0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #40 -: Ноември 30, 2011, 10:37:06 am »
Май ще излезе поредният моден хит този отит.
Май, май  :? И аз направих лош отит. С разболяването от преди това се мъкна от месец по лекари  :?

Яна, много сила ви пожелавам. На цялото семейство!

Аз съм в страхотна депресия, имам чувството че напълно съм се провалила като родител.
Моето добро и разбрано дете се превърна в абсолютен звяр за около три седмици. Всичко, което сме постигнали до тук с много разговори, с много любов и разбирателство изчезна за нула време. Фаза ли е, що ли - не знам. Но много дълго така няма да издържа.
Боян беснее за най-малкото нещо, и под беснее имам предвид абсолютни истерии, гняв и агресия. За най-най мъничкото нещо. Това състояние последния път продължи повече от половин час. На два пъти и аз си изтървах нервите, виках, после ревах... Последния път не му говорих два дни  :? /е помогна ми това, че беше при баба си/
На всичкото отгоре мъжът ми каза - Виждаш ли какво стана с твоите постоянни разговори - разлигави детето  :?
Чувствам се виновна за това му състояние, защото март месец започнах нова работа и цяло лято постоянно работех. Сега вече почивам в Неделя, но все пак времето, което прекарвам с него, е много много по-малко от преди  :?
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #41 -: Ноември 30, 2011, 10:42:26 am »
Kroki  период е, познато ми е. Те всяка седмица са с нов номер. Помисли какво го подтиква да се държи така. След 1-2 седмици ще е най-доброто дете  :lol:. Не се ядосвай.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #42 -: Ноември 30, 2011, 10:45:30 am »
... и в момента в който отворя дума за някаква помощ ми се отговаря,че той "ходел" на работа и е изморен пък аз с една дума си виря краката вкъщи.Какво толкова... 8O.
parsi, имам една идея, ама не знам дали при вас може да се реализира. Ако имате баби да помагт сигурно няма да стане. Иначе,може би трябва да намериш начин да му се наложи да те замести - „разболей“ се или нещо подобно измисли, ама да звучи сериозно, че да е достатъчно наложително той да поеме задълженията ти. Само така ще разбере, че което вършиш е работа.  Моят се опита да ми го каже това, когато Ивана беше още на месец и половина. Аз съм си била виновна, че не си организирам времето да спя, след като съм била по цял ден в къщи, така че той не можел да става през нощта да се занимва с нея, защото бил на работа и трябвало да се наспива. Еми, като стана бебето на 2 месеца и се наложи той да си остане в къщи 2 седмици с нея, много бързо разбра, че да ходиш на работа е по-лесно. От тогава дума не отваря, че гледането на дете не е работа и в интерес на истината сега, въпреки че планирането е пак на мен, той прави абсолютно всичко, което се поиска от него - храни, сменя памперси, къпе... Но мисля, че това, че видя какво е, много помогна. 
« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 10:47:25 am от Bobbie »


  
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #43 -: Ноември 30, 2011, 11:33:57 am »
Минавам набързо да споделя една Фейсбук страница, посветена на Монтесори (и не само) занимания. Публикуват редовно линкове от други сайтове и блогове с невероятно креативни идеи:
http://www.facebook.com/LivingMontessoriNow


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #44 -: Ноември 30, 2011, 12:19:27 pm »
Яна,Боби,благодаря ви!Вчера вечерта проведохме един сериозен разговор и обеща да се включва поне с помагането при ученето на Мишо,защото и това ще ми е от голяма полза.Много ми е трудно да обяснявам задачи докато малчо мрънка и ми виси на крака :lol:.Ще видим докога... :)

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #45 -: Ноември 30, 2011, 12:22:55 pm »
Парси, има и такива мъже, да не кажа, че са масово
аз ходя и на работа, но когато моят мъж се прибере /след 19:30 обикновено/, вечеря 3 часа с лаптопа пред себе си, хиляди пъти сме го говорели- трябвало да има време за него си, а моето време къде е, никой не знае
надявам се да намерите разбирателство
Мармотче- бързо да се оправя Дани и да е без последствия, верно мода тези уши, Стефания нали наскоро изкара такъв вирус- уши, та кашлица, та спазъм ... два антибиотика, край нямат
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #46 -: Ноември 30, 2011, 12:54:02 pm »

Аз съм в страхотна депресия, имам чувството че напълно съм се провалила като родител.
Моето добро и разбрано дете се превърна в абсолютен звяр за около три седмици. Всичко, което сме постигнали до тук с много разговори, с много любов и разбирателство изчезна за нула време. Фаза ли е, що ли - не знам. Но много дълго така няма да издържа.
Боян беснее за най-малкото нещо, и под беснее имам предвид абсолютни истерии, гняв и агресия. За най-най мъничкото нещо. Това състояние последния път продължи повече от половин час. На два пъти и аз си изтървах нервите, виках, после ревах...
Кроки, същото се случва и у нас. Даже исках съвети от психолозите, които помагат в Зачатие. Същия звяр имаме вкъщи, но от женски пол. Вчера говорих и с други хора с деца на сходна възраст и ходещи на градина. За моя голяма изненада споделиха същите неща. Аз бях убедена, че това е поведение, което е видяно и заучено в детската гардина, но не си представях, че е толкова масово разпространено. Искрено се надявам все някога да отмине, но ... За съжаление няма как да сменя детската градина.
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #47 -: Ноември 30, 2011, 12:57:28 pm »
Привет и от мен!

Неприятно ми е да прочета, че има толкова болни... Бързо да оздравяват всички, че наближават празниците.
Мармотче, дано се оправи бързо Дани и да ви се размине пластиката.

Ние за сега се крепим, но децата са яко на имуностимулатори и инхалатора работи вечер, не че Еленка по миналата седмица не изкара един ларингит.

Парси, моя мъж и той хич не помага, а и съм се отказала да го юркам (ами нямам нерви и за това). Като се прибере и се сяда на компютъра, после вечеря и пак на компютъра. Ама съм предприела тактиката, ако аз съм в кухнята и някое от децата дойде да ми иска нещо което е в хола, веднага задавам въпроса "ти баща нямаш ли?" и ги изстрелвам да занимават него. И на мен ми се говори на моменти, че е въпрос на организация, ами организирала съм се, спряла съм почти да чистя, гладя на високосна, само гледам да е сготвено (2-3 манджи, 'щото всеки яде различни неща) и да сме изпрани и толкова. Сега Ели като беше болна, той си остана един ден в къщи да я гледа и се прибирам и той изчистил плота и печката в кухнята и ми обясни, че искал и не знам си какво още да изчисти, но като видял колко време му е отнело това и му станало ясно защо аз не съм го изчистила ;).
Абе да са живи и здрави и децата и мъжете, ние ще се оправим някак.

Нинче, и аз нали съм от лошите майки и Елена, гледа рекламите и току каже на себе си, това няма да го ям защото ще стана дебела, ама понякога само едно може ;). Стефан ги гледа, ама той само пее с тях :)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #48 -: Ноември 30, 2011, 13:00:17 pm »
Вируса е такъв явно. Деси го изкара сравнително леко миналата седмица, с три дневна кашлица и малко сопол. Вчера като я взех от градината ми се оплака, че малко я боляло едното ушенце, добре че Вита е наблизо, заведох я и наистина едното ухо леко зачервено. Съвсем на време се е усетило детето та за сега само с капчици се надявам да се разминем. Упорит е явно, повтаря, потретва, лош вирус, дано да минава вече.
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #49 -: Ноември 30, 2011, 14:25:21 pm »
Да оздравяват всички болни мъници, и ние болните им майки!

Кроки, дано бързо му мине тази фаза на дребния и да си стане старото добро детенце! :)

И аз да се оплача! Никол днес пак ми се захласна. Много се уплаших. Направи го ей така от нищо - без причина. Не знам дали се опитва да ме манипулира. Стори ми се че не разбира какво става. Твърде малка е да го прави нарочно според мен. Баба и беше с мен, та поне видя как да реагира ако и се наложи. От утре тръгвам на работа и ми е много криво, че няма да съм с нея. И това захласване ми дойде в повече!

Хубав ден, момичета!


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #50 -: Ноември 30, 2011, 14:35:41 pm »
Раши, не се притеснявай, в един момент отминава. Мила се захласваше така, стигнахме до припадък. След това, ако ви се случи, имай предвид, че са много уморени и спят повече от нормалното, да не се ошашкаш, че нещо е станало. При нас тя подбели очи и ми се строполи в ръцете, спря да диша и посиня. Духваш в лицето, внимаваш да не я разтърсваш и й говориш през цялото време да диша, разтриваш лекичко ръцете.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #51 -: Ноември 30, 2011, 14:36:44 pm »
Парси, гледала съм навремето едно риалити, американско май беше. Организират екскурзия на жената за 1-2 седмици някъде си, а мъжът й остава в тях да се грижи за къща и деца. Ей това им трябва на мъжете, които си мислят, че "стоенето" в къщи да въртиш домакинство и деца не е работа, а едва ли не е почивка - така хубаво им се изяснява, че това си е точно работа - уморителна, изтощаваща и то без край на работното време! Така че Боби е права - размените ли си за малко ролите, бързо ще осъзнае някои истини :wink:
Нашият татко много помага. Като ви чета и ми стана гузно, че може би приемам помощта му за даденост. Ще трябва да се сещам по-често да казвам "благодаря", защото го заслужава.

Кроки, и на мен ми се струва, че това ще да е период. И много периоди предстоят от тук насетне, от мисълта за някои просто изтръпвам :) Колко ли пъти ще се чувстваме лоши родители...аз знам, че всеки в този форум прави всичко за децата си с любов, премисляне и старание и дава максималното от себе си.
« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 14:38:16 pm от tzvetenze »
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #52 -: Ноември 30, 2011, 14:59:26 pm »
Мъжът ми, ако го оставя и той ще се прави на ударен. Затова като е в къщи го включвам активно в гледането на бебето. И понеже заспивам късно сме се разбрали той го гледа сутрин, а аз по нощите.
От друга страна мъжът ми е по-интуитивен от мен спрямо бебето, а и подход има. Аз съм изтръпнала скумрия някаква...






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #53 -: Ноември 30, 2011, 15:24:00 pm »
единственият съвет, който мога да дам по темата с непомагащите и безхаберни мъже, е следният:

не изпадайте в дебати на тема "аз колко много правя, а ти колко малко правиш", защото са безплодни и водят до конфронтация. определяйте конкретни задачи, които да се поемат от мъжа и му ги възлагайте - не чакайте сам да се сети. при ясно изразен случай на съпротива и нарочно нежелание да участва в домашната работа, бъдете твърди и накажете подобаващо. оплаквания пред приятелки вършат работа за временно разтоварване на емоциите, но не решават проблема.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #54 -: Ноември 30, 2011, 15:26:04 pm »
Да споделя и аз за моето момче  :lol:.Моето мнение е , че хич не се оправя с малката, и преди да родя съм го наблюдавала с приятелски деца ами не му се получаваше и тогава :oops:.Извода ми е , че всичко е дошло от средата в която е расъл, просто неговото семейство са много студени и саможиви хора, кариерата там е на първо място и въобще една супа не е изял от майка си направена :(.Много е умен и аз се дразня,че дори когато е с нас мозъкът му щрака на друга вълна все нещо мислим и откриваме 8).За чистенето все по-рядко се включва,иначе готви интересни неща.Та преди минути му дадох бойна мисия да заведе Борето за елха и той ме изгледа ала стил защо аз.Ами за да и създадеш хубав спомен,че е купила елха с тате и било много забавно, отговарям аз, а той ами добре :D.Опитвам се да го разбера,ама .......Впрочем докато те купуват елха , аз ще мина с прахосмукачката и ще метна една манджа ей така да не каже ти какво прави  :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #55 -: Ноември 30, 2011, 15:34:01 pm »
според мен мъжете просто са си саможиви, Николай е оставал сам с децата и много добре вижда за какво иде реч, ама много бързо забравя, като всичко се върне в нормален ритъм- общо взето, що да се напъвам, като може без да се напъвам :)

Раши, безкрайно неприятно е да се връщаш на работа и да си оставиш детето на грижите на друг, но това е живота- ще се случи така или иначе някой ден, бърза адаптация ти пожелавам
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #56 -: Ноември 30, 2011, 15:43:19 pm »
Дели, не е само до семейство. Моите свекъри също са малко студени и на моменти чак са ми странни, но Кръстю умира да се занимава с малката. За него това не е задължение, приятно му е. Но той дори не е гледан особено от родителите си. Вярно не готви, но пък с прахосмукачката са първи приятели. :lol:. Малката за моя радост гледа от него, бърше прах с мен и очаквам след още някоя година тя да ме отменя. Какъв съм оптимист, а? :lol: Но иначе jam е права. Както казва една приятелка на мъж се говори като на куче - с кратки и ясни команди. Да няма ама аз не разбрах, ама ти не каза.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #57 -: Ноември 30, 2011, 16:00:43 pm »
mini, ако има шампионат за саможивост, моят мъж ще спечели златния медал. това не му пречи да участва напълно равноправно в семейните задължения. това не е никакво обяснение, още по-малко оправдание.

хората се променят и възпитават. когато сте си избирали мъж, надявам се, че не сте го избирали само по това колко добре изглежда или как хубаво .... се смее ;)

семейството е нещо като вид бизнес, вид фирма - иска си управление, разделение на функциите и отговорностите. така е в 21-ви век, особено откакто жените също работят навън.
ако някой не е разбрал това, имате известни механизми да го научите. другият вариант е да си търпите. третият го знаете също.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #58 -: Ноември 30, 2011, 16:11:41 pm »
mini, ако има шампионат за саможивост, моят мъж ще спечели златния медал. това не му пречи да участва напълно равноправно в семейните задължения. това не е никакво обяснение, още по-малко оправдание.

хората се променят и възпитават. когато сте си избирали мъж, надявам се, че не сте го избирали само по това колко добре изглежда или как хубаво .... се смее ;)

семейството е нещо като вид бизнес, вид фирма - иска си управление, разделение на функциите и отговорностите. така е в 21-ви век, особено откакто жените също работят навън.
ако някой не е разбрал това, имате известни механизми да го научите. другият вариант е да си търпите. третият го знаете също.


ей това, все едно аз съм го писала :lol:
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #59 -: Ноември 30, 2011, 16:22:23 pm »
mini, ако има шампионат за саможивост, моят мъж ще спечели златния медал. това не му пречи да участва напълно равноправно в семейните задължения. това не е никакво обяснение, още по-малко оправдание.

хората се променят и възпитават. когато сте си избирали мъж, надявам се, че не сте го избирали само по това колко добре изглежда или как хубаво .... се смее ;)

семейството е нещо като вид бизнес, вид фирма - иска си управление, разделение на функциите и отговорностите. така е в 21-ви век, особено откакто жените също работят навън.
ако някой не е разбрал това, имате известни механизми да го научите. другият вариант е да си търпите. третият го знаете също.


И аз се подписвам под това  :wink:.

Стефи, по - бърза си :D.

« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 16:38:51 pm от elle22 »