0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #140 -: Ноември 26, 2012, 12:59:12 pm »
знам, че в малките градове има програма за намиране на работа чрез библиотеките. Често там е единственото място с Интернет, където хората могат да разцъкат обявите, а и част от библиотекарите са специално обучени, за да могат да помагат при нужда. Вече 5000 души са си намерили работа по този начин!
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #141 -: Март 18, 2013, 13:48:40 pm »
Цопвам и аз тука :a_cat_06: Търся си работа! От София съм. Вече не подбирам нещо конкретно, трябва ми каквото и да е, защото спешно ми трябват парички.  yahoo_17
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #142 -: Март 18, 2013, 14:22:43 pm »
добър ден, да помоля да се редактира за мъжа на 38г. от първа страница - семестриално завършил магистратура - комуникационна и осигурителна техника

и да се оплача  :x :? така да ми олекне
януари мецан започна работа (не по специалността) в чужда верига.  какво ми направи впечатление от неговите разкази - взели са предимно служители от конкурентни вериги, или подобни (чуждестранни), нито един безработен, и все хора работили по чужбина. оказа се, че няма да работи баш това, за което са говорили, което вече силно го демотивира. преглътна смешното заплащане, само защото условията са добри, наблизо е и имаме нужда. е това е, какво като си учил, като си трябват хамали  :x

*
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #143 -: Март 20, 2013, 14:31:32 pm »
Аз също не търся нищо конкретно, на 28, от София съм.
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #144 -: Март 20, 2013, 23:03:46 pm »
Вече не подбирам нещо конкретно, трябва ми каквото и да е,

Момичета, моля Ви, не пишете такива неща. Особено пък, не ги говорете тези неща на интервюта.
Все пак, предполагам, че не бихте работили като проститутки.
Така че, хайде поне малко конкретизирайте.
Например: "Бих работила всичко в сферата на търговията или в сферата на туризма."

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #145 -: Март 21, 2013, 13:33:48 pm »
Ще споделя за моята работа (няма да споменавам името на фирмата в която работя за да не е реклама) с надеждата, че може да е от полза за някой от вас (и жени и мъже), защото компанията към която започнах работа февруари месец набира хора непрекъснато.

Фирмата е международна и е на пазара от 25 години, като от 20 е в БГ.

Аз се запознах с продуктите им преди около 16 години за пръв път и оттогава съм им клиент, като допреди 4-5 години редовно си купувах нещо ново от тях. Последните години нямах възможност да отделям пари за това но един ден отново се надявам да го правя. Това малко отклонение е за да поясня, че на мен ми беше лесно (от гледна точка на вярата в полезността на продуктите) да започна и работа към тази фирма защото познавам продуктите им а това ми дава и увереност когато разговарям с евентуални нови клиенти.

Работата е за длъжност търговски консултант (аз съм в бранд медикъл на компанията) , като се предлагат продукти свързани с по-здравословен начин на живот и един уред за лечение в домашни условия, който е сертифициран, клинично тестван и е доказано в кои точно области от медицината помага. Този уред се използва и от лекари и в болници, но може да се ползва и в къщи.

Всеки един търговски консултант има право да предлага продукти от всички брандове на компанията
като процента комисионна е различен и в зависимост от месечния личен оборот той расте.

Има възможност за кариера, който иска такава (аз лично нямам амбиции а и време и ми харесва да съм само консултант и тренинг мениджър за новите консултанти).

Няма работно време, няма да ме уволнят ако тази седмица стоя и си гледам децата защото са болни (както е и в момента). Няма и кой да ми се сърди, че отсъствам от работа. Мога да отивам когато искам и да си тръгвам когато искам, но колкото повече време прекарвам в офиса толкова по-добре, защото накрая и парите, които взимам са повече отколкото ако съм си в нас.

Да заплатата ми не е "твърда" и зависи изцяло от моя труд и усилието, което съм вложила през месеца. Осигурена съм на пълната сума, която съм заработила, а в месеците в които нямам личен оборот мое е решението дали да си платя осигуровките или да не го направя.
На граждански договор съм.

И понеже винаги съм казвала за себе си, че не съм търговец и не умея да убеждавам хората да си купят нещо от мен, ми харесва, че не се налага да го правя. Признавам, не зная как работят в офисите в другите градове (на нашата компания офисите имам предвид), но във Варна се опитваме да не сме агресивни търговци и да не караме гостите в офиса да се чувстват като портфейл с пари.

Единственото, което трябва да правим е да каним гости за да чуят какво представялват продуктите, които предлагаме. Нищо повече от това не правим. Даваме само информация. След това госта е свободен да си тръгне без да е сключил договор. А ние пък не му теглим една звучна българска (дори и на ум) затова, че "ни е изгубил времето" защото не ни го е изгубил.

Много от вас ще заподозрат някакви задни мисли в написаното от мен, но няма такива. Компанията не ми е бащиния и няма нужда от реклама. Мога да ви помогна с координати на офисите в другите градове и вие да отидете на информационна среща на която ще ви обяснят всичко подробно и ще прецените дали ви харесва и дали искате да работите по този начин.
Най-малкото е подходяща докато излезе нещо "по-добро", подходяща е за семейства с малки деца, които няма на кого да разчитат за помощ.

Работата със сигурност ще има и минуси (аз засега не съм ги усетила или открила-но не е и късно) и няма нищо ненормално в това. Чела съм негативни мнения в нета, чувала съм дори и мои познати да говорят против фирмата без да познават продуктите, просто са чули или прочели някъде нещо лошо. Аз съм на мнение, че човек трябва да опита (за каквото и да става въпрос) преди да изказва мнение.
И пак пояснявам, не набирам нито клиенти, нито консултанти с написаното от мен.
Ще се радвам ако помогна на някой.
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #146 -: Май 09, 2013, 09:35:46 am »
Момичета, от месец започнах работа като ПР на едни хотели. Имаме хотел, мотел и скоро трети обект.

Сега, за София търся:
 - двама готвачи за мотела - Околовръстен път 721, между Люлин и Обеля, има служб. транспорт, който може да ги взима от метростанция Сливница

- главен готвач за хотела - кръстовището на Ив. гешов и Възкресени/Константин Величков.

[/url][/url]
*
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #147 -: Май 20, 2013, 15:56:29 pm »
Момичета, в здравния сайт, към който работя се освобождава място. Работата е свързана с писане на текстове на здравна тематика. Медицинското образование е голям плюс, или опитът в писането на текстове на здравна тематика.
Може и да е човек без опит в тези направления, но се изисква бързо писане на грамотен текст на български, бърз превод и отлична преценка за достоверност на информацията, която се подава. В този случай е необходим сериозен интерес към здравословния начин на живот и медицинските новости. Работата е свързана с боравене със социални мрежи и др.

Позволява избор на пълен или половин работен ден, но това зависи много и от уменията, които се демонстрират. Със сигурност обаче налага ежедневна ангажираност.

Малко повече информация може да намерите тук - http://www.puls.bg/health/news/news_13194.html
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #148 -: Юни 04, 2013, 07:32:01 am »
Здравейте, от близо месец се опитваме да намерим хора за работа в ресторант градина Деличи в Китен. Необходими са ни главен готвач - българска и препоръчително руска кухня, 2 - ма готвачи, 2 - ма сервитьори и 1 аниматор. Ресторанта е с 80 места и се намира до плажа, условията са много добри, ако някой има интерес моля, да пише спешно старта е планиран за 15.06.2013г.
*
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #149 -: Февруари 28, 2014, 12:42:14 pm »
Здравейте,
работя във фирма за ИТ поддръжка, разработка и внедряване на софтуер. Работата ни става все повече и повече, а вече една година не можем да намерим човек, който да пасне в екипа. До момента шефа ми се занимаваше с търсенето, но сега вече предостави тази дейност на служителите.
Търсим човек, който ще работи в звено Внедряване на софтуер. Програмата за която става въпрос е изцяло наша разработка. Имаме програмисти, които работят само върху този софтуер.
Екипа по внедряване в момента се състои от 6 човек, като аз съм един от тях.
Разделени сме на части, според знанията си. Естествено ни трябва човек на най-ниското ниво, като в зависимост от неговото представяне той може да расте нагоре, както като позиция, така и като заплата.
Тъй като софтуера е изцяло наша разработка, не търсим човек със знания. Ако можете да работите на офис пакет и други програми ще бъде предимство. Владеенето на английски език също е предимство, но не е задължителен.
Работата ни е свързана с разговори с клиенти, изготвяне на документация свързана с контактите с тях, настройване на системата, участие в разработката й.
Работи се от 9 до 18 часа, от понеделник до петък с един час обедна почивка.
Търсим човек, който желае работата му да е интересна и динамична. Да не се плаши когато тя е много. Способен да реагира адекватно в спешни ситуации. Човек, който иска да бъде част от екип.
Понякога се налага да оставаме извън работно време, но това е изцяло наше решение. Никой не ни кара насила.
Шефовете ни са изключителни хора и ни карат да се чувстваме като част от техните семейства, а не просто като персонал. Аз работя в тази фирма от 7 години.
Ако ти имаш желание да се научиш, ние сме тук за да ти предадем цялото си знание.
Който има интерес за повече подробности, нека ми пише.
Мерси!

26.09.2019
*
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #150 -: Февруари 28, 2014, 13:24:21 pm »
Яничка, според мен е добре да кажеш за кой град търсите човек и за каква сфера е софтуера, който предлагате.
Преди години се занимавах със същото и помагах при търсенето на нови хора. Знам, че хората си мислят първосигнално, че трябва да си IT специалист, за да работиш такова нещо, а не е точно така - всичко зависи от това какъв е софтуера - за счетоводен - счетоводител с добра комп.грамотност би се справил отлично.
*
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #151 -: Февруари 28, 2014, 13:52:48 pm »
yanicka,

Като чета поста ти и направо си се представих във вашата фирма  :lol:
Попринцип съм работила точно това 3г и сега съм на друга работа, но пак с това ми се занимава :)
За щастие обаче най-после съм бременна, т.ч. ще трябва да видим дали пак ще търсите хора след някоя година :)
Благодаря ти все пак, че даваш шанс на желаещи да работят хора да попаднат на хубаво място, защото проблемът е двустранен - мързелив народ и рядкост на фирми с такава атмосфера!  :)
*
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #152 -: Февруари 28, 2014, 14:08:21 pm »
Извинете ме, че съм пропуснала да напиша за кой град става въпрос - София, имаме офис и във Варна, но май шефа засега няма да се навие да вземе хора затам.
Просто ни трябва човек за София, тъй като аз живея в Лондон (Англия) и трябва някой, който да е екип с мен и да ходи на срещи, защото аз по обективни причини не мога.
Няма да давам насоката на софтуера, защото опита с такъв софтуер не е от значение за нас.
Дори и да не сте чували никога що е то софтуер и има ли той почва у нас, при желание от страна на човек ние ще го научим на всичко.
Просто софтуера не е стандартен, разработва се от нас и може да работи както в магазин за продажба на плочки за баня, така и в клиника за репродуктивно здраве (горда съм, че лично аз вече имам един такъв клиент).
Всеки член на екипа ни е дошъл без никакви познания и именно заради това сме толкова готови да обучаваме нови хора :-))

Mousyt, изключително се радвам че си бременна. Пожелавам ти само здраве и късмет. Ако е рекла съдбата, може ти като си готова за работа, аз пък да имам късмета да изляза в майчинство и да можеш да се пробваш в нашият шантав офис.

26.09.2019
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #153 -: Март 26, 2014, 21:00:24 pm »
Здравейте, търся човек на 4 часов работен ден, от 10 до 14 и от 12 до 16 без почивни и празнични дни. За заведение за хранене, което се намира в София до метростанция Г.М.Димитров.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #154 -: Март 26, 2014, 21:47:42 pm »
Здравей, Йоанна!
Може ли малко повече подробности, относно работата и какви са ти изискванията - мъж или жена търсиш?
Някакви възрастови ограничения?


Re: Работа - търсене и предлагане
« Отговор #155 -: Март 27, 2014, 06:51:53 am »
Нямам изисквания за пол, самата работа е  да се сипва храна, преди това трябва да се подреди, а след това да се измият стъклени съдове. Трябва ми симпатичен и бърз човек.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Пускам темата за всички, които търсят работа, или търсят да наемат някого на работа. Темата не е само за конкретни работни оферти, а и за всякакви съвети и споделяне на личен опит и полезна информация, как да намерим идеалното за нас работно място (или служители), как да напишем CV, как да се представим максимално добре на интервю и пр.

Чувствайте се свободни да споделите всичко свързано с темата, което считате за важно и полезно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

 :P търся втора работа, на половин ден, 2х2 или нещо от вкъщи
машинописка бдс съм, компютърно на ниво, разбирам малко от счетоводство, живея в люлин  :lol: по принцип съм инженер, но не съм и нямам желание да работя в тази сфера
 :lol: бебешок, ще чакам твоят човек да дойде насам (ако до тогава нямам нещо подходящо  :? само влагата в тази сфера ме притеснява)
и с раши се свързах  :), но изчаквам до другата седмица евентуално предложение от една приятелка

ще ви пиша новини и за мецан тези дни  :D

По инициатива на magi_st от др.тема ето и наблюденията ми

Те са от определени сфери, върху 50-60 фирми :
Хотелиерсво ,ресторантьорство ,търговия- В първите 2 имам доста големи клиенти(такива класирам с персонал между 25-50 човека).Тези същите хора имат обекти както в София така и по морето.В този бизнес ,заплатите са почти еднакви. Последната година те твърдят,че персонал няма.Пускат обяви,хората не се обаждат.Твърди се, че лятото всички бягат към морето.Да де ама в обектите им на морето,също имат проблем с намирането .Съответно,тези същите са снижили критериите до минимум. Да не говорим, че единия от тях мисли да затваря 1 от 10 год. заведение, не защото няма оборот, а просто няма персонал. Заплащане от 500-1200лв за София.Осигуряване на мин. праг
Транспорт-там наблюденията са че няма шофьори с категории и компетенции.Последните няколко месеца се отвориха много транспортни фирми.Собствениците им казват има работа,но няма персонал.Да всички знаем ,че има много „тираджии“,но те явно са в чужбина или поне аз познавам много такива.Заплащане за София вътрешни курсове от 1200лв,международни курсове от 1800 евро.За страната вътрешните може да започнат и от 700.Осигуряване на мин. праг
Писане на статии в сайтове с икономическа насоченост(на чужд език- 1 бр.)-тъй като тук се изискванията са много перфектен език,дарба да пишеш и икономическо образование,критериите са сведени до перфектен език,но найстина перфектен и дарба за писане.Всичко друго се обяснява,като в университета. Стартова заплата 1000 лв.Осигуряване-напълно
Кол центрове на банки ,агенции за събиране на вземания-изисквания добра дикция,без диалект и говорен дефект.Правят се вътрешни обучения според спецификата.В повечето случай кандидатите са студенти.Работела съм в тази сфера 4 год.-работата става за сяка възраст,но за хора със силна психика.Заплащане стартово около 450 лв,осигуряване пълно.След определен период (около 6 м.)се дава възможност за боноси.При добро желание се стига до 1100 лв чисто,но това зависи от мотивацията на  човека.
Счетоводство-тук търсенето идващо от практически знания и знания по дипломи и предлагането тотално се разминават.

Ако слушаш работодателите: няма персонал
Ако слушаш работника: няма работа
Не защитавам нито една страна(наблюденията ми не са чак толкова големи),но как става това едните едно др. друго ,аз за себе си все още нямам обяснение. Надявам се вие да си отговорите.
Гледайки назад от своя житейски път и давайки съвет:
-Мен лично са ме уволнявали . Тогава хленчех много.Но сега погледнато на зад,то е било не без причина. Знаещите и можещите работници, много рядко ги уволняват ей така без причина.Трудно е да си признаеш пред себе си,но го направета и гледайте да не допуснете същата грешка следващия път.
-Все още има дами, който в CV слагат изрязани снимки от плажове, барове и пр.Моля Ви не го правете.Аз лично съм се възползвала от професионалист за изготвянето на CV.Има си тънкости,те не без причина са професионалисти,ако нямате възможност европейския формат е добър варянт.
-Мотивационни писма-копи пейст няма как да стане,иска се малко мисъл
mecinka тези дни ще се видя лично със въпросния клиент,така че ще го питам кога възнамерява да отваря заведението в Люлин.
Другото за което мога да питам е в отдел събиране на кредитна институция,там обаче са на смени,най ранната започва в 9 сутрина,най късната приключва в 20 часа-правят се месечни графици,мисля ,че не работеха събота и неделя.