0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #540 -: Юли 02, 2014, 22:28:16 pm »
Това, че ще ме метнат с лъжливи снимки не го обмислям, защото първо проверявам за коментари и пресни впечатления :) За мини-екскурзиите пък моя мъж откача, не бил преял, не бил нам си кво, способен е и на плажа да не иде и да си спи по-цял ден в стаята  :)
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #541 -: Юли 02, 2014, 22:39:29 pm »
На мен ми е изключително полезна опцията, която tripadvisor предлага /предполагам и други сайтове, но аз съм си свикнала там да гледам/, наред с лъснатите и изпипани на фотошоп снимки, има и реални снимки от посетители, на които може да се види реалното състояние на хотела, и там лъжа и измама няма.
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #542 -: Юли 02, 2014, 23:05:37 pm »
На мен ми е изключително полезна опцията, която tripadvisor предлага /предполагам и други сайтове, но аз съм си свикнала там да гледам/, наред с лъснатите и изпипани на фотошоп снимки, има и реални снимки от посетители, на които може да се види реалното състояние на хотела, и там лъжа и измама няма.
След споменатия случай (беше през далечната 2008-а) и аз не пропускам  :lol:

А колкото до препоръки и впечатления от приятели.... Ей тоя същия гнусен хотел, месец по-рано го посещават наши познати. Големи гъзари, голямо чудо, притежават заведения, скъпи коли, очаква се да имат високи претенции към обстановката. И те имат де, ама нататък ви го споделям и като леко "офф" от самата тема, за илюстрация на селяндурщината и комплексарщина българска. Та преди ние да резервираме, седим с тези хора в една голяяяма компания и те разправят каква невероятна почивка, какъв невероятен хотел, абе чудоооо. И питахме за кой хотел иде реч - казаха, че за тоя гнусния с фотошопските снимки. А ние се колебаехме между него и един друг. И избираме този, понеже хем добре изглежда, хем препоръчан, наскоро посетен...

И като се върнахме, срещам случайно единия пич (те са братя) и директно му казвам: "Абе еди кой си, на вас сериозно ли ви хареса този хотел?! Аз по-утрепан и три звезди не бях виждала...". И тоя ми вика: "Кой бе, тоя в Бодрум ли?!!! Ужасна дупка е, умряхме от яд, че бяхме платили и напред, отврат беше". И тук вече бях така  8O 8O 8O Почти заекващо попитах, защо тогава бяха тия хвалби когато се бяхме събрали... Ами то всички знаели, че били на почивка и ся нямало да си признават колко било гадно и затова така разправяли на масата. Той ако бил знаел, че сериозно обмисляме за там - щял да ме дръпне, на 4 очи да ми кажел, че е зле. Евалата налЕ.  :lol: Ей сега на как ми казвал, като сме насаме. Съвсееем навреме.  :lol:

Та и на познати не вярвам особено вече за такива неща. Е, разбира се близки приятели и хора, които познавам добре - друга бира.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #543 -: Юли 03, 2014, 20:19:38 pm »
Благодаря ви момичета.Много полезна информация.
Аз все още търся де, половинката мрънка, че му е далеч Турция с кола.На мен пък не ми се ходи в Гърция.
България изключвам като опция.Според мен след всичките тези бури и валежи няма как да се стопли водата, че да е добре и за дете.А на мен ми се ще да е топло морето.
Последно гледах  хотели в Агия Напа Кипър.Там е страхотно.Морето е повече от чай, без вълни, с широки плажни ивици, хотелите също са много добри.Два пъти ходех там.Бих отишла пак.Нощния живот кипи. Аквапарка в Агия Напа е огромен. Имам страхотни спомени от Кипър.
« Последна редакция: Юли 03, 2014, 20:21:53 pm от tanj74 »
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #544 -: Юли 04, 2014, 09:12:18 am »
Успех, Таня в убеждаването на половинката в твоя полза  :) Аз нямам шанс да ме огрее за Гърция
ще ми бъде интересно ако споделиш какво си избрала

снощи гледах цените са уаауу нагоре, новооткрития Vogue например е с почти 300 лв на човек отгоре

ако трябва да агитирам някой за хотел то това за мен е Kefaluka, където съм се връщала отново  и работи като смазана машина що се отнася до менажиране
Тук съм виждала нещо, което в България няма как да се случи, струпване на работа, при което мениджъра на смяна вместо да навиква  натоварения персонал започва сам да отсервира

- чистота
- почти всички стаи с изглед на море, заради разгъната площ
- хем голям, хем не от най-големите, че да е лудница
- отличен избор на напитки  :)
- пространство за шумни забавления и спокойни кътчета за четене
- широка ивица,  каменисто море  / но чист пясък в този район няма
- хубав СПА център
- нужда от кола  :) тъй като хотела е сам в залив
- големи деца  със сълзи се разделят с аниматорите
- съвсем малко българи, ако въобще се засекат, така няма нужда да се чува " къде блееш маа, донеси ми бира,  гледай детето"
такива неща, за които пише Жбрул няма как да се случат, при най-малкото неудобство всички се втурват да разрешат проблема
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #545 -: Юли 04, 2014, 14:05:05 pm »
Тара, може ли линкче за този хотел? Ако искаш на лични. Звучи ми баш като това, което ми трябва с хлапе. Особено с частта за аниматорите ме грабна. А преди да имам дете, как ненавиждах въпросните хора...  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #546 -: Юли 04, 2014, 14:59:58 pm »
Жбрул,   хотела го има в нета  почти навсякъде. В tripadvisor   има доста любителски снимки
описание има в големите ТА за Турция: thours club, emerald, orient 99, tez tour и др.
в booking

Моите отзиви са от 2012, но има и пресни   в трайпа
Аз пък като едно дете си ходих на колоездачна обиколка с аниматорите и с някои от тях на дискотека в морето

Вече зависи кой какво търси за себе си.

още един нов хотел в Бодрум  - Thor luxury  между, който се колебаех миналата година сега  е с 350 лв. отгоре на човек.  Опция е и да се следят новите хотели и промоциите към тях, макар и някои неща да не са изгладени докрай
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #547 -: Юли 04, 2014, 15:08:35 pm »
А пък ние с бебето мислим да ходим на почивка "на село"  :lol:
На спокойствие, далеч от шума и навалиците  :P
http://villamark.net/
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #548 -: Юли 04, 2014, 15:21:19 pm »
Тара, мерси много! Пък срам не срам...за мен морската почивка (ако е идеална) е свързана с лежане от сутрин до вечер на някой шезлонг, смучкане на коктейли и похапване. И във водата не влизам обикновено... Абееее змия съща съм  :lol: Че "едно време" усърдно избягвах хотели подходящи за хора с деца и с анимация, че да не ми вдигат джангър и да ми пречат на лежането. Ама...ела ме виж сега.

47 Smiles, много добра идея. С Дани като си отидох на селската къща през май (беше на 1,3 г.), че се прибрахме в края на октомври чак.  :D Супер си изкарахме!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #549 -: Юли 04, 2014, 15:33:37 pm »
http://fabrikazahranaitanci.com/index.php?lang=bg
http://www.aquapark-varvara.com/


Два комплекса  , подходящи за деца , но аз засега  нямам лични впечатления .
Щяхме да  ги посетим    , но  за  съжаление   в първия -Фабриката -нямаше места    уикенда , а  от Варвара се отказахме , защото имахме  наблизо  топъл минерален басейн  . Бяхме в Хасково и  наблизо са    Хасковски минерални бани  с  топли басейни -малкия се размаза от кеф.  .


Иначе за море - още мисля и аз .
Ще бъдем при родителите ми наблизо до северното Черноморие и няма да го  пропуснем , но  за почивка   се чудя къде .
И на  нас  не ни  се бие път до Турция с кола.  За Гърция  ще сме  като че ли .


*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #550 -: Юли 04, 2014, 15:50:19 pm »
Мисля, че ако го натисна ще поддаде. Кипър му се видя още по-далеч, нищо, че е със самолет.
Разгледах Бодрум и Мармарис, красота. Обаче като се има впредвид, че пътувам от Видин това е 2 дни път с камили.
В Кушадасъ харесах два хотела- Аква фентази и Сурмели.
Мисля, че отговарят на изисквания ми. А и плажа не е на платформа.Но се замислих над думите на зайчето, че температурата на водата в най-големите жеги е като по нашето черноморие.
И като ли че най ми се ходи в Кипър. И сега съм в размисли.
Имам време до август да намеря нещо.Мъжа ми тогава ще почива.
Надявам се да намеря хубаво местенце, а не като миналата година да остана тотално разочарована от почивката ни на Елените в Роял Парк.
По този повод да споделя- хотела въобще не отговаря на 4 звезди.Красивото е само отвън.Вътре е гадост.
Още със самото ни пристигане имахме недоразумение относно стаите.
Бях си платила за стая с изглед море, най-нагло се опитаха да ми пробутат стая с изглед двор.А там са хиляда стаи и е шумно.Терасата е миниатюрна до такава степен, че нямаше място за една сушка. Мотаха ни 4 часа. И това е практика имаше много хора като нас.Основно на българи го правят.
Рецепционистите са супер не любезни.
Предложиха ми компенсация 2 ала карт ресторанта.Обаче отказах.И вече като нямаше какво да направят ни преместиха в съседния хотел Андалусия в стая с изглед море.Малко по-прилична от предишната.Но за да стане така трябваше да звъня хиляда пъти на туристическата агенция.
И в двата хотела всичко е много старо.Няма нищо общо със снимките от сайта.Чистотата е под всякаква критика.Вечно висяхме на опашка за асансьор.Храната беше поносима, но ние основно хапвахме навън. Почти не се възползвахме от ол инклузива.
Хавлии сложени на пода за сменяване не се сменяваха.За чаршафи да не говорим.И още много подобни.
Плажната ивица е тясна, водата беше студена, шезлонг и чадър беше невъзможно да си намериш.На плаж ходихме на Слънчев бряг.
Детското клубче което влизаше в пакета беше само за русначета и се заплащаше 3 евро час.
Единственото хубаво беше анимацията за деца.Имаше всяка вечер и малките много се забавляваха.
Цените на Елените са като да отидеш в чужбина два пъти.
Според мен ако се ходи на Елените е добре да се избере хотел Роял Касъл или къщичките до него.Останалите не си заслужават.


« Последна редакция: Юли 04, 2014, 15:55:56 pm от tanj74 »
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #551 -: Юли 04, 2014, 16:04:38 pm »
след една гадна почивка  на Слънчев бряг, не съм стъпила тук от 7 години вече.
трепал си се цяла година и накрая вместо почивка, получаваш нерви и пари за нищо.

Таня, ако ви е опция самолет, летището за егейската част е в Бодрум /между два и три часа трансфери до Кушадасъ и Мармарис/, после предвиждане от хотела навън-навътре с шатъли
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #552 -: Юли 04, 2014, 16:20:45 pm »
Тара, благодаря за полезната информация  :D. Друго е да ти обясни някой който е пътувал до там. Никога не съм ходила в Турция и ми е много интересно.
Ще коментираме вкъщи всякакви варианти.
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #553 -: Юли 04, 2014, 18:28:04 pm »
tanj74, сигурна съм че в Турция ще ви хареса. Където и да идете е в пъти над уж доброто в Бг, във всякакъв смисъл.  :D
А за "Елените" даже не искам да си спомням, там се прекарах с едно от ходенията ни на море миналата година. В "Андалусия" резервирахме ние и...жива да не бях. Всичко както го описваш, персоналът предимно от "братята", мръсотията неописуема. Храната не бих казала, че ставаше особено, месото беше върховен лукс и а пуснат малко мръвка - извиваха се дивни опашки за кебапчета. Нарежат 5 дини за десерт - седят лелките като в социалистически стол и казват на клиентите как не можело повече от две парчета диня да си взимат, че нямало да стигнат...   8O Прибори и съдове постоянно не достигаха. Ако има сладолед - няма кофички и обратното. С напитките - все нещо им свършило, когато ти искаш въпросното. Една вече имахме и шоу програма бонус - персоналът на ресторанта се сби в салона за хранене с таблите, ама як мариз ти казвам. Още първата вечер пък, огромен шкаф (незнайно защо намиращ се на една от алеите) падна върху едно детенце, колкото Дани - чист късмет, че не го уби. Реакцията на управителката беше: "Е какво ся толкова нали е живо", аз не знам бащата как пък не уби нея...
До плаж и море - реално нямаш достъп, защото комплексът приютява хиляди гости, а плажчето побира няколкостотин души и то когато шезлонгите са буквално залепени един за друг. И басейните да се ползват - пак остават поне 1000 души за които няма място ни на плажа, ни на басейна.
Срещу ресторанта - въртележцица с някакви колички и един надуваем замък. Едно въртене с количките - 5лв., 10 мин. скачане в замъка - 10лв., някакви безплатни съоръжения за игра - няма, та ха познай как ме одрусваше синът ми.... Най-същественото е, че уж сме платили да ходим на море с МОРЕ. Но даже и басейн не можеш докопа там. И решението беше - сутрин ставаме, боднем някаква закуска, в колата (която стои на частен паркинг разбира се и там 10 кинта на ден) и се товрим с деца и плажен багаж (бях с приятелка също с дете) и отиваме на плаж в Св. Влас на Марината и цял ден там. Оттам разбира се следва още яко изваждане на кеш - шезлонги, чадъри, напитки, ядене, сладоледи, батути и к'вото още се сетиш. (Да е жива и здрава Елфи, че ми спести поне разходите за паркинг и там, иначе и това е 2 лв. на час, сещай се за цял ден каква е сумата). Вечер се връщаме обратно в мизерията и така една седмица.
Целият масраф ми излезе почти два пъти отгоре от цената на резервацията за "ол инклузив морето". Ами, ако нямах още пари в себе си? Ами, ако бях без кола? Таксито до Влас е поне 20лв. и още толкова обратно, ако не се договориш може и отгоре да те одерат...Та "Елените" на мен лично ми държат първенството по гадория през последните години. За "Роял Касъл" има една разлика само с описаното дотук - не е мизерия самата база. Обаче хотелът е кацнал на един хълм и ако някой ходи - следва да е наясно, че отива на басейн, а не на море. Понеже и за него е същият плаж, който е и за останалите хотели. Аз за "Елените" имах спомени още от соц-а, когато беше с виличките и огромните градини и не допусках, че може да е чааак толкова засрано сега (извинете за израза), което си е лично моя грешка.

Иначе, преди да се роди малкия и аз като Тара - с години не бях ходила на почивка в България, било морска, било на ски. И понеже набързо се разведох след като родих и където и да ходехме по почивки - аз шофьор, аз се занимавах с цялата логистика, майка ми като куфар жената  :lol: и не се наемах да правя огромни преходи от сорта на 1000 и нагоре км. по чужбина с малко бебе и без друг възрастен на когото да разчитам, било да ме смени на волана, било за друго... И САМО поради тази причина се задържах 2-3 години по морета в България. Обаче сега Дани е очовечен, а на мен много ми дойде куража и вече знам, че безгрижно се справям с всичко и без мъж до мен, та край на късането на нерви по нашето море. А всички вие, което сте си с нормални семейства - хич няма какво да го мислите дали тук, дали навън. Лично мнение разбира се. Но и като пари даже - в чужбина за по-малко получавате повече и то с много по-добро качество. И най-безценното за една почивка - нямате нерви.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #554 -: Юли 04, 2014, 19:13:33 pm »
Но се замислих над думите на зайчето, че температурата на водата в най-големите жеги е като по нашето черноморие.

Много по-ниски са, Танче. При нас водата става 26-27, била е и 28 в отделни години.
Ето тук гледам къде колко градуса е било през различните дни и месеци: http://water.travel.org.ua/aegean-sea-water-temperature.html, ако смениш езика на руски, ще покажат градусите в Целзий.
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #555 -: Юли 04, 2014, 20:58:55 pm »
Jbrul, точно както го описваш беше.Даже ме подсети за паркинга и за циганина с батутчето.Бях ги забравила. А за Роял Касъл, те имаха шатри на плажа  гаранция си ги видяла едни лилави бяха. За гостите извън хотела струваха 40лв на ден. Поради липса на шезлонг и чадър още първия ден се възползвахме от тях.Наистина е скъпо и гадно в Елените.

Мерси за линка зайко.
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #556 -: Юли 04, 2014, 21:45:36 pm »
tanj74, за плажните шатри на "Роял касъл" да кажа специално... Не за теб, понеже съм сигурна, че няма да повториш  :lol:, а за някой друг, ако се засили натам. Те са платени И за гостите на хотела. (поне миналия сезон, за този не знам)
Едни приятели се набутаха там за уикенд миналия август, ама не питах каква е била цената за тях, може и да е под 40лв. за гости на хотела, ама едва ли е 5лв. Но си плащаш като поп, само басейните са безплатни. Шатрите на "простосмъртни" ги дават, ако в "Роял касъл" в даден момент няма достатъчно желаещи да ги ползват. Когато пък там е пълно - няма достатъчно шатри и за готовите да си платят. И за тях не е имало. Та тези приятели мои и те по цял ден във Влас ходили на плаж и само спането им в "Роял касъл", понеже хотелът бил пълен пък тогава... Демек - ситуацията е идентична както и с другите хотели и липсата на плаж, само дето в "Роял касъл" нощувката е по 5 като цена и няма "ол инклузив". Да кажем, че все пак шатри има и си готова да плащаш - смъкваш се от баира и...попадаш насред "ол инклузив" комплекса, където нямаш право на безплатни храни и напитки, ама няма и "а ла карт" заведения, понеже там няма кой да ги ползва. Най-близкия ресторант ти е в началото на комплекса (до аквапарка), така на око, със заобикалянето е поне километър, или нагоре в едната посока..., или трябва да се такъркаш пак по баира до "Роял касъл" (още по-далеч демек) за да хапнеш. Вариант ти е и супермаркета в комплекса, ако искаш нещо за хапване и пиене, ама по обясними прични - там няма особен избор, особено на храна. Има и побългарен вариант естествено - влизаш в "ол инклузив" хотела, дваш 5лв. на бармана и той ти дава каквото искаш от бара на "ол инклузив" хотела... Но това за напитки само, за храна - не става. Абе страшна простотия и недомислица е целия комплекс барабар с кичозния, но все пак лукс "Роял касъл". :x Изобщо - съветвам всички да избягват това местенце, ако наистина са тръгнали на почивка, а не на "сървайвър за нерви".

П.П. Знам, че темата е за препоръки, а не за негативни отзиви. Но понеже стана дума така, или иначе, а мястото е наистина ужасно - държах подробно да обясним и защо.  :oops: Не иде реч за капризи, свръхочаквания и лиготия. Просто не става наистина. А горките чужденци дето бяха дошли с по три деца, баби и самолет и бяха там като крепостни селяни точно - сигурно още сънуват кошмари от "почивката".  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #557 -: Юли 04, 2014, 23:59:38 pm »
Аз съм била в Кушадасъ и то  към края на  септември - не  беше хич студено тогава -нито вода , нито въздуха . Като се  прибрахме в Бг  тук беше свил един студ  -направо за якета и боти ,а  ние идваме от плажа.Но  беше преди да  го има Калоян .За дете наистина може и да си е  студена водата. Но съм с прекрасни спомени  от почивката , обслужване  и т.н.



*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #558 -: Юли 05, 2014, 09:08:39 am »
 nimika  :), тъкмо е било напечено всичко от жегата. Аз на 20 октомври на връщане от Мармарис 30 градуса боса по джапанки, на нашата граница 3 градуса.
Хубави почивки на на всички ни независимо къде, без такива спомени описани от по-горе.
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #559 -: Юли 10, 2014, 20:45:03 pm »
Някой има ли отзиви за хотел "Селена" в Созопол?