0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #40 -: Юли 27, 2011, 21:50:25 pm »
Лисо, ние в средата на август ще ходим точно в педиатрията. Ако искаш, мога да разпитам на място. Ние ще сме при доц. Георгиева, предполагам, че тя ще даде инфо за колеги или каквото друго ни интересува. Напиши ми точно какво да питам и ще го направя!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #41 -: Юли 27, 2011, 21:59:05 pm »

Савов консултира и в новата клиника на д-р Владимиров, можем да запишем там час на спокойствие. ходи два пъти седмично следобяд.

това по отношение на генетика. други какви лекари трябват?

Jam, много по-добре ще е наистина в клиниката на д-р Владимиров.
за средата на септември ще ни е добре.

Трябва ми и поне още едно мнение на педиатър с богат практически опит. Тук лекарите предполагат, че ако някой знае какво е това (от пръв поглед), то ще са "старите" педиатри.

Днес при ортопеда стана ясно, че на Никол трябва да и се направи операция на двете ръчички. Явно при нея инжекциите няма да помогнат. Райков беше изненадан но...
На 15 август отивам с нея за да мине на комисия и да ни назначат дата за операцията, която ще е в седмицата след 15 август. 12 дни ще е с превързани ръце и на 12 или 13 ден махат конците, което прави края на месец август. После мога да пътувам за София с нея.

Злати, ще ти напиша ама утре:):)много благодаря.
« Последна редакция: Юли 27, 2011, 22:03:38 pm от Lisko »
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #42 -: Юли 27, 2011, 22:53:57 pm »
Лис,
И вече малчо е на две години.  :wink: Учителките казаха, че много им харесала тортата, но другия път помолиха за децата да направя кекс. По-лесно се ядал. Ако знаех, щях ли да поръчвам торта изобщо?!


Ха-ха Деси, на мене ми заявви учителката, че децата не обичали  "Кремих", та затова да занесем мъфини или някакъв сух сладкиш :D
Е да де, ама на  детското парти в къщи /поканените деца бяха от групата й/, така хубаво си хапнаха тортата с крем :D

Да ти е жив и здрав 2 годишния мъж.


Лиско, Гери, Стефи, моля се да минете през изпитанията на живота по най-лекия начин. И всичко да завърши добре.


Момичета, знам, че мъжете са малко по-бавно развиващи се от нас, :D :D :D. Ама да попитам и си сверя часовника.
Сина ми започна да седи по-стабилно от около 5 дена. Ако аз го сложа. От легнало положение, не може да седне сам.
За сравнение, дъщеря ми на 8м и 5 дена се изправи и оттогава не е сядала :D
Та има ли проблем според вас, да търся ли лекарски съвети


*
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #43 -: Юли 27, 2011, 23:10:20 pm »
Понеже преди една година посетихме генетиката да кажа инфо - сайта на болницата е този, който е дала nunu.
Тъй като епикризата е пред мен, дословно преписвам - Университетска детска СБАЛ, отделение по Клинична генетика.
Там ни насочи д-р Масларски, който някои пишещи тук познават и уважават.
Той ме насочи към доц. Тинчева, която е и началник отделение.
Тел. на отделението е 8154/341.
Бяха мили и отзивчиви, пък и компетентни, доколкото аз мога да преценя.

*
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #44 -: Юли 27, 2011, 23:16:52 pm »
албена, рано е да може да сяда сам, щом току-що е започнал да седи стабилно. При нас мисля, че между двете събития имаше поне няколко месеца разлика.
Днес казали, че не ял десерта. Като видях какво е - шоколад крем на основата на соя. Че това и аз няма да го ям. А и като цяло не е много по сладкото май. Дай му на човека Reiswaffeln (не знам как се казва това чудо на български), баница, соленки! Вчера изял една трета опаковка от тези оризовки и питал за "оте".  :lol:
Е, как да не обичали?! Обичат, ама явно много се мажат и сигурно ги мързи мацките после да ги мият (при нас са мацки. Има една само, която е на около 35 г., другите са към 22-25 г.). Иначе добре ги гледат. Само дето директорката ми вдига чат-пат кръвното, но ще се изтърпим още известно време.

Лис, да оздравявате, че кой ще прави пакости?!


Лека ви нощ!

*
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #45 -: Юли 27, 2011, 23:43:29 pm »
прочела съм, shanoar, но катедра по генетика и цитогенетична лаборатория са различни неща.
[/quote
Да разбира се, благодаря за пояснението. Лабораторията работи в услуга на Клиниката по ендокринология, диабет и генетични заболявания-това можеш да провериш.
« Последна редакция: Юли 27, 2011, 23:54:56 pm от shanoar »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #46 -: Юли 28, 2011, 08:46:40 am »
Лиси, да се оправя Ники!
albenanedelcheva, рано му е още на младежа. Моя бяс първо се научи да се изправя от седнало положение на крака. И доста по-късно успя да седне от легнало положение. То си е и по-трудно де. Пробвай сама - лежиш по гръб и трябва някак да седнеш, не се държиш за нищо, не се сещаш да се пообърнеш настрани че да имаш опора .... Докато като се изправят на крака се държат за нещо обикновено или се подпират на ръце първо. Та има време, не ти се развива бавно момчето има време.
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #47 -: Юли 28, 2011, 09:29:07 am »
албена, Бобо стои прав от 8-ми месец (хванат за масата), изправя се от седнало положение до прав (хванат за маса или легло) от 9-ти, от около месец ходи стабилно (макар и в повечето време хванат за пръст), но едва преди няколко дни се научи да сяда от легнало положение. От тогава, разбира се, само това прави, което превръща слагането му да спи в истинска борба... ;) Не мисля, че имаш повод за притеснения. Още повече, че за да има желание да го прави, трябва да схване причинно-следствената връзка и да разбере, че по този начин му се отваря възможност да прави повече неща. Докато не му влезе това в кратуната, само ревеше и дори не опитваше да сяда сам.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #48 -: Юли 28, 2011, 09:44:03 am »
albenanedelcheva, и моята сладурана доста късно седна от легнало положение, и аз като теб имах известни притеснения относно "нормалното" й развитие, но се оказа че само напразно съм се притеснявала. Тя по-късно и се изправи от седнало положение /10 м./, по-късно проходи 1,3 години, но всичко ще се случи във времето, няма закъде да бързаме, сега като се сетя за опулените погледи по площадките "Ама тя още ли не ходи? На колко е?" и чак ми става смешно, а тогава как се дразнех само... :D
На мен ми се е свило сърцето, че другата седмица трябва да оставя детето при свекърва ми. Поне стигнахме до известен консенсус по въпроса за разпределянето на м. август, в който яслата почива: една седмица при свеки, една при нашите, една ще си вземем ние с баща й отпуска и останалите около 10-тина дена ще дойде свекър ми да я гледа в София. Много се притеснявам, защото тя досега не е била при свекърите без нас, а само да вметна - когато кажа на свекърва ми, че детето има температура, тя ме съветва да й дам "амидофенче"...това най-красноречиво говори за богатият й "опит" в отглеждането на деца. Отсега подготвям списък с това какво трябва и не трябва да яде детето, ако има някакъв проблем  какви лекарства и по колко трябва да й се дават...и въпреки всичко ми е притеснено. Моля се само да не се разболява и всичко да е наред...Успокоява ме донякъде факта, че лелята ще помага, че тя поне е по-млада и макар да няма опит с деца се старае...
Блу, как съм пропуснала :oops: Честито ти порастнало момче! Да ти е жив и здрав юнака Кай!
*
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #49 -: Юли 29, 2011, 13:35:37 pm »
Ех, Нуну, представям си какво ти е. И нас това ни чака! Пожелавам ти много сили и търпение. :) Аз се притеснявам вече за след 3 месеца, когато тръгвам на работа, макар че майка ми ще я гледа. Колкото до свеки, тя не е да не знае как. Говорили сме и много. Ако направи нещо нередно, ще е по-скоро нарочно :(

Лисе, успех във всички начинания. Пак видях ваша снимка вчера във в."Живот и здраве"! :)

Албенче, и аз мисля че няма нищо притеснително в развитието на младежа. :)

Хубав и весел ден на всички ви, нищо че е валежно :)


*
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #50 -: Юли 29, 2011, 14:49:59 pm »
нуну, благодаря ти за поздравленията!

Утре ще празнуваме с няколко дечица. Е, както и миналата година съставът е силно намален, ама така става през лятото.

На мен в службата вече ми вдигнаха кръвното, така че ще взема да си поискам кисело мляко като компенсация за полагане на труд във вредни условия.  :lol:


Желая ви приятен уикенд!  :wink:

*
Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
« Отговор #51 -: Юли 30, 2011, 20:39:07 pm »
Лисе, ако ти трябва консултация със "стар" педиатър, мога да ти дам телефона на проф. Петков от Университетска болница Ст.Загора. Безкрайно е отдаден на пациентите си, не е комерсиален, около 70 годишен е. Детето се разболя докато бяхме в града, той ни спаси от влизане в болница, искаше да водя детето всеки ден на преглед, а вечер да му се обаждам какво му е състоянието. За 6 прегледа отказа да ни вземе пари, а накрая като се прибрахме в София той ми се обади да пита как е детето, защото на мен ми беше неудобно да изпълня заръката му да го държа в течение.
Мисля, че няма да ти откаже консултация по телефона. Всеки от тези 6 дни виждахме с колко внимание преглеждаше всичките си пациенти, много от които бяха циганчета от съседната махала. Рядкост са такива лекари, напомни ми на проф. Кременски от МА