0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #300 -: Юли 08, 2012, 14:31:49 pm »
Базата на МС на Слънчев бряг, някой беше писал в темата, но да дам пресно инфо. В момента сме тук, базата е стара от соца почти нищо не е пипнато. Ние сме в апартамент, две отделни стая, голяма баня, отделно тоалетна и мивка. В едната стая има огромна спалня, а в другата две диванчета, които също стават на двойни легла. Цената на апартамента е 110лв. във висок сезон, включва закуска и чадър с два шезлонга. Цената е за 4-ма. Базата е на самият плаж, но пояс от зеленина дели хотелската част от морето и стаите са прохладни, има и климатик. Наоколо е зелено, изолирано от цялото безумие на този курорт, плажа е чист. За обяд има два ресторанта с блок маси, а цените са повече от ниски. Вечер същите ресторанти работят със сервиране. За децата има детски център със забавления, дискотека или някакво друго мероприятие вечер, детска площадка с люлки, колела под наем. За по-големите има лятно кино с безплатни прожекции.
Като цяло не е зле.
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #301 -: Юли 08, 2012, 23:01:46 pm »
Здравейте,

За Албена не знам. Била съм 2 пъти, но още нямах дете. Сега много ме притесняват енеровирусите в този курорт. Не знам дали бих хранила детето на блок маса там :(

Бяхме за уикенда във Вършец, хотел Съни Гардън. Много ми хареса  :) Има вътрешен и външен басейн. Стаите са хубави. И цените също обаче. 110 лева е двойна стая със закуска. За мен цената си заслужава, особено ако се отиде от сутринта и реално басейнът се ползва 2 дни. Басейнът е много хубав. Има много детски играчки (пояси, пързалка, очила и др.) и зелена морава за децата. Закуската е на блок маса и беше прилична. Ресторантът е евтин и готвят много вкусно. Порциите са големи. Само обслужването беше малко бавно, но не съм и очаквала друго. Самият вършец като град не е нищо особено. Но има 2км алея със столетни чинари, която е своеобразен парк, пълен с детски атракциони и кафенета. Та си изкарахме много добре.  :lol:

П.С. Хотелът няма климатици на стаите. Там в планината не е и нужно де. Но все пак в 36 градуса жега ми беше една идея топло в стаята.
« Последна редакция: Юли 08, 2012, 23:05:24 pm от Раши »


*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #302 -: Юли 11, 2012, 15:59:09 pm »
Все не остава ред да разкажа за нашата почивка. Добре, че е Лиско да ме ръчка  :lol:
Ама то голямо обикаляне беше де  :lol:
На отиване решихме да минем през Етъра. Тръгнахме, но видях табела "Дряновски манастир" и свихме в отбивката  :lol: Разгледахме го, айде и в пещерата "Бачо Киро". Мислех, че децата ще се страхуват, но като ги питах дали ще ги е страх, защото е тъмно, най-безцеремонно ми отговориха, че има лампи и е светло  :lol: Останаха изключително вчепатлени и все още разказват, че там са живяли стари хора и стари мечки  :lol: Това донякъде определи и пътя ни на връщане. След манастира минахме и през Етъра. И там разгледахме.
После път през Габровския проход, за да не се връщаме до Стара Загора и към магистралата, минахме през Павел баня и се качихме на магистралата про Пловдив. Пътя беше като забравен от втората световна война, Нямаше много дупки, но беше много обрасъл и имаше място за по една кола на места. На Ихтиман слязохме от магистралата, оттам през Самоков, Дупница, Благоевград и посреднощите бяхме в Банско. Понеже хижата е извън града и аз си помня пресечка надясно, да ама по едно време се усещаме, че не сме хванали пресечката, а сме на скипистата с колата  :lol: Та и по пистата се пуснахме посред лято  :lol:
Пристигнахме най-накрая и още на другия ден тръгнахме по чукарите - езера, върхове - пообиколихме ги. Няма да пиша подробности, но обиколихме дори Седемте рилски езера (без 3, защото моя мъж не видял правилно часа и вместо 16.35 каза че е 6.35 и ние бегом надолу, че да не замръкнем в планината). Не сме ползвали лифта, качихме се пеша, лапетата наравно с нас. Дойде момента да станем и едър седловен добитък, но то е неизбежно с малки деца  :lol: Кръстиха ни малкото конче и голямото конче  :lol:
На връщане минахме през Гоце Делчев, оттам Ягодинската пещера и Дяволското гърло разгледахме. После през Девин на магистралата и през прохода на Републиката. Навъртяхме едни 2хиляди километра, но беше страхотно изживяване и най-хубавото че децата бяха супер доволни и постоянно повтаряха колко им харесва на планина. Искат пак да ходим  :wink: Майка им и тя иска, защото не успяхме да разгледаме всичко, останаха още върхове за покоряване  :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #303 -: Юли 11, 2012, 16:12:48 pm »
Не сме ползвали лифта, качихме се пеша, лапетата наравно с нас.

ашколсун, Миме! и за тоя подвиг, и за цялата екскурзия, при това с две 5-годишни деца! ама да бехте оставили малко маршрут и за следващите години, ей... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #304 -: Юли 11, 2012, 16:15:16 pm »
Не сме ползвали лифта, качихме се пеша, лапетата наравно с нас.

ашколсун, Миме! и за тоя подвиг, и за цялата екскурзия, при това с две 5-годишни деца! ама да бехте оставили малко маршрут и за следващите години, ей... :)

:lol: Оставихме, Джам   :D Като тръгнахме се сетих, че не отидохме до Самуиловата крепост и за Рилския манастир не остана време, а сме решили и езерата пак да обиколим, но този път всички, вече знаем пътеката.
П.С. А малките сега станаха на 4  :D Решиха, че почивката в планината е подарък за рожденния им ден.
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #305 -: Юли 11, 2012, 17:57:56 pm »
Мими, вие сте герои направо.

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #306 -: Юли 11, 2012, 18:04:59 pm »
Мими, върна ме в детството. Ние с брат ми сме обиколили де що има планина, шубрак, пещера и каквото се сетите из България с двамата ни луди и млади родители. Даже сме били по-малки от твоите хлапета. Имаме две обиколки на България по границите (на палатка) дори.

Браво на вас! Това са неповторими и незабравими емоции за децата.

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #307 -: Юли 11, 2012, 21:07:18 pm »
Браво Мими, много хубав маршрут, но и много дълъг бе! Страшни деца брей!
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #308 -: Юли 11, 2012, 21:17:28 pm »
Браво, Миме,страхотно изживяване сте подарили на децата си, а и на вас!
Пожелавам ви още много пътешествия заедно да направите :wink:
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #309 -: Юли 11, 2012, 22:10:34 pm »
Благодаря ви! Наистина беше невероятно! А в интерес на истината и аз се учудих и изненадах колко издръжливи са децата и колко добре се държаха през цялото време. Нямаше мрънканици нито по пътя, нито в преходите, а се събираха по 6-7-8 часа ходене из планините. Имам намерение следващия път да хванем посока Белоградчишките скали и естествено може би ще посещаваме всяко лято Банско.
Ако не беше толкова скъп бензина, може би по-често щяхме да пътуваме... Сега дадохме повече пари за гориво, отколкото платихме за 6 дни (нощувки и храна) в хижата.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #310 -: Юли 12, 2012, 09:39:36 am »
Да разкажа и аз за нашата почивка.
Бяхме на къмпинг в Италия за една седмица. Толкова ни хареса, че сме решили вече на хотел да не ходим :lol:
Бунгалото е с три стаи, спокойно могат да спят 6 човека. Ние бяхме взели сестра ми да помага за децата, даже поканихме и една приятелка, че едната стая щеше да стои празна. Имаше си вътре баня и тоалетна, оборудвана кухня, трапезария, а отвън голяма веранда. Плащахме само за спането, но ползвахме всички услуги на къмпинга - анимация (за бебета, за деца, за възрастни), два комплекса с басейни, европейско на голям екран, йога, зумба, водна гимнастика и всякакви други забавления. Впечатли ме плажната ивица - широка, чиста, безплатна, ситен пясък и спокойно море. Ходихме до Венеция два пъти и до Мурано и Бурано :) Отядохме си на вкусни пици и италиански сладолед. Времето беше прекрасно, дори с една-две идеи по-топло, отколкото ни се щеше.
Хинт: цените за нощувка през юни и септември са два пъти по-ниски от тези през юли и август.
Надявам се днес да успея да кача и снимките :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #311 -: Юли 12, 2012, 21:14:09 pm »
Ultra,  ако може точни кординати на мястото? :-):-):-)

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #312 -: Юли 13, 2012, 07:57:03 am »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #313 -: Юли 13, 2012, 12:00:39 pm »
Препоръчвам още един къмпинг в този район. Мястото е прекрасно, спокойно, чисто. И собствениците са много готини и гостоприемни. Ние бяхме там на палатки с малки деца, от които едното беше бебе на 4м.
http://www.campeggiodelsole.it/index_eng.html


*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #314 -: Юли 13, 2012, 22:21:41 pm »
Ани, как ме зариби само! С какво пътувахте до там?

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #315 -: Юли 14, 2012, 12:38:02 pm »
Ултра , Рачко 75 благодаря ви!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #316 -: Юли 15, 2012, 14:35:05 pm »
Бихте ли ми казали, на коя фирма бих могла да разчитам за екскурзия извън България. Иска ми се да се пътува със самолет, защото Моника едвам издържа 2-3 часа. За повече просто и дума не може да става. Става и лошо, започва едно хленчене. И да не и е лошо, тя пак си хленчи. Мисля си за ски в Австрия или море някъде. Тук наблизо Охридското езеро също ме интересува. Аз пътувам служебно доста, но ми се ще да отидем някъде, където не съм ходила семейно. Италия е писала Ultra, моля те разкажи за цени и резервации ако е възможно разбира се. Знам, че пътувате доста, ще ми е интересно да разбера. Аз имам една позната, която просто не се прибира и все е на ски, море, гмуркане, езда, катерене... Все е с гипс и си признава, че в къщи няма да си умре  :), обаче 2-3 пъти я карах да ми резервира билети и хотели на Френски и Немски и вече ми е неудобно. Та затова търся фирма от която сте доволни.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #317 -: Юли 24, 2012, 13:33:02 pm »
Здравейте,
Моля, дайте съвет за добър хотел в Копривщица. Имаме годишнина от сватбата и искаме да отидем там, но нещо не им хващам вяра на рекламите от интернет. По-конкретно съм харесала: комплекс Дюлгерите и хотел Смиловене. Ако имате "прясна" информация за някой от тях или за друг хотел, ще съм ви много, много благодарна.
Хубав леееко прохладен ден! :wink:
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #318 -: Юли 26, 2012, 14:28:22 pm »
Момичета, препоръчайте читав хотел в Гърция, който да е подходящ за деца. Може и да е с ол инклузив оферти. Мерси :)


*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #319 -: Юли 29, 2012, 16:51:37 pm »
Раши, където сме били в Гърция, все е било добре обмислено по отношение на децата.
По-назад в темата нищихме по - подробно Гърция  :) бях дала линкове към хотелите, от които сме останали доволни, може да ги разгледаш.

Тук бяхме с малкия миналата седмица, останахме доволни:

http://krapets.com/bg/hotel_yanitza.html

http://www.yanitza-hotels.com/ipage.php?id=12

За онези, които търсят спокойствие и могат да минат без модерни барове и атракциони - Крапец е идеалното място. Хотелчето е много добре замислено, вместо да се застрои цялата площ с по-голяма леглова база, е оставено място за паркинг, градина с беседки точно над морето, място за игра на децата. Има три басейна, не са големи, но са достатъчни да се разхлади и поплува човек. Има тенис корт (макар и на цимент), билярд, тенис на маса, дават под наем и колелета. Малък комплекс, всичко е на една ръка разстояние. Недостатъкът беше, че за цената от 76лв за нощувка, едната база, която е по-стара, определено се нуждае от освежаване, но все пак беше чисто. Ако някой реши да изпробва комплекса - да пита изрично за свободно място в новата сграда.
Намерихме си селска кръчма с много вкусна храна и рок музика за фон :)
Плажът е със страхотен пясък, морето е плитко. Не го поддържат обаче (почистването е оставено на съвестта на плажуващите и спасител няма!)
« Последна редакция: Юли 29, 2012, 16:54:00 pm от tzvetenze »