0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #780 -: Юли 21, 2012, 22:23:32 pm »
Според мен си цеди с помпата като не можеш на ръка.
Теди, не губи повече време.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #781 -: Юли 21, 2012, 22:42:14 pm »
Нямах възможност да пиша преди. Цеденето на ръка не било голяма философия, но трябва някой да ти покаже или обясни като хората. След много четене и гледане на клипчета аз разбрах, че стисваш гърдата с палец отгоре и показалец и среден отдолу и плъзваш пръсти заедно към зърното, но спираш на 2-3см от него. И въпреки, че уж му хванах цаката при мен пак е трудно и има струйки само от едната гърда, а от другата капе  :? Помпата трудно или лесно изкарва повече.
Не знам колко съм обяснила, ако греша или някой може по-добре да пише.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #782 -: Юли 22, 2012, 00:23:58 am »
теди, цеди се да получиш облекчение, няма значение дали с помпа или не, просто като е с помпа внимавай да е докато те облекчи, а не и след това, "да трупаш запаси". температурата е тревожна, но може и да е следствие от секциото, не е задължително да е от гърдите, трябва да се следи, но съвсем не означава край на кърменето.

ще се регулира кърмата, спокойно, зная, че е трудно да си го представиш, но наистина тялото се саморегулира по удивителен начин, просто трябва да мине време

боби, аз затова се вбесих, защото й обяснявам на таз жена, че ади яде всякакви видове зърнени - хляб, паста, палачинки, bran flakes, просто не й ги разкашквам с мляко, защото на мен самата мисъл за всичко наподобяващо попара ми е противна и не виждам защо да яде каши, а не бисквити с овесени ядки, например. благодаря и аз за таблицата, сигурна съм, че детето е добре, храни се с всичко, с което ние ядем (минус бисквитите ми със шоколад), но като има някой такъв, дето знаеш, че не е прав, днес пак си мислех, дали не я държа гладна, което е пълна глупост, но като ти вменят нещо в главата, иде се отърви от тревоги.

теди, стискам палци, пиши как сте, а и още нещо, няма нужда да пиеш (или не-пиеш) течности повече от това, което ти се пие, ако си жадна, пий, ако не си, значи нямаш нужда от това. храни са с каквото ти се яде и колкото ти се яде, пий когато си жадна. слушай си тялото и детето и ще видиш как ще се регулират нещата.
*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #783 -: Юли 22, 2012, 13:50:57 pm »
ТЕDI Мила прекрасно те разбирам и при мен беше трудно в началото аме сега се оправяме супер.Ще се оправиш, ще видиш щом аз можах, а и другите преди нас...Както са ти казали и другите момичета слушай тялото си.Пий си течности колкото имаш желание/ това 3 л много бе?!/
До цеденето аз само на ръка цедя, не че пропагандирам ама с помпа не можах 8O.То не е сложно, но е нужно да ти покаже някой... :?
Аз изцеждах преди кърмене когато беше по малък с времето започна да ме изцоква и вече цедя само ако  е цокал от едната т.е другата гърда от която не е цокал.
В началото е малко депресиращо, но минава да знаеш, слагай си я да си цока при всяко проплакване/аз така правех/.После и режим ще си направи и кърмата ще се регулира. Втвъдените гърди съм си оправяла с топли компреси с кърпа и цедене + цокане от бебето.Просто куражи и малко търпение.
Бебето ти ще те научи на всичко!
В момента даже съм на диета и пак си се кърмим и сме си ОК!


Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #784 -: Юли 22, 2012, 21:29:07 pm »
Момичета,моята борбена щерка е качила 110 гр за 2 дни!!!Можете ли да повярвате,вместо да сваля тя качва и то само и единствено на кърма,храним се на 2 часа и половина,тя сама се буди и търси.Вчера се опитах да я слагам по често да ми облекчи гърдите,но не искаше цокне 2 пъти и си заспива.Пак са ми тежки гърдите,но като че ли с малко по добре или тя хапва по повече.Утре си отиваме в къщи и там ще се уча на спокойствие как да седя на ръка или с помпа.Благодря ви за подкрепата!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #785 -: Юли 22, 2012, 22:36:19 pm »
теди, ако продължавате така ще разбиете всички таблици  :D. нали няма да я мериш всеки ден вкъщи?  :D

но иначе е много успокояващо да знаеш, че детето се справя чудесно, тоест ти се справяш чудесно, а ще става все по-лесно  :)

пиши как сте вв къщи
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #786 -: Юли 22, 2012, 23:36:18 pm »
Браво Теди, направо сте разбили всички таблици :-)


Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #787 -: Юли 23, 2012, 21:39:27 pm »
Момичета,хемоглобина ми е много нисък,може би от операцията идеи за храна с която да го ядигна без да направя колики на беба?А тя много хълца след кърмене мога ли да и помогна или си чакам да спре?От днес има номер-суче около 25 минути активно от двете гърди и заспива,слагам я в кошарата и след 5 мин започва да плаче и да търси пак,аз давам 5 минути суче ,ама не както трябва сякаш си играе само,а ако и дам се разсънва и плаче.Да не и стане навик и да ме разиграва така всеки път?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #788 -: Юли 23, 2012, 22:04:22 pm »
Теди повдигни матрака от към главата, да стане около 30градуса наклона. Да не би да преяжда нещо? За хемоглобина хапвай си яйца, месо, елда, като не се прекалява не би трябвало да има проблеми с беба.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #789 -: Юли 24, 2012, 00:52:03 am »
Теди браво на вас, какво завидно количество кърма :) За хълцането не се притеснявай и моята беше така, повече смущава теб отколкото нея :)

Ние днес за първи път се върнахме към старите си номера. Отказа ми да се кърми, суче към 5 минути и от там като започна да реве, опъва се като струна цялата, направо с ръка ми избутваше гърдите и със страшни викове. Като дадох шишето веднага забрави, че е плакала дори..... Преди малко намерих време да се изцедя и в едната гърда - нищо, в другата - има. Възможно ли е при положение, че и от двете гърди не се е хранила вече 6-7 часа. Т.е. как може да няма нищо в едната?
 :(


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #790 -: Юли 24, 2012, 02:36:55 am »
теди, както и при възрастните, хълцането се оправя с "досукване". като хълца я слагаш на гърдата и след малко сте забравили, че е хълцала. хич не ги мисли тези неща със "създаването на лоши навици" толкова ще се променя, че свят ще ти се завърти, каквото прави бебето и майката спокойни, това се прави.  :wink:
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #791 -: Юли 24, 2012, 10:02:00 am »
Теди, и моята щерка много хълцаше като малко. Тогава и аз й давах гърдата и спираше хълцането.
За "номерата" също е напълно нормално поведение на толкова малко бебе. Севи месец и половина буквално не ми слезе от гърдите. Опитай се да разбереш бебка. 9 месеца е познавала само теб и единственото нещо, което може да прави е да суче. Напълно нормално и естествено е, да търси познатото. Представи си, че ти изведнъж се окажеш на едно напълно непознато място, заедно с един единствен познат човек. Дали и ти известно време няма да се "държиш за полата му", докато поопознаеш новия свят?!
[/url]
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #792 -: Юли 24, 2012, 13:11:17 pm »
Преди малко намерих време да се изцедя и в едната гърда - нищо, в другата - има. Възможно ли е при положение, че и от двете гърди не се е хранила вече 6-7 часа. Т.е. как може да няма нищо в едната?
Може би вече ти се е регулирала напълно кърмата. По това време някъде и аз имах чувството, че са ми празни гърдите - не можех да изкарам нищо с помпа даже (особено от едната гърда, която дори се водеше по-добрата), и се бях шашнала, че ми спира кърмата...


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #793 -: Юли 24, 2012, 13:25:23 pm »
за мен решението на тази ситуация беше, че си живеехме закачени доста дълго време. тя си спеше върху ми, така че като проплаче да ми е лесно да й дам гърдата. в момента нямаш никакви други грижи освен нея (в смисъл не би трябвало да имаш и хората около теб би трябвало да ти помагат като те освободят от всякакви други неща).
нека не забравяме, че според антрополози и биолози, човешките бебета се раждат толкова не-доразвити, че би трябвало да стоят в утробата поне още три месеца, но не може, заради големината на главата. ето защо първите три месеца от живота на бебето, често се наричат "четвъртия триместър от бременността".

да ви напиша и в тази тема, може да е от полза на майките с бебета над 6 месеца. писах ви за онази жена, дето се опитваше да обясни, че не я храня достатъчно дъщеря ми. е така както бях побесняла и знаех, че не е права, така през уикенда реших, че може би трябва да яде повече твърда храна. а тя обича и си хапва, и "заради калция и витамин д-то в млечните продукти" винаги пред нея имаше сиренца, които тя обича. резултатът е запечено бебе, до степен да се опитва да се изходи, но да не може в продължение на дни. вчера беше ужасно, мислех, че присъствам на версия на раждане - сериозно, не ми се смейте - детето плаче, напъва се, не може да се пусне от мен. след това задрямва изтощена. оказа се, че и заради това повръща от напъването. е като се разчетох за "запек" и твърди изпражнения при кърмени деца, познайте - млечните продукти (както и белия хляб и другите неща дето си ги знаем, но особено млечните продукти) ги запичат. оправихме се след като й мазах дупето с олио отвън.

та, според мен поуката е, кротко с дохранването с твърди храни и не слушайте "крави" дето нищо не разбират, ами си кърмете дълго и напоително (обяснението е, че кърмата е така добре нагодена за коремите им, че кравешките млечни продукти им създават проблеми, както и всички останали неща, дето знаем, че запичали). ужасно съм бясна и то на себе си, щото се вързах, при положение, че знам, че не беше права, ама като ти кажат, че си "недохранваш" детето, сещате се какво е.

криси, колкото по-нарядко кърмиш (цедиш) толкова по-вероятно е да има много малко кърма. ако си се изцедила по време когато обичайно няма потребление е нормално. но 6-7 часа не е ли дълъг период на не-използване? от друга страна не се притеснявай, зная за жени, които кърмят само нощем, защото ходят на работа или дори само събота и неделя. така че ако кърмиш през другото време не би трябвало да имаш проблеми. също така аз от едно време нататък вместо по 200 мл изцеждах с помпата по 20, пък детето си хапваше само кърма и си наддаваше, помпата не е надежден мерител за това колко кърма имаш.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #794 -: Юли 24, 2012, 16:23:14 pm »
Елена ти вода предлагаш ли или само кърмата е течност? Моят син в големи жеги или като е навън цял ден стига до 300мл, а си се кърмим, май по-често и от преди захранването.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #795 -: Юли 24, 2012, 16:48:22 pm »
криси, колкото по-нарядко кърмиш (цедиш) толкова по-вероятно е да има много малко кърма. ако си се изцедила по време когато обичайно няма потребление е нормално. но 6-7 часа не е ли дълъг период на не-използване? от друга страна не се притеснявай, зная за жени, които кърмят само нощем, защото ходят на работа или дори само събота и неделя. така че ако кърмиш през другото време не би трябвало да имаш проблеми. също така аз от едно време нататък вместо по 200 мл изцеждах с помпата по 20, пък детето си хапваше само кърма и си наддаваше, помпата не е надежден мерител за това колко кърма имаш.
Ели аз попринцип кърмя на всеки 3,5 часа, обаче в обичайният час за ядене (в 20ч) тя отказа да се кърми, изпадна в страшна истерия и след 20 минути борба и дадох АМ. И понеже имаме гости не успях да се изцедя веднага, а чак вечерта към 22ч и тогава нямаше нищо. За това казвам, че 6-7 часа е нямало никакво кърмене/цедене, защото дефакто последното кърмене и беше към 16 часа....Да не би да съм нямала никакво мляко в 20ч и за това да е била тая истерия?
vaci ако ми се е регулирало млякото, това означава ли, че ако сменим графика и започне да яде в различни от сега часове, няма да имам мляко? И ако започне да яде повече, няма ли да се стимулира по-голямо количество?


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #796 -: Юли 24, 2012, 20:34:20 pm »
Криси, както се е обсъждало и преди тук, обикновено наличието и количеството кърма зависи от принципа на търсене/предлагане (освен ако няма някакъв хормонален или друг проблем, например стрес, крайна диета, тн), така че дори да смениш режима, би трябвало кърмата ти да се адаптира към новия режим, т.е. на това по колко суче бебето и колко често ... Ако суче повече е логично гърдите ти да произвеждат повече кърма.
Нека ме поправят момичетата ако греша, но от това което съм чела, за да ти спре кърмата отведнъж, трябва ти или тялото ти да е наистина под някакъв стрес/шок. Иначе мисля се случва постепенно.
А вчера как си чувстваше гърдите по времето когато трябваше да храниш бебето? Днес има ли разлика?


Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #797 -: Юли 24, 2012, 22:17:07 pm »
Като сте на тема спиране на кърмата, ще се радвам ако някой сподели как започва и протича процеса.
Повече от 10 дни ме гони чувството, че ми спира кърмата, а последните 3 е направо кошмар кърменето. Рая вместо да се успокоява на гърда, започва да реве повече :(

Започна да не издържа както до сега по 3-3,5 часа, вечер добави още едно кърмене /в 2 и 4/, и вече храня от двете гърди. Първо имах чувството, че суче "на сухо", дърпа, дърпа, а не чувам да преглъща, а и така силно дърпа, че чак имам чувството че ми усмуква зърната. А последните дни от обяд до вечерта храненията ни са съпроводени с много рев, суче 1 минута добре и после почва да засуква-пуска-рев и така по 10 минути мъки, а като стисна гърдата кърма не потича, процедурата се повтаря и на друга гърда и накрая и на мен ми се реве.

Ето преди малко пак я приспах без почти да е сукала, защото колкото пъти подавах гърдата тя се разстройваше още повече и накрая ревеше неутешимо...
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #798 -: Юли 24, 2012, 22:40:32 pm »
Дано никога не разбера, но това спиране на кърма ми се струва като мит. Аз когато и да стисна след него все има. Имало е случай да ми се струва, че остава гладен, но после разбирам, че просто е искал да суче. На мен понеже вече 2 пъти ми идва цикъла и сега си мисля, че пак ще идва и от всеобщото мнение за намаляване на кърмата съм в паника да не остане гладен. В комплект с подут кътник  :) суче по 1час вечер. Та 2-3 дни дохранвах с АМ и си отспах(спи 5ч след като го натъпча така, а иначе като го боли се буди и на 1ч), но вече като види шишето и започва да реве и или се обръща на другата страна и заспива или започва да суче и преглъща за да видя, че има.
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #799 -: Юли 24, 2012, 23:01:39 pm »
Момичета,благодаря за съвета за хълцането ще го опитам още днес.Снощи беба спа много неспокойно искаше да суче постоянно,давам суче 15 минути,заспи и след час пак,почти не съм спала,ама май трябва да свиквам с нейния режим денем сън,нощем будуване,дано се настроим някак защото се чувствам много отпаднала вероятно от операцията и анемията плюс недоспиване.
Тук съм чела,че е хубаво на едно хранене да се дава само едната гърда,но консултантката в клиниката ми каза,задължително да давам и двете гърди за 15 минути,защото като кърмя от едната в другата започвал много сложен процес на синтез,в който се смесват предно и задно мляко и се получавала сметаната на кърмата.Кое е правилното да си продължавам ли така?Гърдите ми се успокоиха,не са като камъни вече,като се нахрани беба стават по меки и не болят.Дали се е регулирала вече кърмата или пак може да стане проблем?
Мисля като и давам да яде през час да не стане пак препълването?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.