0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #240 -: Февруари 06, 2011, 12:55:26 pm »
Надин, и ни сме с вана.....и аз го мислех тоя проблем, в ибея видях вана с дръжки които се закрепват към смата вана от горе, става хем високо...хем супер за плискания,бебо може да се мокри колкото си иска, ще потърся линка.....да се види нагледно,друг вариант влез в ибея и го потърси, аз докато се наканя... :oops:

ето линка към ваничка за вана :wink:

http://cgi.ebay.co.uk/Supabath-over-tub-baby-bath-/280618781570?pt=UK_Baby_Baby_Bathing_Grooming_LE&hash=item41562ecb82

жбрул...много красива кошарка и супер повивалник :wink:, за етажерки единствено ми идва на акъла....в практикер или брюколаж....има плоскости, казваш какво и що искаш....избираш цвят и после на едни метални ъгълчета то се закачва към стената :wink:

ни направихме нещо подобно в коридора под огледалото, там си хвърлям боклуците...ключове, портмоне и т.н... :D



днес получих колет ом мама от Украйна.....ао знаете колко вкусотии ми прати и как със всичко се налапах на веднъж :oops: и сега умирам от киселини, като ходя ок, но легна или седна и става аддд :x, такова нещо досега нямах :(
« Последна редакция: Февруари 06, 2011, 13:02:33 pm от marigri »
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #241 -: Февруари 06, 2011, 13:04:27 pm »
Здравейтеи от мен. Искам да ви споделя голямата си радост във вторник (01.02.11) се роди нашето съкровище Дара (3700, 51см.) От вчера сме си у дома и се чувставме добре.

Голямо честито на всички, като мен, които през изминалата седмица станаха мами. Да са ви живи и здрави рожбите и много да ви радват
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #242 -: Февруари 06, 2011, 13:15:46 pm »
Честит голям дар, Дени!

Маригри, да, това звучи подходящо, дано го има и у нас наживо:-)
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #243 -: Февруари 06, 2011, 13:21:18 pm »
Браво Дени, страхотна споделена новина. Всичко най-най-най...
 Надинка,това което Маригри пратила изглежда много удобно . Това май ще е най-добрия вариант , особено като имате вана. Ако вашата баня е колкото нашата на размери , абсолютно мога да те разбера , че не искаш излишни неща .
 Маригриииич...и аз от време на време съм страшна ламя  :oops: Като се кача на кантара и стрелката ме удари в мозъка , ограничавам всички лакомства за около седмица . Обаче след товаааа , само нещо любимо да ми е пред очите , излапвам го и облизвам купата като кученце  :lol:
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #244 -: Февруари 06, 2011, 13:22:03 pm »
искам да попитам :oops:, сега мързи ме да тичам до аптека за Талцид,а тези киселини направо ма побъркват,дали сега мога да пробвам със сода за хляб....или при бременни не се препоръчва :?

надин...ако видиш някъде при нас такова нещо, свиркай :wink:....защото и ни ще търсим нещо такова, ако не намеря тук.......тогава направо от ибея ще поръчвам :?
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #245 -: Февруари 06, 2011, 13:29:27 pm »
Маригриииич...и аз от време на време съм страшна ламя  :oops: Като се кача на кантара и стрелката ме удари в мозъка , ограничавам всички лакомства за около седмица . Обаче след товаааа , само нещо любимо да ми е пред очите , излапвам го и облизвам купата като кученце  :lol:

ох, разбирам те на пълно......сега пред мен все едни тестени изкушения..с крем, без крем....с незнам какво си, абе ужасссс :oops:.....отделно бонбони всякви видове, фуниии ........ :oops:
много лоша работа....... :?
и съм много щаслива, пратиха ми четири домашни кокошки.....как примирах за домашна хубава пилешка супичка, та до вечора със супата ще се освинча....и хич не ма интересуват киселините после :lol: :lol:

Дени..честито бебе Дара!!! :D
« Последна редакция: Февруари 06, 2011, 13:31:05 pm от marigri »
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #246 -: Февруари 06, 2011, 13:33:23 pm »
Момичета мерси за идеите, много ми помогнахте! Ще има живот и за мен хихихи. Сега като дадохте линкове, изведнъж ми се "отвориха очите" къде имам място да наместя някои от артикулите, без да става претрупано и кич а преди това - все ми се струваше, че място просто няма. Ама то така - човек като се вторачи в нещо и блокира, пък и бременния ми мозък вече е на последни издихания май  :lol:

За коритце и други приспособления за къпане за монтаж върху вана и аз гледах в началото, но никое от тези за новородено бебе не ми се видя удобно. Въртя-суча - все идваше ниско /а аз съм си с дископатия и без това/. Иначе за по-голямо дете има какви ли не приставки за вана, от които непременно ще се възползвам. Но пък при мен е лесно, понеже едната от баните ни е достатъчно голяма за да събира и стойка и корито и мен и таткото без да става напънато... Ако беше малка обаче - не знам какви щях да ги мисля наистина. Иска ми се в началото и аз да мога да го къпя на чешма, ама подходяща за целта е само кухненската ми мивка. Другите две приличат на купи за салата както се изказа майка ми  :lol: и освен да си миеш зъбите там - друго не може. Ама като ги купувах, кой ти е мислил, че бебе ще трябва да се къпе там  :oops:


Deni_15 радвам се, че сте добре и всичко е минало ОК. Видя ли, че нямаше защо толкова да му се плашиш на пустото секцио. ;) Живи и здрави да сте и много щастливи с младата дама! :D

marigri може сода, ама не ти препоръчвам. Ще те облекчи за половин час и после ще стане двойно по-зле положението. Хубаво е времето, излез хем на разходка малко и до аптеката. Или пращай таткото, длъжен е да търчи и да угажда ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Желязкова

  • **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #247 -: Февруари 06, 2011, 13:49:09 pm »
Здравейте мами
Jbrul бих искала да видя снимките ти :)
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #248 -: Февруари 06, 2011, 14:19:31 pm »
 Аз мисля ако настанявам в спалнята бебончо , да му отделя един от моите рафтове. Нашият гардероб е на цялата стена, като вграден и имаме по едно крило само с рафтове...
 
 Аз да питам.От около седмица са ми излезли  лишеи .Първо си мислех ,че съм се обринала, но после петънцата станаха малко по-големи и ги виждам ясно ,че са грапавки . Дали е от студа , че нямам подходящ дневен крем в момента или е от липса на някой витамин, как мислите ?

 И да помрънкам малко . Днес и моите свекъри почнаха да дават акъл .Да сме махнали колелата на вилата им .Нямало да ни трябват тази година...аз викам ,ми мъжа ми може да си кара. Да бе ,да ,щял да кара той като не спал по цели нощи...
 Абе защо те трябва да ми дават наклонност.Аз може да имам други виждания по въпроса. Първо мъжа ми ходи лятото по обекти с колелото и аз го поощтрявам ,защото така поддържа форма. Второ на второ , ще се опитам да му сведа до минимум безсънията , все пак той ще ни гледа , а не може да се проектира със замъглено съзнание...Осъзнавам ,че живота ще се промени коренно , но смятам да положа максимум усилия да се чувстваме комфортно , по начина по който НИЕ с мъжа ми го разбираме...оффффф...излях си го...Извинявайте и благодаря за търпението
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #249 -: Февруари 06, 2011, 14:27:20 pm »
Здравейте мами
Jbrul бих искала да видя снимките ти :)

Може ли и на мен информация на лични  :)

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #250 -: Февруари 06, 2011, 17:09:16 pm »
Този хамак изглежда много добре! Аз обаче се питам какво да ползвам при налична вана у дома - дали да се насочвам към ваничка за бебе, или има -шанс този хамак да го връзвам на голямата вана (не ми изглежда възможно, но знам ли), или има и друго решение....? Идеи събирам всякакви :-)
Много е удобен. Хамака върши работа за първите 2 месеца,а после сваляш едната част и става да се ползва само възглавничката. Ние още го ползваме. Като порастне оше пък може да обърнеш бебето на другата страна и да си седи спокойно.
Не можеш да го сложиш на ваната - той си върви с ваничката и си пасва на нея. Аз също имам голяма вана, но оше сме на малката ваничка, защото я слагам на високо.  Ще се опитам колкото може повече да отложа  къпането във ваната, че да си пазя кръста колкото мога.При нас мивката в банята е оградена с шкаф и я слагам на шкафа и така я къпеме. Може също и в кухнята да я къпеш на шкафа. Ние се поливахме с една пластмасова кана, а сега купих една гумена каничка за поливане ( прилича на гумена халба), защото като ръкомаха и се дере в пластмасата, а в гуменото няма такъв проблем.
Надявам се да съм била полезна.

Боби


  
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #251 -: Февруари 06, 2011, 17:15:32 pm »
 Сега по National Geographic -
"В утробата"- филм в три части от 16.00 до 20.00ч.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #252 -: Февруари 06, 2011, 17:39:11 pm »
Сега по National Geographic -
"В утробата"- филм в три части от 16.00 до 20.00ч.

Гледам го Марси - ама изпуснах началото - точно където съм аз osi_13

Здравейте мами
Jbrul бих искала да видя снимките ти :)

Може ли и на мен информация на лични  :)

и на мен макар че май ми е раничко малко

Дени да ти е жива и здрава малката принцеска :D


*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #253 -: Февруари 06, 2011, 18:27:42 pm »
Здравейте момичета,
Честито на новопоявилите се бебчета, да са живи и здрави!

Относно къпането - в нашата мивка в банята също не може, много е плитка. Вместо корито много се чудя дали да не купя от "кофите", както аз ги наричам http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=4679
Две приятелки имат и казват, че са много доволни. Други майки пък ги смятат за изгъзица и не ги харесват, но реално не са ги ползвали, за да е обективно мнението им.


Re: Тема на бременните №73
« Отговор #254 -: Февруари 06, 2011, 18:53:36 pm »
И аз да се изкажа за къпането - в началото: на мивката. После - на мивката, татко полива с подвижния душ. След 2-рия месец - в анатомична ваничка на стойка (само защото ми стана вече тежък да го държа над мивката). Не съм я избирала, подариха ми я. Jbrul, не е нужно детето да седи стабилно, за да го сложиш в анатомична ваничка, споко, можеш и от по-рано да я ползваш. Просто го подпираш отстрани, да не се изсули ;)

Сега обмислям в какво ще го къпя занапред, смятам като вземе да седи стабилно, да му купя обикновена ваничка, която да пълня, за да може да си играе (в банята сме с душ кабина).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #255 -: Февруари 06, 2011, 19:30:51 pm »
За къпането, аз си взех анатомична вана със стойка, но ми е много неудобна, понеже е много голяма и не се събира в банята. Слагам в стаята за да я къпя. Винаги трябва да сме двама, един да полива, друг да къпе и ми е трудно после да пренасям ваната с водата, защото като е в стаята няма как да я източа. Затова смених на мивката горната част с по-висока и сега я къпя директно под чешмата, както ги къпят в болниците. Става много по-бързо и лесно и бебката не плаче, докато като е във ваната се дере страшно много. Незнам като поотрасне как ще я къпя, ще пробвам дали ваничката става напряко на нашата вана.
маригри, и аз много обичах домашни пиленца, баба ми пращаше от село. Даже вечерта преди да родя изядох цяло пиле, толкова тежко ми стана и на другия ден на обяд родих  :D
Дени, чесита принцеска! Да е жива и здрава и много да ви радва!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #256 -: Февруари 06, 2011, 19:51:14 pm »
Дени, честита радост!! Да сте живи и здрави и бързо възстановяване /ако е било секцио/.

А сега да видим кой ще поднови горещия списък  :lol:

И аз днес се разхождам с метъра в ръка и мисля за скрин къде да е точно. И ние сме в отраничено пространство засега, но има място за един скрин, който доста неща ще побере. Тъй като обаче всичко ми е малко специфично в спалнята, мисля да си поръчам вместо да оглеждам сто сайта и едва ли ще ми пасна нещо като размери, цвят и т.н. а и не искам да правя цигании, като Жбрул- много мразя да е претрупано, поне като бебе да устискам положението така, пък после ще го мислим..
Но много ми допадна тясната етажерка на Айко  :)
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #257 -: Февруари 06, 2011, 20:21:18 pm »
 :D :D :D
Мале, писали сте като луди!
Минавам само да ви кажа, че с моят малък Боримир сме добре и сме си у дома.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #258 -: Февруари 06, 2011, 20:37:45 pm »
Кремче честито :D! да е жив и здрав момъка!!!! :D

Ейлле...то тая ваничка ми прилича баш на кофа, имам една такава червена :lol:
50 лв ми се вижда много за тая кофичка :lol:
ти си знаеш и ще решиш най добре......то детенце после ще иска да пляска, да играе....а тук какво ще прави :?

купих Талцид....за 3 часа ми помогна и после пак започнаха киселините :x,второто хапче не подейства така добре като първото, дайте някаква друга рецепта :(
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #259 -: Февруари 06, 2011, 20:39:33 pm »
Jbrul, не е нужно детето да седи стабилно, за да го сложиш в анатомична ваничка, споко, можеш и от по-рано да я ползваш. Просто го подпираш отстрани, да не се изсули ;)
:lol: Камбозолка, не си ме разбрала. Аз му взех "гладка" вана, с монтираща се допълнително анатомична стойка, на която всъщност считам че ще му е комфортно да си полягва. Ама нали съм "Виктор удобното", предпочетох такава конфигурация - кеф ти да има стойка - кеф ти да няма, според зависи как ще се окаже удобно за мен и за детето. Имам си съвсем елементарна логика по въпроса. Ако ми трябва анатомична стойка - просто си я слагам, ако не ми трябва - имам си гладко корито. В другия случай, няма как от анатомична ваничка да направя гладка, ако бебо се окаже проклетичък и не му харесва така. ;)

Приставката за вана, за която писах, че е за по-голямо човече не е за бебешка ваничка, а за нашата. Представлява едно като столче, което се захваща за ръбовете на голямата вана, пълниш ваната слагаш човека в "столчето", топваш се и ти с него, пускаш един куп плуващи играчки и айдеее  :D За целта обаче бебето трябва да може да седи седнало т.е. да е над 6м. Не мога да намеря в момента снимка точно на това, което гледах, ще поровя по-усърдно.


sami123 и аз така си ходя с рулетка и то открай време /седи ми в чантата даже/  :lol: Имай предвид, като взимаш скрин, че: или плотът му трябва да събира повивалник и да има още толкова свободна площ за джунджурии, или ако е като моя - ще трябва да сместиш някъде и етажерки, или рафтчета за джунджуриите и то да не са в другия край на стаята. Това в момента е моя зор де, ама благодарение на мацките тук - май ще го реша с "бялото от АИКО" - поне на снимка ми изглежда идеално, че имам и точното място за него. А и ще ми пасне идеално на интериора  :D

marigri "Другата рецепта" е Stopacid plus. Поне на мен от една таблетка ми минава, а могат да се пият по 3-4 дневно при нужда. Но все пак - да не си правим илюзии. Не става постоянно да се тъпче какво ли не докарващо киселини и да очакваш от хапче да ти мине трайно и задълго. Поограничи малко киселинопредизвикващите храни, не да ги спреш, поне колкото да дадеш шанс на таблетката да подейства ;)


П.П. Предлагам с горещия списък да се заеме някой, който няма да ражда след 10 дни /или по-рано/ :lol:, иначе бих. Ама няма смисъл да се захващам точно аз и скоро пак да трябва някой друг.
« Последна редакция: Февруари 06, 2011, 21:17:52 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!