0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #140 -: Април 19, 2011, 14:49:19 pm »
Мира, стискам палци да не чакаш много, стига се е запъвал  :)
 За сутиените -сега смятам че си заслужава да се инвестира в добър сутиен за кърмачки, за да не си разваляваме бюста. На някои бременни много им порастват гърдите, но при мен сега е истинското нарастване  :oops: като дойде кърмата и ми е много добре нещо хем да поддържа гърдите, хем да да е лесно за достъп за кърмене. Акушерката май ми спомена, че носенето на сутиен спомага за стимулиране на лактацията, но не съм сигурна, защото онзи период ми беше малко смътен  :oops: и не попитах. Незнам дали Елена е попадала на таква информация? (мжд- мерси за линковете)

Бжи, не ти трябва 4Д, в момента става въпрос за няколко мм ембрион, абе лекаря си знае, само трябва да те прегледа пак. Моят съвет е да изчакаш със секса докато ти каже лекаря, все пак най-важно е това събитие да се регистрира и всичко да е наред. И моя доктор в 5-6г.с. ми каза, че животът не е спрял и може, но след 2-3 дни като отитдох с леки контракции, ме попита да не сме правили секс. След този въпрос въобще не си и помислих (не че имах и желание де) :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #141 -: Април 19, 2011, 14:53:00 pm »
Бжи, иди на кой да е доктор, просто да види на ехограф бременността, пък после ходи при който си искаш.

Бжи, права е Smaraidi. Иди на който и да е лекар да видят на УЗ "точката" и че е в матката вече, а нататък - ще се организираш и ще си имаш предварително записани часове при лекарят на когото държиш. Ще ти кажа също така, че в толкова ранна бременност, независимо че ехографът е 4Д, бебчето ще го гледат на 2Д режима ;) - та все тая какъв е уреда. До третия месец е абсолютно безсмислено бебо да се гледа в 4Д режим - просто няма какво да му гледаш още. Казвам ти го, защото и двамата лекари, които ми следяха бременността, разполагат с "космическа" техника, но Дани започнахме да го гледаме на 4Д, чак като придоби вид на "човекоподобно".  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #142 -: Април 19, 2011, 15:45:34 pm »
Послушах ви! Още тази вечер съм на пеглед при друг доктор :D
Стискайте ми силно палци дано да е където трябва и да е достатъчно голямо зада се види всичко оххх така ми се е свила душичката  :D
Утре ще ви пиша какво е казал доктора  :D
Благодаря ви за подкрепата момичета!



*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #143 -: Април 19, 2011, 16:01:22 pm »
Ифи, и тук да ти честитя пишките! Добре дошла в свекървенския отбор :wink:.

Бжи, довечера ще те чакаме с хубавите новини!

Сутиен за кърмачки смятам да си купувам след раждането, защото сега не мога да предвидя въобще колко ще пораснат гърдите, нали?

Аз с приготовленията за бебешоците приключих, останаха малко работи за пазаруване, като вана, повивалник и разни други дреболии, но по-нататък, че да не ми се мотат от сега във вкъщи. Мъжът ми ми е обещал като се върна началото на юни, стаята да е подредена. Даже вече е прекъстил на "детската стая".
Моят термин е на 17.07, аз си бях заплюла 25.06 да раждам, ама то пък тогава Деня на репродуктивното здраве и д-ра зает, затова се глася за Джулай морнинг.




*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #144 -: Април 19, 2011, 16:19:57 pm »
Ифи честито мъжко царство. :bighug:
И аз днес ходих на преглед, имах си някакво хематомче, което слава богу е намаляло, а запетайките са добре,отговарят си на седмицата и едната си бъркаше в устата. :lol:
За секса, аз не знам какво беше това...хаха, при инвитро до 12 г.с повечето доктори забраняват такива екстри, особено ако има неразположения, кървене, хематом... нас сигурно и след 12 г.с. ще ни е страх. :?

Eille завиждам :oops: така ми се пазаруват бебешки неща, нямам търпение. :D

« Последна редакция: Април 19, 2011, 16:27:01 pm от tranka »
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #145 -: Април 19, 2011, 16:41:27 pm »
tranka, и мен ужасно ме сърбяха ръцете да пазаря и щом в 14 г.с. д-ра каза пола се юрнах на пазар. И даже прекалих, не мога да излезна без да купя нещо, днес се прибрах със шапки и панталони :lol:, не че си нямат, ама не се стърпявам просто. Голямо удоволствие си е!


*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #146 -: Април 19, 2011, 17:03:30 pm »
Аз съм с разкритие  :D, док не каза колко за да не ме изплаши  :D. Според него ще родя съвсем скоро  :lol:. Стискайте палци!

Ели, за простагландините ти пускам на лични текста, че ми е по-лесно. Събрано е оттук-оттам.

За информираното съгласие при раждане  :? http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/04/18/1076955_principut_na_informiranoto_suglasie_vse_oshte_ne/ Доста притеснително! Дано практиката се подобри за добро!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #147 -: Април 19, 2011, 17:11:54 pm »
mira_mimi, време беше  :D Спокойно, всичко ще мине прекрасно! Не се колебай да си поискаш упойка, ако усетиш, че не издържаш. Но, ако всичко е поносимо, стискай зъби, ние сме с теб ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #148 -: Април 19, 2011, 17:13:05 pm »
Iffi, споко, като почнат да те ритат така, че да ти се повръща, ще заприличат веднага на баща си :-)
Мира, стискаме палци за теб и за нова темичка в Честито утре!
Аз си знам кога и какво, та не мисля, че ще има изненади. При все че как ми се ще понякогааа! - като например сега: опитвам се да пиша, а наследникът прави пилатес във всички посоки и директно връща обратно ябълката, която тъкмо си хапнах :-( Ужас, много е подъл, един свестен запис на тонове не можем да направим: няма значение как лежа и колко, дали съм пила кафе, яла или не; то са ритници, то е въртене, то е разпъване, кошмар просто, всеки път събирам консилиум наоколо, да държат локаторите, защото ги мести, а резултатът на хартията изглежда сякаш пияна мравка се е разхождала, изобщо не знам какво му разчитат! Надявам се само да няма връзка между поведението му сега и след раждането, щото иначе сигурно ще трябва да го връзвам в леглото 8O
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #149 -: Април 19, 2011, 17:18:42 pm »
Мира, браво! Всички сме в очакване на момата  :) Пожелавам ти леко и безболезнено раждане!

Ифи, честити ти момченца! Много мъжки мами се събрахме, да не казвам, че май всички близнашки мами сте с момчета  :lol:

Нищо не съм пазарувала още, за сметка на това обаче, свекърва ми е изкупила детските магазини  :lol:

*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #150 -: Април 19, 2011, 17:58:14 pm »
Iffi, споко, като почнат да те ритат така, че да ти се повръща, ще заприличат веднага на баща си :-)


 :jump12: недей така бе жена  :lol: задавих се от смях  :lol:
Благодаря момичета  :kiss:

Мира стискаме палци! Всичко да мине по вода!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #151 -: Април 19, 2011, 18:48:37 pm »
Иффи, айде честито и на теб сините гащи  :D
Малееее  8O що близнашки свекърви сме се събрали... 8O :lol: :lol:

Бжи и аз съм на мнение, че трябва да отидеш при всички положения да ти подтвърдят бременност, без значение вече къде.....колкото да знаеш че всичко е наред  :wink:
Аз се чудя на твоето спокойствие, браво на теб.........аз досега вече щях да се побъркам... 8O 8O, при никакви положения нямаше да чакам 29.04....ама ти си знаеш.

Аз утре мисля да отида на последна фетална морфология, та да видим колко сме пораснали  :D

Фифоняк....аз си харесвам 22 като дата, защото и моя мъж е на 22 и аз съм на 22, само че различни месеци де........ама ще е хубаво всички да се подредим така, но моя мъж повече иска да е на 01.06........ще видим как ще се подредят нещата, има време още  :D, да не правя сметки без моите кръчмари.....че те могат друго да решат  :lol: :lol:
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #152 -: Април 19, 2011, 18:58:09 pm »
Мира,браво,крайно време си беше.Стискаме палци всичко да мине нормално!
Надин,и моя малчо е същото шило.То добре,че малко още и не ми създава много неприятности и дискомфорт.Ама имам чувството,че тасманииския дявол е в корема ми  :lol: Аз имам една малка несъщинска херния вследствие на операция от апендицит и сега любимото занимание на малчо е,да ме рита точно там,или пък да си скача по пикучния ми мехур.Имам чувството,че не спи това чудо-и в 3 часа посред нощ да се събудя,пак си шава  8O
Ифи,честити ти мъжлета!Тати поне ще има компания за мачовете ;) А след време като обясняваш коя е вашата тераса,поне ще ти е лесно да ориентираш хората.Ще им казваш:"Тази,на която са прострени слипове,слипове,слипове,бикини,тя е нашата"
хахаха,сега се сетих,че боби пък ще казва обратното-бикини,бикини,бикини,слип  :lol:
[/url]
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #153 -: Април 19, 2011, 19:33:08 pm »
Вярно близнашките мами са все с момчета напоследък. :D
Аз съм си поръчала момче и момиче  :lol: ама защо ли и на мен от сега все ми иде да ги наричам с мъжки нарицателни, като бандити или бебоци...а и все си представям момчета, та може и сметките ми да са без кръчмар. :mrgreen:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #154 -: Април 19, 2011, 19:54:21 pm »
mira-mimi, бързо и леко раждане! :D

Имате ли представа колко черен шоколад на ден може да се яде без проблем от гледна точка на кофеина? Обичам един на Lindt, със 70% какао.
« Последна редакция: Април 19, 2011, 21:12:11 pm от цигу »
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #155 -: Април 19, 2011, 20:49:28 pm »
mira-mimi много стиснати палци и безпроблемно раждане :P. Ифи добре дошла в отбора,после остава да си чака ме снахите :D
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #156 -: Април 19, 2011, 21:45:17 pm »
 Маригрич,да, аз си нях запазила електрическа помпа на Мидела,само че тази ,за която говориш ти е Мини електрик.Тази,която аз съм харесала е Суинг.Още не съм я взела... :( ,но мога да ти споделя за разликите между двата модела,които проучих.Цената не я споменавам ,голяма е разликата в този аспект.Като основен недостатък на тази,която си харесала ти , жените изтъкват  , че е много шумна...Случвало се и да и изгаря моторчето.Друго негативно няма.Много по-евтина е от Суинга...
 
 За секса, на мен ми го разреши доктора ...нямаше и 16та седмица. Може да си се прави по време на бременност , ако на жената и е комфортно. Аз съм от тези :oops:  . Въздържание се препоръчва ако има серклаж / та и на мен ми се наложи да си кротувам / и също след 7мия месец да се внимава със зърната, да не се съсредоточва партньора много върху тях,защото може да се предизвикат контракции...

 За кърменето...точно като Камбозолка, си представям ,че ще бъда мнооого облекчена , ако всичко си върви нормално , откъм време и разни суетни около храненето. Както е шегата ,"млекоцентралата винаги е на разположение " , няма стерилизиране,няма разходи за Ам , а това с имунитета не го коментирам изобщо,ясно е ...
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #157 -: Април 19, 2011, 21:51:24 pm »
дидон, аз имах суинг и бях доволна. Не изкарваше повече от ръчната (аз имах малко кърма обаче), но поне я придържах с една ръка, а с другата четях книжка или разцъквах на компютъра.  :lol: А и не ме заболяваше ръката след всяко цедене както при ръчната. Мисля, че беше по-мощна от мини електрик, но не съм съвсем сигурна.

мира
, стискам ти палци.

Лека бременност на всички!

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #158 -: Април 19, 2011, 22:18:29 pm »
didon, защо си се "засилила" към помпа от сега? И то към тази, то това си е цяло вложение.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #159 -: Април 19, 2011, 22:42:11 pm »
хахаха,сега се сетих,че боби пък ще казва обратното-бикини,бикини,бикини,слип  :lol:
Ха ха - вярно, че у нас настава женско царство. Мъжът ми вече се е примирил :-). Викам му сега това лъвче като се роди и аз както съм скорпионче и тежко ти се пише. Май само Ивана ще е мирна душа купонджийка - близнаци :-).


Б.