0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #20 -: Октомври 05, 2011, 09:42:35 am »
Хубава седмица и здраве за всички!

Коки, прочетох за тревогите ви около Боян от миналата седмица, съжалявам за неприятните емоции, които сте изживяли!
И ние посетихме спешния център в Окръжна лятото, когато Мона падна, сцепи брада и изпочупи кътници. Явно сме попаднали на по-нормални лекари, защото се отнесоха добре. Залепиха я, но аз не съм си и мислила, че в спешното някой ще се занимава да я шие, а и да имаше такава опция, бих била скептична относно шев в спешното по вечерно време. Ако беше през деня определено щях да търся вариант, различен от спешното, където да се направи прецизен шев и да няма белег, но уви беше вечер.
На авечер мал шанс, тя залитва и се удря в леглото точно на лепената рана, която се разтвори от удара. Нямах представа какво се прави, дали не трябва да се залепи повторно, затова пак към спешното. Реших този път да не разкарвам детето от Галата до Окръжна и да се доверя на новия, изцяло ремонтиран спешен център в Аспарухово - голяма грешка, какъв кретен беше дежурният там, не е истина :( Освен, че с нищо не помогна, мързеше го и да гледа, камо ли да прегледа детето, но не го домързя пред ревящата Симона ( която през целия път беше ужасена какво е сторила и повтаряше непрестанно "сега ще зарастне ли раната, мамо, ще се оправи ли") да каже какви некадърници я били залепили и как сега ще й остане голям и грозен белег. Представете си как се разшириха от уплаха и без това наплашениете й очички - може ли да си такъв идиот да говориш така пред стресирано дете. Търпението ми преля и не му спестих какво мисля, но още ме е яд, че не подадох жалба! Да, едва ли ще има някакъв реален резултат, но поне щях да чувствам, че нещо съм направила. Затова приветствам, че не си се отказала от жалбата!

До Окръжна, на долното кръстовище, имало някакъв платен спешен център, но не сме ги посещавали и нямам впечатления.
« Последна редакция: Октомври 05, 2011, 09:45:58 am от tzvetenze »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #21 -: Октомври 05, 2011, 11:59:03 am »
Ели, днес като заспят ще звънна, че иначе не ми дават и по телефона да говоря:)

Ние май най-накрая ще санираме целият трети етаж на кооперацията в която живеем:) Съседа нали прави много голям ремонт и снощи дойде да говорим да санираме заедно за да е поне нашият етаж еднакъв.

Забравих да похваля Алекс, който стана 4 дни заспива без биберон и дори не се сеща за него. А имаше дни в които по цял ден не го вадеше от устата си. Чак не ми се вярваше, че така лесно ще стане.

Хубав ден на всички:)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #22 -: Октомври 05, 2011, 12:30:04 pm »
Голями страхотии ми разказвате, направо сърцето ми се свива.
И Моника преди дни ми скрои номер. Както си се вееше по плочките, изведнъж се плъзна с чорапчетата и падна на половин дупе. Изрева и 2-3 минути настана здрав рев, докато не прерасна в истерия, че и корема и е на топка. Тези огромни ревящи уплашени очи ме накараха вече да поема път към пирогов. По средата на пътя каза, че и е минало и свихме към педиатърката. Тя не намери проблем и се смееше, докато Моника охкаше подсмихвайки се. После фризъорката вика, виждам 2-3 бели косъма, ще види и 12-13...  :lol:

Поздрави, бързо оздравяване и по-малко бели от диванетата  :)

Ели, повечето са така. :)



http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #23 -: Октомври 05, 2011, 13:15:32 pm »

Добър ден от нас  :)
Тази нощ в 1,30, Диляна се размрънка и я взех да я приспя. Като я целунах по  челцето, тя гори! Вдига ми температура, за втори път, откакто се е родила - 38,7 измерих с дигиталния термометър, 38,5 измери живачния. До 3 часа се приспивахме. В 4 и нещо ставах да я видя, нямаше Т. Събуди се в 8.
Малко по-късно пак вдигна - 38 градуса показаха и двата. Пак дадох Панадол.
Видимо е добре, жизнена както винаги, няма кашлица, нито хрема. Излязохме на разходка, времето днес е прекрасно просто  :D
Звъннах на лекарката ни, каза ми да й давам Нурофен 3 пъти на ден, че бил по-силен, а утре, или вдругиден да я заведа на преглед. :? Дано не е нещо сериозно.

Преди малко обядва, пак не си изяде яденето, ама колкото иска.
От вчера следобед е така - апетитът й не е както предишните дни  :? - вчера следобед хапна няколко лъжички от банана с кашата, изяде 2-3 парченца круша и пъпеш после, вечерята не я искаше въобще, и млякото си не изпи дори.  :?

Ей такива работи при нас  :?.

Ели, днес като заспят ще звънна, че иначе не ми дават и по телефона да говоря:)



Ааа, ясно  :lol: Ок  :)[/i][/color]
« Последна редакция: Октомври 05, 2011, 13:17:17 pm от Eли:) »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #24 -: Октомври 05, 2011, 13:23:14 pm »
Ей, Лисе, браво на Алекс. А останалата лисича банда как е с бибите? Че при нас това е на дневен ред. Не помня от кога не бях приспивала дете. Просто я търкулвах в леглото, пъхах биберона в устата ѝ и тя си заспиваше. А на обяд даже само ѝ го давах, командвах "към леглото ходом..." тя продължаваше "баш" и си отиваше да спи. Но онзи ден мишката ни изяде бибата и сега търси мама при заспиване. Но дори и с мама заспива трудно. Не иска песни, а само "нани нани", приказката я изслушва с ококорени очи и после продължава да се върти и да бърбори. Пита от време на време, но снощи приплаква през час. Не знам дали от липсата на залъгалка или ще се обзавеждаме с кучешки зъби, но преди се залъгваше с биберона и готово, а сега ... Но знам, че щом веднъж съм я махнала, трябва да съм упорита.
Радвайте се на последните топли дни и никакво разболяване.
*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #25 -: Октомври 05, 2011, 13:30:58 pm »
Ели, закарай я още днес да и види гърлото, че ние точно така правим гноймите ангини...
Миналата неделя ходихме с колегите на мъжа ми в Ботаническата градина. Децата играха, бягаха и всички им се смееха колко усърдно се изтупвали като паднат. Разправям им, че вече е навик - като проходиха и падаха ги карах да си тупат ръцете и дрехите, за да ги улисам и да не реват. Много бързо забравяха, че са паднали  :lol: И сега им остана навик - може да се улулят, обаче първо трябва да се изтупат и тогава ако помнят още почват да реват  :lol:
Лис, много се радвам да те "видя" на линия - здрави.
*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #26 -: Октомври 05, 2011, 15:40:41 pm »
Лека седмица и аз ви пожелавам!

Малко спам, но не знам къде да го сложа! :D

Хиляди благодарности на Бийста-Добри, че успя да вдигне въздушната блокада над моя нередовен тук профил! Няколко дена го тормозих с проблема, ама момчето излезе издръжливо и можещо, та се справи! Мерси, Бийсте! :D

Получих си визата, сега да бягам!  :D
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #27 -: Октомври 05, 2011, 15:58:38 pm »
Ели, в нас обикновено имаше подобни симптоми при появата на някой зъб.
Дано не е нещо сериозно.

В тази връзка, до колко годинки се смята, че трябва да излязат всички зъби? Че устите и на тримата са пълни със зъби а само като плачат с крокодилски сълзи успявам да погледна вътре:) И имат и кътници.

Пеше, Никол никога не е смукала биберон а Дани сам се отказа от неговия като беше на 11 месеца мисля. Просто спря да го иска.

Ей, седнах за 15 минути и разбира се Алекс събуди всички:)

До скоро:)
*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #28 -: Октомври 05, 2011, 18:07:45 pm »
Лис, надявам се и аз да е от зъб, никне й поредния  :)

Диляна смучеше биберон в началото на зъбоникненето, към 7-8 месец някъде,сама се отказа след много кратко време.
Към днешна дата имам един с мен в чантата за количка, ей така просто, да й привлека вниманието към нещо позабравено, ако се размрънка нещо  :wink:, но ако случайно я види някой по пътя с биберон или в магазин, често ми казват "Малее, как ще го отказвате тоя биберон" :)))))))

Вчера пък, в един магазин за домашни потреби, загледах едно гърне-столче, с капаче  :lol: И ми стана смешно, щото тоя капак за какво ми е аджеба, като евентуално щом си свърши работата, гърнето ще бъде изхвърлено, ама както и да е  :) Та продавачката ми каза да съм си купела, много били удобни  :lol:. Викам може да й купим, ама то едно стои у нас, без да се ползва, колекция ли да правим  :lol: А тя се обръща и ми казва - голям зор ще видите с гърнето значи, трябваше да я научите досега, вас памперсите ви бъркат  :lol: Ама не се обяснявах повече, че влязоха други клиенти :))
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #29 -: Октомври 05, 2011, 19:08:13 pm »
Ох, най-обичам разни случайни хора да ми казват как да си гледам детето. Кога да маха биберон, кога какво трябва да яде, кога да махнем памперса и т.н. и т.н. Реагирам според зависи - ако съм на кеф просто се правя на глуха, ако обаче не съм .... ми зъбя се. Пък и нали съм от лошите майки дето не дават шоколад, зрънчо и бонбони и горкото ми дете ще се затрие от глад.  :D
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #30 -: Октомври 05, 2011, 19:34:23 pm »
аз пък изпитвам огромно желание като видя майка на 7 месено бебе да го храни със зрънчо за 20 стотинки да я докладвам да й отнемат родителските права
ей Бога ми, животно ставам
днес бях късметлийка, видях само две такива
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #31 -: Октомври 05, 2011, 20:09:00 pm »
Пеше, майка ми е от тия, дето все ми опява /и все ми казва, че съм станала ужасна като й се озъбя  :lol:/, по точно го казва на Диляна /нещо от сорта - казвам ти дъще, сещай се снахо дето има една приказка  :wink:/ - "Диди, ти бабо, вече си голяма и трябва на гърнето" и такива от сорта, във връзка със захранването, също много съм се ядосвала, дето трябвало сокчета и тем подобни още от 4тия месец  :?.

А, колко пъти са ми казвали - "Ама ти такова /това/ не й ли даваш?".
Наскоро една приятелка на майка ми на село, беше дошла на кафе и имаше сладки на масата. И естествено - въпроса веднага ми се зададе. И аз се обърнах и казах, че съм лоша майка и такива неща не давам  :lol:
А за зрънчото ... нямам думи, всеки ден незнам по колко ги срещам мънички дечица с пакетите в ръце  8O
Диляна е опитвала 2 пъти гризки, от най-обикновените, пшенични, но не съм й вземала аз, ами от чужди пакети  :oops:
Иначе й давам понякога по 1-2 солети, от тия в лилавите пакетчета, детските и бисквитките за гризкане на Плазмон. Други от сорта не е яла.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #32 -: Октомври 05, 2011, 20:13:22 pm »
Ооо, аз на въпроса защо не давам ... нещо си там директно отговарям, че защото съм лоша майка и това дете съм го родила само за да има кого да тормозя. :x
*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #33 -: Октомври 05, 2011, 20:36:17 pm »
Ооо, аз на въпроса защо не давам ... нещо си там директно отговарям, че защото съм лоша майка и това дете съм го родила само за да има кого да тормозя. :x
Хаха,това и аз ще го пробвам че ми писна или да се обяснявам или да се карам :?.
Лисе,на нас ни предстоят още 4 кътника,но моята зълва-стоматоложка ме успокои че до 2г.6м. трябва да избият всички та ще си почакам още :).

*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #34 -: Октомври 05, 2011, 22:04:51 pm »
Ееее, захванали сте "любимата" ми тема. Ама аз явно имам толкова злобен вид, че никой не смее да ме пита какво яде и не яде детето и да ми отправя препоръки.  :lol:
Онзи ден обаче, усетих, че съседското мнение ще да е - "тая си държи детето гладно". Извеждам Дани и се разминаваме с една комшийка и тя почва както си трЕбе там: "Гъди, гъди, кое е това момче, как хубаво се усмихва и коооолко е слабичко..." Правя си пас за "слабичкото" първия път, отдавайки го на недобро умение на комши да борави с българския език. Да, ама не. Радостите продължават с: " Ама ти защо си такъв бледичък? Нали мама те води на море и си слабичък, слаааабичък".  8O Направо ми кипна в един момент. Бледичък бил, слабичък бил, направо на умирачка върви милото, ама...така е то с тая калпава майка, дето вместо да му сготви една хубава манджа свинско с боб и да му дава повече хлебец, 6 месеца го налива с това скапано АМ. Че и на море го водила и вместо да го поизпържи "здравословно" на плажа - мазала го с 50+ и го държала под чадъра...

Нелюбезно се озъбих накрая, че детето ми си е идеално на килограми и не намирам нищо хубаво и полезно в това да си шишкав, а още по-малко го намирам за "здрав вид". И тая мръхла вместо да се усети: "Абе то е хубаво децата да си хапват, че сега растат". Брейййй не ми беше хрумвало, че сега растат.  :x Казах, че моето няма да си хапва, защото сега е криза и нямаме пари за храна и си отплувах с количката. И не ми дреме вече дали е възпитано, или невъзпитано.

В общи линии - установих, че няма учтив начин за отбиване на подобни атаки и реплики, или поне аз не намерих учтив, който да има ефект. Само грубото отрязване ги спира такива.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #35 -: Октомври 05, 2011, 22:10:44 pm »
лис, Деса до 2.5г. извади всички, Еленка още на 2г. имаше 20 зъба, но и аз знам че до 2.6г. някъде излизат всичките. :)
а за зрънчото няма коментирам, щото аз редовно виждам и деца дето за следобедна закуска им купуват вафли, ама деца на 1г., например.....
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #36 -: Октомври 05, 2011, 22:32:44 pm »
Аз пък следващия път като ме питат дали още пие Ам, мисля да кажа, че сме минали на Бейлис.

Не ми се говори за зъби, ама хич :( :(
[/url][/url]
*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #37 -: Октомври 05, 2011, 22:34:51 pm »
Това с даването на акъл много ми е познато! Онзи ден казах на някаква бабка акълийка да си гледа работата (с много мила усмивка). Направо хлъцна от възмущение, хехе!
То поне съветите да ги биваше, ами то ...
1. Да завивам детето с одеяло при положение, че е 25 градуса и то е добре облечено ... Днес по обед видях много деца облечени с грейки и ескимоси и направо се потресох. Беше адски горещо и имаше дечица по потник. Но, бабите си бяха облекли внучетата като чукчита, за да не изстинат  :lol:
2. Да и слагам шапка ... Не намирам нужно вече дори да обяснявам, че шапка не търпи и спирам да вдигам шапки от земята по 20 пъти. Като застудее наистина, ще видим как ще я караме. Ще слагам качулка върху шапката, пък дано се задържи.  :)
3. Коментарите за теглото също ме влудяват. Детето си е в норма, въпреки че не яде като хората. Полагам адски много усилия за да я накарам да яде. Понякога имам чувството, че дните ми минават от ядене до ядене. Ето защо като разни непознати ми коментират теглото и храненето и, откачам! Пък и не мисля, че е хубаво децата да са дебели. Около нас в градинката масово бебетата са с наднормено тегло, но тях ги смятат за румени и здрави  :lol:
4. Следващият любим въпрос ми е разбира се за храната ... Защо не и давам кюфтета .... Ама кактака не яде вече манджа за големи ... Защо не давам шоколад и подобни ...
« Последна редакция: Октомври 05, 2011, 22:38:07 pm от Раши »


*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #38 -: Октомври 05, 2011, 22:36:49 pm »
Ели, вие ако трябва да ходите на гърне, аз и Мери какво да кажем?! Днес питах едно от момичетата в яслата как се представя моят син с гърнето. Тя каза, че имал променлив успех. Тук не са на принципа, че детето трябва да се насилва, а точно обратното. Като ходя на работа, колко пъти имам време да го сложа на гърне?! Точно 2 пъти - сутрин и вечер. Но не се впрягам. А за шоколада - и мен най-редовно ме обявяват за лоша, защото не давам шоколад, торта и пържени картофи. Друг е въпросът, че човекът не е по сладкото. Единствените изключения са мед и конфитюр. С баща му си бяхме купили едни оризовки с шоколад. Дребното се опита да изяде само частта с ориза.  :lol:
Споменах ли, че още си смуче пръста?!
Иначе както не говореше, сега е станал такъв бърборко. Само не ме питайте на какъв език - голям миш-маш е. Братята му твърдят, че разбират част от това, което казва. А аз си мислех, че само аз му разбирам. Или може би поне най-много. Онзи ден се събуди през нощта, каза, че иска мляко, а като изпи млякото заяви, че ще спи. И така. Направо е съвсем различно в сравнение с времето, когато се опитвах да отгатна защо реве. 

Приятна вечер на всички!  :)

« Последна редакция: Октомври 05, 2011, 22:40:58 pm от blue_sky »

*
Re: Октомврийска седмица 03-09.2011
« Отговор #39 -: Октомври 05, 2011, 23:44:50 pm »
Ех, вие сте още с малки деца, а мен ме обявяват вече за ненормална, защото не съм дала още шоколад и зрънчо...
Децата декларират, че не обичат шоколад (не са и опитвали), а царевичните са боклуци и няма да пораснат големи като ядат боклуци, ще пораснат като ядат плодове и зеленчуци... и месо, и кашкавалче и сиренце  :lol: и продължават да изброяват всичко, което лошата им майка разрешава  :lol: