0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #200 -: Февруари 05, 2011, 01:20:22 am »
На мен лично еднократните гащи не ми бяха удобни,ползвах памучни(черни).Ако ги замърсиш чак толкова -хвърляш,не струват милиони.А иначе ,каквито и да било гащи, можеш да ползваш като ти махнат катетъра и те преместят в стаята.
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 01:23:56 am от TINI78 »

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #201 -: Февруари 05, 2011, 08:35:37 am »
:flower:Фия, честита втора звездичка!
Нека Калина расте здрава усмихната и ведра!
Елица ще бъде прекрасна Кака!


echy, аз избрах датите за секцио и двата пъти.
Но момчето ми като всеки уважаващ себе си скорпион,
имаше свои виждания за рожден ден! Късмет и спокоен финал!

Еднократните бикини са много хубав и полезен артикул,
имах 2 опаковки първия път + обикновенни памучни !
Ползвах еднократните докато бяха най-силните лохии
после памучните и с тях си бях един месец,
защото горния ръб се падаше над операцията.
Втория път независимо, че бях същите килограми
еднократните не ми станаха, таза ми беше по-широк.

Вметвам за превръзките, вземете си има българси за родилки.
Пакета е около 1 лв до 1.50, много добри, аз ги купувах от "Марешки".
На мен ми бяха нужни 2 пакета, после минах на стандартните които ползвам с 4 капки.

И последно, момичета без поводи за притеснения, а само за ваше спокойствие
пригответе си сака с най-необходимото което се изисква
за болницата в която ще родите когато сте около 34 седмица.
Ние предполагаме, но бебковците са онези които решават кога да се появят. 



Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #202 -: Февруари 05, 2011, 08:43:34 am »
Натали, честита ти датичка - завиждам ти малко да знаеш  :wink:

При мен нещата май не са много розови - вчера бях на лекар.
Едното бебе е разположено седалищно, а другото - напречно - секциото ми било в кърпа вързано при това положение. След 5 операции - ако си мислят, че със секцио могат да ме уплашат - ами грешат :)
Другите новини обаче доста ме стреснаха. Едното бебе върви в около 2 седмици назад, при това плацентата му е вече 2-3 степен на зрялост - много ли е фатално това? Четох, че като започне да зрее, плацентата спира да храни плода.
Другата притеснителна новина е, че шийката ми е вече 1,7 см  8O
И за капак - от 2 дни имам контракции - изписаха ми Гинипрал 2 х 1
Според д-р Бойчев, няма нищо притеснително - според него съм имала шанс да стигна до заветната 36 седмица. На мен ми се вижда като много далечен мираж това.

mishanta, благодарим за съветите
Моя сак стои нагласен още от 3тия месец - за всеки случай
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #203 -: Февруари 05, 2011, 09:50:56 am »
Благодаря за съветите и споделения опит, момичета. :D

Мише, безценна както винаги. :balk_21:


Натали, честита ти датичка - завиждам ти малко да знаеш  :wink:

Лите, споко душко. Всеки ден ни приближава към заветната цел. Ще устискаш.

Уф, аз багажа не съм го почнала още. Даже да не кажа, че има неща, които тепърва трябва да купя. :oops: Ама се успокоявам, че ако се наложи спешно отиване в болницата няма да ме върнат заради единия багаж. И таткото ще го донесе. Нещо се замотах аз...викам си то има време и в един момент се оказа, че няма почти никакво. :oops:
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #204 -: Февруари 05, 2011, 09:59:49 am »
здравейте,

аз не съм ви забравила, на няколко пъти писах, ама нещо не е публикувал отговорите ми, та - честито на новодошлите - марси, голяма радост, дано му е на късмет целия живот на бебето. честито на родилите, на всички ни да ни остане приятен спом'ен от раждането.

не знам дали е от умората напоследък много ми се събра - работа, ремонти и тн, но вечер си ме боли сериозно, да е жив и здрав магнезия. исках да питам някоя от вас имала ли е болки вътре в корема, според мен са от матката, но не съм сигурна, сякаш с игла те бодат? кратка е но доста неприятна, чудя се доколко да се притеснявам от това? ще съм благодарна за споделяне на опит

и исках да питам хората с бебета - удобни ли са ви анатомичните вани? аз започвам да си набелязвам неща за купуване и две майки с обикновени вани ми обясняваха колко неудобни и непрактични им се стрували анатомичните, че не можели да се ползват облегалките, били под голям ъгъл и др такива. моля ви, тези от вас, които са ги ползвали споделете. на мен сигурно често ще ми се налага да го къпа бебето сама и всяка помощ и удобство от страна на "обурудването" ще е много полезна.

наслаждавайте се на слънцето и дано ви подминават вирусите
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #205 -: Февруари 05, 2011, 10:32:04 am »
Добро утро момичета!
Аз останах мн доволна от еднократните гащи. Само искам да добавя освен гащите си носих и еднокр. чаршафи които също влязоха в употреба.
Елена моята ваничка не е анатомична, а обикновеа и съм мн довлна. Купих и шезлонг към нея, но така и не съм о ползвала. Предпочитам детето да легне във ваничката и да се затопли във водата, отколкото да стърчи в някаква поза наподобяваща седене. Но все пак да изкажат мнение мамите с анатомични ванички.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #206 -: Февруари 05, 2011, 10:46:28 am »
Добро утро и от мен.


Нещо се замотах аз...викам си то има време и в един момент се оказа, че няма почти никакво. :oops:


 :lol: Май точно същото писах и аз преди 2-3 седмици. Мислех си скоро, как буквално се влачеше времето първите месеци - струваше ми се че ще минат години, докато изобщо се видя с коремче, пък за раждане ехеее следващото хилядолетие едва ли не. И някъде от началото на декември като "запрепуска" това ми ти време, даже се попритесних в един момент. Викам си лелеее аз съм доникъде. Момичетата откога и количките купиха и леглата монтираха, скриновете, изпраха, наредиха...пък на моето бебе дрехите си седят в торбите, барабар с етикетите - както съм ги купила септември още - така. Ама пък като се стегнах, за 2-3 дни и количката довлякох и мебелите поръчах, та не е толкова страшно, ако вече е избрано какво да се купува. Ако тепърва трябваше да избирам обаче, признавам си че щеше да ми коства нерви, вместо да е удоволствие :? С голяма изненада установих, последния месец особено, че се уморявам и то от няма нищо. Знам, че си е в реда на нещата да става така, но понеже се чувствам добре и корема си, ако не го видя/пипна даже не го усещам различно от "небременен", изобщо не ми се вързваше да изплезя език след час ходене в някой магазин, ама... Чак се бях пищисала, че ми е така заради някоя анемия, но нЕма такова нещо - хемоглобин 121 за момента, което си е направо добре. Вчера признавам си срам не срам, станах, пих кафе, сгънах дрехите на бебето, наредих ги в скрина му и като се прострях на спалнята брейййй - все едно съм прекопала едно лозе  :lol: и спах, спах 5 часа като истински пор.  :oops:

Елена, за ваничката след питане, четене и мислене - взех "гладка" със стойка и подвижна анатомична приставка за нея. Мамите с опит твърдят, че съвсем в началото не било удобно да е анатомична, тази екстра влизала в употреба чак когато човечето вече може да стои стабилно. Скоро ще мога да ти кажа и от личен опит кое как е по въпроса, засега се позовавам на чуждия само  :lol:
Моето решение за "гладка" ваничка, се базираше най-вече на факта, че ако преценя за по-удобно да има анатомична приставка - просто я вадя и я монтирам. Ако обаче ваничката е излята с анатомичните детайли и все пак не ми е удобно - просто ще трябва да купя втора ваничка, което е и по-скъпо и някак глупаво, че ще трябва и два броя да складирам някъде. Та личното ми мнение е, да си вземеш нормална ваничка и отделна анатомична приставка за нея, пък ще си ги ползваш както и когато на теб лично ти е удобно в единия, или в другия вариант.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #207 -: Февруари 05, 2011, 10:55:27 am »
Аз също имам обикновена ваничка,към която си купих и двата вариянта поставка(шезлонг)-и хавлиения,и пластмасовия.Хавлиения започнах да го ползвам,когато беба беше на 1 месец(преди това къпане на мивката,защото беше една шепа човек).А пластмасовия по-нататък влезе в употреба към 5 месец,но пък го ползвах до скоро под душа в банята направо.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #208 -: Февруари 05, 2011, 11:28:20 am »
По начина по който аз си къпя бебето изобщо не си представям как ще се справя без анатомичната стойка. На мивка не съм я къпала никога, защото нямаме удобна такава .
Още от съвсем малка я държа с едната ръка през гърдите и й мия главата + гърба, после я слагам да си легне и започваме с играта и т.н.

Ето снимка, бебето може да стои без да го държа още от самото начало. А в гладките ... не знам .

http://media.snimka.bg/8029/022313527-big.jpg?r=0

Моята вана е на НеоНато и съм много доволна. Не знам хората как си къпят децата, че в гладка да им е удобно...а пък да взема допълнително шезлонг да ми се мести из ваната изобщо не ми се струва добре.


За еднократните гащи - още ми стои пакета пълен. Много кофти ми се стори материята, като наелоново - хартиени. Гадост. Ползвах памучни големи гащи от Джъмбо, бяха толкова евтини ( към 2 лв ), че като еднократни може да се ползват.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #209 -: Февруари 05, 2011, 12:58:04 pm »
Здравейте момичета !!!Относно багажа за болницата аз също мисля , че е добре да се приготви от по-рано , тъй като не се знае кога може бебо да реши да излиза, аз лично започнах да го стягам към  32г.с , тъй като около мен започнаха да раждат много преждивременно и то хора , които са с моя термин и така от страх го оправих набързо.То не пречи да си е готов , просто се чуствам по-спокойна за онзи велик момент.Покрай него накупих и всичко останало за бебето като дрешки , стерилизатор и помпа, спални комплекти , одеалца и накрая козметика и корито ,а също така и повивалник.Моята ваничка я избрах да е анатомична, тъй като смятам , че така ще ми е по-удобно за бебчо,в началото сигурно няма да използвам удобството й за лягане , но за после ще е добре.И така с приготовленията съм готова и сега стоя и чакам, но все ми се струва ,че няма да родя скоро,много ми се искаше и на мен да имам определена дата за раждане , за да знам , долу горе кога ще е събитието, но след като ще раждам нормално ще чакам това да го определи моето малко" съкровище".Вече нямам търпение това да се случи , тъй като всеки ден ми е по-труден от предния , едвам вървя и всичко ме боли.Извинявайте за оплакванията ми ,но освен тук няма къде да споделя другъде .На всички момичета , които са като мен на финала пожелавам леко раждане, а на другите , които все още са в началото им желая лека бременност изпълнена само с радост и усмивки!!!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #210 -: Февруари 05, 2011, 13:36:34 pm »
Аз имам анатомична ваничка. Много удобна ми беше и на дребния много му харесваше да седи в нея. Но 1-вия месец го къпех на мивката, много крехък ми се виждаше и не смеех да го оставя във ваничката. Винаги съм го къпела сама, не съм имала проблеми, таткото можеше само в събота и неделя, но повече на игра го обръщаше. :)

За еднократните гащи- явно моят таз е широк, защото тези които бях взела не ми станаха. Добре, че си бях взела памучни гащи, тип "бабешки". Мнооого удобно нещо, мекички, дълбоки и евтини-сваляш и хвърляш. :)

На мен багажа ми е готов. Днес прах дрешки, утре пак, другата седмица ще гладя. После само ще си чакам и ще се занимавам с малчо, че хич незнам как ще приеме промяната.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #211 -: Февруари 05, 2011, 15:06:07 pm »
Много ми на  :heartbeat: тази тема!

Ваничките- нашата е анатомична на стойка!
Първия месец и двамата под течаща вода на мивката.
Обикновено и с най-голям кеф у нас тази работа тате я вършеше,
той обаче не бе доволен, че е анатомична.
Но когато това правех аз сама ми беше много удобно.
Сега ги къпя в един голям кръгъл леген под душа, един след друг!
Планувам когато Калина стане по-стабилна да взема по-голям овален
и да се плацикат и забавляват заедно!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #212 -: Февруари 05, 2011, 15:45:06 pm »
и на мен еднократните гащи не ми харесаха и ползвах памучни тип "бабешки" :D.Не съм се омазвала изобщо - слагах превръзки за родилка от най-големите.
 Ваничката ни е обикновена ,със стойка вътре - не се мести,защото има едни лепки и се залпва много добре,даже със зор я отлепяхме.Все още си я използваме.
Ето я ,тук няма и месец Жорко :http://images25.snimka.bg/005566758.jpg?r=0
 Багажа и аз ви препоръчвам да го стегнете по-раничко,че и аз заминах в болницата без такъв.Термина ми беше на 25.03 ,но родих на 25.02.Много неочаквано беше и заминах за болницата без абсолютно нищо друго ,освен дрехите на гърба ми. :lol:Нямаше какво да облекат на бебето,защото там трябваше да си носим наши си дрехи.Свеки ги прала ,сушила ,гладила и чак вечерта на другият ден ми ги донесе мъжът ми.Нощница също не си бях купила,та милият и това беше обикалял  :lol:да търси,че и специално за кърмачки ми купил.
<br />
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #213 -: Февруари 05, 2011, 15:55:24 pm »
Здрвейте и от мен! Миленчо го изписаха в сряда и вече няколко дни си е вкъщи и се гушкаме.  :D :D :D

За еднократните гащи- аз бях ползвала предния път и ми свършиха чудесна работа.Но ги ползвах само един ден.Този път хич не си бях и купила даже, ама то и не се наложи- имам доста по-малко лохии от предния път да не кажа,че от няколко дни нищо няма даже.Та този път си ползвах памучни бикини и си беше ок.Като цяло при мен второто секцио мина много по-добре от първия път и се възстанових и по-бързо.  :D

Литето,дано задържиш да 36 г.с.Аз накрая пиех Гинепрала 5х1 и после се оказа,че последния ден съм направила 3 см разкритие,но док не ми е казал,че да не ме шашка излишно- нали и без това бях в болницата. :? :wink:
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #214 -: Февруари 05, 2011, 16:17:00 pm »
Здравейте, да взема да се включа ама вече от страната на родилите  8)
Първо на всички в списъка - леко раждане, ама наистина леко и безпроблемно!
На тези с бременните лентички - леки седмици, а на всички останали които чакат - от сърце желая да се записват бързо в темата.
За тия пусти гащи - в списъка ми бяха памучни. Първите 2 дни бях с еднократни, които ми дадоха от болницата, а после с памучни. Един съвет от мен като купувате памучни вземете дълбоки, ама от тия дето може не само корема, а и бюста да загащите. Аз си взех дълбоки, или поне такива ми се виждаха, обаче се оказа, че ластика им се пада точно върху разреза.
За ваните - имаме и обикновена и анатомична, обаче все още се къпем на чешмата, че и пъпа и още не е паднал.
Колкото до багажа, наистина е хубаво да е подготвен по-рано, като знам, че отидох за запис на тонове и ме пратиха за багажа... ако не беше събран от треперещи ръце кой знае какво щях да взема :)
Пауър, браво на мъника! радвам се, че всичко е наред :) 

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #215 -: Февруари 05, 2011, 16:23:31 pm »
Мишанта, , благодаря за пожеланията.
По повод къпането  - с Елица беше цял ритуал, внасяме в стаята стойка, корито, кофа, канче , термометър за водата, бабите се бутат да я къпят , отделно и на мен ми беше кеф да си я къпя и си беше една какафония всяка вечер. Сега обаче я нося Калина в банята и с подвижния душ я къпя за минутки. А довечера ще пробвам и под чешмата. Така мисля да е първия месец, после вече може и да се поплицика във ваничката.
А за багажа за родилното ми бяха казали , но едва след първото раждане, че имало такова поверие, че като приготвиш всичко и започва раждането. И да ви кажа има нещо вярно в това, защото предния път тъкмо вечерта изгладих и последната дрешка и затворих ципа на сака и нощта ми изтекоха водите. И сега пак бях приготвила всичко беше готово.
Така че, ако се стягате по-отрано си оставете нещо дребно недовършено.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #216 -: Февруари 05, 2011, 16:27:30 pm »
dnes v 14.35 se rodi bebe Teodor!Golqm maj 2,770kg i daljina 49sm.Da ni e jiv i zdrav malkiq uinak!:)

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #217 -: Февруари 05, 2011, 16:35:47 pm »
Честито Мони да е жив и здрав бебо Теодор и много да ви радва!!!Страхотна новина , как само ни изненада!!!
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #218 -: Февруари 05, 2011, 17:49:06 pm »
Момичета,позволих си да пусна тема за честитки на Мони! :D
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45008.0
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #219 -: Февруари 05, 2011, 18:25:34 pm »
брей, колко новини - браво Мони, че не беше ли вчера като пусна посредния списък  :D добре дейтваш  :wink:

момичета, не разбирам защо този списък го мислите толкова, особено пък ако имате дати за секцио. Аз където ходих на отворени врати ни съветваха точно обратното- да не готвим големи багажи сякаш отиваме на двуседмична ваканция  :lol: Нали предимно тоалетни принадлежности и пижама и чехли ни трябват. Въпраки че зависи от болницата, от МД казаха и термометър да си носим- не че нямали, но.. :o А и аз някои тоалетни неща си ги ползвам постоянно /например крема ми за лице, гел душ, четка/, мисля по-скоро списък да си направя да не забравя нещо, и дори да го забравя мъжа ще го донесе по списъка. От Токуда ни дадоха списък с необходими неща - и най-важното беше документите, зарядно и фотоапарат  8) Така че няма как отсега да ги натоваря  :lol:
Също казаха да си носим и еднократни гащи и превръзки, та се чудех по принцип колко време тече това гадно нещо..

Елена, аз имах остра болка около пъпа в твоите седмици и мислех че е от разтягането, но като продължи по-дълго пих нош-па 2-3 дни и постепенно отшумя. Обаче никой не би могъл да ти каже по това описание какво е. Ако не се успокои от нош-па, иди да се прегледат.