, само с пълна упойка имало шанс. А на Ели зъбките са пИрфектни, даже е изкарала шестите зъби :). И тук стигам до извода, че това със зъбите си е до ген, Стефуняка е взел моите и на баща ми "прекрасни" зъби, а Ели тези на баща си. Аз от малка съм по зъболекари с кариеси, на 15 ми сложиха коронка, а на мъжа ми на 15 са правили първата пломба... Иначе, кварталната зъболекарка, беше много мила и определено имаше подход към децата, пръскаше им на пръстчетата водичка от машинката да видят какво се прави на зъбите и ме посъветва да водя Стефан с мен когато аз ходя на зъболекар за да свиква, но това не мога да си го представя как ще стане, защото не мога да крещя с отворена уста да не пипа тук и там ;). И двамата бяха супер доволни от посещението, но Стефан въпреки че му прегледаха зъбите си отваряше устата за по 2 секунди, че то с широко отворена уста не могат да се задават въпроси ;)

Инке, Мишето най-правилно ти е казала, всяко дете си е само за себе си. Моя калпазанин още е с нощен памперс и сутрин е мокър. Сестра му на 2 години и 11 месеца махна и нощния - месец след дневния.

Ема, само прекрасни моменти да имате в новата къща! :)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #27 -: Септември 12, 2012, 18:28:10 pm »
Уф, знам аз, че търпение му е майката, но той е вече на 2г. и почти 11м. и говори като поне 4 годишен- не му минават номера от сорта на "Ще го изчистиш!" или "Така правят само бебетата!",освен това по отношение на това действам изключително деликатно- не искам да става с някакъв вид принуда, по-скоро го обръщам на забава, защото не ми се иска да го мисли за нещо неприятно, което го насилват да прави.С пишкането сработи за няма и два дни- казва си, ходи си сам до тоалетната, че даже и си мие ръцете- ама другото...А на всичкото отгоре е такъв модел, че го прави поне 2 пъти на ден, най-често 3  и то все навън...Благодаря за подкрепата!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #28 -: Септември 12, 2012, 23:31:49 pm »
Инке, обнови си лентичката, че се подвеждат хората.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #29 -: Септември 13, 2012, 09:11:09 am »
Привет и от нас;)
Много дъждовно го раздадохме днес, тази вечер като си тръгнах от работа, направо си ми беше студено! За първи път от Април месец!
Моя Зейн изкара двете зъбчета, Лукас и той е с два, надават вой като ни видят да ядем, викам си, само с по 2 зъба са и вече решиха, че всичко могат да ядат! :)
Моята работна седмица започва във Вторник, но на вас каквото ви е останало до Петък, леко да е ;)

*
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #30 -: Септември 13, 2012, 09:19:36 am »
Здрава да е седмицата!При мен е седмицата на доматите :),от което вече ми се гади,но няма как.Митко тръгна от днес на градина,а пък мен ме гепна някакъв отвратителен ентеровирус.Ще трябва да стягам другия и за училище...с две думи малка лудница :D.

Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #31 -: Септември 13, 2012, 14:14:17 pm »
Гальонди ти къде си като местонахождение, че такъв студ бря?

П.С. Зейн и Лукас са ми мнооого любими имена, много им се радвам на момчетата ти :)
[/url][/url]
*
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #32 -: Септември 13, 2012, 22:07:39 pm »
Гальонди ти къде си като местонахождение, че такъв студ бря?
Jasmin_Veni , в Денвър, Колорадо сме, до преди 2 дена беше жега та знае ли се, и вчера като плясна един дъжд, и сви студец! ;)
Благодаря за комплимента за имената на дребните ;)

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #33 -: Септември 14, 2012, 07:34:33 am »
В края на седмицата здравейте и от нас:)

И ние с децата се завърнахме след дълъг престой на село:)

В сряда ходихме да пускаме изследвания за градината, които другата седмица ще са готови и предполагам към 20-ти децата ще са на градина. Много ми е тъжно, че така порастнаха:)
 
Всяка разходка от 3 дни насам е с раничките на гърба:) И все за "градинката" се говори но със сигурност знам, че няма да е така лесно, особено за Дани.

С памперсите при сън никаква промяна при нас:), все така са си пълни но аз не съм ги и мъчила от юли насам да "ги уча". В градината ще ги научат:)

Ема, честит ви нов дом и много спокойствие и щастие в него.


 
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #34 -: Септември 14, 2012, 08:15:31 am »
Влизам и аз с пожелание за успешна адаптация по работните места, по яслите, градините и училищата. :)

Ние бяхме на четиридневна почивка в Албена. Много сме доволни. Мисля, че и децата си изкараха добре. :)

Сега се обръщам с молба:
ако някой види плюшена Мини маус, веднага да ме информира, че търся спешно. Миналия декември бях купила от Карфур и Мики, и Мини, които Дядо Коледа им ги донесе на децата. :wink: Това са любимите плюшени играчки на децата. Михаела навсякъде беше с Мини, с нея лягаше, с нея ходехме навсякъде, вкл. и по почивки. Същото важи и за Косьо и Мики. Но преди няколко дни изгубихме Мини в единия мол. Излишно е да казвам, че се връщах, търсих, разпитвах - няма я Мини маус и това си е. Търсих и да купя нова от Хиполенд, от Кауфланд и от някои книжарници - няма. От персонала на Хипо научих, че през миналата есен в страната е внесено голямо количество и то вече на много места е изчерпано. От тогава - не е имало внос.
Много ви моля, ако някоя от Вас, случайно види такава играчка някъде, да ми каже.
Благодаря предварително. :D

Мини маус съм виждала в джъмбо, защо не провериш и там
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #35 -: Септември 14, 2012, 09:35:22 am »
При нас ситуацията си е трагична.
Михаела започна втора група група в градината. Но не ще да ходи и това си е!
Тази седмица я водих три дни. Ами все по-зле става положението. :( Във вторник и сряда рева през целия път от апартамента ни докато си влезе в занималнята на градината. А в четвъртък още рано идва да ме буди, почти плачейки с думите: "Мамо, не искам да ходя на градина!" :(

Оф, ужас. Убедих я някак си, но и казах, че в петък няма да ходи, а ще измислим някаква разходка. Отивам да я вземам и я питам: "Утре ще идваш ли?"
А тя: "Ми нали се разбрахме утре да ходим на разходка!" :wink: :lol:

Папилио, благодаря ти. :)
« Последна редакция: Септември 14, 2012, 09:37:00 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #36 -: Септември 14, 2012, 09:56:28 am »
Привет и от мен!

Май не съм се записвала тази седмица.

И моят син пуска по някоя сълза сутрин, като го оставя баща му в градината. А последният взима нещата мноого навътре. Аз вече съм свикнала, понеже преди го водех аз, а баща му го взимаше. Сега на мен следобяд само ми се радват. :D Няма вариант да се разменим, защото тази градина затваря в 17 ч. и мъжът ми няма да успява да излиза толкова рано от работа.

Лис, занесла съм от памперсите, които са като гащи и за следобедния сън му обуват или той сам си обува един. Не е кой знае каква философия. Има ги в ДМ. Иначе има голям напредък в самостоятелността. Явно, че там се обличат и обуват сами. Ако някое не се справи добре, тогава учителката се намесва. Иначе знаят къде е тоалетната, казват, че им се ходи и отиват сами. Дори се е научил и капака на тоалетната чиния да затваря (на мен ми се вижда напълно излишно, ама ...).

Ема, само хубави мигове в новата къща! Много добре те разбирам, като казваш, че има голяма разлика да живееш в града.


Хубав петък ви желая!

Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #37 -: Септември 14, 2012, 10:54:06 am »
Оф, чета ви и все повече се чудя какъв ни е проблемът с казването на тоалетната нужда! Моят хубостник се облича и съблича сам, храни се сам, подрежда, дори напира да чисти, но за другото- ни дума, ни нищо!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #38 -: Септември 14, 2012, 11:36:10 am »
Инке, не го притискай чак толкова! Ще му дойде моментът.

*
Re: Седмицата на завръщането 10.09 - 16.09.2012
« Отговор #39 -: Септември 14, 2012, 12:37:28 pm »
Здравейте :)

Не е лесно това с градината, Лисе! Разбирам те. И аз като малка хич не исках да ходя. Дано пък те изненадат и лесно свикнат и тримата! :)

Момичета, някоя от вас има ли координати на добър невролог в София? Мъжа ми адски го боли кръста напоследък (понеже работи в много крива поза) и искам да го пратя на лекар, да не стане някоя беля.