0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #20 -: Април 03, 2012, 17:03:55 pm »
Мише, дано леко да ви е минало зъболечението днес.
Моята госпожица днес отказа да спи на обяд. Ще я видя до кога ще изкара. Тия дни я слагам в леглото и отивам да ям, като се върна е заспала. Днес първо разхвърляла всичко, оправихме и уж легна пак. Когато я погледнах през терасата - седи и плаче. На въпроса ми „защо", отговори че искала да пишка на гърнето. Сложих я и казах, че докато не пишка няма да стане. Тя обаче седя и седя и след като я оставих все пак пишнала, но обърнала гърнето и я заварих как бърше ли бърше :lol:
И в тази връзка се чудя дали е временно явление това ѝ желание да чисти. Надявам се да не е.
*
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #21 -: Април 03, 2012, 18:00:52 pm »
Боби, то сигурно при различните дечица различни подходи работят.
Под готовност, имам предвид нещата, които Стефи е описала - на първо място подходяща възраст, за мен около 2 годинки е началото на тази възраст.  Оставям без памперс и след като се напишка гледам дали изобщо им прави впечатление - ако си щъкат напикани, прекратявам. При Симона, например, около възрастта на Ивана - година и 10 месеца пробвах и тя изобщо сякаш не забелязваше. След месец-два пробвах пак - получи се. След като се напишкаха и вече забелязваха, първата им реакция е леко объркване - казвам спокойно, че няма нищо, нищо страшно не е станало, че ще отидем да сложим едни сухи гащи и следващия път, като усети, че има пиш, веднага ще ми каже, за да се изпишаме в тоалетната, а не в гащите. С големи подробности обяснявам, понеже попита :) То някак личи - не те гледа съвсем недоумяващо, а с повече разбиране. При всяко напишкване обяснявах спокойно същото нещо и след няколко напишквания започнаха да казват. Тя на 2г, той на 1г. и 10 мес. Не е някакъв подход, гарантиращ успех - просто децата ми са били готови и това беше начинът, по който при нас се получиха нещата.
Трябва търпение и спокойствие, не бързане и на всяка цена. Все пак Ивана не е на 3-4г, че да се притесняваш, че още е с памперс.

Пропуснах да напиша, че на възрастта, която цитирам за моите деца, те можеха да се изразят с думи - да казват "има пиш" или нещо подобно.
« Последна редакция: Април 03, 2012, 18:13:39 pm от tzvetenze »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #22 -: Април 03, 2012, 19:32:29 pm »
Цвете много благодаря. И за подробното описание също, много ми помага.  Може да казва пи-пи и пу-пу за пишкано и акано. Това което описваш като реакция го има, дори като се напишка последният път миналата седмица и сама си събула намокрените обувки и седнала на гърнето.. ама с дрехите :-). Ще видим може би пак в почивните дни ще пробвам, но без да я карам да седи, точно както си описала. Пък ако не стане, ще чакаме още. Нямам зор, но ако е готова не е лошо да стане. Каквото дойде.


  
*
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #23 -: Април 03, 2012, 22:22:58 pm »
Мами, да ви питам. Надвечер като къпахме малкия, обърнах го по гръб да му го намажа, и гледам на дупето една черна точка.  8O osi_10 Първо помислих, че е някаква прашинка, мръсно, да ама не. Стои си като черна точка- такива, каквито ние имаме понякога по лицето, само че малко по-голяма и е съвсем малко по-червено около нея.
Някой да си има на идея какво е? Нямам батерии, за да го снимам. Утре ще купя и ще пробвам.


*
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #24 -: Април 03, 2012, 23:55:41 pm »
Желая ви слънчева седмица! На мен ще ми се вземе здравето в работата. Добре, че поне утре е последният работен ден и после почват Великденските празници.  :D

Лис, мисля те. Надявам се, че си по-добре.
« Последна редакция: Април 04, 2012, 00:53:09 am от blue_sky »

Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #25 -: Април 04, 2012, 00:32:58 am »
Иванита, Ники имаше една на нослето преди няколко месеца. След баня на напарена и изчистена кожа натиснах основата, после почистих с кислородна вода - клечка памуче самото място. Повече няма. И гнойна пъпка е имал на 4-5 месеца, баш на кръщенето. Не знам от какво, ама явно им се случва. При нужда мажа с А-Дерма екзомега и няма проблеми. Сега лятото ще видя с какво, защото а-дермата е по-тежичък крем, и изобщо се чудя дали трябва да мажа лицето лятото.
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #26 -: Април 04, 2012, 10:09:40 am »
Тежко мина, много го е боляло миналата седмица!
След 20 минути убеждаване, позволи само да му погледнат
дали лекарството е там, за да се знае дали може да изчака до събота.
Пак говорихме след това, колко е важно да се до излекува,
че няма да може да хапва сладолед лятото, ако не е здраво зъбчето!
Казах му, че може да вдигне ръка щом го заболи
и лекарката ще спре да починат и "обеща", че ще е по-смел в събота.
За обезболяване ще говоря тогава, вчера беше невъзможно.
По тяхна препоръка му бях дала нурофен предварително.
Добре, че баба му ще дойде за събота и неделя да отидем и двамата с баща му.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #27 -: Април 04, 2012, 12:12:24 pm »
Здравейте момичета :)

Мише, ще говоря с мъжо днес за упойките при деца и ще ти пиша. Те децата свикват със зъболекаря,  не се притеснявай. Всеки път отиват малко по-спокойни :)



*
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #28 -: Април 04, 2012, 12:38:31 pm »
Ох, Мише дано не съм лош пророк, но веднъж изпита ли страх, много трудно става след това. И обещават и разбират, но седнат ли на стола, се получава съвсем друго. Ние два месеца и половина ходихме два,три пъти седмично и все едно нищо не сме говорили и обещавали. Мисля, си, че ако не дай си боже го заболи съвсем трудно ще стане. Иначе ние сядаме, даваме да с машинката за въздух да се работи и лекарство да се сложи, но пък трябва още малко с турбината да се работи и щом чуе звука й, или се свлича от стола или директно става, като разбира се плаче сърцераздирателно. Много ми е трудно да му помогна и говорихме и се разбирахме, но ефект няма. Сега от време на време го подканям да даде знак, че е готов да отидем при лазерният стоматолог. Но съм решила след празниците вече да отидем иска,не иска, поне да види че не шуми.
Дано се получи. Страх ме е точно от пулпита и макар, да казват стоматолозите, че млечните зъби не болят, като постоянните, щом детенце плаче от болка, това означава че е точно така.
Успех желая на Митачето, както и на теб.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #29 -: Април 04, 2012, 12:40:34 pm »
моят син снощи плака много в банята и невероятно убедително и драматично убеждаваше баща си колко много го е страх от миенето на косата.

дали го е боляло много?

от друга страна, направиха му пломба на зъба, без да каже "мяу!".

иди ги разбери тия деца...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #30 -: Април 04, 2012, 12:53:42 pm »
Здравейте и от мен!

При нас нищо ново. Ели е на коларгол заради задната хрема и сега изкашля само след сън, а не да буха по цял ден. Мен още ме наболява гърло, ще видим дали ще се класирам при личната тая вечер.

Лиско, да се оправяш бързо!

Мише, дано мине безболезнено зъбоправенето при Митачето и да няма повече развалени зъбки.

Пешек, поощрявай я да бърши, на децата им харесва да правят повтарящи се действия. Аз доживях да заплашвам Стефан, че няма да му дам да мие чинии, ако не си прибере играчките примерно ;). Голям мерак има, нали се топи във вода и излива на воля събраното в чиниите  :lol:. За момента само пластмасови мие, под мой надзор и вилици и лъжици, едвам го разкарвам като стигне до стъклените.
И с прахосмукачката чистят отскоро, там няма такова въодушевление, но пък като кажа кой първи иска да чисти с наблягане на "първи" и все се намира мераклия ;)

Джам, моите и двамата се дерат, като им мия косите и все се пазарят, да мием само дупетата. За сметка на това Стефан, все пада от някъде, все се е спънал, краката му все са сини, но обикновено идва само да докладва, че се е "поекал и е паднал". Глагола "поекам се" идва от това, че аз като се спъне примерно и все подвиквам, "полека" и той явно е решил, че това означава "спъвам се" ;)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #31 -: Април 04, 2012, 13:32:46 pm »
... че се е "поекал и е паднал". Глагола "поекам се" идва от това, че аз като се спъне примерно и все подвиквам, "полека" и той явно е решил, че това означава "спъвам се" ;)
:jump12:

Джам, ако не го боли кошата, докато го подстригвате значи си е ОК детето.
*
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #32 -: Април 04, 2012, 13:39:03 pm »
А моят син, като не знае къде отиваме и си мисли, че е на лекар и започва да цифри профилактично. Така ходихме на фризьор и той наду гайдата. Изчаках го малко да се успокои и видя, че няма нищо страшно. Мъжките майки да ме извиняват, ама големи са ревльовци тези мъже. Още от малки.  :lol:
И моят не дава да му мия косата. Пращам баща му да се прави на циркаджия.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #33 -: Април 04, 2012, 14:03:27 pm »
аз съм ви разказвала за прегледа, който проведохме при ортопеда д-р Драганов на едномесечна възраст на момчето - лекарят се надвеси над него, то започна да размахва ръце пред лицето си (туй се вика рефлекс на Моро, между другото) и Драганов доволно заключи:

"Ето, госпожа - страхът от бялата престилка започва у мъжките още след раждането и приключва някъде след 75-годишната им възраст..."

та исках да кажа - това, че детето е ревало, не значи непременно, че го е боляло.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #34 -: Април 04, 2012, 14:24:16 pm »
Абе Митака познавам кога го боли и кога се инати...
Сутрин за детска вече е манипулация, макар доста по-обрано и примиренчески,
но определено го е боляло миналия път на зъболекаря.
обясни ми как машинката е боцкала силно вътре в зъба.
А вчера си го беше страх, то се виждаше в очите му...
И мен ме изумяват с реакциите си понякога, но да има няколко посещения
в такъв кабинет без ох и изведнъж таквази проМена!

Раши има време до събота, ще чакам да ми пишеш! Благодаря!

Гери, дано се класирате при личната да ти даде илачи бързо да ти мине!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #35 -: Април 04, 2012, 14:39:43 pm »
Мише, аз мисля, че Джам по-скоро искаше да ти каже, че може би плаче от уплах и страх, но не и от болка. И според мен е възможно просто много да го е страх. Което е достатъчен проблем, разбира се. Говорете пак, обяснявай спокойно, помисли за някакво хубаво подаръче за смелост, което зъболекарката да даде, а и може би присъствието на тати ще го успокои. Може и да не помогнат тези неща, но трябва да се намери начин страхът да се преодолее - не може от страх да не се ходи на зъболекар. Аз точно по тази причина не посещавах такъв повече от 10 години, няма да обяснявам какъв беше резултата...Затова много държа децата ми от малки да свикнат със зъбната профилактика като нещо нормално. Лесно е на думи, знам, и аз имам в нас едно човече, дето го е страх.
Но се чудех друго - вярно, при децата много бързо се развиват тези пулпити, но все с редовните прегледи нищо ли не се е видяло? Или пулпитът се е развил под някоя пломба ли?

И моят син миналата седмица го "боля" новата прическа и много държеше да я махна :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #36 -: Април 04, 2012, 14:40:05 pm »
аз пък си мисля, че те изобщо не са наясно в момента какво е болка
хващала съм ги много пъти и двете- те и на сърбенето викат, че ги боли
а моята Стефания е царица по болките- моля ви се, трябва ви един ден с нея, да видите колко много и навсякъде я боли
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #37 -: Април 04, 2012, 14:42:46 pm »
Мише, аз мисля, че Джам по-скоро искаше да ти каже, че може би плаче от уплах и страх, но не и от болка.

именно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #38 -: Април 04, 2012, 14:54:36 pm »
Деси, вече е съвсем сигурно...ще живея още:):):)

Имам и глас от вчера, гърлото ме боли съвсем малко а като кашлям гърдите почти не ме болят:)

Да сте здрави всички.

Утре подавам документи за градина. Така ми е свит стомаха на топка от тръгването им. Дано пък ме изненадат поне двама от тримата и да няма големи драми:):):)
От няколко сутрини си засичам колко време ми отнема приготвянето им:)

Нали децата закусват в детската градина? По мое време там си закусвахме ама сега знам ли:) Мими близначкова, и другата Мими -точкова и Яна, моля да ми кажат детските градини във Варна почиват ли лятото?
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата на Лазаров ден и Цветница - 02.04 - 08.04.2012
« Отговор #39 -: Април 04, 2012, 14:59:06 pm »
Лисано  :heartbeat:

Разбрах Джаме, всичко разбрах и ви благодаря, последните две седмични
съм като световна оплаквачка...как ме търпите идея нямам!
Но вчера след посещението там, бях като все едно валяк бе минал през мен,
абсолютно безсилна.

Цвете този пулпит е на зъбчето което правихме януари
има два варианта, тогава още да не е бил почистен добре кариеса
и под пломбата си е работила гадинката или бързо да се е развил нов!
Аз не искам да задълбавам в това у кого е вината,
резултата е факт и последиците също!
Аз също като теб искам да нямат моя страх и от там
лош зъбен статус, искам да не се страхува, но явно не успявам
да го убедя в това колко е важно да се ходи там!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)