www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: gery_k77 в Юли 25, 2011, 10:51:03 am

Титла: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: gery_k77 в Юли 25, 2011, 10:51:03 am
Не съм писала отдавна тук, камо ли да пускам тема... Иска ми се тази седмица да е по-добра от предишната, болните дечица да оздравеят и да ни е по ваканционно и слънчево на всички и както става в приказките да махна с вълшебната пръчица и всичко да се оправи.  yahoo_17

Стефи, неприятно ми е да чуя, че нещата са се влошили при вас. Разбирам те как се чувстваш и аз съм в същата ситуация, макар и да се отнася за мъжът ми, а не за децата. За това и не пиша напоследък, гадно ми, е реве ми се и сякаш не виждам светлина в тунела, а най лошото е, че този филм го гледах миналата година по това време и уж имаше щастлив край. Сега съм седнала да пиша защото съм си у дома, че нощес за да ми е по леко Стефан разцепи термометъра с 39.8, е вярно, като смъкна на 39.1 ми пя "мила моя мамо"... (наоплаквах се   :oops:)
За решението, не знам какво да ти кажа, никога не е лесно, сигурна съм, че сте искали второ мнение, ако трябва искайте и трето. Сега наблюдавам нещата при моя мъж, хирурга казва ревизия на миналогодишната операция, а нормалните лекари се въздържат от такава и твърдят, че хирурзите са касапи, при това положения как да вземеш решение като не си лекар...

Верди, моя племенник имаше цепнатина на небцето и го оперира в Пловдив доц. Атанасов и детето вече е добре и казва всички необходими звуци. Не знам дали сте чак за там, ама не пречи да се консултирате.

Мише, действай с твоя проблем, не чакай да пораснат децата все ще намериш кой да ти помага докато се възстановиш.

Пожелавам на всички повече позитивни емоции тази седмица, бъдете здрави!
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: StefiZ в Юли 25, 2011, 12:53:30 pm
... хирурга казва ревизия на миналогодишната операция, а нормалните лекари се въздържат от такава и твърдят, че хирурзите са касапи, при това положения как да вземеш решение като не си лекар...


Гери, ей за това става дума, да :( Аз да взема решение, е коя съм аз, че да взимам такива решения, егати...
Хубава седмица и от мен!
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Delica в Юли 25, 2011, 13:11:11 pm
Кураж момичета,прегръщам ви и се моля, за най-добрия за вас изход.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Inke Tinke в Юли 25, 2011, 13:15:55 pm
Хубава, здрава и спокойна седмица!
Дано не се налага никому да се справя с такива дилеми за здравето на най-скъпите ни хора! Дано се намери и в двата случая някой да поеме отговорност и да се разрешат проблемите!
Ние сме на антибиотик, но вече сме по-добре  и спряха кошмарните температури от по 40 градуса по два пъти на ден.
За разнообразие тази нощ ни нападнаха комари-аз съм с ок. 10 ухапвания, а малчо- с 4.
Но пък какъв екшън им спретнах- е, спала съм 3 часа общо, но на сметката си имам 5 претрепани гадини! :D
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: tucy в Юли 25, 2011, 14:13:50 pm
Гери, Стефи и от мен кураж. Вярвам, че ще вземете най-доброто решение. Дано това да е последния път, в който да сте изправени пред такова решение. Дано никога повече не ви се налага. Стискам много палци всичко да завърши по най-добрия начин.

Ех, тия комари са много гадна напаст. Аз тази година до момента нямам проблем с тях. И слава богу, че мен като почнат да ме хапят и буквално ме правят на решето. Сега са се насочили към леля ми. Ние с Рая сме на гости при моя дядо и моята леля в Пловдив. И като заговорих за Пловдив бих искала да ви питам нещо (по-скоро мамите от града) :wink: - аз стерилизатор не си купих. Шишетата ги заливам с вряла вода (от котлона), като седят така минимум 10мин. Откакто съм в Пловдив забелязах, че по стените на шишето остава много фин бял прах (ако така мога да го нарека). Какво правите вие в случая, каак си стерилизирате шишетата. Въпроса ми е малко тъп :oops:, ама в София такъв проблем нямам.

Пожелавам ви една хубава седмица - без болести и без лоши моменти. Пожелавам ви седмица изпълнена само с хубави емоции.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: shanoar в Юли 25, 2011, 14:32:37 pm
Туци, аз имам стерилизатор обаче от това което знам за стерилизирането без такъв е, че не се заливат шишетата, а се пускат да врат във водата. Именно мехурчетата, които се образуват при вренето вършат стерилизацията. Така както си го описала, до сега си попарвала шишета, не си стерилизирала. Бялото,  предполагам е варовик, който се отлага по стените на съдовете и в София го няма понеже водата е планинска и не е варовита. Ако искаш да се спасиш от това,  купувай изворна вода и вари с нея.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: tucy в Юли 25, 2011, 14:44:25 pm
shanoar, в момента така ги попарвам, тъй като ми казаха, че ако врат във водата се натрупвал повече варовик по стените на шишето. Затова просто ги заливам с врялата вода. Ама виж въобще не съм се сетила да си купя изворна вода и в нея да варя. Много ти благодаря за съвета :wink:.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Mary в Юли 25, 2011, 14:48:10 pm
Оф Стефи, от предната седмица  се мъча да ти напиша нещо и все не мога. Много е болно когато трябва да минем през наистина сериозни неща и всичкото това след дълги години кански мъки. Всеки ден се моля, това да са последните ни наши и техни изпитания в живота.
Много пъти съм се питала до кога с тая борба - борба да ги имаме, борба да ги опазим живи и здрави.
Колко бих желала да ми е мъчно, че им слагат поредната ваксина и да се чудя как ще я понесат........ама не би.
Аз поне съм "щастливака", че не ми се е налагало да решавам, всичко бе точно и ясно.

И сега да се похваля, Вяра от вчера е християнче.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: mishanta в Юли 25, 2011, 15:03:24 pm
Гери, съжалявам да прочета, че голямото ти момче отново има проблеми!
Дано и Стефко бързо пребори вируса!Прегръщам ви!
Всемирната несправедливост край няма, дано има път, моля се!Липсваше ни тук!

Mary, честита вяра на Вяра!
Честито ви християнче!
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: mimi26 в Юли 25, 2011, 16:59:35 pm
...От миналата седмица се чудя какво да пиша...
Стефи, толкова зле се чувствам, че добри хора като теб и Лиско са подложени на това... Незнам, искам магия, чудо - да се оправят нещата, да не се налага да взимате трудни решения, да не страдат децата...
...Болно ми е...
Мъчно ми е...
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Nataly* в Юли 25, 2011, 17:12:50 pm
...От миналата седмица се чудя какво да пиша...
Стефи, толкова зле се чувствам, че добри хора като теб и Лиско са подложени на това... Незнам, искам магия, чудо - да се оправят нещата, да не се налага да взимате трудни решения, да не страдат децата...
...Болно ми е...
Мъчно ми е...
Чета ви, въпреки, че не пиша. И това, което Мими26 е написала се доближава абсолютно точно до това, което бих искала да кажа.
Стефи, Лиско, силна прегръдка от мен.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Pesheck в Юли 25, 2011, 17:20:18 pm
tucy, варовита си ни е водата, дааа. Аз ползвах стерилизатор от приятелка, но само с дестилирана вода. Продава се, но къде .... Но мисля, че и с изворна ще стане.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: pimi в Юли 25, 2011, 17:52:42 pm
Дестилирана вода мисля,че се продава по бензиностанциите-дано само да не лъжа!
Стефи,Лиско дано нещата съвсем скоро да се оправят.Някой има ли информация от лисичката-как е Никол и разбраха ли какъв е проблема?
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Lisko в Юли 25, 2011, 18:27:14 pm
Благодаря ви момичета за пожеланията.

Пете, нищо още не се е разбрало. Ники от 3 дни е на АБ и след курса и на лечение ще се съобразя с това, което д-р Бърди мисли и това ще направя. Тук ме взимат на шега и малко като луда затова, че ме е страх за детето ми след като общото и състояние показвало, че е здрава:).
Днес пуснах контрола на Никол за да се види как и дали действа АБ. Утре ще стане ясно. Утре ще са готови и резултатите на Алекс, Дани, моите и на свекърва ми. При нас тримата със сигурност ще има лечение защото днес лекарката в лабораторията ми каза, че ни е пуснала и антибиограми но не бяха готови. При свекърва ми незнам. При ортопеда сме тази седмица и ще видим какво той ще каже за всичко това.
Бяхме си на село 5 дни. Децата лудяха на воля и са с обелени колене, ръце, глави, уши но щастливи. Аз обаче "започвам да полудявам" и трябва да се стегна, защото очите ми са все в Никол и все се чудя колко още ще е жива при положение, че изобщо не се знае дали е нещо сериозно и може да е нещо безобидно. На секундата си забранявам да мисля подобни тъпотии но...нали трябва да си имам драма:)
И тримата са в период на истерии и едва изтрайвам когато не спят. Започнаха много да се ревнуват и а съм решила да гушна някой, който плаче, другия започва да крещи и да идва да го бие, скубе. Понякога не искат нито да ги прегърна, нито да ги оставя на земята, нито вода да пият, нито да се хранят...никой не разбира какво искат. Викам свекърва ми да ми помага но става още по-лошо:))))))))
Приемете го като оплакване ако не сте чували досега да се оплаквам:) И въпреки това, вечер като заспят си казвам, нека утре са три пъти по-палави но здрави.

Стеф, пропуснала съм какво ви се случва но ти пожелавам всичко да е наред или поне да се нареди по най-добрия възможен начин.

Мише и при теб.

Спокойна седмица и здрави деца.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Ganka в Юли 25, 2011, 18:31:29 pm
Ех, Лисе, тежка е и твоята :( Дано всичко е наред и да е нещо безобидно, да са добре Лисичетата!
Стефи, ако има нужда от консултация навън - кажи, ще търсим болница и ще помогнем!
Гери, съжалявам, ако с нещо мога да помогна - лекари, друга помощ - пиши!
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Раши в Юли 25, 2011, 21:27:59 pm
Ех, защо животът е така несправедлив!

Стефи, Лисе, Гери, дано Господ да е с вас и да бди над дечицата ви, както и над всички други деца!

Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: sixsens в Юли 25, 2011, 22:31:12 pm
Оххх, момичета, мъчно ми е като ви чета :( Защо е толкова несправедлив животът? Моля се за вас и децата, дано всичко мине възможно най-безболезнено и щадящо за всички ви!
Лисооо, такива мисли няма да позволяваш да ти минават, моля тееееее!
 :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: tucy в Юли 25, 2011, 22:54:19 pm
Много съм смотана. Лиско, без да искам те забравих. И на теб пожелавам всичко да се нареди и никога повече да не ти се случват такива неща. И недей да си мислиш такива страхотии. Вярвам че всичко в скоро време ще се нареди по най-добрия начин.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: blue_sky в Юли 25, 2011, 23:30:34 pm
Лис, такива мисли са ти забранени. Иначе дечурлигата са в бебешкия пубертет. И на нас ни се случва да се тръшкаме, но го оставям да му мине, като само внимавам да не се нарани. Не мога да си представя какво е същото, умножено по три. Стискай зъби! Ще отмине.

Стефи, Гери, дано скоро се разсеят черните облаци над главите ви!

Ние сме добре. Миналата и тази седмица сме без тати, който е в командировка. Събота и неделя направо се беше залепил дребният за него. Иначе днес си взехме с една приятелка сладолед. Малкият хитрец ми изяде фунийката и сладоледът ми падна. После взе да сочи към този на приятелката ми и него горе-долу по същия начин го оформи. Когато остана съвсем малко от фунийката и сладоледът съвсем се смачка, върна го на приятелката ми.  :lol: Баща му твърди, че вече знаел как да работи жените.
И вече малчо е на две години.  :wink: Учителките казаха, че много им харесала тортата, но другия път помолиха за децата да направя кекс. По-лесно се ядал. Ако знаех, щях ли да поръчвам торта изобщо?!

Желая ви успешна седмица и да са ви здрави дечицата!
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: mishanta в Юли 26, 2011, 06:34:56 am
Блу, да ви е жив и здрав Кай, зло да го забрави! :oops:
Умен и юначен, весел и щастлив!Прегръщам ви!

Лис, нещо практично, знам не ти е до това, но да кажа
поне да разведря главата ти  :balk_21:, вземи им наколенки!
На Калина капачките са здрави само благодарение на тях,
пада поне 20 пъти на едно излизане!Народа ги мислеше за моден аксесоар,
но след първия половин час в градинката, вече беше ясно на всички,
че са функционални и хич не са мода!
Има в Джъмбо, едно пиле ми каза, че вече имате във Варна!

Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: mini в Юли 26, 2011, 08:10:16 am
Лис, прекрасно зная как се чувстваш  :? напоследък все повече си мисля, че аз съм за лечение повече от Стефания
пожелавам скоро да разсееш тези мисли
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: mimi26 в Юли 26, 2011, 08:25:49 am
Дестилирана вода продават в аптеките.
Лиско  :bighug:
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: jam в Юли 26, 2011, 11:30:23 am
Аз обаче "започвам да полудявам" и трябва да се стегна, защото очите ми са все в Никол и все се чудя колко още ще е жива при положение, че изобщо не се знае дали е нещо сериозно и може да е нещо безобидно. На секундата си забранявам да мисля подобни тъпотии но...

точно тъпотии.

знам, че трудно влизат подобни съвети, но пак ще го кажа - и на тебе, и на Стефка, и на мини, и на подобните ви - не драматизирайте прекомерно там, където драма няма или не е от такъв размер. не си оплаквайте децата живи, бе!

да, има болести. да, има тревоги. да, има трудни решения за вземане. но не се дръжте като че ли утре ще стане нещо непоправимо! никой не им е поставил летална диагноза, все пак... това е изключително вредно за вашата психика.

Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: ultra в Юли 26, 2011, 15:37:21 pm
Дестилирана вода продават в аптеките.
В големите супермаркети също.

Ние сме си в Свищов с децата в къщата на баба ми. Тате си замина за Естония и на Мони му е много мъчно, всеки ден ме врънка да му купя билет за самолета :)
Наваксвам с изостаналите ми изпити, но това да си кърмачка-студентка е полузагубена кауза :lol:

По повод майчините притеснения и трудните решения - много е важно да имаш доверие на лекаря си, това си го знаете и от пътя към забременяването, де. Съдя по себе си - бг педиатърката ни успя да разсее страховете ми за Боби само с една консултация и елементарни навременни средства.
Затова ви пожелавам да намерите специалист, на когото можете да се доверите и който няма да ви кара да вземате сами решения.
Прегръдки :bighug:
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: saraapl в Юли 26, 2011, 15:38:55 pm
На всички пожелавам леко да минат всички изследвания които предстоят и по-бързо оздравяване на малчуганите..Спокойни да са мамите ,че да са спокойни и децата..Дано не се разболяват че тогава става едно такова тягостно,криво..Но най-добре както са написали момичетата да забравим лошите мисли и да сме позитивно настроени ..Успех!
Ние имаме вече първо зъбче :) Много му е странно на малкото диване на мама..Смуче си езика и преглъща доста звучно :) Иначе на басейн го водя всеки ден по малко-голяма радост :) А в неделя с тати повече-че аз каквато съм плувкиня  :D..На метър се замислям дали или :)
Офф бързо ми минават дните и наближава момента за работа :) Искам да се връщам че ми се работи ама ми се стои и с малкия :)Дано му хареса с малките другарчета и аз ще съм спокойна :)
Лек ден на всички и дано седмицата завърши успешно :)
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Lisko в Юли 26, 2011, 22:23:56 pm
Днес взех резултатите на Алекс и Дани, моите и на свекърва ми.
Всички сме с тази бактерия, като ние тримата (без баба) имаме и в носа освен в гърлото.
Никол става резистентна към АБ (след контролата, която пуснахме вчера), който пие в момента и трябва да се включи още един а момчетата и те трябва да се лекуват поне с 2 едновременно. Поради цялата тази сложна схема д-р Бърди не се ангажира да ни лекува само по интернет и затова се изстрелях отново към кабинета на д-р Кирязов с твърдото намерение да не си тръгна докато не ме разберат:)
Ще ги лекуваме слава богу и утре в 11 сме на преглед за да ги види и да назначи лечение. В 16ч. пък с Никол сме при ортопеда.
Кирязов ме посъветва да не губя време по лекари тук във Варна във връзка с ръчичките на Никол а да отивам в София в Института по педиатрия.
Това ще стане септември след отпускарския сезон, тъкмо да имам време да проуча и да се насоча къде точно и при кого. малко въпроси:
-според картата в интернет и адреса, този институт е до МД-София ли? и института е част от Медицински факултет ли?
-моля, който има впечетления от определен лекар там да сподели имена защото д-р Кирязов не може да ме насочи към определен лекар.

Ирина, много си права. Поне в моя случай место за драма няма ама пусти страх какви ли не простотии ми проектира в главата:)
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: jam в Юли 26, 2011, 23:11:03 pm
не знам да има "Институт по педиатрия" - това вероятно е старо название.

има Специализирана болница за активно лечение на детски болести, с адрес София, бул. Акад.Ив.Е.Гешов 11.

според мен, първо нека уточним какви специалисти трябват и тогава да ги дирим кои са и къде практикуват. "Педиатрията" отдавна не е светилище на педиатричната наука...

кажи какъв лекар трябва да се търси? ортопед? кожен? генетик?
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Inke Tinke в Юли 26, 2011, 23:15:02 pm
Да, Лисе, Педиатрията е в същия двор, в който е МД и е част от Медицинска Академия. За съжаление нямам впечатления от конкретен лекар, освен от тази, която ни прие там нас с ангината, но името й е неразчетимо на документите. Ще поразпитам познати за подходящия лекар за вас.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: mishanta в Юли 27, 2011, 07:17:23 am
Лис, права е Джам, има месец до септември,
ще разпитаме и ти ще решиш при кого да я заведеш в София!
Поздрави на цялата хралупата, дано днес прегледа и на останалите
обитатели мине добре и се предприеме адекватно лечение!
знаеш  :hug2:
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Ники в Юли 27, 2011, 08:32:57 am
Лис, с каквото може ще помагам. И през това ще минеш, то е ясно.
Нацелувай всички деца, себе си и Бари :D
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: StefiZ в Юли 27, 2011, 08:58:29 am
Лис, това е педиатрията, до Центъра по хигиена, на лесно място е, но и аз не знам там да има кой знай какви светила, но инфо за добър детски ортопед веднага ще ти намеря. Мисля най-добре да се насочим към Горна Баня. Така че това да ти е най-малкия проблем. :wink:
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: nunu в Юли 27, 2011, 09:31:23 am
Лис, аз мисля, че в Горна Баня са най-добрите ортопеди, ако се нуждаеш от такъв специалист, разбира се. Ние сме лежали с Дари в педиатрията в нефрологично отделение и съм на мнение,  че има доста добри специалисти там, но явно момичетата са прави - зависи за какво...Моля се при теб и Стефи нещата да се развият по най-добрият начин и скоро всичко да остане зад гърба ви.
Гери, дано и за вас проблемите скоро приключат и голямото ти момче да се оправи!
Прегръщам ви силно и трите!  :balk_21:
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: marmotche в Юли 27, 2011, 09:41:28 am
Лис, кажи какъв лекар ви трябва. Ако е ортопед, аз ще ходя с Дани утре при д-р Алексиев и мога да го разпитам. Ако искаш, пиши на лични.

Цунки на всички лисичета.
Стеф, мини, гери  :bighug: Права е Джам, но не-влагането на излишни емоции, когато става дума за най-скъпите хора е едно от тези неща, за които е по-лесно да се кажат, отколкото да се направят.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: gery_k77 в Юли 27, 2011, 12:09:50 pm
Благодаря, за подкрепата на всички!  :bighug: И второто светило по неврохирургия се изказа, че е добре да се направи операция и така септември като свършат отпуските ще бъде операцията. Гане, той ходи при най-добрите ендокринолози и неврохирурзи в България, така че което можем сме направили откъм лекари, благодаря ти все пак за предложената помощ!

Стефи, Лиско, моля се нещата при вас да се развият по най-добрия начин за децата!  :crossfingers:

Лиско, пиши какъв точно специалист ти трябва, майка ми има позната лекарка в "Педиатрията", не знам до колко са добри, но Стефан там лежа след като не му се разгърна белия дроб след раждането, и жив и здрав си го прибрах... Ако дадеш повече инфо, ще помоля да разпита и като дойдете в София, лошо няма да се посъветвате с повече лекари.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Lisko в Юли 27, 2011, 15:07:06 pm
Д-р Кирязов ме изпраща в "института по педиатрия" (в понеделник ще го питам на кое вика така):) защото там имали ресурса да направят всички възможни изследвания на Никол като повече наблегна на генетиката. Затова и предполагам, че трябва да търся генетик, но и за педиатрите говореше, че ако някой е виждал и знае за подобни на Никол случаи, ще са там.
След прегледа сега при ортопеда ще се консултирам и с д-р Бърди за да чуя и неговото мнение какво оттук нататък да направим и какъв специалист да търсим.
Много ви благодаря. Ще имам нужда от помоща ви и ще уточна подробностите скоро:)
Всички (деца) ще са на Зинат по предписание на Кирязов, като за Алекс съм учудена при положение, че в неговата антибиограма има I (интермедиерен) за този АБ а от прочетеното останах с впечетление, че е хубаво да се лекуват с АБ срещу, които има S (чувствителен)
Казах му дословно какво ми е препоръчал Бърди като лечение но лечението на Кирязов коренно се различава. За него е безмислено да пускам контрола сега по време на пиенето на АБ.
Голяма каша ми е в главата но нямам избор да не слушам Кирязов при положение, че друг не иска и да ги лекува от този "безобиден" стрептокок.

Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: nunu в Юли 27, 2011, 15:54:31 pm
Лис, мисля че точно Детската педиатрична болница е визирал, още повече там има катедра "генетика". Ето инфо:
http://www.detskabolnica.com/
Ще се радвам ако мога да помогна по някакъв начин. :wink:
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: shanoar в Юли 27, 2011, 15:58:09 pm
Лисе, педиатрията си е една и се намира до Центъра по хигиена, независимо как точно се казва. Новото име на улицата е Акад. Ив. Гешов, а повече я знаят като Димитър Нестеров. Имат генетична лаборатория, която се намира в поликлиниката към Педиатрията. Тя обаче не е в сградата на болницата, а отсреща зад първия ред блокове и е по-известна като тенекиената поликлиника, защото сградата е сглобена от метални елементи и няма как да я сбъркаш с нещо друго. Лабораторията е на втория етаж. Желая ви успех.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: jam в Юли 27, 2011, 16:15:56 pm
детската болница (педиатрията, института по педиатрия, СБАЛДБ, и т.н.) е една. няма няколко. това е ясно и го уточнихме. адресът също.
не видях на сайта на клиниката да има катедра по генетика.

ако е нужна консултация с генетик, можем да направим такава с доц. Алексей Савов, началник на Националната генетична лаборатория - http://lmpbg.org/new/home/index_new.htm, http://www.focus-news.net/?id=f17655.

той знае най-добре. друг е въпросът дали има тестове за тази диагноза. аз съм се консултирала с него и тогава той ми каза, че за конкретната диагноза, за която питах аз, в България няма тестове.

Савов консултира и в новата клиника на д-р Владимиров, можем да запишем там час на спокойствие. ходи два пъти седмично следобяд.

това по отношение на генетика. други какви лекари трябват?


Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: shanoar в Юли 27, 2011, 16:30:16 pm
Може да не си прочела добре, пък и човек не може всичко да знае :D
Имат цитогенетична лаборатория и тя е доста сериозна. Д-р Бонева е шеф на лабораторията.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: jam в Юли 27, 2011, 16:54:44 pm
прочела съм, shanoar, но катедра по генетика и цитогенетична лаборатория са различни неща.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: sixsens в Юли 27, 2011, 21:50:25 pm
Лисо, ние в средата на август ще ходим точно в педиатрията. Ако искаш, мога да разпитам на място. Ние ще сме при доц. Георгиева, предполагам, че тя ще даде инфо за колеги или каквото друго ни интересува. Напиши ми точно какво да питам и ще го направя!
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Lisko в Юли 27, 2011, 21:59:05 pm

Савов консултира и в новата клиника на д-р Владимиров, можем да запишем там час на спокойствие. ходи два пъти седмично следобяд.

това по отношение на генетика. други какви лекари трябват?

Jam, много по-добре ще е наистина в клиниката на д-р Владимиров.
за средата на септември ще ни е добре.

Трябва ми и поне още едно мнение на педиатър с богат практически опит. Тук лекарите предполагат, че ако някой знае какво е това (от пръв поглед), то ще са "старите" педиатри.

Днес при ортопеда стана ясно, че на Никол трябва да и се направи операция на двете ръчички. Явно при нея инжекциите няма да помогнат. Райков беше изненадан но...
На 15 август отивам с нея за да мине на комисия и да ни назначат дата за операцията, която ще е в седмицата след 15 август. 12 дни ще е с превързани ръце и на 12 или 13 ден махат конците, което прави края на месец август. После мога да пътувам за София с нея.

Злати, ще ти напиша ама утре:):)много благодаря.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: albenanedelcheva в Юли 27, 2011, 22:53:57 pm
Лис,
И вече малчо е на две години.  :wink: Учителките казаха, че много им харесала тортата, но другия път помолиха за децата да направя кекс. По-лесно се ядал. Ако знаех, щях ли да поръчвам торта изобщо?!


Ха-ха Деси, на мене ми заявви учителката, че децата не обичали  "Кремих", та затова да занесем мъфини или някакъв сух сладкиш :D
Е да де, ама на  детското парти в къщи /поканените деца бяха от групата й/, така хубаво си хапнаха тортата с крем :D

Да ти е жив и здрав 2 годишния мъж.


Лиско, Гери, Стефи, моля се да минете през изпитанията на живота по най-лекия начин. И всичко да завърши добре.


Момичета, знам, че мъжете са малко по-бавно развиващи се от нас, :D :D :D. Ама да попитам и си сверя часовника.
Сина ми започна да седи по-стабилно от около 5 дена. Ако аз го сложа. От легнало положение, не може да седне сам.
За сравнение, дъщеря ми на 8м и 5 дена се изправи и оттогава не е сядала :D
Та има ли проблем според вас, да търся ли лекарски съвети

Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: bora в Юли 27, 2011, 23:10:20 pm
Понеже преди една година посетихме генетиката да кажа инфо - сайта на болницата е този, който е дала nunu.
Тъй като епикризата е пред мен, дословно преписвам - Университетска детска СБАЛ, отделение по Клинична генетика.
Там ни насочи д-р Масларски, който някои пишещи тук познават и уважават.
Той ме насочи към доц. Тинчева, която е и началник отделение.
Тел. на отделението е 8154/341.
Бяха мили и отзивчиви, пък и компетентни, доколкото аз мога да преценя.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: blue_sky в Юли 27, 2011, 23:16:52 pm
албена, рано е да може да сяда сам, щом току-що е започнал да седи стабилно. При нас мисля, че между двете събития имаше поне няколко месеца разлика.
Днес казали, че не ял десерта. Като видях какво е - шоколад крем на основата на соя. Че това и аз няма да го ям. А и като цяло не е много по сладкото май. Дай му на човека Reiswaffeln (не знам как се казва това чудо на български), баница, соленки! Вчера изял една трета опаковка от тези оризовки и питал за "оте".  :lol:
Е, как да не обичали?! Обичат, ама явно много се мажат и сигурно ги мързи мацките после да ги мият (при нас са мацки. Има една само, която е на около 35 г., другите са към 22-25 г.). Иначе добре ги гледат. Само дето директорката ми вдига чат-пат кръвното, но ще се изтърпим още известно време.

Лис, да оздравявате, че кой ще прави пакости?!


Лека ви нощ!
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: shanoar в Юли 27, 2011, 23:43:29 pm
прочела съм, shanoar, но катедра по генетика и цитогенетична лаборатория са различни неща.
[/quote
Да разбира се, благодаря за пояснението. Лабораторията работи в услуга на Клиниката по ендокринология, диабет и генетични заболявания-това можеш да провериш.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Pesheck в Юли 28, 2011, 08:46:40 am
Лиси, да се оправя Ники!
albenanedelcheva, рано му е още на младежа. Моя бяс първо се научи да се изправя от седнало положение на крака. И доста по-късно успя да седне от легнало положение. То си е и по-трудно де. Пробвай сама - лежиш по гръб и трябва някак да седнеш, не се държиш за нищо, не се сещаш да се пообърнеш настрани че да имаш опора .... Докато като се изправят на крака се държат за нещо обикновено или се подпират на ръце първо. Та има време, не ти се развива бавно момчето има време.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: cambozzola в Юли 28, 2011, 09:29:07 am
албена, Бобо стои прав от 8-ми месец (хванат за масата), изправя се от седнало положение до прав (хванат за маса или легло) от 9-ти, от около месец ходи стабилно (макар и в повечето време хванат за пръст), но едва преди няколко дни се научи да сяда от легнало положение. От тогава, разбира се, само това прави, което превръща слагането му да спи в истинска борба... ;) Не мисля, че имаш повод за притеснения. Още повече, че за да има желание да го прави, трябва да схване причинно-следствената връзка и да разбере, че по този начин му се отваря възможност да прави повече неща. Докато не му влезе това в кратуната, само ревеше и дори не опитваше да сяда сам.
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: nunu в Юли 28, 2011, 09:44:03 am
albenanedelcheva, и моята сладурана доста късно седна от легнало положение, и аз като теб имах известни притеснения относно "нормалното" й развитие, но се оказа че само напразно съм се притеснявала. Тя по-късно и се изправи от седнало положение /10 м./, по-късно проходи 1,3 години, но всичко ще се случи във времето, няма закъде да бързаме, сега като се сетя за опулените погледи по площадките "Ама тя още ли не ходи? На колко е?" и чак ми става смешно, а тогава как се дразнех само... :D
На мен ми се е свило сърцето, че другата седмица трябва да оставя детето при свекърва ми. Поне стигнахме до известен консенсус по въпроса за разпределянето на м. август, в който яслата почива: една седмица при свеки, една при нашите, една ще си вземем ние с баща й отпуска и останалите около 10-тина дена ще дойде свекър ми да я гледа в София. Много се притеснявам, защото тя досега не е била при свекърите без нас, а само да вметна - когато кажа на свекърва ми, че детето има температура, тя ме съветва да й дам "амидофенче"...това най-красноречиво говори за богатият й "опит" в отглеждането на деца. Отсега подготвям списък с това какво трябва и не трябва да яде детето, ако има някакъв проблем  какви лекарства и по колко трябва да й се дават...и въпреки всичко ми е притеснено. Моля се само да не се разболява и всичко да е наред...Успокоява ме донякъде факта, че лелята ще помага, че тя поне е по-млада и макар да няма опит с деца се старае...
Блу, как съм пропуснала :oops: Честито ти порастнало момче! Да ти е жив и здрав юнака Кай!
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Раши в Юли 29, 2011, 13:35:37 pm
Ех, Нуну, представям си какво ти е. И нас това ни чака! Пожелавам ти много сили и търпение. :) Аз се притеснявам вече за след 3 месеца, когато тръгвам на работа, макар че майка ми ще я гледа. Колкото до свеки, тя не е да не знае как. Говорили сме и много. Ако направи нещо нередно, ще е по-скоро нарочно :(

Лисе, успех във всички начинания. Пак видях ваша снимка вчера във в."Живот и здраве"! :)

Албенче, и аз мисля че няма нищо притеснително в развитието на младежа. :)

Хубав и весел ден на всички ви, нищо че е валежно :)
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: blue_sky в Юли 29, 2011, 14:49:59 pm
нуну, благодаря ти за поздравленията!

Утре ще празнуваме с няколко дечица. Е, както и миналата година съставът е силно намален, ама така става през лятото.

На мен в службата вече ми вдигнаха кръвното, така че ще взема да си поискам кисело мляко като компенсация за полагане на труд във вредни условия.  :lol:


Желая ви приятен уикенд!  :wink:
Титла: Re: Последна юлска седмица (25.07 - 31.07.2011)
Публикувано от: Meme в Юли 30, 2011, 20:39:07 pm
Лисе, ако ти трябва консултация със "стар" педиатър, мога да ти дам телефона на проф. Петков от Университетска болница Ст.Загора. Безкрайно е отдаден на пациентите си, не е комерсиален, около 70 годишен е. Детето се разболя докато бяхме в града, той ни спаси от влизане в болница, искаше да водя детето всеки ден на преглед, а вечер да му се обаждам какво му е състоянието. За 6 прегледа отказа да ни вземе пари, а накрая като се прибрахме в София той ми се обади да пита как е детето, защото на мен ми беше неудобно да изпълня заръката му да го държа в течение.
Мисля, че няма да ти откаже консултация по телефона. Всеки от тези 6 дни виждахме с колко внимание преглеждаше всичките си пациенти, много от които бяха циганчета от съседната махала. Рядкост са такива лекари, напомни ми на проф. Кременски от МА