0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #80 -: Март 04, 2011, 11:45:24 am »
Смарайди, точно това е идеята. Е, те не гълтат въздух, просто дупката не позволява сучене.
Аз така отрязах бибата и Боян беше втрещен просто като я лапна  :lol: Още си спомням физиономията и как ми се моли - Оправи я мамо  :lol:  Аз обясних, че бибата вече е такава, защото тя е за бебета, а той е голям мъж и нямаше драми.
Аз всъщност по-трудно го научих да ползва биба
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #81 -: Март 04, 2011, 12:25:11 pm »
Подхванахте темата за зъбките. Аз вече бях забравила какво е. Преди седмица Моника се промени. Настана рев за всичко, инат, чудо.. Карах и се, наказвах я, но положението стана по зле. На третия ден вече започна да ми омръзва, човек е толерантен към изблиците на друг, но макар и дете, в един момент ти идва повечко. Та заех любимата ми поза на буквата главно Ф и тъпо я попитах: Кво ти стаа бе ? Застанала невярваща на вратата, че изрекох нещо подобно, се заслушах отчаяно в опитите да ми обясни нещо. Накрая ревна и започна да ми обяснява, че я болят зъбките два дни  8O. Така и не разбрах, това какво общо имаше с пластилина по мокета или разсипаните бойчки по дивана, ама...След едночасова лекция, че ми хленчи за всичко, включително и лъже, ама за зъбките не ми е казала, напипах един кътник и отидохме до аптеката. Взехме калгел и ефералган и истерията приключи. Мислех си, че вече е голяма, но май аз бързам да говоря с възрастен и да очаквам адекватно държание всеки ден. Е мнението на мъжа ми е, че въпреки всичко, колкото я стягам толкова я и лигавя. Може да се прегръщаме и целуваме с часове без да ни омръзне. В един момент целувките и направо са задушаващи, обаче им се наслаждавам докато ги дава. Още някоя и друга година и ще копнея за тях, а отсреща едва ли ще имат подобни мераци  :lol: Та в този момент на изблици на обич, той ме гледа назидаделно, но получава по една пухкава възглавница по главата, ако се обади, литва и детска книжка  :lol: Та така със зъбите при нас. Мисля си, че докато се прегръщаме а аз по между другото пускам по някоя муха от сорта на: държиш се неадекватно, правиш се на лошо дете, много се лигучкаш..по като че ли чува и се старае. Е пак се лигучка, ама в границите на търпимост  :)

Не сме летяли, но ви признавам. Вие сте майки героини  :). На Моника и става лошо в кола и се притеснявам да я кача все още в самолет. Пътуваме трудно и спираме често. Приклюение си е за нас.

Smaraidi идеята според мен е, да кръцкаш по мъничко от биберона, докато стане неудобен за употреба и детето започне да не го иска  :)

А за лигавниците, когато започнаха да текат реките от устата, разбрах колко нужно нещо е това.  :lol: Спомнях си, че колкото дрешки имаше на простора, толкова и лигавчета висяха :)

Ние сме отново болни да напиша аз, бухаме, кашляме и сие. Пълна програма. Омръзна ми от този вирус и този студ. Искам топло и къс ръкав, бира скара и мезе под беседката и цветя и мирис на рози под носа си. Сега има само пушек от кумините  :x и вече започна хубавко да се отразява на нервната ми система  :lol:
« Последна редакция: Март 04, 2011, 12:36:21 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #82 -: Март 04, 2011, 15:30:23 pm »
С Алекс не знам какво е лигавник, не са му текли лиги, зъбите изникнаха без да се разбере, добре че аз проверявах кога какво никне, та да записвам в дневника му.
Но сега Вяра се лигави много и то от 2 месеца, струва ми се много рано това. От няколко дни даже и блузките отпред мокри от лиги.
Таквоз чудо при Алекс никога не е имало. Ма деца разни.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #83 -: Март 04, 2011, 16:29:52 pm »
Лиги и при нас не е имало, но като избиваха кътниците отказа да яде друго освен мляко 18 дена. Сега ми е смешно, но тогава плаках от облекчение, когато на деветнайстия ден си поиска да опита нещо от нашите чинии.
А за лигавниците, докато още ги ползвахме, открих удобството на хартиените еднократни, мисля на Либеро бяха.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #84 -: Март 04, 2011, 18:28:40 pm »
и с двете не съм го имала този проблем, имало е повишено слюнкоотделяне, но чак постоянна нужда от лигавник ... сигурно защото са "бадани" /до скоро Стефания така казваше вместо мадама/
Ани, на Чико съм купувала еднократни, наскоро забелязох и в ДМ да продават
да отбележим края на зимата и ние с АБ, изведнъж се оказа със спазъм, Т и изобщо- красота
тук масово децата на венозни АБ, кой с абокат, на кое дупчат краченцата, кошмар
дано Зината сме го почнали навреме
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #85 -: Март 04, 2011, 20:06:05 pm »
Мини, дано наистина сте го хванали навреме, защото ние след Зинат и Клацид в рамките на месец, се оказахме с пневмония, та и в болница полежахме. Ръцете й още са сини от 6-те опита да и сложат абокат,и накрая и на нас ни го сложиха на крака.
Не знам какви са тези вируси тази година, но Кристина скоро ясла и деца няма да види. :?
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #86 -: Март 04, 2011, 22:34:29 pm »
И в нас болестите пак са на мода.Алек от тази сутрин е с ужасно разстройство. През 30 мин максимум е наакан:( то не е наакан а само вода е изакал:(
Добре че засега поне си иска вода за да не се обезводни съвсем. Дано тази нощ изкараме леко и да не се налага пак посред нощ да ни приемат в болница.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #87 -: Март 04, 2011, 23:21:44 pm »
аз да се включа в ролята на баба  :oops: Лиси пробвай с кора от нар. Много помага.
Дано се оправят бързо дечицата, като ви чета и  :( думи нямам. А лис със 3 дечица със сигурност е в голямо приключение..
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #88 -: Март 04, 2011, 23:40:59 pm »
аз да се включа в ролята на баба  :oops: Лиси пробвай с кора от нар. Много помага.
Дано се оправят бързо дечицата, като ви чета и  :( думи нямам. А лис със 3 дечица със сигурност е в голямо приключение..

Лиде, и кора от нар и листа от мушмули, нишесте, смекта, ентерол, хидрасек, давам да пие глюкоза и вече не помня какво още не му даваме и никакво подобрение поне засега.
Най-странното е, че откакто излязохме от болница децата са на "диета". Внимавам много какво ядат и единственото, което отново е като преди е млякото им от 4 дни. Преди това си бяха на лечебна хумана.
Вече незнам какво става със стомахчетата им. Втриса ме.

Лека и спокойна нощ на всички:)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #89 -: Март 05, 2011, 01:04:45 am »
Лисе, голяма и силна прегрътка от мен.
Дано ноща е спокойна, а с утрото и по-здрави!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #90 -: Март 05, 2011, 01:31:56 am »
Lisko аз съм пропуснала това с болницата, надявам се да остане зад гърба ви. и тримата ли бяха болни, кошмар? както и да е! може разтройството да е от лигите заради кътниците? след като прекарахме 5 дни с вируса с разстройството през есента една педиатърка ни предписа по-лека форма на антибиотик - сулфаномид ако не се лъжа- и колкото и да съм против силнте лекарства при всяка кихавица -след 12 часа децата бяха неузнаваеми, просто оздравяха. в комбинация с BioGaia докато свърши шишенцето. вижте се с лекар пак. повече от три дни разстройство се нуждае от консултация, както казва д-р Бърди.
mishanta, благодаря ти, много мило :hug2:
срязах бибероните защото така се променя усещането явно,вече не е балонче, но Божанчето, която е голям фен си го джвака все още. Митко само е обезпокоен от намесата на джуджетата. Казах им че дядо Коледа(КОКО!) е пратил джуджетата да отхапят отгоре бибероните, защото вече са големи деца(ЦА!) и не са бебета (БЕБЕЕЕ):) все пак спят без тях в устата, но в креватчето. някой беше писал "не мъчете децата, какво е това насилие, зъбите и захапката са наследственост". дано не съм се престарала.
Лека нощ, момичета , утре ни чака слънчев ден :)

Косето е на небето.
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #91 -: Март 05, 2011, 12:10:39 pm »
Как е Алекс на ЛИса? Имате ли новини? Ох, горката, стана и твърде много! :(
Дано са добре!
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #92 -: Март 06, 2011, 00:41:37 am »
Как е Алекс на ЛИса? Имате ли новини? Ох, горката, стана и твърде много! :(
Дано са добре!

Аман! И моите така изкараха някакво такова чудо. Първо малкия и после след около 6 дена и баткото.. Точно след грипа като свършиха антибиотика 5 дена след това - малкия с разтройство. Аз си мислех, че е от антибиотика, но после цъфна и баткото. На Лиса много и дойде с 3-те дечица.. Направо не искам да чета вече! Дано се оправят децата и ми се иска да чета хубави неща, а не такива :(..
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #93 -: Март 06, 2011, 09:28:12 am »
Как е Алекс на ЛИса? Имате ли новини? Ох, горката, стана и твърде много! :(
Дано са добре!

:)Благодаря ти Яна:)
Не смея да кажа, че сме добре, но Алекс е по-добре. Поне не ака на всеки 30 мин. Борим се още и ще се преборим както винаги, но се измъчиха децата с отвари и лекарства:)
Вторник сме на лекар и ще видим какви изследвания и какво друго да направим за да търсим причината за повтарящото се.
Вчера успяхме да излезем за 2 часа с новата количка (подчертавам), че не бях изкарвала децата на разходка повече от месец и само с проветряване в нас (и в болницата) не става. Алекс се държа мъжки и на 10 мин. от вкъщи (като се прибирахме) напълни памперса, и не само:))))Много бяха доволни:) За Никол всичко е па-па-па. И кучета и котки и птички. Само лабрадорите разпознава като ба-ба:) Алекс изгоря на биберон и от любопитсвто не заспа и за 10 мин:) Дани почти си проспа разходката:)

Бъдете здрави всички:)
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #94 -: Март 06, 2011, 09:33:17 am »
Ехее, браво на вас!!! Страхотно е, че сте успели да се разходите!
Много се радвам, че сте по-добре!!!
Лис, на Вики съм купила от сока на Хип който е за разстройство, винаги имам под ръка! Него пробвали ли сте го?
И ние на 2 пъти излизахме по малко! Вики и тя отдавна не беше ходила никъде, покрай този гаден грип и болести!
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #95 -: Март 06, 2011, 12:05:49 pm »
Как е Алекс на ЛИса? Имате ли новини? Ох, горката, стана и твърде много! :(
Дано са добре!

:)Благодаря ти Яна:)
Не смея да кажа, че сме добре, но Алекс е по-добре. Поне не ака на всеки 30 мин. Борим се още и ще се преборим както винаги, но се измъчиха децата с отвари и лекарства:)
Вторник сме на лекар и ще видим какви изследвания и какво друго да направим за да търсим причината за повтарящото се.
Вчера успяхме да излезем за 2 часа с новата количка (подчертавам), че не бях изкарвала децата на разходка повече от месец и само с проветряване в нас (и в болницата) не става. Алекс се държа мъжки и на 10 мин. от вкъщи (като се прибирахме) напълни памперса, и не само:))))Много бяха доволни:) За Никол всичко е па-па-па. И кучета и котки и птички. Само лабрадорите разпознава като ба-ба:) Алекс изгоря на биберон и от любопитсвто не заспа и за 10 мин:) Дани почти си проспа разходката:)

Бъдете здрави всички:)


Аз понеже вече не знам колко пъти ми се случва баткото да има такъв проблем и последно му давах джоджен на чай. Сваряваш джоджен и малко захар вътре за вкус и даваш. Това май действа много добре на стомаха. В това се убедих последния път.
*
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #96 -: Март 06, 2011, 12:18:49 pm »
Момичета, искам утре да заведа малкия до ЛЛ, но трябва да е с такси. В коша за кола ли трябва да е задължително, може ли на ръце да пътува?
От 5 дни му сумти нослето като е активен, като спи -не. Сополки не текат, вижда се малко секрет в нослето по веднъж на ден, като почистя има нов секрет на другия ден чак. Притеснява ме че по другата седмица ни чака ваксина.

Браво на героите лисичета!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #97 -: Март 06, 2011, 12:38:28 pm »
Задължително в кошница за кола!
Водих Ники до 4ти месец само с таксита и с приятели с коли и съм го сваляла с кошницата за кола.
Кажи, че си с бебе и искаш непушач шофьор. Помоли го и за координатите му и му звънни на връщане.
[/url][/url]
*
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #98 -: Март 06, 2011, 12:43:14 pm »
А, шофьорът на таксито дали ще закопчае кошницата, защото аз не знам как? Мъжът ми я върши тази работа по принцип, но сега го няма.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Баба Марта бързала...(28.02-6.03)
« Отговор #99 -: Март 06, 2011, 12:54:49 pm »
E,защо да не може на ръце?Като седне отзад според мен няма проблем.