0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #80 -: Декември 08, 2011, 08:47:00 am »
Реклами не гледа Моника, аз също. Мноого рядко нещо такова да и направи впечатление. Обаче миналата седмица ни бяха на гости едно приятелско семейство. загледахме филм с извънземни. Кръв се лееше, те стреляха ли стреляха с едни октоподести летящи чинии. Децата играеха в спалнята и не им чувах гласчетата. По едно време Моника пристигна и докато взех дистанционното се загледа за минутка във филма. Викам, е сега стана беля. Но тя само констатира, че това са компютърни измишлъотини и се запъти към спалнята... 8O. Ни кръв, ни извънземно, ама нищо не я трогна. Във вторник обаче, тръгвам аз вечерта на английски и ги оставям с баща и. Той като един съобразителен татко, гледа да не ми скимти и да ми се виси на врата докато не закъснея и я вика да гледат Бетовен. Ама 30 мин преди да изляза не спря да реве  8O. Ау, сега защо тоя лошия намаза кученцето (незнам как тва песище и се видя като кученце изобщо  :lol:), ау сега ще го боцне ли, ау сега ще го изоставят ли, ау защо не повярва таткото на детенцето и това с обилен рев на висок тон....по едно време ме втресе! :x Като се прибрах ме посрешна с усмивка, как кучето наръфало на лошия гащите и т.н... Та в нас се гледат филми с бой, без участието на животни, щото нищо не разбираме от филма  :lol:. Една вечер комисар Рекс също си го отревахме..., от тогава този филм в нас не се гледа   :).

Jam най-най приятния момент ми е да се топна във външния басейн а навън да е -10 или да вали снежец. Мммм няма такъв кеф.  :)
« Последна редакция: Декември 08, 2011, 08:52:57 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #81 -: Декември 08, 2011, 09:22:57 am »
Завиждам ви най благородно на тези, които могат да ходят на басейн. Само, че споделям мнението на Джам за градусите на водата. Три пъти го водих Антоан на басейн, е водата винаги е била студена, дори за мен и трита пъти веднага настиваше. Тони се страхува от дълбокото, вманиачил си е, че има октоподи и акули на дъното. Много говорим и обясняваме, но както се казва на страха очите са големи.
Това с горещата вода на вън е голямо предизвикателство и ми се ще да опитам някой ден. Дано да е скоро.

П.П. Рекламите за акането и т.н. ги дават в прайм тайма и нарочно са избрали това време, когато хапваме, та да ги видим всички. Предполагам и по скъпо им е излязло, но пък резултата е налице, няма човек, който да не говори за тея ужасни реклами.
« Последна редакция: Декември 08, 2011, 09:26:22 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #82 -: Декември 08, 2011, 09:34:14 am »
момичета, един съвет от старото куче - просто си спрете телевизорите. няма да виждате нито плюещи зъби в мивката, нито акащи....

полезно е и за други работи.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #83 -: Декември 08, 2011, 10:09:50 am »
и още един от мен по-хард - изхвърлете ги :lol:
*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #84 -: Декември 08, 2011, 10:40:46 am »
И аз съм от тези, дето не ползват тв. Дори не ги знам тея реклами, за които обяснявате. Но щом дечицата се плашат и реагират така - по-добре направете така, че да не ги гледат.

Лиде, и Мона голям рев рева на един филм за две братчета тигри, и на още един за едни горили. Ние сме на вълна животни повече от година, гледат се филмчета все за животно, чете се само за животни - чак ми е домъчняло за една класическа приказка, но не и не :lol: най-много да отстъпи и да прочетем за динозаврите :) Любимото животно е лъвът,  Симона е научила и Антон да реве като лъв и в нас перманентно се чуват лъвски ревове :)

Перде, на вас Поморие ви е близко, за тамошните басейни съм чувала хубави неща. Мончето, за разлика от твоя Тони, е голям почитател на басейните, още мъничко й остава и ми се струва, че скоро ще махнем помощните пособия за плуване. Аз много се радва, защото тя си пада малко мързеливичка и хич не ще да ходи, още настоява да я носи баща й и той се съгласява - тръгнали сме на поход в гората и тя на раменето му :x Та поне да плува хич не я мързи.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #85 -: Декември 08, 2011, 11:00:34 am »
Телевизия нямам време да гледам аз, едни новини нямам време да изслушам. Даже ако ви кажа, че името на новия президен ми се губи на моменти... И така ми е по-добре. Една вечер изгледах новините и взех, че се депресирах... а ако бях баба на пенсийка, щях да се гръмна. Еми ток вдигат, вода вдигат, парно поскъпва, гориво поскъпва, от там и хлебеца и сиренцето...какво забравих? Аха, кой са убили, кой застреляли... , къде червена река текнала, къде централа гръмнала. Колко хора измряли, колко оцеляли...

Цвете, четем ние и други приказки, ама да ти кажа Цар Лъв ще и пусна като навърши 40 години  :lol:
Сега съм и обещала да и купя Пипи дългото чорапче. Беше си обула нарочно два различни дълги чорапа и докато се фръцкаше и се смееше и казах, че прилича на Пипилотка. Понеже и стана интересно, обещах да прочетем книжката  :)

Искам, искам и искам да навали един пухкав дълбок сняг. Никога не съм изпитвала такава мъка, че по празниците няма сняг. Каква Коледа, каква Нова година, каква зима е без сняг  :(. Направо, тоолкова ми е мъчно и непразнично. Даже и лампите отвън не съм опънала още, без сняг не е същото. Наревах се  :( . Гледам тук прехвърча някоя изстрадала снежинчица, ама Ц.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #86 -: Декември 08, 2011, 11:23:55 am »
Определено не съм толкова "хард" като Джам и Стефи...поради което у нас телевизорите са 3 броя  :lol: Аз специално - гледам предимно научно-популярни канали - "Нешънъл", "Да Винчи", всичкте "Дискавъри"-та и пр., новините по ефирните канали, ТВ "Европа" и определени публицистични предавания - с което ми се изчерпва и интереса, а и времето за телевизия. Когато съм захващала някой сериал да гледам - примерно "От местопрестъплението", "Д-р Хаус" и други такива - на периоди включвам и каналите по които ги дават тях. Това, докато не ми писне да дебна за пореден епизод де, като ми писне - сваля се целият сезон от нета и при наличие на време - гледа се като пълнометражен филм  Последното - не ми се е случвало откакто родих естествено...  :lol: Мъжът ми гледа същите телевизии + залитания по спортните канали, ако има някакъв интересен мач.

От моя гледна точка - телевизията си има място в живота ни, както интернет и всички съвременни "достижения на човечеството". Дали телевизията /примерно/ ще те обогати с нещо, или ще затъпяваш с нея - е въпрос на твой личен избор и интерес. Същото е с интернет - можеш да го употребяваш, за да си свършиш работа, да научиш нещо ново и полезно, да се информираш и да си решиш сериозни проблеми - съвършен пример за това е този сайт  :wink: Можеш и да висиш ден и нощ на компа, ровейки в жълти сайтове, за да четеш клюки кой с кого и какво, да играеш малоумни игрички, да пишеш простотии на стената си във фейсбук и да четеш простотиите, които други хора пишат... Ако за това ползваш мрежата - не ти е виновна тя, че ти имаш подобни "интереси" - сам си си виновен.
Не мисля, че решението на подобни "казуси" е в това да си изхвърлим телевизорите и компютрите, определено. Решението е - "начинът на употреба" на същите. Изобщо не съм на мнение, че Дани ще се увреди, изчанчи и затъпее понеже ще му позволя да гледа телевизия. Все пак - аз решавам какво и кога може и ще гледа. Когато е достатъчно голям, за да си избира сам - разчитам, че ще съм успяла вече да му изградя /отчитайки неговите лични интереси/ някакво понятие и усет - за кое си струва да отдели време да гледа, за кое не. Изборът му на телевизионна програма - по същество е част от възпитанието му като цяло и този негов избор, ще зависи от това как съм се справила аз с родителските си задължения. Ако се провалим в тази насока - ще сме си виновни ние с баща му. Никога не съм разбирала родители, които си оправдават провалите с децата с "обкръжаващия ги свят", а сега като родител вече - още по-малко ги разбирам честно казано. Средата, че влияе много - влияе, ама родителите трябва да се опитват да научат детето си да е ОК в каквато и да е среда, защото не е в тяхна власт да променят света така, че да е "идеален и полезен" за детето. Да "забраним и изхвърлим" от бита и ежедневието си всичко потенциално вредно - е само отлагане на неизбежния сблъсък на детето с реалността. Поне за мен. Все някога и телевизия ще гледа някъде, и чалга ще чуе някъде, и на порно ще попадне някъде...и като не съм опитала поне, да му изградя адекватно отношение и реакция към въпросните неща - кел файда, че 10-ина години примерно съм успяла, да му отрежа достъпа до въпросните. Когато си осигури достъп до тях и сам - най-много да се захласне и да си "наваксва" с тези нови, интересни и супер забранени от мама и тати досега неща. Та за капак - ще е и на прага на пубертета и настроен да прави напук за щяло и нещяло.

Поради тези и подобни съображения - нищо не мисля да му спестявам аз лично. Предпочитам, да го запозная с всичко около него, по начин подходящ за съответната възраст на която е и да се надявам, че е закачил от "добрите гени" на мама и тати и те да подпомогнат усилията ни. Не, че е лесно това да се направи, ама то лесно в родителството - няма и едва ли някой с акъла си е очаквал, да му е лесно да отгледа и възпита дете. Живи, здрави и търпеливи да сме - свестни деца можем да отгледаме и с телевизия, и с чалга, и с простаците наоколо. Щом моята майка се е справила - значи мога и аз ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #87 -: Декември 08, 2011, 11:38:51 am »
Вали сняг  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #88 -: Декември 08, 2011, 11:45:25 am »
Вали сняг  :)
Стига бе! Лиде, моля те помрънкай малко и за Варна  :lol: :lol: :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #89 -: Декември 08, 2011, 11:47:36 am »
Симона е научила и Антон да реве като лъв и в нас перманентно се чуват лъвски ревове :)

да ги съберем с Марти, който ръмжи като динозавър и показва нокти - ще стане пълна менажерия. може и билетчета да късаме  :lol:

п.п. пак съм доволна, че вече не е орел...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #90 -: Декември 08, 2011, 11:49:23 am »
lidia си помечта за сняг и хоп - снегът заваля! ха казвайте сега, че мечтите не се сбъдват.
аз бих предпочела утре да завали, че днес бях планирала сложно придвижване с такси с детето по вечерна доба, а тоя сняг в София означава само транспортни проблеми...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #91 -: Декември 08, 2011, 11:50:04 am »
п.п. пак съм доволна, че вече не е орел...
Тъкмо щях да питам - по последни данни нали беше орел  :lol:

Тв не гледам, много съм добре, даже не знам каква реклама обсъждате.

Вали сняг  :)
Внимавай какво си пожелаваш  :D

пп Много си бързопръста - писали сме заедно, Ирина  :D
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #92 -: Декември 08, 2011, 11:55:28 am »
 :lol: Ами да бяхте казали, щях утре да си пожелая снега  :lol:
Чак срам ме хвана  :oops: :lol:
Ъъ забравих, ако може малко снежец и във Варна  :lol:
« Последна редакция: Декември 08, 2011, 12:24:15 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #93 -: Декември 08, 2011, 12:21:32 pm »
мммм, снежец, най-накрая :D

присетих се за една книжка, докато четях поста на Лидия какво ще купува на Мони.
преди да преминем на животинската вълна, много й харесваха патиланците на Ран Босилек - ако сте позабравили тази книжка, има я преиздадена, не с такива хубави цветни картинки, каквато аз я имах навремето, но все пак :) Мисля, че е хубав вариант за дечица от 4г нагоре, показва безгрижието и чистота на детството - чистота дори в лудориите...изобщо връща ме във времето, когато децата не стояха вкъщи, а лудуваха навън, за съжаление толкова неприложимо сега.

Ние се обличаме и излизаме да го пипнем и подушим снегът, че до довечера ще е само една мокра мръсотия.

Джам, освен да късаме билетчета на Коледното парти :lol:
« Последна редакция: Декември 08, 2011, 12:32:06 pm от tzvetenze »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #94 -: Декември 08, 2011, 12:53:27 pm »
Хм, Лиде, може ли да отложиш мечтането на снега за след 6ти януари :oops: Че ще пътуваме с колата за България и ми се иска да изкараме празниците все пак със семейството си, не по пътя :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #95 -: Декември 08, 2011, 13:22:45 pm »
Ganka  аз като гледам прогнозата за времето, до нова година ще си е 7-8-9 градуса.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #96 -: Декември 08, 2011, 13:23:53 pm »
п.п. пак съм доволна, че вече не е орел...
Тъкмо щях да питам - по последни данни нали беше орел  :lol:
Орелът сега е в Брюксел - мъкааааааааа :balk_132:

Аз искам сняг за по-следващата седмица на Банско, моля :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #97 -: Декември 08, 2011, 13:25:23 pm »
п.п. пак съм доволна, че вече не е орел...
Тъкмо щях да питам - по последни данни нали беше орел  :lol:
Орелът сега е в Брюксел - мъкааааааааа :balk_132:

Аз искам сняг за по-следващата седмица на Банско, моля :D
Като гледам навън може и да го имаш :D.

*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #98 -: Декември 08, 2011, 13:28:09 pm »
Цветенце от с.Баня община Панагюрище съм.Почти в минералната вода съм родена :), цял живот на "селската баня" ходя :).След демокрацията, обаче туризма западна,имаме три почивни станции с капацитет стотици легла, но в момента работи само едната.Там има закрит басейн мисля 15м дълъг и доволно дълбок,а това лято направиха и външен малко по малък.Стайте мисля не са много хубави,постоянно идват деца на зелено училище.Имаме си и плаж с 25м басейн,но тази година не го отвориха,собствениците не го работиха,а наема беше непосилен да го наеме някой друг и така.Сега избора се свежда до селската баня,топъл басейн и хладък (въпросната луда баня или банчето както и казват),където въпреки,че е 38 градуса и издържаш повече,доволно се чувстваш отпаднал като излезеш.Ходим и в басейна на работещата станция,пада ми се малко като в задния двор :), но на фона на екстрите които предлагат др спа курорти в БГ,Баня е далечко от тези постижения за сега.

Сняг в София а да дойде и до Пловдив,че да се кротнем в работата,че направо ще хвръкна днес  :P
*
Re: ПредКоледно-декемврийска седмица( 05 -11.2011)
« Отговор #99 -: Декември 08, 2011, 13:43:59 pm »
Жалко, че такъв природен ресурс(минералните води), не се използва.
Имаме толкова хубави места из България, но уви.
Ние планираме догодина, живот и здраве, лятна ваканция в Австрия - преходи из техните планини и хижи. Отдавна се каним, но искаме да позичакаме да порасне още малко и Антон. Всичко е така удобно направено, премислено. А тук затварят лифтове и прочие :(