0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #720 -: Февруари 20, 2011, 11:40:37 am »
Боби, съжалявам но са си баш простотии да ми виси бебето на гърдата като на залъгалка. Нищо, че съм секцио от снощи си изби коластра, та чак се наложи да си слагам подплънки за кърмачка, а до гърдите ми не се е докосвало нито бебето, нито помпа. ;) Сега да видим дали ще иска да суче изобщо...както си реши той, аз на кърмене не държа така или иначе.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #721 -: Февруари 20, 2011, 12:12:47 pm »
 МираМира,благодаря тогава на теб  !:)

 Вчера си купих ето тази възглавница http://www.spelta.biz/mothers_hose.php от мама Йоанка, беше я пуснала в борсата.
 Момичета,много съм доволна.И мъжа ми също я хареса и си я гушка във всеки момент,когато аз не съм в леглото  :lol:... Достатъчно тежка е да не се изплъзва от позицията ,в която си си я нагласил. Съвсем леко шумка,но това ми направи впечатление само в първия момент.През нощта нищо не съм чувала.
 Ако не беше прекрасното предложение на Йоанка сигурно нямаше да си я купя, защото ми се струва скъпа.
 Наистина много практично нещо.В сайта пише,че мога да взема малко количество от пълнежа на възглавничката,да го затоплям в микровълнова и да го ползвам за облекчаване на коликите при бебчо,като го сложа в малка калъфчица и върху коремчето...
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #722 -: Февруари 20, 2011, 13:00:16 pm »
 

маригрич то аз съм пропуснала да кажа, сега като се замисля, нещо голям заплес ме тресе напоследък та няма как да знаеш  :bighug:
« Последна редакция: Февруари 20, 2011, 13:02:09 pm от dessi-kk »
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #723 -: Февруари 20, 2011, 13:36:23 pm »
Добро утро мили мами.
Сонче, честити ти розови гащи  :bori_016:
Вие голяма дискусия за клизмите направихте :lol: за добро или лошо не мога да взема отношение по този "наболял" въпрос  :)  Ноо има време, сигурно и на мен ще ми дойде до главата( или до дупето по-скоро)
Иначе ви чета с голям интерес и когато мога взимам отношение, за сега трупам информация :balk_172:


*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #724 -: Февруари 20, 2011, 14:42:44 pm »
Здравейте и от мен! Та и з да се изкажа по въпроса за клизмите и катетрите.:)))
Правили са ми 4-5 клизми и са ми слагали също 4-5 пъти катетри.Клизмата ми беше неприятна само първия път когато ми я правиха в живота,следащите пъти не беше нищо особенно- може би защото вече знаех какво е. За катетрите -всеки път са ми ги слагали преди упойката и единстввения път в който ме заболя като ми го слагаха беше на предното секцио,защото тогава решиха,че трябва студентите да се учат на мен...еее не успя да го сложи момичето и накрая дойде акушеркта.Другите пъти го усешам само за момент като го слагат.Не е болка за умиране...  :D
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #725 -: Февруари 20, 2011, 20:05:42 pm »
Боби, съжалявам но са си баш простотии да ми виси бебето на гърдата като на залъгалка. Нищо, че съм секцио от снощи си изби коластра, та чак се наложи да си слагам подплънки за кърмачка, а до гърдите ми не се е докосвало нито бебето, нито помпа. ;) Сега да видим дали ще иска да суче изобщо...както си реши той, аз на кърмене не държа така или иначе.
Първо честито, мила мамо JBrul! Да сте живи и здрави.
Второ - много съжалявам да прочета, че не държиш на кърменето. Простете, че се намесвам, но не се стърпях  :oops: За мен кърменето е най-лесното нещо - нито стерилизираш, нито затопляш. Отиваш на разходка и не носиш нищо - само трябва да си там :lol:. А за финансовата страна няма да говоря :wink:
Вярно, трудно е, но само в началото. С малко упоритост и вяра всичко се постига. Аз родих секцио, бебчо три дни яде АМ, акушерката ми стиска гърдите, за да отпуши каналите, отделно аз дърпах на сухо с помпата и ....нямаше такава болка! Бях на косъм да се откажа, но слава Богу не го направих. Прибрахме се в къщи на 4-я ден и лека полека нещата се наредиха. Вземах си горещи душове, обливах гърдите, затоплях ги с влажна гореща кърпа, сложих бебето на гърда веднъж в часа за хранене и на следващия час след тези процедури, каналите се отпушиха и всичко тръгна. Нямах рагади (доста четох за позата и се стараех да открия правилната), мажех се при нужда с Лансинох, дърпах с помпата след кърмене само през първия месец(дали не беше и по-малко) и мога да кажа, че нещата постепенно се подобриха. И най-важното, според мен - не си мийте гърдите с нищо, само с вода, ползвайте Лансинох или друг крем при нужда, на хранене давам само едната  гърда, никога двете. За протокола - още кърмя и се радвам за това.
Лека бременност на всички и сори за лиричното отклонение  :wink:
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #726 -: Февруари 20, 2011, 20:13:12 pm »
Ееее момичета, от бременна тема, на "анално-уретрална" станало тука  :lol: И клизма и катетър "не са болка за умиране", /то малко болки на този свят са за умиране наистина/, но няма нужда пък от излишнен дискомфорт, когато той може да бъде спестен, или поне смекчен. Примерно, да се поставя кактеър преди упойката, след като упойка така и така ще се ползва е глупаво и неоправдано по никакъв начин, това ми беше основната идея. Всеки с мнението си де, не опитвам да се налагам, само споделям. Каквото и да се наложи - живи и здрави майки и бебета да има и това е! :D

Хайде да дооспамя сега, но ми е трудничко да се откъсна от тази тема все още  :oops: Днес вече имам обилно кърма, слезе си без всякакво стискане, сукане, помпи и пр. Бебешорът засука веднага и то правилно, никакви ядове нямахме за това, че три дни е ял само АМ от шише, изобщо...голяма късметлийка съм аз. :D Този път обаче ме консултира "правилната" акушерка, действаше спокойно и баавничко и всичко си дойде на място. Напоритостта при прясна родилка явно не е много уместна, или поне при диване като мен  :lol:

Дживотинче, мерси за споделения опит, явно сме писали едновременно. Не държа нито на кърменето, нито на каквото и да било, ако ще е насила, със зор и на всяка цена и съм абсолютно непреклонна в тази си позиция. Но това не е равносилно на готовност да се откажа веднага, при най-малката спънка, или да не положа усилие - явно не съм се изразила ясно. Кърменето е един от най-естествените процеси и инстинкт за бебето, имах готовоност да се постарая и да му помогна, но в разумни граници. Да си направя циците на кайма, да го държа гладен, да изпия 10 вида отвари и пр. чудеса само и само да сучел - не. Всяко нещо с мярка е ОК за мен, крайностите ги отричам и двата вида. И отказването при първия дребен проблем и драпането нещо да стане на всяка цена, пък било то и кърмене. Не претендирам, че съм права, за мен нещата стоят така, всяка майка си решава за себе си. При нас се получи и без напъни и истерясване по въпроса с кърменето и личното ми убеждение беше и още е, че това е начинът. Сега ще го кърмя често, докато се научи и си направи сам режимче и така... Всичко ще се нареди, само без нерви трябва да става. ;) Аз явно съм си "Жбрул-спокойствието", ама то не е по мой избор пък и така ми е по-добре :lol:


Хубава вечер на всички засега!
« Последна редакция: Февруари 20, 2011, 20:23:43 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #727 -: Февруари 20, 2011, 21:03:15 pm »
Всичко ще се нареди, само без нерви трябва да става. ;)
Съгласна съм с теб.
Лека вечер на всички  :wink:
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #728 -: Февруари 20, 2011, 22:22:30 pm »
Сонче, честити розови гащета..прекрасно е да имаш момиченце  :lol:
Джабрул...честита ти рожба!
Момичета, дайте съвет за разранени зърна - вече цял месец мина...и на два пъти обилно изкървих от едната гърда...още не мога да се оправя..Мажа се с Лансинокс, но все още ме боли когато кърмя....Не мисля обаче да се отказвам - все пак имам кърма, а бебето е толкова лакомо...по половин час не ме пуска...
п.п сори, ако питането ми не е за тази тема...
тази седмица правим 40 дни...вече може да опознаваме света...макар че в този студ...едва ли :lol:
« Последна редакция: Февруари 20, 2011, 22:26:34 pm от yoanna »
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #729 -: Февруари 20, 2011, 22:54:16 pm »
много мерси момичета :bighug:аз малко късно влизам ,но да си отговоря де
не не съм от  аг-варна ,но като гледам и при вас вече има попълнения в розово
а относно клизмата на нас новите :cul2: да ни е яко
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #730 -: Февруари 20, 2011, 22:58:10 pm »
Момичета, моля препоръчайте ми лекар за Женска консултация в Майчин дом-София.
Необходимо ли е записване на час за прегледа, в кой кабинет...
Благодаря предварително! :)
[/quote

Клисурски - виж му работнто време в сайта на МЦ на МД и иди направо първия път, а после той те записва за всеки слевдащ път. На мен от тук момичета ми го препоръчаха и съм доволна, той е най-натоварен май, но обикновено не се чака много.

На мен не че клизми и катетри са ми такъв проблем, но се учудвам че всеки различно го прави. Просто малко да мислят необходимо ли е и кога, за да не напрягат родилката излишно.. Но тези неща май са повече за темата за раждането..
Още повече разлики обаче има при темата с кърменето - всеки педиатър има собствено мнение и всека майка си е специалист  :lol:
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #731 -: Февруари 20, 2011, 23:16:59 pm »
Благодаря ти, sami, в други форуми също попаднах на добри отзиви за него.

И да попитам още, на първия преглед с направление от личния лекар ли се отива?
« Последна редакция: Февруари 20, 2011, 23:47:23 pm от marsi »

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #732 -: Февруари 20, 2011, 23:20:51 pm »
yoanna, питай тук по-добре:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9982.0

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #733 -: Февруари 20, 2011, 23:42:20 pm »
Боби, съжалявам но са си баш простотии да ми виси бебето на гърдата като на залъгалка. Нищо, че съм секцио от снощи си изби коластра, та чак се наложи да си слагам подплънки за кърмачка, а до гърдите ми не се е докосвало нито бебето, нито помпа. ;) Сега да видим дали ще иска да суче изобщо...както си реши той, аз на кърмене не държа така или иначе.
Подкрепям !
И аз съм секцио ,но моята кърма(коластра) тръгна веднага още като ми донесоха бебето и така тръгна ,че се налагаше да сменям нощница, че до глезените ми имаше течове .При всеки е различно явно .
По между другото и още съм така ,но не до глезените
Пожелавам на всички такова раждане като на Жбрул
И аз имам чудесни спомени от тази клиника и този доктор
А за кърменето каквото стане важното е според мен бебето да не е гладно!
 
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 00:28:44 am от viviq »
[/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #734 -: Февруари 20, 2011, 23:47:35 pm »
Йоанка аз имах големи проблеми със зърната, имаше неща които облекчават положението , но само времето помага със сигурност. Окончателно спря да ме боли и да имам проблеми към 3ти месец. След втория нещата бяха добре.
Помагаше ми да се цедя с помпа и да ползвам силиконови зърна.

Успех !  :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #735 -: Февруари 21, 2011, 00:32:15 am »
Боби, съжалявам но са си баш простотии да ми виси бебето на гърдата като на залъгалка. Нищо, че съм секцио от снощи си изби коластра, та чак се наложи да си слагам подплънки за кърмачка, а до гърдите ми не се е докосвало нито бебето, нито помпа. ;) Сега да видим дали ще иска да суче изобщо...както си реши той, аз на кърмене не държа така или иначе.
Жбрул, не знаеш какво е да се мъчиш да изцеждаш по 20тина милилитра за 40 минути помпане (дай боже да не ти се налага) и затова говориш така. За ралика от повечето жени, за мен кърменето никога не е било лесно. Аз очевидно имам някакви хормонални проблеми и при мен кърменето и поддържането на лактацията бяха голяма мъка със страшно много усилия от моя страна. Тези препоръки, за които говориш, са точно за такива хора, при които, ако я няма тази непрекъсната стимулация, много лесно секва кърмата. Не са единици, а освен това и при другите също намалява, ако не се стимулира. Аз лично не знам какво е да ти потече кърма без да изстискваш , просто никога не ми се е случвало. Аз съм държала на кърменето и затова не съм си позволила риска да го загубя. Но честно казано следващият път на подобен тормоз няма да се подложа.


Боби
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 00:35:54 am от Bobbie »


  
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #736 -: Февруари 21, 2011, 00:58:17 am »
Но честно казано следващият път на подобен тормоз няма да се подложа.
Боби

Точно това си мислех докато те четях, а ти на финала си го написала.
Има жени, при които става много лесно. Има други, при които е мъка...
Точно това каза няколко пъти Жбрул - ако стане стане, ако не - здраве да е...Няма да се вкарвам във филми.

При мен беше мъка голяма. И аз вместо да кажа ок, не става...се заинатих и се измъчих тотално. Първите 2 месеца след раждането ми бяха супер изнервени и затормозяващи. И поне да бяха довели до добър резултат, а то...
Не че съжалявам, направих каквото можах.
Но надали бих си го причинила втори път.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #737 -: Февруари 21, 2011, 01:21:48 am »
добре дошли на новодошлите, сами честита девойка.
Жбрул, все така по вода да ти върви, да се гледате лесно и без драми, то така е най-добре, дай боже всекиму.

аз да ви кажа, ходих на последният с уикенд без бебе :)
бяхме на най-прекрасното място на света - Венеция, ние често ходим, той по работа, аз за кеф. много е прекрасно, пожелавам ви да отиде, само не с колички, защото по стълбите на мостовете е ад да се минава с количка, като ги гледах милите родители лошо ми ставаше. накупих на бебето някакви красоти дето сигурно ще ги облече два пъти, ама здраве да е.
обаче това с ходенето се оказа доста ограничено, хич не съм си представяла колко много ще се променя и как ще ми е трудно, ще ходя като патка и бавно-бавно, даже един мъж ме пита дали съм болна с температура, че ходя така. ама аз не му обяснявах.

нещо странно ми се случи и исках да ви питам - единия ден следобяд имах усещането, че имам нещо във влагалището си, буквално като голям тампон или нещо такова, ужасно неприятно и чак болезнено, уплаших се дали не правя разкритие, ама после си казах да не се правя на три и половина, те хората не усещат разкритието си, нали?

то верно че правихме малко секс предишната вечер, но ако беше от това щеше да е от сутринта, а стана като тръгнах да ходя към 2 някъде. днес нищо ми няма, на някого да се е случвало?

по повод газовете - аз във вашите седмици имах ужасни газове, нищо не съм правила за тях, но ябълки много ми помагаха и те си спряха от само себе си, дано и при вас да е така, че е много неприятно.

що се отнася до клизмите, аз като човек с хроничен запек това ми е най-малкия проблем, не знам само с контракции и клизма не е ли гадно - за тези дето ще раждат нормално, де?

хубаво бременеене на всички ни
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #738 -: Февруари 21, 2011, 05:09:43 am »
Точно това каза няколко пъти Жбрул - ако стане стане, ако не - здраве да е...Няма да се вкарвам във филми.
На мен ми се иска това бебе сега дето го чакаме, поне 3 месеца да го кърмя. Обаче няма да се шашкам като преди да е само и единствено на кърма. И вероятно след първият месец ще вкарам АМ за през нощта, защото с това ставане се изтормозих. Все пак аз съм имала 6 седмици отпуска и съм тръгнала на работа. Бях просто съсипана и заспивах права. Мъжът ми също.По едно време започна да ни се отразазява на взаимоотношенията. А сега с едногодишно бебе и друго новородено, просто няма начин да седна да кърмя по два пъти по половин час посред нощ и след това да хукна на работа по цял ден. Който иска да ме смята за лоша майка.

Боби


  
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #739 -: Февруари 21, 2011, 08:57:59 am »
Айде и аз да се включа по въпроса....за кърменето ,ние сме на смесено хранене,давам и АМ защото кърмата не ми достига,някои ме съветваха колкото има кърма ,толкоз да ял,ама  как да оставя бебока гладен..струва ми се прекалено,затова като се цедя и има давам кърма ,като няма достатъчно- АМ и така...
Елена,не се шашкай,аз лично не усещах разкритието ,а и мисля ,че по принцип не се усеща,от нещо друго е било  :wink:
ПП За да не спамя темата на бременелките в коя тема пишете бе мами :oops:нещо не можах да я намеря :oops:
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 08:59:31 am от moniks_s »