0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #60 -: Май 10, 2011, 22:00:42 pm »
Мешко, да ти е жива и здрава рожденничката! Много да слуша и късмет да има!
Моите и двете са гледани само от нас, от самото начало си спят в леглата и не е имало протести поради тази причина. Направено е така, за да може да се наспим всички и да не се чувстваме некомфортно. И двамата ходеха по мен непрекъснато като по-малки, за сметка на това от раз влезнаха в градината и не са ревали никога за мен. Адаптивни са и им е приятно с други хора, не съм имала проблеми да ги оставя на приятелка да ги погледа за малко, когато се е налагало. Най-сладките ми моменти са сутрин, когато се будят, когато са още топли от съня, мекички, сънени и миришат на шампоан. Тогава и двамата се втурват в леглото и докато сме още сънени се гушкаме известно време. Пият си млеката и деня започва. Това ми е най-хубавото време от деня. 
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #61 -: Май 10, 2011, 22:49:51 pm »
привет и от мен :) Дано да е по-слънчева седмицата, че имаме само 2-3 разходки из квартала досега :)
Днес бяхме на първата консултация - наддали сме в норма- 800гр. от изписването и почти не рева на първата ваксина след родилния дом. Аз очаквах повече да наддаде с този негов апетит, но явно аз още не мога да намеря точния начин на хранене - та сме по схемата на пробата и грешката. Ами какво да правя - един път преяжда и има силни колики, после пък реве от глад, но в крайна сметка лекарката каза така да продължаваме, защото сме в норма. Не знам днес от преумора ли беше много неспокоен у нас и рева доста по-истерично  :( Аз вече чакам с нетърпение момента да ме разпознава и да се усмихва, въпреки че мисля че вече ми познава гласа  :wink:
Жбрул, много добре си го мислите това за помощник - определено си има нужда, никога не знаеш какво ще ти се наложи (както при теб вече е станало). На мен също ми се въртят разни мисли по въпроса, но още не сме обсъждали. Преди време си мислех, че майка ми много ще помага, а то веднага след изписване останахме с мъжа ми и ми беше много спокойно. Сега съм сама през деня, но помощ ми трябва само за домакинска работа и да оставя детето на някой за час-два. Друга баба нямаме, но за съжаление малко се съмнявам за майка ми- първо, че у нас е малко тясно и не може да остане задълго, а идва от провинцията, и второ, много трудно ми е с нея вече- то са големи разправии за всяко нещо, все има мнение, все съвети от едно време, мърморене.. абе ужас  :( Мен ме е гледала много баба ми и имам много хубави спомени, но явно с майка ми няма да се получи  :? незнам.. но ще ми трябва най-вероятно почасово бавачка - за определени часове.
Всъщност, чухте ли за нова европейска програма за финансиране на детегледачки -май се казва "обратно на работа"- може да ме хване, ако се върна след година и не съм го записала на ясла.
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #62 -: Май 10, 2011, 23:37:22 pm »
Благодаря Ви, момичета, за споделения опит.  :)


...Вероятно отстрани изглеждаме малко като казарма, но нямам избор да отпусна или разваля организацията.

...Целта ми е била и на мен да ми е по-лесно, и те да спят по едно време, да играят заедно и изобщо нещата да се случват едновременно:)

Пете, много точно казано. Винаги съм се старала да правя това. Целувки.

Успешна седмица. :)
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #63 -: Май 11, 2011, 01:30:04 am »
Момичета, преди да напускам обяви "из целия нет" и да ми минат 20-30 идиотки през къщата... :lol:
Все пак да попитам и тук старозагорските мами. Ако някоя от вас е ползвала услугите на почасова детегледачка, или просто познава надежден човек за такава работа - ще бъда много благодарна да ме насочите.
Нямам никакви хипер-претенции, просто да се гледа детето според моите указания и без самосиндикални дейности и "възпитания", да не се бием все пак  :lol: Опцията дететгледачката да може понякога да остава вечер и през ноща е за предпочитане, но не е водеща. Просто би било екстра. Разбира се - заплащането за нощно гледане на дете ще е и доста по-сериозно и всички условия и удобства за жената са осигурени. Ангажиментът е дългосрочен, ако се харесаме т.е. поне докато Дани тръгне на градина, ако изобщо тръгне де. И все пак, да не е на 70 години детегледачката - опит, опит, ама ЕГН-то си тежи. Хич нямах претенции уж... :oops:

Съжалявам за този спам, но съм длъжна първо тук да проверя дали някой може да препоръча човек, понеже сте априори наясно какъв човек ми е нужен.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #64 -: Май 11, 2011, 08:59:06 am »
Е как, естествено, че ще имаш изисквания, все пак става дума за детето ти. Аз тук за София съм ползвала две детегледачки почасово. Едната беше младо момиче от частната ДГ, където ходеше Деси, предлагаха и такава услуга, но срещу 10 лв. на час. Доста скъпо ми беше, но просто не можех да си представя да оставям 3-4м. бебе на непознат и не проверен човек. Другата беше жена на около 60г., но също много добра и проверена, за което благодаря искрено на мармотче. Много бях доволна и спокойна и с двете. Та, какво исках да кажа де, че е много важно да имаш доверие на човека, иначе си е мъчение за теб. Така че не бързай, питай, разпитвай, срещай се...
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #65 -: Май 11, 2011, 13:00:49 pm »
Здравейте и от слънчева Естония :) Ние прескочихме от зимата директно към лятото. В момента е 28 градуса, а допреди седмица бях със зимното си палто.
Ние сме на фаза колики и на блажени спомени за това какво беше сън :lol: Още на втората седмица започнаха коликите, а от Симеон имах други спомени. За капак и баткото и таткото бяха болни миналата седмица.
До сега не съм успяла да изградя режим за хранене, яде на 2-3-4 часа. Симеон си дойде вкъщи с изграден режим от болницата, но тук ми повериха бебето още в реанимацията на първия час след операцията и оттогава сме все заедно. Определено не са наред тия естонци - очакваха на шестия час да стана и да си отида сама до стаята на долния етаж, те можели да ме улеснят като донесат бебето :lol: Та не можах да се справя и с възстановяване и със създаване на режим и сега сме като скачени съдове. Ще изчакам другата седмица консултацията - ако е наддал добре, ще бъда по-упорита в налагането на режим.
За детегледачка и аз се замислям, тук са около 4-5 евро на час, но понякога се налага...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #66 -: Май 11, 2011, 13:07:23 pm »
Ултра, пожелавам ти скорошно влизане в успешната за вас организация :wink: :)
Блазе ви за лятото, ела да видиш тук каква студена пролет караме вече втори месец.
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #67 -: Май 11, 2011, 14:35:26 pm »
Стефи, няма да бързам и ще избирам внимателно, но проблемът към момента е, че всъщност няма кого да избирам  :lol:
В София е по-различно, почасовото гледане е разпространена услуга /независимо от цената/, в Стара Загора обаче се оказва егати екзотиката.
Идваха едни жени уж препоръчани да си говорим - ей изтъпях тотално. Последната ми каза, че иска 400лв. на месец, че за тези пари ще идва всеки работен ден и ще стои по 10 часа. Обяснявам аз, че не ми трябва всеки ден, ами понякога само и ще й плащам на час, тя да си посочи цена, която я устройва... Не та не тя искала дългосрочен ангажимент. Викам - ОК де, дългосрочен е, поне три години напред, пък ако си намерите друга работа междувременно която ви устройва повече - нЕма проблем. Тази е безработна от половин година. Накрая се принудих, да й направя простата сметка, че ако дойде примерно за 4 вечери в месеца да гледа Дани - ще вземе едни 200лв. поне, което е половината от заплатата, която ми поиска. На мен ми се струваше много изгодна офертата ми да вземеш 200 кинта, за 5-6 часа работа 4 пъти в месеца, отколкото 200 кинта за 10 дни работа, на 10-часов работен ден, а си и безработна за капак в момента... Накрая съпругът ми й излезе с друга оферта. Да й даваме заплатата от 400лв. на месец, да ни е на разположение и да идва само когато й се обадя, че ми трябва. Още по-изгодно бе - хем не бачкаш, хем ти се плаща и работиш само чат-пат. Не и това не щя, щяла да се чувства неудобно да взима пари и да не работи... Е, принудихме се да й пожелаем "всичко хубаво и успех в живота".
Сигурно ви звучи като виц, ама не е.

Сега обмислям стратегии за търсене на почасова дететгледачка и да си призная, не съм особено креативна в областта. :lol: Дано измъдря нещо скоро, че се задава работа в края на месеца, мъжа ми се очертава едни 10 дни да не си е в града изобщо...ще настане веселба.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #68 -: Май 11, 2011, 15:44:32 pm »
Я провери в бюрото по труда нямат ли някоя жена. Майка ми беше детегледачка точно чрез тях. Обади се и попитай дали имат детегледачка по програмата "Отново на работа" или дали могат да препоръчат някоя.
[/url][/url]
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #69 -: Май 11, 2011, 15:46:12 pm »
Ох, мене питай, колко ги видях и аз  :(
не прави грешка да пускаш обява, ще се пуснат поне 50 жени с огромни претенции как точно се гледат деца и накрая пак няма да си харесаш
опцията млада пенсионерка за сега е добре, аз давам 2 лева на час, като гледа Преслава, ако са двете й плащам по 3
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #70 -: Май 11, 2011, 15:55:47 pm »
Що, бе, мини, има вариант за обявата - аз пуснах, но дадох само имейл, отговорих на всички, които ми писаха, дори само с едно "благодаря за интереса, но избрах друга". Някои ги отсяваш още на етап "представяне"... ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #71 -: Май 11, 2011, 16:13:54 pm »
Жаси, мислиш ли, че тези от бюрото по труда могат да бъдат наемани почасово? Аз съм с друго впечатление за тази програма, но и там ще проверя - не пречи.

Мини още се въздържам от пускане на обява точно защото не ми се разправя с куп идиотки, които ще се отзоват на същата и накрая - пак няма да си харесам, само ще си изхабя нервите. То стига някоя да ти се представи като "възпитателка" и да ти се изправи косата, а те са бая такива май  :?

Камбозола е права, че обява в нета е най-безопасно за нервната ми система, а и автоматично игнорира дърти "възпитателки", за които компютъра е нещо вредно, да не си осолиш новороденото в коритцето му - престъпление и да не го навличаш с 3 якета у дома - чиста проба безотговорност. Щото му настивал белия дроб на бебето, ако не знаете... :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #72 -: Май 11, 2011, 17:00:00 pm »
Опитай, не знам.
Вчера колко градуса беше според вас? аз бях по тениска и тънък суичър, Ники с боди с дълъг ръкав и суичър, без шапка. А познайте реакциите на площадката и белите дробчета не бяха ли споменати :lol:
[/url][/url]
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #73 -: Май 11, 2011, 18:49:26 pm »
Здравейте момичета :)

Ей, Ултра, браво! 28 градуса в Естония, ехей :)

Мешко, здрава и усмихната рожденичка!  :ballons:

Жаси, ми на мен Никол отдавна ми реве като мия очите и косата. Не дава и д аи мажа лицето с крем и да вадя сополи. Абе голямо чудо сме!

Днес захраних с броколи. Не ги хареса детето. Ама то какво да им харесаш де - горчиви, безсолни  :lol:

За съня, май и моята не е поспалива. Спи сутрин и слетобед, ама по малко. Понякога пропуска сутрешното спане. И аз съм била същата като бебе. По цял ден съм се кокорчила.


*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #74 -: Май 11, 2011, 19:33:33 pm »
И аз обличам Дара леко...може би аз съм смахната, но когато съм по фанелка тя е със същото + блуза с дълъг ръкав. В същото време гледам хората с жилетки и якета, а бебетата завити с 10 одеала и дъждобран за разкош !

Като чета, моята май отива към "спящите" . Спи горе-долу в тези интервали 23 - 8/9 часа, 11-12 часа, 13/14 - 15/16 часа, 20 - 21 часа. Дефакто през деня спи 4-5 часа.

Аз гледам Дара сама от ревност  :oops: егоизъм...знам ли какво е. Имам много избор на кого да я оставя.. баби, лели, сестри - помощ да искаш. Даже се предлагат редовно, но аз отказвам . Не се притеснявам, че ще свикне само с мен, понеже общуваме с много хора, обикалям доста и навсякъде съм с бебето. Тя милата е кротичка и не ме притесява да отида с нея да се подстрижа, на лекар, зъболекар или където и да било.

Аз като прочетох за косите и започнах нова схема - от 2 месеца къпя бебето с мен под душа. Не се притеснявам че ще падна, с душкабина сме, нито че ще я изпусна - тя ми залепва като ваденка  :) Голяма веселба е къпането. До сега не е имало проблем че й се стича вода по главата и лицето. Гледам да не я държа дълго под водата, за да не се задави...иначе, до тук планът работи :)
О, расте 1 зъб и вече казва "да, дла, та, гу, ру, для " и разни подобни  :D

Ех, Ултра...честито ви лято !
Мешко, Честита Рожденичка ! Много здраве и усмивки ! :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #75 -: Май 12, 2011, 09:36:04 am »
Вашата гледна точка: Луди бабки, сол, да ми обясняват как да си гледам детето!
Гледната точка на детегледачките: Да ходя да им бърша сополките, да ме учат как да гледам деца като аз самата съм отгледала 3 и ежедневно да имам проблеми с претенциите им, пък ако може за без пари...  :lol:

До нас почина една баба на 92 години, 4-5 години беше на легло. Уж крихме от Моника да не чуе, обаче явно и стените имат уши. Вчера отидохме при майка ми и тя и каза, че на Попа Попадийката е починала  8O. Викам тея деца са неразгадаеми, моето например умори нечия попадиика... :oops:
Чула недочула, разбрала недоразбрала...дава обяснения..
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #76 -: Май 12, 2011, 09:57:42 am »
Не виждам защо смятате, че като достигнат до някаква възраст хората полудяват, забравят всичко което са научили и прочие. Също не виждам защо поставяте всички под един знаменател. Моята майка е малко над 60 и е напълно съвременна жена, която никога не би ме посъветвала да си осолявам детето или нещо такова. Мислех да не давам мнение, но не издържах на коментариите, които прочетох. Подразни ме също отношението на Жбрул към жените, които са идвали-всички са идиотки... А стига бе, едва ли всички са идиоти защото търсят подобна работа-хубав ден на всички и малко по-толерантно отношение между хората.
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #77 -: Май 12, 2011, 10:14:19 am »
Не знам защо го прие толкова лично, но нека да си изложа разсъжденията.
Лично аз търсех по-млада жена поради следните причини: в момента на мен кръстът ми окапва, когато разхождам дребния, хванат за двата ми пръста, не виждам как това ще бъде правено от 60 годишна жена, целодневно. А не искам детето ми да бъде ограничавано - той е активен и има желание и нужда от движение. Свекърва ми е на 65 и, ако искам някоя възрастна жена да гледа Бобо, имам такъв вариант. Освен това смятам, че младите жени са по-склонни да се съобразяват с моите изисквания, отколкото възрастните - затова и търсех жена, която да не е с много опит (да не си мисли, че знае всичко). Искам човек, който да си играе с детето, да се занимава активно с него, а не просто да присъства, докато детето му пречи да си гледа сериалите. Освен това, предвид факта, че работя от вкъщи, на мен лично ми е по-приятно да общувам с по-млади хора, и съответно това също е повлияло на избора ми. Не на последно място, психологически ми е по-лесно да направя забележка или да бъда твърда в изискванията си, с по-млада жена. Някакси ми е трудно да "казвам" какво да се прави на възрастен човек, камо ли като се опре до това да изразя недоволство.
Моят опит от срещите с потенциалните кандидатки е съвсем друг - и трите, които видях ми харесаха по някакъв начин. От отговорилите на обявата ми имаше доста, които са ок на първо четене, но просто бяха по-възрастни. Опитът на Жбрул може да е различен - аз също бях чувала такива отзиви и доста се бях наплашила за това какво ме очаква.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #78 -: Май 12, 2011, 10:24:58 am »
Не виждам защо смятате, че като достигнат до някаква възраст хората полудяват, забравят всичко което са научили и прочие. Също не виждам защо поставяте всички под един знаменател. Моята майка е малко над 60 и е напълно съвременна жена, която никога не би ме посъветвала да си осолявам детето или нещо такова. Мислех да не давам мнение, но не издържах на коментариите, които прочетох. Подразни ме също отношението на Жбрул към жените, които са идвали-всички са идиотки... А стига бе, едва ли всички са идиоти защото търсят подобна работа-хубав ден на всички и малко по-толерантно отношение между хората.

Успокойте се защото пак с право ще заключат темата и този път и 2 седмици ще стоим на сухо..
Та по въпроса-никой не е казал че полудяват..Аз обичам майка си и тя е на 52 години обаче като ми каже :Ами ние преди...  мен това ме влудява.Защото нещата определено са се променили от преди и сега..Та за това става дума-не че са за лудница..Опазил ни Господ от това!:)
Относно обличането-аз съм шах и мат отвсякъде..Тук при нас стига до към 30 градуса-Аз си обличам детето с къси гащички и блузка + много къси чорапчета.. Обаче отивам на кафето и гледам едно поне 8/9 месечно дете с чорапогащи и дълъг ръкав.. Направо онемявам.Е тогава съм шах и мат! И започвам да се чудя аз ли да се смея или на мен ми се смеят..  :? Странна работа
Милички ние сме с побелели горни венци.. И милото ми дете само да докопа нещо и бързо в устата...Вчера си вкарах леко пръста да пипна и Владимир го налапа и започна толкова настървено да смуче..Свят ми се зави :) Сега ще търся по малък пръстен за смучене за зъбчета..Че имаме един обаче е малко голям.Та това е новото покрай нас :) Станахме на 3 месеца и вече и зъби..Тъкмо от колики да се отървем :):) Ама на мен и татко си е метнал малкия сладур :):)
Лек ден от нас и не се карайте :) Споделяйте си мнения-не налагайте :) Целувам ви силно :)
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #79 -: Май 12, 2011, 10:53:19 am »
Не виждам защо заради моя пост някой би заключил темата-това е моето мнение и с никой не се заяждам.Не съм го приела толкова чак лично, просто смятам че доста от нас ще стигнат една определена възраст по-бързо отколкото им се иска и едва ли ще се чувстват непълноценни. Уважавам избора ти Cambozzola, просто изказах мнение. Това, което мисля е че тук е същото като с различните прагове на болка. Имам пред очите си 60 год жена, която гледа детето на комшийката. Тази жена е толкова активна, колкото някой на 30 год, не са. Интелекта също не е раздаден на всички по равно и слава богу.
Считането на другите за идиоти ,само защото  не са като нас пък никога няма да приема, ако щете сега ме оплюйте. Хубав ден на всички
« Последна редакция: Май 12, 2011, 10:54:57 am от shanoar »