0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #100 -: Май 12, 2011, 17:55:33 pm »
Моето дете е на 11 години и ходим на плаж само слетобяд към 16 часа или преди обяд зависи как ми е графика на работа.Задължително е намазана и със шапка на главата!

Айде спрете с глупавите спорове-колкото потребители толкова и мнения!
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #101 -: Май 12, 2011, 17:59:30 pm »
Светле, има детски възглавнички - мисля Нани имаха, но и на други марки съм мяркала.
Моите и двамата са с възглавници, на Антон е детска от Икеа, а на Симона не е специална детска, а пак от Икеа една, която е по-тънка. Но май ще трябва и за него да взема като нейната, че все й я взима.

На плаж аз също много искам да хващаме ранните часове до към 10:30 - 11 максимум. Обаче за нас това е мисия невъзможна, в нас сме с късно лягане и късно ставане и няма как да хванем тези часове. Затова ходим от 16:30 - 17ч нататък.
« Последна редакция: Май 12, 2011, 18:01:48 pm от tzvetenze »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #102 -: Май 12, 2011, 18:02:16 pm »
За възглавниците - и двамата спяха с едни такива тънки, детски, до около 2-3 годишна възраст за баткото, за малката - още. На Алекс я смених преди около половин година с такава като нашите и то защото той си я поиска. Но и двамата така се въртят, че възглавниците често са или на пода или в другия край на леглото :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #103 -: Май 12, 2011, 18:14:54 pm »
Мерси Цвети и Ганка, ще потърся на Нани възглавничките.

Добри си посрещна шестия месец на морето. Времето беше лошо и нямаше много жеги, но все пак го водихме на плаж следобед. Ако се ходи в сутрешните или в следобедните часове и не се излагат на слънце децата, според мен е ОК.
         Equally Destructive
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #104 -: Май 12, 2011, 18:22:27 pm »
Благодаря ви милички :):) Ами ние наистина ходим към следобедните часове защото и аз съм много беличка :) И естествено че не искам да изгорим като скаридки :)
Аз купих на Нивеа крем 50 фактор за бебета и деца :) Абе ще видим има време до неделя :):) Може друго да ми дойде на ум..
shanoar извинявай ако съм те засегнала :) Лек ден и се пазете :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #105 -: Май 12, 2011, 18:39:38 pm »
Проблема със силното и гадно слънце миналата година го решихме, като отидохме на море септември месец. Малко рисково, но много удобно. Толкова ни хареса, че тазигодина ще повторим. И времето и мястото.
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #106 -: Май 12, 2011, 19:41:21 pm »
А, сетих се още нещо за слънцето - има едни бански, които покриват цялото телце и са с UV защита. Плюс това - едни шапки, дето отзад имат парче плат, така че да скриват вратлето.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #107 -: Май 12, 2011, 20:28:17 pm »
Да водихме я Моника на моренце на 6-7 месеца. Плаж от 10 до 11 и от 16 до 18. 40 фактор на чико. Нямаше проблем. Само, че и се доспа и се разплака един ден. Разтърка очички в мен и в очите и влезе плажно мляко с което аз се бях мазала...няма такъв рев и писък. Събрахме народа на плажа... Сега ми е ясна работата и се внимава...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #108 -: Май 12, 2011, 21:49:43 pm »
За плаж има и палатки с UV защита. Не знам, обаче до колко предпазват в действителност.
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #109 -: Май 12, 2011, 22:22:33 pm »
Аз ползвам фактор 30 на Спириг и нямахме проблем. Е на слънце го изведох колкото да топна петичките в морето - мисля че съм пращала снимки. Ники беше на 4 месеца, а аз събирах мнения как се пътува с бебе в самолета :) То се оказа песен, като изключим един нахалник дето ме избута барабар с бебето :)
Аз се чудя тази година кога да ходим, кога е най-удачно за бебето - юни или септември. Ние ходим на северното черноморие. Да дали да взимам пояс? А бански или гол? а джапанки дали да купувам, да не си нареже крачетата на някоя мида?
За себе си трябва да купя някви лещи за една седмица, че като остана без лещи не мога да видя медузите, пък те гадовете са и по брега, в плиткото.
[/url][/url]
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #110 -: Май 12, 2011, 22:24:51 pm »
Цигу, абсолютно съм съгласна с написаното от теб и за да ти илюстрирам не колко съм съгласна на думи просто, а че именно така опитах да постъпя при избора на неподходящата детегледачка, за която споделих по-горе...

Препоръча ми я майка, която познавам и има две деца. Много работеща жена е майката и второто й момиченце е основно отглеждано от въпросната дама. Преди него била гледала още 3-4 деца и то от ранна възраст. Тези факти ме накараха да се срещна с жената, не директно да я наемам.


Поканих я у дома да говорим, в присъствието и на бебето и на съпруга ми. Локуми не сме точили - бях ясна и кратка какво искам от нея и как го искам. По това време Дани беше на месец и нещо още, спеше доста, та в общи линии - освен да го храни с шише, да му смени памперса и да го гушне ако се разреве много - друго не се налагаше да прави. Разведох я из апартамента, показах й всички уреди и вещи на бебето, обясних кое как се ползва. Обясних, че е свободна да се самообслужи от хладилника - няма да седи гладна и жадна я. Разбира се - нямах против да гледа каквито си ще сапунки докато малкия спи и не се нуждае от грижи. Не съм искала да седи като мумия и да го наблюдава как спи. На всичко тя отговори с: "да разбира се". Изключително приятна на вид жена, с добри обноски /тогава/. Когато дойде бебето спеше, не го будих, тя го видя и грейна, радваше му се все едно й е внуче... каза си цената, ние казахме ОК - пазарлъци и цигании не е имало никакви от наша страна, нито грубо отношение, нито надменно, нито космически изисквания някакви.

Бях я улеснила максимално. Млякото на бебето беше предварително дозирано в шишета, водата за него също, чаят приготвен, детето къпано, облечено...от нея се искаше да го храни, да му даде чай, да смени един памперс при нужда, да го успокои ако ревне и да не го оставя сам. Е, аз въпреки че съм прясно родила и не съм изгледала 100 деца - не виждам нищо сложно в тези дейности за детегледачка с подобен стаж, че и с доста по-малък. За вас - не знам. Освен това - тя имаше подсигуровката, че аз съм си у дома, на 10 метра от нея и просто спя, каквото и да стане - идва, буди ме и аз се оправям.

Какво стана после - не искам и да си спомням, за щастие - само на моите нерви навреди тази госпожа, не с нещо на детето.

Тя не знаеше как да го вземе на ръце - държеше го с главата надолу и му подаваше шишето абсолютно хоризонтално, като само връхчето на биберона попадаше в устата му.
АМ му направила /добре, че мъжа ми бил там/ като личнала водата в шишето с АМ и дотам - няма разклащане, няма екстри. Три пъти й беше показано как се прави АМ, как се дава шише...Насреща: "да разбира се" и после нЕма никой - пак същото. Пред очите ми бебето будно и мрънка, тя гледа сериал и му бута залъгалка, той плюе и пак мрънка и така 20 пъти. Тя обаче си зяпа сериала и през ум не й минава да обърне внимание на детето и какво иска то. Е, отидох и си го взех и аз му обърнах внимание, тя продължи да гледа сериал и след като аз го приспах и си направих кафе, поиска и на нея да й направя, та й беше проблем даже, че не съм имала суха сметана, ами мляко... /това във време, в което аз й плащам на час за гледане на дете, не за гледане на Хасан, или Мехмед, или какъвто беше там/.

Ами може и аз да съм лош психолог, но възпитаната, спретната и мила жена, която дойде на интервю за работа, та и препоръчана и със завиден стаж...аз по какво да предположа, че е възпитана само на интервю за работа? Понеже поведението й на работа - беше далче от добрите обноски според мен поне и изобщо далеч от поведение на някой, който е на работа, ами не на гости. :? Е, не ми беше вариант на жена на 67 години да й изнасям лекции "как трябва да се държим на работа" и да й бяснявам, че като работното й място е в дома ни - това не ни прави роднини и задълженията, за които е наета и й се плаща - не са "по желание, ако няма сериал в момента"...  Хич пък не ми се занимаваше да питам - каква детегледачка е аджеба, като очевидно няма елементарни знания и умения в областта...


Та след това фиаско - естествено обвиних себе си за лошата си преценка, че и съпруга си /той уж по-умен от мен  :lol:/. Зачудих се, защо априори съм приела, че една дететгледачка със стаж и претенции, че разбира нещо...не се сетих да я питам знае ли как се храни бебе с шише, знае ли как се сменя памперс, знае ли как се държи новородено. Ами не се сетих. Моя грешка. Допусках, че детегледачките ги знаят тия неща по-добре от мен и че даже тази жена - може да ме научи мен на нещо полезно. Не аз да я уча как се държи бебе и как се храни същото. Аз съм си виновна и още не ми е минало де. Просто когато й описвах "длъжностната й характеристика" тя ми отговаряше: "да разбира се", с тон и увереност показващи, че тези неща ги е правилааааа, правилааааа, та дори накрая ни попита нищо друго ли не искаме от нея като грижи за бебето. Не искахме.


Е, следващите кандидатки с риск да тормозя Дани - ще минават изпит по сменяне на памперс, гушкане на бебе във всички възможни позиции, поставяне на бебето на шезлонг, люлка, в леглото му, приготвяне на АМ, даване на шише... Ще бъда максимално дистанцирана като поведение, а не "бяла и добра", ще натъртя дебело, че телевизия и телефон са неща, които детегледачката може да си позволи, когато детето спи - единствено и само. За телефона - може по изключение ако ще звъни на 112, не Дани да църка, а тя да си лафи с дъщеря си и да го гледа с половин око. Ще си кажа всичко "от-до" с риск да изглеждам груба, зла и невъзпитана - нека. Важното е да не ме е страх да изляза от стаята и да оставя Дани с детегледачката, защото ако ще трябва да я надзиравам нон стоп...за какво ми е детегледачка аджеба?  :lol: Определено обаче - не смятам повече да "предполагам", че ако някой се явява на интервю за подобна работа - то същия има хабер от гледане на деца, пък бил той и препоръчан - парен каша духа нали...
Човек се учи от грешките си, или поне аз умея.

Споделям това тук, не за да се оправдавам за киселите си мнения по отношение на тази гилдия. Малко кофти опит при мен - малшанс, има и свестни и такава ще намеря някога си. Споделям го това - с риск да ми се смеете и да ме упрекнете за допуснатите грешки - моля, стига на някого моите грешки да са от полза и да не допуска баш същите.


П.П. Хайде със здраве и моля моите циркове с дететгледачки да не бъдат повод за разправии. Споделям си "кирливите ризки" :lol: само с цел, да не допуска някой същите фалове като мен.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #111 -: Май 13, 2011, 10:49:45 am »
Еее срахотно е че сте захванали "морската" тема ... въртяха ми се в главата някои въпроси. За подходящите часове разбрах, но да попитам за памперсите ?!?
Голяма ми е чуденката, как стои детето на плажа ?
 ( купих един бански, ей така, за смях. Трябва да сложа снимка... :lol: )
Да речем че ще е с банския и отдолу трябва с памперс..? А ако искам да я топна в морето ? Все си представям как я събличам и я водя към водата и ме напикава, например ( а да не е и другото  :) ). Мен не би ме притеснило, но все пак хората по плажа...
Та ще се радвам да споделите опит ! Благодаря !
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #112 -: Май 13, 2011, 11:35:23 am »
Раиса, моите си стояха по памперси докато свикнат, че пясъка не е страшен :D После го свалихме, приготви се да имаш напишкана хавлия :lol: А иначе може да оставиш детето и без памперс. Ако държиш на някакъв вид памперс, има едни в ДМ мисля, че ги продават, те са гащи за плуване - подобни са на памперса, не се разпадат като него и филтрират ако се напишка детето.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #113 -: Май 13, 2011, 11:44:37 am »
Рая, представих си как я вкарваш във водата с памперса, а той се издува ли издува. :D
И на мен ще ми бъде интересно мамите с опит да споделят как става работата, аз мисля че без нищо е най-добрия вариант, ама може да греша.






*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #114 -: Май 13, 2011, 11:55:19 am »
Аз първата година не съм ги мокрила (не съм очарована от идеята малко бебе в мръсна вода да топя), ходили сме за половин час след 5 и 30 и те си седяха в кошниците на сянка. На годинка си седяха в басейна, все пак е по-топла водата там без памперси, а на пясъка с памперси. Миналата година пак основно в басейна и на пясъка (на сянка и след 16 часа), само в много топлите дни и в морето сме ги топвали, но за малко. Тогава без памперси, носих ги да ги подложа да си свършат работата като кажат, че имат такава, а не да обикалям да търся тоалетна.
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #115 -: Май 13, 2011, 12:02:04 pm »
Виктор видя "голямото синьо" за първи път, когато беше на 6 месеца. Очаквах страх, уплаха, резервираност от негова страна, но нали е син на майка си и баща си :lol:, го прие с голям интерес. Бях приготвила бански за случая, но така и не го използвахме - стоеше си голичък върху хавлиите. И във водата гол го потопихме. :)
Проблем с напишкване и други подобни сме нямали - напротив, направи ми впечатление, че чак като му сложа памперса ги вършеше тези неща (сигурно случайно е било, ама да си кажа :)).

Тази година, предполагам, интереса ще е още по-голям и от сега се чудя как ще се удържаме да не сме нон стоп във водата.  :)
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #116 -: Май 13, 2011, 12:10:27 pm »
Здравейте :) Относно плажа днес питах педиатърката каза че няма проблем стига да е на сянка и добре намазан..Неща които и аз си разбрах така или иначе   :wink:
А за пампите Раиска :):) Аз купих тези памперси-бански на ДОДОТ..Едни цветни с рибки по тях..Колко типично за моренце :) Баща му вече и реши че събота отива и басейн да купува..Как да обясня че е малък,ама има мерак човека-нека купува.
Иначе както си мислех-започват зъбите.Днес и педиатърката го прегледа и му подари един "банан" за чесане на венци :)
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #117 -: Май 13, 2011, 19:12:08 pm »
 :D И аз днес купих бански - памперс, на Либеро . От чист интерес, исках просто да ги разгледам. Тези са като гащи, шарени, с картинки...много симпатични.  :)
Май банския ще ни остане зян...а е толкова сладък ! Има си и горнище даже  :lol:
Вулнувам се за приятните и интересни неща, които ни предстоят това лято ! Живи и здрави  :)

Исках да попитам - възможно ли е да има връзка между разтройство и разтеж на зъбки ? От 2 дни Дара е с разтройство и не знам от какво...от храна не е...иначе всичко друго й е наред ( няма Т, весела, игрива и т.н. ).  :?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #118 -: Май 13, 2011, 19:49:54 pm »
Ами аз си мисля, че има връзка. Първия зъб на Николета беше с всички екстри - мрънкане, температура, разстройство и лиги, лиги, лиги. После имахме подобни, чак като проби втори горен, ама като я излъгах да зяпне се оказа с 4 предкътника пробили.
Нашата мома днес я обзаведох с пончо за плжа и "крокита" - сандалки гумени, които обаче са ѝ доста големи сега. Надявам се до края на август да са ѝ по мярка вече.Ако не, ще търсим други.
*
Re: Седмицата...(9.05-15.05)
« Отговор #119 -: Май 13, 2011, 19:57:30 pm »
Пешек, пончото е добра идея :) Ще и пази - ще я покрива цялат. Браво!

Раиска, и аз знам, че малките бебета са или голи, или само по памперс. Ние май тази година ще пасуваме с морето.

Хубав уикенд на всички!