0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #120 -: Април 21, 2012, 10:53:16 am »
Благодаря на всички за мненията. Значи нищо не може да се направи по въпроса с щъкането тип "свободен електрон" /така си и мислех, ама.../

Мише, радвам се че най-после й се вижда края на зъбната сага при вас, мисля че с пломбата ще мине леко, няма да има какво да го боли и оттам и страхът ще се разсее. /дано/ :D Хммм като чета да съм благодарна значи, че моето засега само пищи, а не вика "помощ" като опитам да го хвана за ръка.  :lol:

dani_ j , заповядайте на "спортен полуден" в градската с Теди, пък все ще успеем да разменим някоя дума с теб, като се разминаваме тичешком. ;) За количката - и аз мисля, че още дъъълго ще си я ползваме, понеже не виждам къде иначе мога да арествувам дзверо като окапя от гоненицата. За деца на възрастта на нашите, е много удобна площадката зад новия МОЛ, една заградена отвсякъде като кошарка /ако сте ходили/, обаче пък локацията е неудобна, особено ако ще се ходи всеки ден... :? Чудя се какво сложно /защото скъпо не е/ има да се направят още 2-3 такива и по другите градинки, особено в градската, ама кЪт не съм кмет аз - нямаааа. :lol:

За къпането, ако е във ваната - ползвам пяна за вана, ако е само с душа - с гъбата и гел "коса и тяло" действам. Косата с шампоан я мия през 2-3 дни /ако не е успял да я изцапа ударно/, иначе ежедневно поливам с вода, да се отмие прахоляка. В общи линии, гледам да не прекалявам с козметиката от всякакъв вид. Откакто се затопли и сме повече навън, отделям специално внимание на ръцете и миенето им със сапун... При всички положения обаче, при поне половин ден изкаран на открито, падане, лазене и пипане на какво ли не...не си правя илюзията, че мога да поддържам перфектна хигиена. Смятам скоро да сложим една ваксина за хепатит А, че поне това да не мисля.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #121 -: Април 21, 2012, 13:43:30 pm »
Вече няколко човека ме питат до кога ще къпя детето всеки ден :ask:
Ми докато стане достатъчно голяма да го прави сама :D
Точно така! :D И аз съм съгласна. :D

Че аз като ви изчетох, ми се струва, че моите деца са най-мръсните. :lol:
това беше майтап. :wink:

Значи, къпят се всяка вечер. С много редки изключения, ако е станало много късно и им се спи и са криви, само тогава може да кажа: "хайде, лягаме, тази вечер ще пропуснем банята". (уточнявам, че са на 2 и на 4г)
Но, къпят се основно с вода. Сапунисваме ръцете, дупетата и ходилата (като наблягам най-вече на ръцете). Сапунисване на цялото тяло се прави на 3-4 дни веднъж. Косите ги мия веднъж в седмицата. Когато мия на малкия косата, сигурно целият блок ни чува. :wink: И двамата имат суха кожа и ако съм сапунисвала цялото тяло, после ги понамазвам след къпането. Наистина им е доста суха кожата, може би приличат на мен, моята е ужасно суха и кожата, и косата. Та и децата са така.

Така че, при нас къпането си е задължителен ритуал, а може би задължителен купон в банята, но без вманиачаване на тема душ гел, шампоан, сапун и т.н.
Къпят се заедно. Единият - в коритото, другият - в кабината. Интересното е, че се сменят. :D Подават си душа, поливат си гърбовете, подхвърлят си една топка от коритото в кабината и обратно; с една дума купон! :lol:

Мише, успех и с пломбирането. и вземи се успокой малко. ще оживее Митака. :wink: :lol:

Жбрул,
и Косьо е абсолютно неуправляем. Не обича да го водя за ръка и се пуска, защото иска сам да върви. Т.е. иска да е самостоятелен и голям, а не зависимо от мама бебе. Все търчи насам-натам. Докато го усетя и е хукнал от площадката в някаква негова си посока. Веднъж както си играхме на площада, хукна да бяга и стигна до Търговски я център, където се помещава и Била. Но не просто стигна, а си влезе вътре към Била. :lol: :lol: А аз като луда, търча през площада, да го гоня! :lol: :lol: Изиграхме филма "Бебето беглец" на живо в центъра.

Веднъж в един МОЛ го изгубихме и откачих. Беше тъкмо след едно детско Коледно парти. След няма и две минути го открих. Нашият се върнал обратно в детския център и си скача доволно на батута. Нищо, че е вече с яке и с ботуши! :lol:

Та така, понеже не дава да го хващам за ръката. :wink: Стискам го само, когато пресичаме!


П.П. Ехааа, аз па се олях от писане! наваксах си! :lol:
« Последна редакция: Април 21, 2012, 13:46:55 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #122 -: Април 21, 2012, 15:08:17 pm »
Мише, много благодаря за инфото. Успех и с пломбирането на зъбчето на Митко, дано мине леко!  :goodluck:

Миете косите всеки ден, защото ви дават аз съм се ограничила до веднъж седмично. Нас ни чуват през три квартала като ги мия, не знам как още някой не е извикал социалните. И двамата се дерат, Стефан почва да хленчи още преди да е влязъл в банята, а като почна да поливам косата му на моменти изпада в истерия. Почва да крещи "моля те мамо, помощ пусни ме" и разни в тоя дух. Съседката ми отгоре е много набожна да не кажа, че не е съвсем в ред и ме среща един ден и ми казва, че децата предната вечер много плачели, обяснявам и, че съм им мила косите, а и така ги избива да плачат като се преуморят, тя ме посъветва да им чета не знам си коя молитва  :lol:

Ей това с ходенето за ръка, само при Елена минаваше. То и по добре, защото иначе зор щях да видя с малко бебе в количка и с ходещо бебе, ако търчеше като свободен радикал. Ама при Стефан нещата бяха различни, сега на 3 години взе да се очовечава, но миналата година какви спринтове правих, жалко че не можах поне да отслабна от тая работа. Така, че си е до дете...

А Елена от месец и нещо е изключително ревлива и си сменя много често настроенията, буквално за 5 минути минава от рев до весело настроение. Отделно преди сядаше да рисува, да се занимава с нещо сега само се драчи със Стефан. Ревва от нещо на пръв поглед безобидно което някой каже или по скоро изобщо не изслушва какво и се казва и вади думите от контекста и реве, на моменти направо ме побърква. Знам, че е период и ще мине ама и аз да се оплача ;)

Айде и аз се олях, ама съм на работа и вече не ми се работи, та да взема да попиша ;)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #123 -: Април 21, 2012, 15:22:46 pm »
Мише, успех и с пломбирането. и вземи се успокой малко. ще оживее Митака. :wink: :lol:

Ако се успокоя ще се гътна, няма как да стане!
А Митака "оживя" права си, от около месец за първа нощ спа спокойно,
без да се мята и бълнува...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #124 -: Април 21, 2012, 16:31:23 pm »
аз косата на детето не мия всеки ден. и своята не мия всеки ден. прекалено честото миене води до повишено омазняване - не че някога съм страдала от такова, но да си знаете, който е предразположен.

имах състудентка, която гладеше абсолютно всичко, без пропуск - вкл. чорапите...

Мишанто, таз д-р Цвети е голяма героиня. чела съм, че при Маркова таксуват допълнително за работа с проблемни пациенти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #125 -: Април 21, 2012, 17:22:17 pm »
Относно миенето-всеки ден душ,2 пъти седмично цялостно къпане,с Мишо гладех всичко,С Митко не гладя нищо освен ако не е много необходимо и така. :)

*
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #126 -: Април 21, 2012, 17:37:21 pm »
тц, тц само аз не съм се изказала по въпроса с къпането, ще поправя пропуска веднага :lol:
Къпем се всяка вечер, разбира се ако сме много изморени или сме имали гости, прибрали сме се късно и т.н., пропускаме. Косите мием 2 пъти в седмицата, не мога да си представя всяка вечер да суша тия косища, ми то отнема един час докато ги изсушим двете :) За гладенето гладя, не изпадам в крайности естествено, а и аз като Дани от както имам сушилня това което е минало през нея и съм успяла да го сгъна топло още, не го гладя, то е в перфектно състояние :D
*
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #127 -: Април 21, 2012, 17:58:52 pm »
Бъдете разумни всяка крайност се отразява на децата. Не бива да не е обгрижвано достатъчно т.е. мърляво, но и обратното не е полезно. Миенето на косата на по-големички деца всеки ден е не само не толкова наложително, а си е направо вредно за косъма.
*
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #128 -: Април 21, 2012, 21:34:39 pm »
Айдеее, аз да ви разбия!  :D Споко, ние сме най - мръсните, зимата къпя 1 път седмично, лятото всеки ден, няма как, поти се. Дупето обаче след всяко акане, което при нас е 3-4 пъти на ден. Ако ползвам само мокри кърпи се обрива. Ръце мия вечер преди лягане. При нас къпането е противопоказно, заради АД. Миналото лято почти нямаше коса и съм мила главата 1 път седмично, но тази има малко повече и като се изпоти ще се налага по-често миене, но не всеки ден.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #129 -: Април 21, 2012, 22:40:50 pm »
Хайде като стана въпрос за зъболекари малко да разведря обстановката :)


Мише, пожелавам ти в скоро време Митака да започне да вижда машинката като на първата снимка.


Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #130 -: Април 21, 2012, 23:51:14 pm »
аз пък не мога да си представя да не изкъпя децата, ми те тичат, потят се, като шило в торба са
освен това им мия и косите, всеки ден
все едно мене си не къпя всеки ден, а и лятото по няколко пъти
даже лятото по 2-3 пъти влизаме в банята- за разхлаждане, вместо климатик да работи
гладя всичко, бях спряла да гладя на Стефи бикините, но миналата година ми направи два цистита и отново започнах, цистит от тогава не е правила
пера си им дрехите отделно, с отделен прах и омекотител, гладя всичко без чорапи


Мини, все се каня да изкажа възхищението си, този път няма да пропусна :)


Аз явно не мога да се вместя във времето ли, не мога да се организирам ли, но... винаги съм ти се учудвала, как го постигаш.
Работиш,  готвиш по няколко ястия /поне с такова впечатление съм останала/, гладиш абсолютно всичко, миеш и сушиш коси всяка вечер, предполагам извеждаш децата по площадки и разходки, слагаш вдигаш маса, домакинстваш....
Как моля кажи си разпределяш времето, Чисто практичен въпрос.

Не мога да си представя, вечер като се приберем от площадка в 18ч /при хубаво време винаги сме навън/ и трябва да оправя вечерята, да измия на дъщеря ми всички кутии от  закуската, да сменя памперс, да ги нахраня, да оправя легла и стаи, да приготвя и за нас вечеря.... и това всичко да се вмести до около 20 ч, и гарнирано с постоянното врещене на някой от двамата или висене по краката ми,....
Кога го намираш това време. Кога готвиш, кога гладиш, кога работиш, кога имаш време да се знимаваш и играеш с децата си???
Аз вечер съм пълен капут, не сядам почти през деня, все нещо имам да върша, но не мога да се похваля, че съм такава перфектна майка и домакиня.. Явно имам доста да уча за да се усъвършенствам до такава :)

*
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #131 -: Април 21, 2012, 23:53:17 pm »
джиджи аз и сега я виждам машинката по-страшно отколкото на "кадър 2", ама нямам подходяща картинка, че да я постна за яснота на публиката  :lol:

Много се надявам Дани да няма подбни фобии и мисля посещенията му при стоматолог да се осъществяват в нечия друга компания. Аз само от миризмата на зъбарски кабинет, или от звук на машинка и ставам зелена, ще взема да го стресирам преди да е влязъл даже... :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #132 -: Април 21, 2012, 23:58:50 pm »
Албена, чак толкова крайно изказване няма нужда
всеки прави това, което прецени за правилно
работното ми време е такова, че аз около 4:30 съм си у нас, тогава и готвя,къпя ги след 20 часа, след вечеря, през вечер се редуваме с баща им
през това време примерно аз гладя /във вечерите, в които ги къпе баща им/
плюс това, ако трябва да сме честни, колко перални пускате на децата си седмично, аз лично пера през вечер, но моите не ходят на градина, само у нас са си, на площадки през деня
сега не ги извеждах, заради зимния период, но ще почнем да излизаме от 5 до 8 като се постопли още малко /така излизахме миналото лято/
работата ми също е цял ден на крак /или кола/- подреждам стока по магазините, когато си обходя маршрута за деня се прибирам
и много важното- моите деца не си лягат в 20, май с това трябваше да започна
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #133 -: Април 22, 2012, 07:34:37 am »
Джиджи в 10ката  :balk_602:
В моето съзнание всичко свързано със стоматологията е с мащаба от второто фото!
Нямам страх от нищо друго, манипулации каквито се сетите, лягам за операция
без всякакви условности с умерена доза притеснение, но този стол
ми е като средновековна инквизиция!
Също така на тази тема нося на майтап, но все си мисля, че терзанията ми
относно децата споделени така цветно, го правя само тук и то с цел,
ако някой срещне такава трудност да съм от полза с преживяното.
Като разбира се признавам си така се освобождавам емоционално,
пред тях съм доста по-сдържана и изобретателна, за да крия страховете си!
И правя всичко възможно с разговори и действия, къде уцелвам, къде не,
те да нямат този страх и да ходят на зъболекар поне с умерено спокойствие!

Джаме, относно д-р Цвети, права бях като считах,
че Митака свързва болката с другата стоматоложка и независимо,
че той сега пак упорстваше, тя успя да го предразположи и от пълно отрицание
в началото, на финала успя да работи зъбчето!
Дойде да го вземе чак вън от вратата на кооперацията, като ни "чу" как идваме!
....нищо не сме плащали допълнително...
Доста помощ получих тук като подкрепа и споделено...Благодаря!

Хубав ден от мен и ако може да не вали,
за да има повече хора на Фестивала на българското образование...

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #134 -: Април 22, 2012, 08:27:34 am »
Според мен, няма как да няма страх да ходи за зъболекар, ако го боли.  Аз лично на моите бих им дала болкоуспокояващото, за да им спестя болката или ужаса от предстоящата болка, ако ще за 1 минута да е. Упойката е лидокаин смесен с епинефрин ( адреналин). Адреналина я кара да изкарва по-дълго, но ако е за нещо до половин час примерно, може да се помоли зъболекаря да сложи само лидокаина и хем детето да не го боли, хем да не взима адреналина, защото той е нежелателното лекаство до колкото знам. Това го говорихме когато бях бременна да го праивм, ама така и не стигнах до зъболекаря след това. Лидокаина е локално обязболяващо, не мисля, че е вреден. Защо, ако се прави нещо болезнено, не му го дадат поне него?



  
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #135 -: Април 22, 2012, 09:34:52 am »
Мише, майка ми е с фобия от зъболекари и си плати за това в годините /но това е друга тема/ Спомням си, че е казвала че би изтърпяла 100 операции и е съгласна да и сложат една упойка и да и оправят всички зъби наведнъж, дори после да се налага да търпи болката без да взема болкоуспокояващи. Ние с брат ми слава Богу не можахме да я "наследим", въпреки че брат ми и е взел лошите зъби. Спомням си, че още от малък много често го водеха в зъболекарския кабинет. Толкова му завиждах :) Веднъж си измислих, че ме боли зъб само и само да ме сложат на стола  :lol: Мазохистче съм си още от малка  :D


*
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #136 -: Април 22, 2012, 10:29:01 am »
Мммм, да, определено страхът от зъболекар идва от родителите. Моите родители не ги е страх, и ние със сестра ми също не се страхуваме. Свеки много я е шубе, и съответно мъжо, който е стоматолог, също леко се страхува, когато сяда на стола на колегата си  :lol: И от вземане на кръв го е страх и те така  :lol:

Никол я къпя през ден с косата. Иначе от 3-4 пъти на ден мием ръце, лице, дупе. Тя много се маже с храната и е неизбежно.

Мини, да ти кажа и аз ти се възхищавам искрено за постоянството и подредеността. Много ме кефиш като ти чета какво си сготвила и как ги възпитаваш и т.н. Голям майсторлък лъха от постовете ти. Аз не съм така постоянна, и много ценя това качество у другите! Браво!  :)


*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #137 -: Април 22, 2012, 11:32:40 am »
Сори за спама,но не се стърпях дават Радина на която много от нас сега си гушкат бебетата си по БТВ в Търси се :P
« Последна редакция: Април 22, 2012, 11:35:51 am от бина »
*
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #138 -: Април 22, 2012, 16:03:58 pm »
Сори за спама,но не се стърпях дават Радина на която много от нас сега си гушкат бебетата си по БТВ в Търси се :P

Ще взема да им пиша да поканят УС, че много от нас пък имат деца благодарение на "Зачатие"  :wink:
     
Re: Следпразнична седмица 16 - 22.04.2012
« Отговор #139 -: Април 22, 2012, 17:14:57 pm »

Нямам страх от нищо друго, манипулации каквито се сетите, лягам за операция
без всякакви условности с умерена доза притеснение, но този стол
ми е като средновековна инквизиция!


И аз така.
Хмм, Михаела до сега не съм я водила на такова място. :?



Бъдете добри и не губете кураж! :)